Skocz do zawartości

miłość przy szukaniu pracy

panna.marta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hej, szukając pracy poznałam pewnego chłopaka-bo on też szuka (przez portal pracy i ogłoszenia tam) i tak się w sumie zaczęło. Ogólnie T. wydaje się być fajnym facetem, tylko kompletnie go nie znam no i jest trochę starszy ode mnie (tego się boję). Pomimo tego,że obawiam się jakiś kroków w przód przez różnicę wieku T. trochę mnie intryguje, bo mnie co jakiś czas zaczepia. Nie pytam o obawy,bo ja znam swoje obawy. Weryfikacja niebawem:)

1.Jaka jest nasza obecna sytuacja?

6 buław, śmierć XIII, 7 denarów->umiarkowanie XIV

Trochę nie kumam tych kart,ale założmy że łączy nas jeden cel szukanie zarobku, nie ma szału, jest spokojnie :)

2.Jak widzi mnie/ocenia T.?

słońce XIX , 9 pucharów, wisielec XII-> cesarz IV

jako optymistkę, myśli o mnie ciepło,ale jakbym była trochę niedostępna albo jest za mało kontaktu między nami?

3.Czy nasza relacja z T. kiedyś się urealni/urzeczywistni?

3 denary, as pucharów, 7 denarów-> słońce XIX

pierwszy raz od kąd kładę karty wyszło mi słońce! Spotkamy się,ale za jakiś czas dopiero

4. Czy między mną o T. może narodzić się coś fajnego?jakieś uczucie?

król mieczy, królowa denarów, 4 buław->eremita IX

są na to szanse on jest zdecydowany. Tylko nie wiem czy eremita przy takich ładnych kartach podąża właściwą drogą czy potem z tego rezygnuje...

Będę wdzięczna za pomoc.

Pytanie dodatkowe: Kto wykona pierwszy krok do bliższego poznania?

gwiada XVII , eremita IX , głupiec 0 -> cesarz IV

albo on albo nikt, bo głupiec wyszedł:D

Edytowane przez panna.marta
Napisano

6 buław, śmierć, 7 denarów->umiarkowanie

oboje jesteście na tej samej pozycji życiowej (6 buław), szukacie stałego zarobku (7 monet) i to już chyba dość długi czas; póki co widać tutaj obustronne zainteresowanie (6 buław) i możliwa szansa na coś więcej, aczkolwiek wymagałoby to sporo zmian (Śmierć)

słońce, 9 pucharów, wisielec-> cesarz

lubi Cię :) widzi Cię jako młodą, wesołą i pewną siebie kobietę, może nieco o innym patrzeniu na świat od tych kobiet jakie dane mu było spotkać (Wisielec), możliwe, że się zastawia jak taka fajna dziewczyna jest sama

3 denary, as pucharów, 7 denarów-> słońce

są spore szanse, 3 monet mówi o powolnym i stabilnym poznawaniu się, As o wzajemnej sympatii, natomiast 7 denarów i próbach docierania się i poznawania się lepiej na gruncie koleżeńsko-zawodowym (może znajdziecie pracę w tym samym miejscu?); dużo pracy przed Wami, ale są chęci (Słońce)

król mieczy, królowa denarów, 4 buławy->eremita

coś może być jak najbardziej, ale tu też trzeba zwrócić uwagę na bliższe poznanie siebie nawzajem, na spojrzenie na siebie wzajemne w innym świetle, nie tylko zawodowym, bo póki co możecie na siebie wpadać właśnie w sytuacjach zawodowych niże stricte prywatnych

Napisano

coś może być jak najbardziej, ale tu też trzeba zwrócić uwagę na bliższe poznanie siebie nawzajem, na spojrzenie na siebie wzajemne w innym świetle, nie tylko zawodowym, bo póki co możecie na siebie wpadać właśnie w sytuacjach zawodowych niże stricte prywatnych[/color]

no tak jak wejdziemy na tę stronkę to wtedy najczęściej,bo innej możliwości to póki co nie ma :(

Napisano

Z góry przepraszam za pesymistyczną interpretację. Może się mylę.

6 buław, śmierć, 7 denarów->umiarkowanie

Chcielibyście już zakończyć poszukiwania i znaleźć pracę, ale na razie oboje jesteście w jakimś przestoju.

słońce, 9 pucharów, wisielec-> cesarz

Jesteś radosna, pełna życia, masz coś co go przyciąga i jesteś inna od kobiet które on zna. Z pewnością wydajesz mu się intrygująca.

3 denary, as pucharów, 7 denarów-> słońce

Piszecie ze sobą, pewnie jest miło, ale nic z tego nie będzie, bo nie ma tu żadnego ruchu. Słońce – wydaje mi się, że jest to takie niedojrzałe, dziecinne zauroczenie, z którego nic nie wyniknie. Raczej na zasadzie zabawy i poprawienia sobie nastroju.

Myślę że ty byś chciała coś stworzyć, ale on woli tylko pisać, nie chce wyjść ze swojej strefy komfortu(4 buław) i zaczynać czegoś nowego. Pustelnik – wg mnie ewidentnie nic z tego nie będzie.

Napisano

w porządku, każdy ma swoją interpretację-dziękuję.

Napisano

to jest Twoj rozklad na zycie uczuciowe do konca 2013

Podczas tasowania wypadł cesarz, podczas wykładania 9 buław i śmierc:

Karta nr 1 to pytający-rydwan

Karta nr 2 to przeszkoda dla pytającego-6 buław

Karta nr 3 to istota rzeczy, to co koronuje układ-8 buław

Karta nr 4 to przeszłość dla sprawy-9 denarów

Karta nr 5 to stan obecny, który już mija-8 denarów

Karta nr 6 to najbliższa przyszłość-6pucharów

Karta nr 7 to nasza aktualna pozycja życiowa-3 denary

Karta nr 8 to nasze otoczenie i to, na co możemy liczyć-królowa buław

Karta nr 9 to nasze obawy, ale i nadzieje-7 mieczy

Karta nr 10 to ostateczny rezultat As buław dołożone 10 buław

Co zrobic by było lepiej, żebym w końcu znalazła kogoś z kim będę szczęśliwa?

7 pucharów, królowa mieczy, 10denarów-> mag I

obecny rozklad

gwiada XVII , eremita IX , głupiec 0 -> cesarz IV

w polaczeniu z tym, z tego watku mozna powiedziec, ze relacja z panem raczej sie nie rozwinie do konca roku

ona bedzie miala calkiem sympatyczna kontynuacje, ale chyba bardziej zawodowo (3 monet w obu rozkladach) lub kolezesnko

pan, wydaje mi sie, nie bedzie bardzo aktywny - wyszedl w Krolu mieczy/ Pustelniku; Ty zas bedziesz otwarta na jego dzialanie (4 kije), ale sama rowniez malo aktywna

(Krolowa monet)

podobasz sie panu (9 pucharow), ale on wyczekuje na rozwoj sytuacji (7 monet)

w pytaniu dodatkowym wyszedl Glupiec, pods. Mag - a w starym rozkladzie tez Mag w podsumie

mozliwe, ze poczekasz na innego pana, ktory bedzie aktywny, oczaruje Cie i zdobedzie... tyle, ze chyba juz pod koniec/na przelomie roku

w starym rozkladzie ostateczny rezultat to as kijow (pan, o ktorego pytasz, szansa) i potem 10 kijow, czyli niejasna sytuacja bedzie, bo raczej nie udany zwiazek w tej dziesiatce

w starym rozkladzie jest tez Krolowa mieczy i 7 pucharow, co moze sugerowac rozczarowanie panem, o ktorego pytasz teraz, on w nowym wyszedl jako Krol mieczy/Pustelnik/Cesarz(ostatni w podsumie tylko)

kto wie, moze jak dostaniesz prace, wydasz sie panu (jeszcze) mniej osiagalna/bardziej zajeta i bedzie czekal na Twoj ruch ew.sie rozmysli w tym Krolu mieczy...

usunie sie na bok (Pustelnik)

ten Glupiec/Mag z podsumy - to moze byc ktos nowy...

Napisano

dziękuję, w sumie im więcej teraz o tym myślę, tym bardziej chcę.

Napisano

"Karta nr 8 to nasze otoczenie i to, na co możemy liczyć-królowa buław"

jak widac, chyba najbardziej na siebie :_okok:

inaczej - bierne czekanie na Maga

Napisano

no może jednak coś tam się "urodzi":D byle nie dosłownie xD

• Maestro
Napisano

na razie są te zaczepki, rozmowy, niestety widać, ze to niebawem ulegnie zmianie i nastąpi czas zastoju...

mysli, że fajnie się z Tobą gada, ale ocenia Ciebie lekko, na tu i teraz, bez perspektyw...

może być szansa na spotkanie, możecie to nawet planować,ale wydaje mi się, że na planowaniu się skończy..

on wygląda na zimnego, wyrachowanego mężczyznę, Ty być może wpadłabyś mu w oko, ale jeśli już coś miałoby być, to raczej relacja luźna, koleżeńska, nie oparta na uczuciach ani zaangażowaniu

gwiazda XVII , eremita IX , głupiec 0 -> cesarz IV

możliwe, że coś zasugerujesz, ale on jest jakiś wycofany...może tez przypadkowo coś padnie...

Napisano

1 weryfikacja-T. zaproponował spotkanie-czyli odhaczamy pytanie dodatkowe- cesarz- sprawdziło się:)

Napisano

6 buław, śmierć XIII, 7 denarów->umiarkowanie XIV, HB VIII Sprawiedliwosc

Jezeli chodzi o uczucia, to widac u Was taka rezygnacje i poczucie, ze teraz sa wazniejsze sprawy niz uczucia. Wlasnie, szukanie pracy, zycie po prostu, a co ma przyjsc to przyjdzie, ale nie teraz, nie od razu.

słońce XIX , 9 pucharów, wisielec XII-> cesarz IV, HB IV Cesarz

Tak, jako kobiete, ktora mimo, ze nie ma najciekawszej sytuacji (brak pracy) to umie sie odnalesc, umie sie pokazac, jest bardzo radosna, optymistyczna, jest bardzo fajnym towarzystwem, jak rowniez potrafi zarazic tym optymizmem druga osobe, czyli tu jego.

3 denary, as pucharów, 7 denarów-> słońce XIX, HB XI Moc i II Kaplanka

Tak, bedzie sie rozwijac, jednak dlugo tez bedzie tkwila na tym samym etapie. To raczej taka niezobowiazujaca znajomosc z opcja na przyszlosc. Jednak... jak wykorzystacie te szanse, to juz zalezy od Was. Widac, ze duzo tez bedzie zalezalo tu od Ciebie i umiejetnosci Twojej wykorzystania tego, pokierowania ta znajomoscia, bo on moze byc troche taki "ciele mele na niedziele".

król mieczy, królowa denarów, 4 buław->eremita IX, HB IV Cesarz

Tak, ale nic poza taka niezobowiazujaca relacja. Tu jednak bardziej w strone przyjazni idzie. Uczucie jednak tu nie za bardzo sie pokazuje. Mozliwe, ze po jakims czasie sama dojdziesz do tego, ze on sie na kumpla nadaje, ale na partnera juz nie. Pasja z Kaplanka wyzej tez wskazuje na to, jakby duzo od Ciebie tu zalezalo. I jezeli bedzie Ci zalezec, to bedzie cos z tego, jezeli nie, to nie. I tu moze Ci po prostu przestac zalezec na nim w sensie uczuciowym. Mam taka znajomosc jedna... tez na poczatku jak sie poznalismy to myslalo sie czy aby nie byloby z tego wiecej. Teraz jest fajna znajomosc, ale uczucia tu i milosci nie ma. Chociaz i karma jest. Jestesmy wylacznie przyjaciolmi.

gwiada XVII , eremita IX , głupiec 0 -> cesarz IV, HB XII Wisielec i III Cesarzowa

No tu raczej bedzie szlo spontanicznie. Jezeli znajomosc bedzie toczyla sie dalej, to jak przyjazn, milosci tu za bardzo nie bedzie, bo i oczekiwania wzgledem siebie, gdzies sie po drodze rozmyja. Takze tu tego kroku w cos glebszego nie bedzie u zadnego z Was, poniewaz z czasem stwierdzisz (albo oboje stwierdzicie), ze ta znajomosc nie ma opcji "uczucia".

Napisano
1 weryfikacja-T. zaproponował spotkanie-czyli odhaczamy pytanie dodatkowe- cesarz- sprawdziło się:)

O... no to ladnie. :)

Napisano

ano, konkretny chłopak z niego. Nawet napisał,że mu się podobam :)

Napisano

Też weryfikuję-miałam się spotkać w weekend z T.,ale ponieważ widzę,ze się nie stara za bardzo jakoś do spotkania nie doszło i chyba nie dojdzie.