Skocz do zawartości

Ślub dziadka

pawel116

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój dziadek ma przyjaciółkę, która się nim opiekuje. Ostatnio przy okazji szpitalnych odwiedzin (dziadek jest po operacji) wyznała mojej matce, że planuje wziąć z nim ślub. Robi to celowo, ponieważ w przyszłości chce mieć po nim większą emeryturę. A z początku zarzekała się, że zajmuje się dziadkiem z nudów i robi to bezinteresownie... Moja matka była zaskoczona takim obrotem sprawy, choć się tego spodziewała.

Jak zrealizuje się zamiar wzięcia ślubu przez dziadka i jego przyjaciółkę?

Paź Kielichów, 4 Mieczy, Rycerz Kielichów, 7 Buław -> Wieża

Raczej to nie przejdzie, widać że będą się musieli zmagać z przeciwnościami, duża część rodziny jest przeciwna, szczególnie mój wujek który mieszka z dziadkiem

Napisano

widać,że kobieta będzie chciała nawiązywać znajomości,żeby jej się udało,ale później to ona chyba sama zrezygnuje,bo dziadek będzie nie pewny swych decyzji, w rezultacie to ona będzie się o to patyczkować,ale nic nie wskóra, jej plany legną w gruzach.

• Maestro
Napisano

Widać, że ona się nim szczerze opiekuje, możliwe nawet za jakiś czas oświadczyny dziadka, ale i sporo nerwów z tym związanych, sporo zmagań z przeciwnościami losu..

Skąd poza tym wiesz, że ona chce wziąć z nim ślub dla jego emerytury??

Napisano
Skąd poza tym wiesz, że ona chce wziąć z nim ślub dla jego emerytury??

Powiedziała o tym wprost ;)