Skocz do zawartości

kolejny sen ;)

Erza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie mogę z tymi moimi snami, dziś miałam kolejny :)

pod poduszkę włożyłam sobie kartę Maga :) czasami wkładam sobie jakąś kartę i czekam na sen, zwykle pokazuje mi on jakieś nowe znaczenie poszczególnej karty, teraz było jakoś inaczej

śniły mi się jakieś urywki, kompilacja jakichś wydarzeń, ale nie mogłam znaleźć w nich najmniejszego sensu, a potem przeniosłam się jakieś miejsce, gdzie ludzie nazywali mnie po imieniu, a ja im mówiłam, że mam na imię Bhoti-Bhoti. Denerwowało mnie to, że nazywają mnie ziemskim imieniem. Jedyne skojarzenie jakie miałam po przebudzeniu do tego słowa to Bothisattwa, które znam. Bothi oznacza oświeconą lub jest to też nazwa drzewa, pod którym medytował Budda.

zadałam pytanie:

Co konkretne chce mi przekazać ten sen?

Śmierć, Rycerz buław, Moc ---> suma Kapłan

sądzę, że chodzi o dalszy rozwój, jakiś etap mam już za sobą, może niebawem doznam jakiegoś mega oświecenia :)

Napisano

Wiesz... samo slowo Bodhi... znaczy oswiecony, sattwa... istota. Bodhisattwa... istota oswiecona.

Oswiecenie to moment, gdy zaczynamy rozpoznawac wlasna nature. I jestesmy czym jestesmy. Swiadomie.

Te karty tu mowia, ze zaczynasz czuc swoja prawdziwa nature. Czym jestem? W podsumie masz tez Kochankow. Czuc, nie myslec, czuc...

W zasadzie wszyscy jestesmy oswieconymi istotami, tylko niewielu z nas o tym pamieta.

• Lubię to! 1
Napisano

Do tego co już wyczerpująco napisała Sacral dodam tylko to, że denerwowało Cię to że ludzie mówili do Ciebie ziemskim imieniem - wielu nie podąża drogą ducha i dlatego jest to dla nich niezrozumiałe i niewiele znaczące - a Twoim zadaniem jest nadal podążać do oświecenia wbrew innym - czego Ci życzę

Napisano

Dziękuję Kędry :*

no właśnie, masz rację, wiele osób mi bliskich tego nie rozumie, taktuje to jako dziwactwo, albo jakąś fanaberię, w zasadzie z paroma osobami mogę porozmawiać o rozwoju duchowym i to też nie tak do końca, bo oni się tym na co dzień aż tak nie interesują

Napisano

Dodam, ze samo slowo bhoti, jest okresleniem jezyka, mowy ladakanskiej (Ladakhi) bardzo wasko spokrewnionej z jezykiem/mowa tybetanska, jednak stanowi osobna galaz.

Ten jezyk jest uzywany, jako glowny w Jammu i Kaszmirze.

Zrodlo: Ladakhische Sprache

To tak na marginesie. To slowo wiec istnieje i odnosi sie do Indii. Powiazanie z Bodhisattwa jest wiec jak najbardziej na miejscu.

Napisano

Dziękuję Sacral :) słownictwo znam, bo trochę siedzę w tematyce buddyzmu :) ostatnio słuchałam mantry Zielonej Tary :)

Napisano

Ten Twoj sen troche podobny do tego, ktory ja jakis czas temu tu opisywalam. Nie wiem, czy kojarzysz...

Mialam do czynienia z poszukiwaczka Buddow i ona skreslala rozne nazwy przed drzwiami. Przed moimi skreslila nazwe Degav. Jak pogooglalam wtedy to wyszlo, ze to jakies miejsce w Nepalu. Tam jest klasztor tez itd. :) Indie - Nepal.

Ciekawe, ze pojawiaja sie w snach slowa, ktorych znaczenie mozna odkryc np. pozniej. I no wlasnie, ten temat oswiecenia. :)

Przyjaciel mowil mi, ze np. rozne rzeczy uaktywniaja sie w trakcie poglebiania praktyki... :) To sie jak gdyby uaktywnia. Albo tez ozywa pamiec roznych rzeczy. Tak mi sie skojarzylo jeszcze... :)

Napisano

pamiętam ten sen :) mi kiedyś też śniła się latarnia morska i pamiętam, że we śnie znałam jej wszystkie elementy (takie specjalistyczne słownictwo)

mnie też ostatnio śniło się poprzednie wcielenie (już któryś raz z rzędu, każdy kolejny sen jest jakby dopełnieniem informacji na temat tego wcielenia)

byłam Niemką, która dostała wyrok śmierci przez rozstrzelanie, a wszystko się zaczęło od snów, w których mówię po niemiecku, potem okoliczności II wś, miłość do oficera niemieckiego, a potem śmierć przez rozstrzelanie

ja pogłębiam, ale nie jakoś super ekspansywnie, raczej codziennie po trochu i spokojnie :)

Napisano

Myślę, że dziewczyny bardzo ładnie to zinterpretowały ;)

no właśnie, masz rację, wiele osób mi bliskich tego nie rozumie, taktuje to jako dziwactwo, albo jakąś fanaberię

to też w pewien sposób mogło "ukazać" się w Twoim śnie.... i dlatego Cię denerwowało jak ludzie odzywali się do Ciebie Twym "ziemskim imieniem".

Sen ukazuje, że jesteś na ścieżce zmian... niektóre przebiegają szybciej inne wolniej... jedne są bardziej widoczne inne mniej....

hmmm... ciekawe jest, że wszystko zaczęło się od Maga... jakby od obrania pewnej drogi, ale zdaje się, że on dopiero jest na początku swej drogi choć ma już swych przyborów i wiele wie to nie każdy rozpoznaje jego prawdziwej natury :mysli:

Napisano

dziękuję Airi :slonko:

ja różne karty sobie czasem kładę pod poduszkę, Maga wzięłam z innej talii dla porównania z tym, co śniło mi się z Magiem z talii pierwszej. Różnica była kolosalna.