Skocz do zawartości

SZKOLENIE... pilnie

ivi123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad szkoleniem nie ze swojej branży, ale pokrewnej, którą mogę wprowadzić też do usług... Trochę kosztuje, więc martwię się czy warto wydać pieniążki na nie i czy będę miała dodatkowych klientów...

Rozkład własny :):

czy warto zrobic szkolenie

AS MIECZY

myślę, że tak, zainwestowanie w siebie przyniesie mi korzyści

cze powinnam zobic szkolenie

2 KIELICHY - tak, przyniesie mi nowe znajomości (klientów)

czy szkolenie przyniesie mi nowych klientów

Głupiec

zacznę coś nowego, w ciemno, ale muszę się ruszyć przed siebie, - tak przyniesie

skąd wziąść pieniązki na szkolenie

6 DENARÓW

hihi ale karta... wygląda jakby ktoś bardzo skąpy miał mi kaskę pożyczyć - BANK :)- tak planuję, ale może ktoś inny...

czy nowy zawód przyniesie mi pieniązki

7 DENARÓW

tak to dobre, ale będę musiała na nie poczekać

czy inwestycja się opłaci

KOCHANKOWIE - hmmm... i tutaj nie wiem, wyglada mi, że tak, ale również wygląda mi tutaj na przychodzenie klientów dla mnie samej (ma to być klientela męska na razie ;))

Co o tym myślicie

aaa... i jeszcze dociągnę karteczkę

czy nowy fach przyda mi się za granicą jak na kilka miesięcy pojadę

4 Buławy

wygląda na to, że tak, otworzy dodatkowe możliwości zarabiania

Napisano

AS MIECZY

szkoda ze do asa nie dociągnełaś ale biorąc po uwage pytanie poniżej..

Uważam,że tak.. Przyniosłoby Ci to szkolenie radość,spełnienie. Nową możliwość.

Głupiec

zacznę coś nowego, w ciemno, ale muszę się ruszyć przed siebie, - tak przyniesie

Widać nową droge..jednak głupiec jest wszystkim i niczym:)

6 DENARÓW

hihi ale karta... wygląda jakby ktoś bardzo skąpy miał mi kaskę pożyczyć - BANK :)- tak planuję, ale może ktoś inny...

może zapracować..? Jest to wzajemna wymiana..Dlatego pracować i odkładac. Może tutaj chodzić również jak najbardziej tez o bank. Chociaż gdyby np był CESARZ czy UMIARKOWANIe uznałabym to za instytucje bankową własnie:)

7 DENARÓW

Mi 7 denarów pokazuje odwleczenie w czasie.. niepowodzenie albo hm nie do konca zyski jakich oczekiwalismy..

KOCHANKOWIE - hmmm... i tutaj nie wiem, wyglada mi, że tak, ale również wygląda mi tutaj na przychodzenie klientów dla mnie samej (ma to być klientela męska na razie ;))

Tutaj bedziesz musiała nauczyć się współgrać z ludzmi..Wymagałoby to twojej dużej dozy elastyczności i ciagłej nauki..

Co o tym myślicie

4 Buławy

4 buława to dobra karta.. ale wydaje mi się ze czwórka jest raczej zamknieta w czterech scianach.. wydaje mi się,że wiecej z tego byś miala w swojej miejscowosci..
Napisano

dziękuję... boje się wydać kasę... ale jak się nie ruszę z miejsca to nic nie osiągnę więcej...

Napisano

Ivi strach ma wielkie oczy.. Jaka kolwiek inwestycja w nas samych nigdy nie jest złą rzeczą. Zawsze nam się to w życiu przyda. Pytanie brzmi- Czy jest to coś o czym marzysz czy nastawiasz sie strikte tylko na zarobek a wewnetrznie tego nie czujesz?

Ja wiele w życiu wywaliłam kasy w błoto zanim obrałam konkretny kierunek,dlatego głowa do góry.

Moze karta KOCHANKOWIE sugerować właśnie o tym abyś zastanowiła się np czy jest to z głebi twojego serca:)

Napisano

Moje pierwsze pytanie – jaka jest róznica pomiedzy pierwszym a drugim pytanie?

czy warto zrobić szkolenie

AS MIECZY

dostaniesz możliwość taką, która będziesz mogła wykorzystać. Jakaś nowa perspektywa się przed Toba otworzy. Możliwe, ze zainspiruje Cie docz egos całkiem nowego

2 KIELICHY

jak najbardziej :)

Głupiec

jak najbardziej – głupiec jako cos nowego.

6 DENARÓW

a może ktoś jest Ci cos winien :>? I może mogłabys ściągnąć z kogos ‘pozycze’. Ew sama takową mogłabys zaciągnąć :)

7 DENARÓW

tak, ale nie od razu. Wydaje mi się, ze bd potrzebne jeszcze jakies szkolenie i ciezka praca na pczoatku by później móc spokojnie egzystowac

KOCHANKOWIE

jak najbardziej

czy nowy fach przyda mi się za granicą jak na kilka miesięcy pojadę4 Buławy

odnosze wrazenie, ze ta 4ka raczej pokazuje, ze zarobisz pieniazki w pl a wykorzystasz te pieniadze tam. Te umiejętności raczej będą Ci dawały satysfakcję w polsce
Napisano

dziękuję... dzisiaj dowiaduję się na temat szkolenia i biegnę kołować kaskę... raz kozie śmierć :) mam nadzieję, że się opłaci

Dziękuję za pomoc...

Napisano

AS MIECZY

trudno tu coś powiedzieć, bo sam as nic w sobie nie mów, ale biorąc po uwagę poniższą kartę,to powiem,że po przeprowadzeniu wszystkich za i przeciw-tak.

czy powinnam zobic szkolenie

2 KIELICHY - tak, będziesz zadwolona, klienci by byli raczej jak by były 2 buławy:)

Głupiec

tak

6 DENARÓW

pożyczka

7 DENARÓW

tak,ale dopiero za jakiś czas i to dłuższy

KOCHANKOWIE - hmmm... do kochanków też bym coś dołożyła, podejrzewam,że będzie pół na pół

Co o tym myślicie

4 Buławy

tak

Napisano

czy warto zrobić szkolenie

AS MIECZY

szkolenie może być atrakcyjne, "uzbroić" Cię w konkretną wiedzę i umiejętności, wzbogacić dotychczasowe zasoby, przez co faktycznie może otwierać nowe możliwości

czy powinnam zrobić szkolenie

2 KIELICHY

udział w szkoleniu daje szansę na profity i zadowolenie z pracy, ale niewykluczone, że będzie wymagał sporego poświęcenia i zaangażowania, by to mogło się spełnić

Głupiec

przyniesie, ale niewykluczone, że przez to, że będziesz początkująca w nowym fachu, będziesz musiała na nich trochę poczekać; zresztą koresponduje to z VII denarów mówiącą, że na wymierne korzyści z nowych umiejętności będziesz musiała poczekać; klient=kasa;)

skąd wziąć pieniążki na szkolenie

6 DENARÓW

zastanów się czy nie masz możliwości ominięcia banku i zaoszczędzeniu na procentach w spłacie; być może jest ktoś komu Ty kiedyś pomogłaś i teraz mógłby się odwdzięczyć ;) bez oprocentowania

czy nowy zawód przyniesie mi pieniążki

7 DENARÓW

tak, ale będziesz musiała na nie trochę popracować, ale przecież tak jest zawsze, gdy pracuje się na własny rachunek:)

KOCHANKOWIE

różnie może być, ale przecież ostatecznie czuwa tutaj dobry duch;)

4 Buławy

ja w tej karcie widzę szansę na podjęcie współpracy z ludźmi "z tego samego podwórka" zawodowego, może jakieś poparcie, pomoc

W ogóle mi się w tym rozkładzie cały czas przewija wątek współpracy- 2 kielichy, 6 denarów, kochankowie, 4 buławy. Nie wiem jak to przyłatać do Twojej pracy i sytuacji, ale ona ciągle tu wyskakuje jak królik z kapelusza;)

Napisano

są jakieś luźne rozmowy o współpracy na początku roku ze znajomymi w innym mieście... ale na dzień dzisiejszy sama sobie jestem szefową :)

Napisano

kolega zaproponował, że pożyczy, ale jakoś tak głupio... i okazało się że kurs o 5 stówek jest teraz droższy... ech... normalnie nie wiem co robić...

Napisano

ok :) mam gabinet kosmetyczny, a chciałam zrobić kurs fryzjerstwa męskiego, taki full wypas... i już zgłupiałam... mieszkam i pracuje w niedużym mieście i miesiące jesienne to lipa, myślałam że może tym dorobię jeszcze... bo jakby nie patrzeć dobry fryzjer zawsze potrzebny... ech... co o tym myślisz...

Napisano

wiem... dlatego pierwszy męski... mężczyźni klientela stała, jak komuś się spodoba usługa to będzie wierny do grobowej deski, i co dwa tygodnie było nie było muszą przychodzić... A jak Ci idą warkoczyki itp sprawy...są ludzie na to?

Napisano

kurde a na mojej wiosce ludzie żałują kasy... a ile bierzesz za permanentny?

Napisano

ja robię wszystkie metody... najfajniej brwi piórkiem wychodzą... a kosmetyka...nie rozwijam się bo ludzie kasy nie mają... nikt nie wyda 800-1000 zł za kwas hialuronowy... a większość już dawno wprowadzona... już 8 rok mam gabinet... jejku ja zgłupieję od myślenia... boję się zaczynać wszystko od nowa w większym mieście, ale wiem że tam klientela jest lepsza

Napisano

To tez zależy jakie masz ceny. A jakie masz pigmenty do make up jeżeli moge zapytać i maszyne:)

A rzęsy robisz tez fajnie idą.. Kiedys myślałam o kwasie i botoksie żeby zrobić takie kwalifikacje ,ale wybiłam o sobie z głowy:D

Napisano

fakt, ale jak ktoś zrobi to kilka latek na to nie przyjdzie... mam pytanko na jakich barwnikach pracujesz?

hihi zaraz dostaniemy ostrzeżenie za tematy innej treści :)

Napisano (edytowane)

Custom Cosmetic Colors

a ty?

Edytowane przez GdzieTaIrlandia
Napisano (edytowane)
Zastanawiam się nad szkoleniem nie ze swojej branży, ale pokrewnej, którą mogę wprowadzić też do usług... Trochę kosztuje, więc martwię się czy warto wydać pieniążki na nie i czy będę miała dodatkowych klientów...

Rozkład własny :):

AS MIECZY

Głupiec

6 DENARÓW

7 DENARÓW

Co o tym myślicie

4 Buławy

Witaj, z tekstu wynika, ze chcesz sie szkolic, aby moc zarabiac z tego?

Twojekarty, ktore wyciagnelas:

czy warto zrobic szkolenie[/color]

AS MIECZY

Mysle, ze warto, bo karta As mieczy symbolizuje wiedze, poza tym prawdopodobnie zrobisz to, bo as mieczy to karta nauki, kursow, itp.

cze powinnam zobic szkolenie[/color]

2 KIELICHY

Ale to jest bardzo podobne pytanie, do tego wyzej :)

Tutaj jest zadane pytanie konkretnie, i warto sie tego trzymac. Czyli tak warto zrobic szkolenie, poza tym dzieki temu tak jak piszesz bedziesz miala szanse na nowe znajomosci, a moze nawet jakas wspolprace, albo sie zakochasz dzieki temu ;):)

czy szkolenie przyniesie mi nowych klientów[/color]

Głupiec

Tak przyniesie klientow, ale to tez bedzie zalezalo od twojego doswiadczenia, bo Glupiec do niskie doswiadczenie, trzeba sie bardziej rozwijac, szlifowac swoj warsztat. Glupiec to poczatek nowej drogi, bedzie zaczynala cos nowego.

skąd wziąść pieniązki na szkolenie[/color]

6 DENARÓW

Albo ktos cie wesprze, na karcie mamy czlowieka, ktory daje kilka groszy dla biedakow, badz sama usbierasz te pieniadze. Pamietam, jak raz wylosowalam ta karte, ale na inne pytanie, otrzymalam od mamy prezent.

czy nowy zawód przyniesie mi pieniązki[/color]

7 DENARÓW

Przyniosa ale raz: nie beda to duze pieniadze, jak przy krolu monet na przyklad, dwa: to bedzie wymagalo czasu oraz cierpliwosci. Bedziesz miala takze momenty "nic nie robienia" ale nie dlatego, ze jestes np: leniwa, lecz czasem moga sie pojawic okresy troche trudniejsze, takiego zastoju, oraz bedziesz miec momenty ciezkiej pracy. Jak na karcie 7 monet, gdzie czlowiek sie na chwile zatrzymal podczas swojej pracy.

czy inwestycja się opłaci[/color]

KOCHANKOWIE

Oplaci sie, chodz nie bedzie to rewelacja. Bedziesz postawiona przed jakimis wyborami takze mozliwe, ze ktos cie bedzie wspierac. Na karcie mamy dwie osoby, oraz kcohankowie to tez karat wyboru.

czy nowy fach przyda mi się za granicą jak na kilka miesięcy pojadę[/color]

4 Buławy

Tak.

Przy takich rozkladach gdzie sa przyporzadkowane pytania do kazdej karty, trzeba sie scisle trzymac pytan oraz odpowiedziec konkretne na pytanie. Czasem osoby czytaja pytanie, a odpowiadaja zupelnie nie na pytanie, pozniej sie dziwia, ze tarot im pokazuje dziwne rzeczy.

Pozdrawiam, Barbara.

http://www.tarot-doradca.pl

Edytowane przez Tarocistka_doradca
Napisano

dziękuję... strasznie ciężko sobie samej interpretować karty...:(