joana_o Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Krótki opis sytuacji. Za mną b. duże zmiany w firmie. Na początku roku nastąpiła fuzja 2 firm. Było sporo zamieszania, niepewności i oczywiście zwolnień. Ci co się ostali pod koniec lipca otrzymali nowe angaże. U mnie finansowo bez zmian (nie wiem jak u innych, pewnie różnie było). Miejsce pracy i zadania w sumie te same, ale podejście nieco inne a organizacja pracy zdecydowanie inna - jeden wielki chaos. Poprzednio wszystko było uporządkowane. W związku z powyższym zadałam kartom pytanie jak w tytule. Ponizej karty jakie uzyskałam w odpowiedzi. Śmierć, 10 Pucharów, 4 Monety suma Cesarzowa Odnoszę wrażenie, że karty pokazały wydarzenia - Po okresie zmian (Śmierć) nastąpił okres unormowania,harmonii (10 Pucharów) i stabilizacji (4 Monety). Jeśli chodzi o odp. na zadne pyt. - Powinnam zaakceptować zmiany, bo były nieuchronne. Porzucić stare nawyki i przyzwyczajenia (Śmierć). Wykorzystywać zebrane doświadczenia (10 Pucharów). Działać rozważnie i metodycznie. Czasami nawet "z kartką w dloni". Koncentrować się na pracy. (4 Monety). Cytuj
panna.marta Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 No dobra, to ja spróbuję pierwsza Zatem jeśli pytanie brzmi jak w tytule,to karta śmierci mówi o tym, że w wyniku tych fuzji zaczęło się dla Ciebie coś nowego-pewnie powstała jedna firma pod szyldem spółki matki. Dalej 10pucharów okres raczej stabilizacji i radości, 4 monety brak nowych, konkretnych działań. Cesarzowa-pozycja spokojna, stablina jak u mamy w domu. Nie bój się. Ja odbieram te karty jako brak potencjalnego zagrożenia. Jeżeli zaś chcesz potraktować to jako radę, to nie powinno się nic zdarzyć, więc jeśli jest taka sytuacja, że się czegoś obawiasz-zostaw i przeczekaj. Takie jest moje zdanie, nie wiem jak koledzy o koleżanki pozdarwiam!M. Cytuj
SacralNirvana Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Śmierć, 10 Pucharów, 4 Monety suma Cesarzowa, HB IX Eremita Ogonie ze strony firmy niespodzianki Cie juz nie spotkaja. Jedyne, co Ci teraz pozostalo to sama sie przestawic na to i przyzwyczaic do nowego. Te zmiany niby zaszly, ale w Tobie wewnatrz jeszcze nie. To wszystko dojrzewa. Proces nadal trwa. Smierc wskazuje na to, ze sie powoli przyzwyczajasz. 10 Kielichow mowi o etapie, ktory sie w takiej formie skonczyl a przed Toba nowy zupelnie etpa (po tej transformacji firmowej zupelnie zrozumiale). 4 Monet wskazywac moze tez na wyjscie poza swoje razym tych przyzwyczajen zawodowo-firmowych, przyjac, co nowego przyszlo... W Cesarzowej masz wskazowke, ze masz mozliwosc byc tam zadowolona. Eremita mowi z kolei o tym, ze no, jeszcze w sobie musisz to poukladac i przepracowac. Takze chwile to potrwa, ale sie ulozyszl z tym ladnie. Bedzie dobrze. Cytuj
Trida Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 W związku z powyższym zadałam kartom pytanie jak w tytule. Ponizej karty jakie uzyskałam w odpowiedzi. Śmierć, 10 Pucharów, 4 Monety suma Cesarzowa Wg mnie karty bardziej pokazują obecna sytuację a rady i decyzje zostawia Tobie (zauwazyłam, ze czesto tarot tak działa). Ja bym powiedziała, ze zmiany jakie nastąpiły sa nie do cofniecia (Śmierć) a Ty musisz stety niestety robic dobra mine do złej gry (10 kielichów) i robic swoje (4 denary). Ale wydaje mi się, ze w momencie, jak sie pogodzisz z tym, co nastąpiło to bedzie juz dobrze. Bo odnosze wrazenie, ze póki co Ty w jakis tam wewnetrzny sposób walczysz z tym i starasz sie jednak jakos tam pracowac 'na starych zasadach' Cytuj
joana_o Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Napisano 22 Sierpnia 2013 odnosze wrazenie, ze póki co Ty w jakis tam wewnetrzny sposób walczysz z tym i starasz sie jednak jakos tam pracowac 'na starych zasadach' Trida zupełnie nie walczę Mój typ tak ma, że chętnie uczy się nowych rzeczy:). Nie lubię ciągle robić tego samego, bo to zawsze w jakiś sposób ogranicza. Jedyne co mi przeszkadza to chaos jaki panuje w firmie, która z założenia powinna być uporządkowana, żeby nie powiedzieć sformalizowana. Cytuj
Trida Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 dlatego wolę stawiać karty f2f miałam na myśli, ze wewnętrznie tęsknisz za starym ładem. nie mowie, ze za starym systemem ale za brakiem chaosu i nie mozesz sie przyzwyczaic. o Cytuj
joana_o Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Napisano 22 Sierpnia 2013 właśnie gdyby nie ten chaos pracowałoby mi się znacznie lepiej, efektywniej jednak w dzisiejszych czasach podobno nic pewniejszego niż zmiany i jeszcze raz zmiany nas nie czeka , więc przyjdzie mi się przyzwyczaić, albo... Cytuj
Fall Napisano 23 Sierpnia 2013 Napisano 23 Sierpnia 2013 Ja tak patrzę na tę 10 kielichów 4 denarów i myślę, że te zmiany wyjdą Ci na dobre, bo 10 kielichów to pełnia szczęścia, nawet taka rodzinna atmosferka można by powiedzieć, a 4 denarów wzrost potęgi i stabilność materialna, duma z posiadania ale i czasem pracoholizm (czyżby aż tak Ci się w tym nowym układzie spodobało..? ;-) No i cesarzowa-spełnienie i satysfakcja :-) Tak więc mi się wydaje, że nie za wiele musisz robić w sensie zmian w postępowaniu, jeśli będziesz solidnie wypełniać swoje obowiązki wszystko będzie dobrze :-))) Cytuj
joana_o Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Napisano 23 Sierpnia 2013 Fall jak spojrzę na całą sytuację tzw chłodnym okiem i pomyślę co mogło być a jak jest faktycznie to mam podstawy do pełni szczęścia:) Wychodzi na to, że twoje spostrzeżenia są b. trafne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi