Skocz do zawartości

Przyczyna - dlaczego tak postępuje? - prośba o pomoc w interpretacji

Ishtar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drodzy, ostatnio pewna osoba zachowuje się wobec mnie co najmniej irracjonalnie. Chodzi o mężczyznę, z którym jeszcze 2 miesiące temu byliśmy związkiem. Postanowił się ze mną rozstać. Podobno główną przyczyną jest dzieląca nas odległość, która faktycznie jest spora i nie łatwo się z nią żyje. Ale wracając do sedna - mamy powroty i rozstania, on jakby się zastanawia, szarpie, chce zostać w kontakcie, chce żebyśmy byli przyjaciółmi (czego ja z kolei nie chcę :( bo mi na nim ciągle zależy)...i historia nie ma końca.

Zrobiłam prosty rozkład co jest przyczyną jego zachowania. I wyszło mi tak:

1 karta: Cesarz IV w pozycji prostej

2 karta: Cesarzowa III w pozycji prostej

3 karta: Kochankowie VI w pozycji prostej

4 karta: Królowa Denarów w pozycji prostej

I zdębiałam. Karty układałam w jednym ciągu - bez znaczenia czy konkretnych pozycji.

Teraz nie wiem czy to jest tak, że on z kimś tam jest (a bardzo temu zaprzecza i wręcz się ze mną kłóci jak mogę coś takiego myśleć) i chce z kimś stworzyć małżeństwo czy może te jakże pozytywne karty odnoszą się do nas? Czy jest tu zdrada czy miłość?

Pomóżcie proszę. Pozwoli mi to odzyskać nieco spokoju przy i tak nadszarpniętych ostatnio emocjach.

Napisano

Raczkuję w interpretacji tarota , więc dziel ją przez dwa i czekaj na następne, może rzucą nowe światło na sprawę.

Pytałaś dlaczego on tak postępuje. Wydaje mi się, że kochankowie w otoczeniu cesarzowej i królowej wskazują, że powodem jego zachowania jest po prostu lawirowanie między dwiema kobietami. Być może nie potrafi dokonać wyboru (ale to chyba średnio pasuje do cesarza), a być może już go dokonał i stąd jego decyzja o rozstaniu z Tobą i wytrych w stylu "zostańmy przyjaciółmi". Cesarz dąży do stabilizacji, a w waszej sytuacji (odległość) trudno budować stabilny związek. Dlatego wydaje mi się, że Ty jesteś jednak tą "dalej niego", czyli królową. Obok niego pokazała się cesarzowa. On nie jest żonaty? Jeśli nie jest, to być może faktycznie blisko niego jest kobieta o której myśli w kategorii "żona". Ci kochankowie poza rozterkami i sytuacją wyboru mogą przecież pokazywać też miłość cesarza i cesarzowej. W podsumowaniu wyszedł pustelnik, co sugeruje, żebyś się z tego wycofała...więc chyba raczej pozytywne karty nie odnoszą się do waszej dwójki.

Napisano

Zgadzam się z Roszpunką.

Jeśli nie jest on żonaty to on na poważnie teraz może myśleć o wejściu w legalny związek. Cesarz obok Cesarzowej tworzą tu taki wspólny archetyp małżeństwa. Z tego co czytam i co widać w kartach to waha się on dalej. Kochankowie i dwie kobiety - wiadomo. Tam obok Pustelnika w podsumach jest jeszcze Śmierć w/g HB.

Przykro mi o tym pisać, ale jak wiesz prognozy z kart nie zawsze bywają miłe.

Może na otuchę postaw sobie karty na pytanie co mnie dalej czeka w moim życiu uczuciowym?

Napisano
Drodzy, ostatnio pewna osoba zachowuje się wobec mnie co najmniej irracjonalnie. Chodzi o mężczyznę, z którym jeszcze 2 miesiące temu byliśmy związkiem. Postanowił się ze mną rozstać. Podobno główną przyczyną jest dzieląca nas odległość, która faktycznie jest spora i nie łatwo się z nią żyje. Ale wracając do sedna - mamy powroty i rozstania, on jakby się zastanawia, szarpie, chce zostać w kontakcie, chce żebyśmy byli przyjaciółmi (czego ja z kolei nie chcę :( bo mi na nim ciągle zależy)...i historia nie ma końca.

Zrobiłam prosty rozkład co jest przyczyną jego zachowania. I wyszło mi tak:

1 karta: Cesarz IV w pozycji prostej

2 karta: Cesarzowa III w pozycji prostej

3 karta: Kochankowie VI w pozycji prostej

4 karta: Królowa Denarów w pozycji prostej

I zdębiałam. Karty układałam w jednym ciągu - bez znaczenia czy konkretnych pozycji.

Teraz nie wiem czy to jest tak, że on z kimś tam jest (a bardzo temu zaprzecza i wręcz się ze mną kłóci jak mogę coś takiego myśleć) i chce z kimś stworzyć małżeństwo czy może te jakże pozytywne karty odnoszą się do nas? Czy jest tu zdrada czy miłość?

Pomóżcie proszę. Pozwoli mi to odzyskać nieco spokoju przy i tak nadszarpniętych ostatnio emocjach.

Troche niewlasciwy rozklad dobralas, inny by ci bardziej ulatwil, co jest przyczyna jego zachowania.

Kochana gdy mezczyzna jest niezdecydowany, oraz wymysla glupstwa typu: za duza odleglosc, to jest zwykle hipokryta. Bo dla naprawde zakochanego mezczyzny, nie ma problemu typu odleglosc, jak kocha to zrobi wszystko. W ogole w tych czasach niektórzy panowie (podkreslam) niektorzy zachowuja sie jak ksiezniczki, za ktorymi trzeba biegac.

Z tych kart co pokazujesz wyzej, widac inna kobiete, on sie albo w kims nowym zakochal, badz juz ma stala partnerke, o tym mowi uklad karta: szczegolnie cesarzowa, cesarz oraz Kochankowie, czyli on (cesarz), kobieta (cesarzowa) i ich zwiazek albo jakas inna relacja (kochankowie. A moze na dodatek jest tchurzem i niepotrafi powiedziec w prost, ze kogos poznal?

Moja rada, olej Pana i poszukaj faceta, ktory cie pokocha, i zrobi dla ciebie wszystko, a wrecz bedzie nosil na rekach.

Pozdrawiam, Barbara.

Tarot * Wrka Stanisawska - Start

Napisano

Bardzo wszystkim dziękuję, zawsze to lepsze niż zastanawianie się o co w tym wszystkim chodzi...Pozdrawiam serdecznie.

Napisano

Niestety karty wskazuja na to, jakoby Pan sie zastanawial nad inna Pania . Cesarz to dzialanie wg swojego planu, kochankowie to wybor pomiedzy czyms a czyms, natomiast cesarzowa i denarowa - kobiety , z ta przewaga ze cesarzowa jest dla Pana stabilizacja. Walczac teraz o Pana, nie przyciagniesz jego uwagi. Najlepiej zrobisz, nie zabiegajac o niego chociaz to bedzie piekielnie trudne.

Napisano

Własnie tak robię, w sensie nie zabiegam, zresztą już chyba to trwa ze trzy tygodnie - cisza i nic. Jemu bardzo zależy na przyjaźni i kontakcie, a ja jestem za bardzo zaangażowana na "przyjaźń". Wiem, że to niemożliwe. Skoro wybór trwa to jeszcze poczekam, chociaż może i nie warto. Trudno mi powiedzieć która karta określa którą kobietę - czy jestem mu dalsza czy bliższa. W tarocie zazwyczaj pokazuję się jako Królowa Buław...z Królową Denarów jakoś tak się nie czuję, ale może to ja jestem "dalej". Trudno mi to obiektywnie ocenić rzecz jasna. Przy innych rozkładach na nas pokazują mi się sprzeczne karty - od dwóch kielichów poprzez Kochanków, Słońce a nawet i Śmierć, na różnych pozycjach zresztą. Mam wrażenie ogólnego chaosu, co może wynikać z generalnie "zamotanej" sprawy i własnie takiego jego niezdecydowania. Cóż, czas pokaże i chyba nic więcej zrobić tu na razie nie można.

Napisano

no te karty co Ci się pokazują w innych układach to wcale nie są aż tak sprzeczne... kochankowie to wybór pomiędzy, słońce to koleżeństwo do którego pan może dąży bo chciałby mieć w Tobie awaryjną furtkę, śmierć to śmierć waszej relacji... to oczywiście tylko domysły bez kontekstu/układu ale dla mnie wcale nie takie dziwne te karty

też uważam, że niestety ale powinnaś o panu zapomnieć bo nic już z tego nie będzie :(

Napisano

:) Zakochal sie.

Chce zmienic dotychchczasowa forme Waszej relacji.

Dotarlo do niego, ze nie jestes pierwsza lepsza kobieta.

Zaczyna czuc cos w kierunku "wicia gniazda"... ;) *taka mysl*

HB podsum XIII Smierc i IV Cesarz. Stara forma MUSI umrzec, aby mogla narodzic sie nowa forma.

On postrzega Ciebie jako swoje naprzeciw... Cesarzowa naprzeciw Cesarza. Kochankowie... jego serce ROZPOZNALO. Krolowa Monet... kobieta, z ktora uklada sie zycie... :)

Ot co!

... Kochankowie to nie tylko trojkat... to tez milosc dana z gory. :) Bywa, ze karmiczna...

2 polowki jednej calosci... Co bogowie rozdzielili... niechaj teraz sie polaczy... ;) czy jakos tak.