Skocz do zawartości

Rozmowa z nowa talia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupujemy sobie nowa talie: Tarota np. I chcielibysmy wiedziec, co ta talia wniesie dla nas cennego, nowego, jak bedzie wygladla nasza wspolpraca.

1. Opowiedz mi cos o sobie. Co jest Twoja najwazniejsza cecha.

2. Jakie sa Twoje mocne strony/zalety?

3. Gdzie leza i jakie sa Twoje granice?

4. Czego mnie nauczysz?

5. W jak najlepszy mozliwy sposob moge sie uczyc od Ciebie i z Toba wspolpracowac?

6. Jaki bedzie wynik naszej wspolpracy?

5---------------------6

-----------4-----------

3---------------------2

-----------1-----------

• 1 miesiąc temu...
Gość paulinqa123
Napisano

właśnie dziś zakupiłam talię przez internet, mam nadzieję że do piątku dojdzie i od razu zabieram sie za ten rozkład :) zobaczymy jak poradze sobie z tarotem, do tej pory próbowałam z klasykami. Akurat ten rozkład spadł mi jak z nieba ;D czy jakoś tak

• 4 tygodnie później...
Gość vanillaflair
Napisano (edytowane)

Hej. Bardzo fajny rozkład. Wlasnie niedawno dostałam karty i wlasnie się poznajemy. Wyszedł mi następujący układ

1. as denarow

2. Rydwan

3. Sześć mieczy

4. Gwiazda

5. Rycerz mieczy

6. Sześć buław

Oczywiście nie jestem jeszcze lotna w interpretacji ale wyglada na to ze jest nieźle. Jedynie nie mogę zinterpretować w pyt. 3. szóstki mieczy. Może ktoś pomoże?

Edytowane przez vanillaflair
  • 3 miesiące temu...
Napisano

Ja również mam pytanie. Na miejscu piątym, czyli "5. W jak najlepszy mozliwy sposob moge sie uczyc od Ciebie i z Toba wspolpracowac?" znalazła się u mnie odwrócona królowa pucharów. Jak mogę to interpretować?

Napisano
Ja również mam pytanie. Na miejscu piątym, czyli "5. W jak najlepszy mozliwy sposob moge sie uczyc od Ciebie i z Toba wspolpracowac?" znalazła się u mnie odwrócona królowa pucharów. Jak mogę to interpretować?

Tu zamieszczamy przykładowe rozkłady, dla Interpretacji rozkładów jest oddzielny wątek.

Napisano

Stosuje ten same rozkład dla nowych talii co SacralNirvana :)

Tak wyglądał mój pierwszy rozkład dla talii Raider Smith Waite:

1 - Głupiec (to będzie początek nowej wspaniałej przygody)

2 – 8 Mieczy (mocną stroną tej tali jest uwalnianie z więzów i pomoc w „przejrzeniu” na oczy)

3 - Sprawiedliwość (jej ograniczeniem jest umiłowanie sprawiedliwości i dążenie do porządku)

4 - Królowa Monet (nauczę się praktycznych i przydatnych w codziennym życiu rzeczy)

5 - 2 Monet (w trakcie nauki będę musiała dokonywać wyborów)

6 - Pustelnik (efektem będzie czas spędzony na medytacji i analizie)

Napisano

Dokladnie. Swoje rozklady prosze zamieszczac w watku "Interpretacje rozkladow tarotowych". Tu sa wstawiane tylko przykladowe wzory rozkladow. Na ich podstawie mozecie sobie klasc karty.

• 1 rok później...
Napisano

jestem nowa tutaj i dopiero zaczęłam przygodę z tarotem. wyszły mi następujące karty... pomoże mi ktoś?

1. 2 denarów, 2. as kielichów, 3. 10 kielichów, 4. 8mieczy, 5. rycerz kielichów. 6. królowa buław