Geranium Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Przyjaciółka niedawno przeprowadziła się z akademika do wynajmowanego mieszkania i trochę ciężko u niej z kasą. Musi do niedzieli wpłacić część pieniędzy, jednak nie wie, skąd je wziąć. Postawiłam karty, czy uda się zrealizować płatność na czas - rydwan - uważam, że tak. I teraz pytanie, w jaki sposób do tego dojdzie - paź mieczy/ 4 denarów/ as mieczy/ pustelnik/ 6 mieczy- Mam tu trochę wybujałą wizję, ale pomyślałam, że pożyczki udzieli jej przyjaciel (paź), który wcześniej skąpił lub nie mógł pożyczyć jej tych pieniędzy (4 monet), ale dzięki jej walce (as mieczy) zgodzi się choćby na częściową pożyczkę (rydwan), choć pozostanie pewien niesmak, bo zrobi to trochę wbrew swojej woli albo pomimo to, że sam nie jest w najlepszej sytuacji, ale głupio mu było odmówić (pustelnik, 6 mieczy) Cytuj
panna.marta Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Hmmm, nie wiem czy jedna karta to nie za mało. Teraz druga część-paź mieczy to nie przyjaciel. Paź mieczy może być osobą sygnifikującą tj Twoją koleżankę lub osobę, która ona musi zapłacić a dokładnie jej niezdecydowaną postawę, to że musi znaleźć racjonalne wyjście z tej sytuacji. I teraz dalej, 4 denary to bezruch, as mieczy może wskazywać na to,że koleżanka będzie próbowała szukać ugody, będzie szukała dobrej drogi do rozwiązania sytuacji, 6 mieczy to także karta ucieczki. Suma to umiarkowanie, czyli w jakiś sposób sprawa zostanie uspokojona. Biorąc pood uwagę,że miała wcześniej rydwan a to także karta przemieszczania to zastanawiam się,czy ktoś każe jej się stamtąd wyprowadzić? Cytuj
Geranium Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Hmmm, nie wiem czy jedna karta to nie za mało. Teraz druga część-paź mieczy to nie przyjaciel. Paź mieczy może być osobą sygnifikującą tj Twoją koleżankę lub osobę, która ona musi zapłacić a dokładnie jej niezdecydowaną postawę, to że musi znaleźć racjonalne wyjście z tej sytuacji. I teraz dalej, 4 denary to bezruch, as mieczy może wskazywać na to,że koleżanka będzie próbowała szukać ugody, będzie szukała dobrej drogi do rozwiązania sytuacji, 6 mieczy to także karta ucieczki. Suma to umiarkowanie, czyli w jakiś sposób sprawa zostanie uspokojona. Biorąc pood uwagę,że miała wcześniej rydwan a to także karta przemieszczania to zastanawiam się,czy ktoś każe jej się stamtąd wyprowadzić? Tak właśnie myślałam z tym paziem, bo paziowie zazwyczaj ukazują osobę pytającą i jej postawy, ale podciągnęłam to sobie chyba do faktu, że przed spłatą widzi się z przyjacielem i pomyślałam, że może poprosi go o pożyczkę. No nic, zobaczymy, weryfikacja już w po niedzieli A, jeszcze co do karty jednej na odpowiedź. Bo ja nie zajmuję się tarotem długo, raptem 9 miesięcy. Wydawało mi się, że jedna jest konkretną odpowiedzią, dwie lubi więcej mogą już mydlić obraz, bo co jak wyjdą dwie skrajne? I wtedy nie wiadomo, czy to jest tak, czy nie Mogę się mylić, ale ja sobie przyjęłam jedną kartę jako odpowiedź i kilka na tło i przebieg, a podsum jako takie rzucenie światła na całość. Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez Geranium Cytuj
panna.marta Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 aha, bo ja przyjaciela to rozpatruje jako rycerza denarów. Cytuj
SacralNirvana Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Do glowy przyszly mi dwie opcje. Ze przeprowadzi sie do kogos a tym samym to mieszkanie oposci. Druga, ze ktos zamieszka z nia i czynsz beda placic wspolnie. Z podsumow jest Umiarkowanie i HB Sad i Kaplanka... co mogloby wskazywac wlasnie na te druga opcje. Cytuj
Gość gość5 Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Przyjaciółka niedawno przeprowadziła się z akademika do wynajmowanego mieszkania i trochę ciężko u niej z kasą. Musi do niedzieli wpłacić część pieniędzy, jednak nie wie, skąd je wziąć. Postawiłam karty, czy uda się zrealizować płatność na czas - rydwan - uważam, że tak. I teraz pytanie, w jaki sposób do tego dojdzie - paź mieczy/ 4 denarów/ as mieczy/ pustelnik/ 6 mieczy- Mam tu trochę wybujałą wizję, ale pomyślałam, że pożyczki udzieli jej przyjaciel (paź), który wcześniej skąpił lub nie mógł pożyczyć jej tych pieniędzy (4 monet), ale dzięki jej walce (as mieczy) zgodzi się choćby na częściową pożyczkę (rydwan), choć pozostanie pewien niesmak, bo zrobi to trochę wbrew swojej woli albo pomimo to, że sam nie jest w najlepszej sytuacji, ale głupio mu było odmówić (pustelnik, 6 mieczy) nie chce uprawiac czarnowidztwa ale rydwan moze rownie dobrze oznaczac rozjechanie sie oczekiwan- znaczy koleaznka co innego aa kolega co innego....... moim zdaniem bedzie musiala poszukac pomocy gdzie indziej Cytuj
Geranium Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Napisano 29 Sierpnia 2013 nie chce uprawiac czarnowidztwa ale rydwan moze rownie dobrze oznaczac rozjechanie sie oczekiwan- znaczy koleaznka co innego aa kolega co innego....... moim zdaniem bedzie musiala poszukac pomocy gdzie indziej W sumie chyba w tym przypadku powinnam do tego rydwanu rzeczywiście dobrać kartę, bo sam w sobie jest zależny od sąsiedztwa innych. Dzięki za uwagę. Cytuj
panna.marta Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 no dobrze by było,możesz położyc jeszcze raz jakiś mini rozkład jutro na spokojnie. Cytuj
Geranium Napisano 30 Września 2013 Autor Napisano 30 Września 2013 weryfikacja chyba byłam najbliżej, pożyczki udzieliła jej przyjaciółka i została w mieszkaniu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi