Caliel Napisano 31 Sierpnia 2013 Napisano 31 Sierpnia 2013 Nie moge doczekac sie wiosny poloze sie na trawie wdychajac zapach wspomnien z dziecinstwa i poczuje sie jak kwiat ktory lada moment zakwitnie pod pieszczota slonca ktore bedzie moim jedynym kochankiem Poczuje puls ziemi w moich zylach szum powietrza wypelni moje cialo a piesn deszczu zmyje bol zimowych nocy wypelnionych Twoim wspomnieniem *** Sen, ktorego nie bylo pocalunek roztarty na ustach i cien pod zamknietymi na zawsze oczami, i westchnienie, ciezkie jak puchowa poduszka przytulona do twarzy * Zapadam sie w bagno w sen bez spokoju a w pokoju bez scian hula wiatr ktorego nie czuc na policzku i lza ktorej tak naprawde nie ma i usmiech - bez cieplego swiatla Mrok, tylko mrok.. * Dziekuje Ci za to ze jestes ze wciaz trwasz przy nie oblaskawiasz mnie snieznym usmiechem uspokajasz lagodnym spojrzeniem migdalowych oczu Dziekuje Ci za to ze kochasz bezinteresownie mocno i czule za to ze refleksy Twoich wlosow rozjasniaja moja zmeczona mrokiem dusze Aniele mojego dnia *** Mknie po wodzie choc coraz bardziej tonie we wlasnych lzach i dziob opuszczony i skrzydla zlamane ja i on - papierowy ptak * Jak widzisz - wszystko skonczone. Miedzy nami nie ma nic - i nic nie bylo. Zapomnij o mnie - wtedy ja zapomne o Tobie, tak bedzie lepiej, uwierz mi... Niczego ode mnie nie zadaj, ja od Ciebie tez nie chce nic. Tylko Twoj usmiech bedzie mnie przesladowal i bede tesknic po kres mych dni. * Przenikne jak mgla przez zimna tafle szkla ktore obsypie krwawymi pocalunkami moje nadgarstki i zakwitna maki na brzegu czerwonej rzeki Leto Takie tam z starej skornikowanej szuflady Cytuj
SacralNirvana Napisano 31 Sierpnia 2013 Napisano 31 Sierpnia 2013 Oj tam skornikowanej... Fajne... Cytuj
Nygusek Napisano 1 Września 2013 Napisano 1 Września 2013 C: fajne, ale chyba znajdzie się jeszcze jakiś kochanek poza słońcem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi