Skocz do zawartości

nowe kontra stare

Sierva

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stoję przed wyborem studiów II stopnia. Zastanawiam się, czy pozostać przy starym kierunku czy wybrać inny, pokrewny. Zapytałam karty, co się stanie w pierwszym i drugim przypadku, jakie konsekwencje będą miały te decyzje.

A. jeśli będę kontynuowała to, co zaczęłam:

8 mieczy, 7 mieczy, Walet Monet

B. jeśli zmienię studia:

Wieża, Cesarzowa, As Mieczy

Wydaje mi się, że w takim przypadku powinnam zmienić studia. Będzie to trudne (Wieża), jednak rezultat przejdzie moje oczekiwania (Cesarzowa i As Mieczy). Natomiast jeśli pozostanę przy starym, czeka mnie stres i trudności, a efektów nie będzie, sprawy nie pójdą po mojej myśli. Mam szansę bardziej rozwinąć się w drugim przypadku, i to pod każdym względem.

Napisano (edytowane)
Stoję przed wyborem studiów II stopnia. Zastanawiam się, czy pozostać przy starym kierunku czy wybrać inny, pokrewny. Zapytałam karty, co się stanie w pierwszym i drugim przypadku, jakie konsekwencje będą miały te decyzje.

A. jeśli będę kontynuowała to, co zaczęłam:

8 mieczy, 7 mieczy, Walet Monet

Tutaj nie wyciągniesz ze studiów wiecej, niz bys sie spodziewała. Moze nawet będziesz miała poczucie, że źle wybrałaś. Owszem, zyskasz, ale wg mnie opcja druga ciekawsza. Rozwojowo i stabilnie, ale nudą troche zawiało. Zależy czego oczekujesz.

B. jeśli zmienię studia:

Wieża, Cesarzowa, As Mieczy

To wyzwanie, chyba dla Ciebie skok na głęboką wodę. Ale będziesz zadowolona i otworzą sie przed Tobą nowe możliwości. Na pewno coą nowego, nieznanego trochę. Wg mnie warto. Edytowane przez emilr
Napisano

1. nic nowego się nie nauczysz

2. będzie Ci bardzo cięzko,ale powinno być lepiej, powinnaś coś dołożyć do asa, bo nie wiadomo jaki będzie wynik finalny. Ale sumując 3 karty masz sąd-wybawienie i ulga-wybierz nowy.

A tak od siebie powiem Ci,że ja zmieniłam i jestem szczęśliwsza o niebo!jeśli czujesz,że chcesz i powinnaś to zrób to:)

Napisano

Bardzo Wam dziękuję.

A co do drugiego kierunku, to dociągnęłam jeszcze 10 buław i 9 pucharów. Te 10 buław nie wygląda chyba zbyt ciekawie...

Napisano
A co do drugiego kierunku, to dociągnęłam jeszcze 10 buław i 9 pucharów. Te 10 buław nie wygląda chyba zbyt ciekawie...

Może byc cięzko. Zresztą wieża na początku. Ale też przeskoczenie czegoś: może własnych obaw? 9 pucharów to ogólne zadowolenie.

Napisano (edytowane)

Gdybym to ja miał wybierać to wybrałbym tą pierwszą opcję - pozostanie przy starym kierunku. Te 7,8 Mieczy to są dobre karty na naukę, w ogóle - intelekt. Masz tam też na końcu Pazia Monet, karta, która konkretnie mówi o osiągnięciu czegoś (w tym wypadku bodajże to chyba przypuszczalny dyplom). Tam w podsumach też wychodzą mądre karty - Pustelnik, HB Cesarz.

Także opcja B wcale nie widzi mi się jako ta lepsza od opcji A. W opcji B masz na końcu Asa Mieczy, ale to nie mówi jeszcze o ukończeniu/spełnieniu się czegokolwiek. Bardziej to jest wyjście na przeciw wyzwaniom (trudnościom), podjęcie czegoś od nowa. W dodatku jeszcze ta Wieża, to raczej mówiłoby o pewnych turbulencjach w przypadku pójścia na kierunek z opcji B. Nie mówię całkiem, że byłoby czymś niepomyślnym pójście na ten drugi kierunek, ale z kart wygląda, że nie obeszłoby się w takim wypadku bez niechcianych przygód.

Podsumy z pierwszego rozkładu mówią, żebyś lepiej sam szczerze ocenił swoje szanse w tej kwestii. Spojrzał na to realistycznie i jednocześnie też posłuchał swego wewnętrznego głosu.

Edytowane przez x-latek
Napisano

Dziękuję bardzo.

Będę musiała jeszcze przemyśleć, ale stara nuda chyba zwycięży :icon_smile:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Wracam do tego wątku, żeby Wam powiedzieć, jak się wszystko ułożyło;)

Tak więc zmieniłam kierunek i jestem bardzo zadowolona, mam nawet lepsze stopnie niż na starym :) (As Mieczy?)

I ciężko nie jest, wręcz przeciwnie:) przynajmniej na razie.

Ale sumując 3 karty masz sąd-wybawienie i ulga-wybierz nowy.

Sprawdziło się.

Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi!

Napisano

Może lepiej uważaj zatem żeby w ciążę nie zajść. Ta Wieża poprzedzająca Cesarzową, jeśliby to jakoś miało Ci skomplikować studia.

BTW: NIe wiem teraz skąd wziąłem tam w pierwszym rozkładzie tego Cesarza w podsumie? Chyba z ***y.

Napisano

W sumie planuję sobie zrobić przerwę, ale ciąży to nie planuję absolutnie:) A co jeszcze może oznaczać ta Cesarzowa?

Napisano (edytowane)
W sumie planuję sobie zrobić przerwę, ale ciąży to nie planuję absolutnie:) A co jeszcze może oznaczać ta Cesarzowa?

A bo ja wiem co jeszcze? Tak jakoś skojarzyło się mi się z ciążą hehe. Przedtem jeszcze ta Wieża, coś niespodziewanego, nieplanowanego.

EDIT: Jeszcze ten As Mieczy, to może cesarka albo aborcja hehehe. No nie, teraz to już bzdury piszę.

Edytowane przez x-latek
Napisano (edytowane)

OK, postawiam więc karty na najbliższe lata do końca studiów:)

Wyszło: Rycerz Buław, Kochankowie, 6 Kielichów, Głupiec, Rycerz Kielichów

W sumie nie ma tu nic strasznego, widać tu rozpoczynanie działań (Rycerz Buław), jakąś znajomość (Kochankowie + 6 Kielichów), ale w sumie żadnych turbulencji życiowych:) Nie wdaje mi się, żeby Głupiec oznaczał tu jakieś dziecko. Innej katastrofy też tu nie widać.

Ale inna rzecz jest ciekawa: 3+ 6 +16 = 25

25-22 = 3 (Cesarzowa)

jak się podliczy 5 kart:

3+6+16+13 = 38

38 - 22 = 16 (Wieża)

trochę dziwne to...

Edytowane przez Sierva
Napisano

Pokusi się ktoś o komentarz? Przyznam, że bardzo mnie ciekawi jak to można zinterpretować. Piszcie szczerze, co widzicie xD

Napisano
OK, postawiam więc karty na najbliższe lata do końca studiów:)

Wyszło: Rycerz Buław, Kochankowie, 6 Kielichów, Głupiec, Rycerz Kielichów

W sumie nie ma tu nic strasznego, widać tu rozpoczynanie działań (Rycerz Buław), jakąś znajomość (Kochankowie + 6 Kielichów), ale w sumie żadnych turbulencji życiowych:) Nie wdaje mi się, żeby Głupiec oznaczał tu jakieś dziecko. Innej katastrofy też tu nie widać.

Ale inna rzecz jest ciekawa: 3+ 6 +16 = 25

25-22 = 3 (Cesarzowa)

jak się podliczy 5 kart:

3+6+16+13 = 38

38 - 22 = 16 (Wieża)

trochę dziwne to...

Też wybrałaś rozkład... Jakiś tam równoległy, w sumie ni w pipkę ni w oko. Było celtycki zrobić jak już na takie pytanie.

A dlaczego to Głupiec miałby nie oznaczać dziecka w/g Ciebie? To powiedzmy że nie, ale ta karta w trakcie i w pytaniu o lata na studiach to nie jest dobra moim zdaniem.

Tam przed Głupcem jeszcze jedną kartę masz o dzieciach - 6 Kielichów:icon_smile:

Jakoś nie widzę w tych kartach tu szczególnej nauki.