Skocz do zawartości

Praca

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Znalazłam rozkład, który wstawiła Trida dzisiaj i chętnie go wypróbowuję:)

AW + dworskie

1. Twój obecny zawód (ten 'przeznaczony') Rydwan - kojarzy mi się z czymś rozwojowym, gdzie się cały czas idzie naprzód, z wyjazdami

2. Inna możliwość zawodowa Kapłanka - byc może ezoteryka, być może zawód polegający na pomaganiu innym,może zawód psychologa

3. Twoje podejście (do 'tego' zawodu) a rzeczywistość Pustelnik więcej myslę, niż cokolwiek robie

4. Świadomość Wisielec - utknęłam w martwym punkcie i jestem tego świadoma

5. Podświadomość Umiarkowanie wierze w los, podchodzę na luzie

6. Rzeczywistość Kapłan - wydaje mi się, że Siły Wyższe mi sprzyjają,mam w sobie dużo wiary

7. Przyszłość w zawodzie Diabeł Giermek Buław Giermek Kielichów - pozytywna, może z początku nerwy i ograniczenia, ale potem widać, ze się wyrwę z tego

8. Czy będziesz mieć satysfakcję z tego, co robisz Wieża Królowa Monet - odblokuję się i wyjdę na swoje

9. Czy zrealizujesz marzenia (jakby podsumowanie) Cesarz -pewnie, że tak;)

Napisano

1. Twój obecny zawód (ten 'przeznaczony') Rydwan - w takim, którym coś się dzieje, są nowe możliwości

2. Inna możliwość zawodowa Kapłanka - rozwój duchowy, ezoteryka

3. Twoje podejście (do 'tego' zawodu) - chyba wolałabyś obrać inną drogę

4. Świadomość Wisielec - utknęłam w martwym punkcie i jestem tego świadoma- zgadzam się

5. Podświadomość Umiarkowanie - jest stabilnie

6. Rzeczywistość Kapłan - wpadasz w zadumę, szukasz sensu co jest dobre a co złe w tym wszystkim

7. Przyszłość w zawodzie Diabeł Giermek Buław Giermek Kielichów - dużo stresu,ale też kontaktu z ludźmi, możliwe, że nie zagrzejesz tam długo

8. Czy będziesz mieć satysfakcję z tego, co robisz Wieża Królowa Monet - wyjdziesz z tego, poczujesz się potem stabilniejsza finansowo

9. Czy zrealizujesz marzenia (jakby podsumowanie) Cesarz -tak,bo cesarz jest konsekwntny,silny i wie czego chce

• Lubię to! 1
Napisano
1. Twój obecny zawód (ten 'przeznaczony') Rydwan
taki, który daje możliwości rozwoju, poruszania się, zawód ‘rozległy’ czyli nie np. recepcjonistka tylko cos, gdzie możesz się kształcić i kształcić innych. Wskazywać komuś odpowiednia drogę.
2. Inna możliwość zawodowa Kapłanka
ezoteryka lub nauczycielka. Pani psycholog tez mi się kojarzy, doradca duchowy :)

3. Twoje podejście (do 'tego' zawodu) a rzeczywistość Pustelnik
szukasz ale się boisz. Coś Ci w glowie swita ale wolisz ‘nie wychodzić przed szereg’
4. Świadomość Wisielec -
jak wyżej – obawiasz się ruszyć dalej i tkwisz cały czas w jednym i tym samym
5. Podświadomość Umiarkowani
próbujesz sobie racjonalnie tłumaczyć, ze masz czas, ze ‘wszystko w swoim czasie się wydarzy’ itd.
6. Rzeczywistość Kapłan
masz duże predyspozycje ale caly czas nie czujesz się gotowa.
7. Przyszłość w zawodzie Diabeł Giermek Buław Giermek Kielichów -
łatwo nie będzie na początku, będzie trzeba przebić się przez stereotypy ale praca przyniesie Ci dużo radości. Takiej jakby dziecięcej radości, możliwości rozwoju, kontaktu z ludźmi (giermkowie to dzieci więc znów nauczycielka się klania :D)
8. Czy będziesz mieć satysfakcję z tego, co robisz Wieża Królowa Monet -
przełamiesz pewne stereotypy i cóz – wyjdziesz na swoje

9. Czy zrealizujesz marzenia (jakby podsumowanie) Cesarz
parokrotnie to pisałam – cesarz nie bez powodu jest na danym stanowisku. Wyżej nie ma już nikogo wiec wg mnie jak najbardziej zrealizujesz :)
  • Lubię to! 1
Napisano

1. Twój obecny zawód (ten 'przeznaczony') Rydwan - praca związana z przemieszczaniem się, ruchem, może jakieś podróże, albo zmiana miejsca pracy,

2. Inna możliwość zawodowa Kapłanka - tak, mogłabyś być np. jakimś mentorem, nauczycielem, pielęgniarką, kimś kto pomaga innym, naucza

3. Twoje podejście (do 'tego' zawodu) a rzeczywistość Pustelnik - jesteś zamknięta i zbyt samotna, aby coś zrobić, nie ma kto Ci dać przysłowiowego kopa...

4. Świadomość Wisielec - utknęłaś tam gdzie jesteś i czekasz na jakiś lepszy moment

5. Podświadomość Umiarkowanie - wiesz, że dzięki tej pracy masz jakąś stabilność

6. Rzeczywistość Kapłan - boisz się wyjść dalej

7. Przyszłość w zawodzie Diabeł Giermek Buław Giermek Kielichów - uniezależnienie się i dużo nauki jeszcze

8. Czy będziesz mieć satysfakcję z tego, co robisz Wieża Królowa Monet - tak, obalisz swoje schematy i będziesz denarową:-)

Napisano
1. Twój obecny zawód (ten 'przeznaczony') Rydwan - kojarzy mi się z czymś rozwojowym, gdzie się cały czas idzie naprzód, z wyjazdami

Obecny, czyli rozumiem, ten, ktory Ciebie teraz zajmuje. To praca, gdzie masz ciagly kontakt z ludzmi, sprzedajesz cos takze. Ale masz tez kontakt z problemami ludzi. To jest teraz.

2. Inna możliwość zawodowa Kapłanka - byc może ezoteryka, być może zawód polegający na pomaganiu innym,może zawód psychologa

Tak, lub w kierunku ogolnie leczenia, uzdrawiania moglabys pojsc. Kaplanka leczy cialo i dusze.

3. Twoje podejście (do 'tego' zawodu) a rzeczywistość Pustelnik więcej myslę, niż cokolwiek robie

Chcesz sie dalej rozwijac, uczyc, nie chcesz poprzestawac na tym, co juz wiesz i umiesz.

4. Świadomość Wisielec - utknęłam w martwym punkcie i jestem tego świadoma

Wiesz, ze w obecnym zawodzie tej szansy na rozwoj juz nie masz. Teraz pora ruszyc gdzie indziej. Wisielec wskazal Cie, ze trzeba by zaczac od innej strony. Na ten moment dopadl cie zawodowy martwy punkt. Ewentualnie moglabys sie tez w swoim zawodzie (lub nie tylko swoim) usamodzielnic. Byc sobie sama szefowa. Wlasna firma, wlasna dzialalnosc. Wisielec moze wskazywac tez na taki punkt w Twoim zyciu.

5. Podświadomość Umiarkowanie wierze w los, podchodzę na luzie

Starasz sie podchodzic do tego, co sie dzieje z rozumem, ale nie ignorujesz swoich przeczuc, takze duzo zajmuje Ciebie myslenie na ten temat, szukanie mozliwosci, ktore bylby najbardziej sensowne.

6. Rzeczywistość Kapłan - wydaje mi się, że Siły Wyższe mi sprzyjają,mam w sobie dużo wiary

Trudno Ci przeskoczyc pewne rzeczy. Np. masz w sobie takie poczucie, ze skoro skonczylam te szkole i mam ten zawod to trudno szukac mozliwosci, gdzies poza tym. Mozliwosc sa, np. doszkolic sie, przeszkolic, ale to wymagaloby porzucenia tego, co juz raz sobie wyuczylas. Nie jest to dla Ciebie latwe.

7. Przyszłość w zawodzie Diabeł Giermek Buław Giermek Kielichów - pozytywna, może z początku nerwy i ograniczenia, ale potem widać, ze się wyrwę z tego

Jw. Ograniczeniem moze byc Twoje konkretne wyksztalcenie. Mozliwe, ze doszkalajac sie, znajdziesz dodatkowe mozliwosci. Ale musisz sobie na to pozwolic i odrzucic sposob myslenia, ktory Ciebie ogranicza i sprawia, ze jestes przepelniona lekami i zbyt sceptyczna, aby dac sobie szanse na rozwoj.

8. Czy będziesz mieć satysfakcję z tego, co robisz Wieża Królowa Monet - odblokuję się i wyjdę na swoje

Tak, masz taka opcje. Ale nie przyjdzie to w sposob lagodny. Tu cos musi toba mocno tapnac. Mozliwe, ze w pracy doswiadczysz czegos, co jak walniecie obuchem da Tobie wreszcze znac "Kobieto, szukas sobie czegos lepszego!" Bo Wieza przeciez nie oszczedza. Ale bedzie to jednoczesnie dla Ciebie mozliwosc, aby zaczac szukac nowych, lepszych mozliwosci, i masz duza szanse, aby je znalesc.

Tak. Bo podejdziesz do tego bardzo konkretnie. I uda Ci sie.

• Maestro
Napisano
Obecny, czyli rozumiem, ten, ktory Ciebie teraz zajmuje. To praca, gdzie masz ciagly kontakt z ludzmi, sprzedajesz cos takze. Ale masz tez kontakt z problemami ludzi. To jest teraz.

Tak, lub w kierunku ogolnie leczenia, uzdrawiania moglabys pojsc. Kaplanka leczy cialo i dusze.

Chcesz sie dalej rozwijac, uczyc, nie chcesz poprzestawac na tym, co juz wiesz i umiesz.

Wiesz, ze w obecnym zawodzie tej szansy na rozwoj juz nie masz. Teraz pora ruszyc gdzie indziej. Wisielec wskazal Cie, ze trzeba by zaczac od innej strony. Na ten moment dopadl cie zawodowy martwy punkt. Ewentualnie moglabys sie tez w swoim zawodzie (lub nie tylko swoim) usamodzielnic. Byc sobie sama szefowa. Wlasna firma, wlasna dzialalnosc. Wisielec moze wskazywac tez na taki punkt w Twoim zyciu.

Starasz sie podchodzic do tego, co sie dzieje z rozumem, ale nie ignorujesz swoich przeczuc, takze duzo zajmuje Ciebie myslenie na ten temat, szukanie mozliwosci, ktore bylby najbardziej sensowne.

Trudno Ci przeskoczyc pewne rzeczy. Np. masz w sobie takie poczucie, ze skoro skonczylam te szkole i mam ten zawod to trudno szukac mozliwosci, gdzies poza tym. Mozliwosc sa, np. doszkolic sie, przeszkolic, ale to wymagaloby porzucenia tego, co juz raz sobie wyuczylas. Nie jest to dla Ciebie latwe.

Jw. Ograniczeniem moze byc Twoje konkretne wyksztalcenie. Mozliwe, ze doszkalajac sie, znajdziesz dodatkowe mozliwosci. Ale musisz sobie na to pozwolic i odrzucic sposob myslenia, ktory Ciebie ogranicza i sprawia, ze jestes przepelniona lekami i zbyt sceptyczna, aby dac sobie szanse na rozwoj.

Tak, masz taka opcje. Ale nie przyjdzie to w sposob lagodny. Tu cos musi toba mocno tapnac. Mozliwe, ze w pracy doswiadczysz czegos, co jak walniecie obuchem da Tobie wreszcze znac "Kobieto, szukas sobie czegos lepszego!" Bo Wieza przeciez nie oszczedza. Ale bedzie to jednoczesnie dla Ciebie mozliwosc, aby zaczac szukac nowych, lepszych mozliwosci, i masz duza szanse, aby je znalesc.

Tak. Bo podejdziesz do tego bardzo konkretnie. I uda Ci sie.

Co do wykształcenia, to ja nie mam wąskiej specjalizacji.Na szczęście w zasadzie...:) Moze chodzi i o to, ze obecna praca mnie blokuje...Zabiera energię i możliwości, nie jest szczytem marzeń...Kurcze, gdzieś popełniłam błąd, może winę za to ponosi brak wiary w siebie..Teraz z tym lepiej, natomiast blokują mnie ludzie, który mówią : trzymaj się tego co masz, teraz takie czasy...masz stabilizację,pilnuj jej........

Napisano

A to bardzo mozliwe Inezko. Tu naprawde widac ten Twoj brak wiary we wlasne mozliwosci. I rodzina, otoczenie, no nie pomagaja Ci w tym. Myslalam o wyksztalceniu, poniewaz Papiez moze o tym mowic (wiele ludzi tak ma), ale moze tez mowic o wplywac rodziny i otoczenia i o tym mysleniu i braku wiary we wlasne mozliwosci.

Dalej masz Diabla i pazie: bulaw i kielichow, czyli wyrwanie sie w koncu z tego stanu, gdzie sobie umniejszasz i nie dajesz mozliwosci rozwoju, lub gdy pozwalasz komus, aby Ci umniejszal i zagluszal wartosc samej siebie.

• Maestro
Napisano
A to bardzo mozliwe Inezko. Tu naprawde widac ten Twoj brak wiary we wlasne mozliwosci. I rodzina, otoczenie, no nie pomagaja Ci w tym. Myslalam o wyksztalceniu, poniewaz Papiez moze o tym mowic (wiele ludzi tak ma), ale moze tez mowic o wplywac rodziny i otoczenia i o tym mysleniu i braku wiary we wlasne mozliwosci.

Dalej masz Diabla i pazie: bulaw i kielichow, czyli wyrwanie sie w koncu z tego stanu, gdzie sobie umniejszasz i nie dajesz mozliwosci rozwoju, lub gdy pozwalasz komus, aby Ci umniejszal i zagluszal wartosc samej siebie.

No, taka prawda niestety...Zaczynam się wyrywać z marazmu powoli, dałam sobie na to czas:)