Skocz do zawartości

Czy będę musiała płacić, wg mnie niesłusznie? Weryf. na dniach

emilr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Opis sytuacji: wydaje mi się, ze przedszkole naliczyło mi o jeden miesiac za dużo. Córka do tego przedszkola od września już nie chodzi, teraz do innego. I wychodzi na to, że bedę musiała zapłacić podwójnie (w nowym i starym). Chyba sie pomylili., bo ja zawsze pąłciłam z dołu za dany miesiąc. Jeszcze nie zapłaciłam, bo cos mi nie gra. Ja sprawdzałam wszystkie dowody wpłat, ilość sie zgadza. Nie chcę płacic za coś, czego nie wykorzystam. Kwota dla mnie niemała.

Talia RW, pozycja prosta

Jaki bedzie dla mnie wynik reklamacji płatności w przedszkolu?

Tło paź monet, 8 buław, 3 kielichów - tło pokazało, że sprawa dotyczy dziecka (paź monet), ktoś sie rozpędził i naliczył o jedne miesiac za dużo (8 buław), a 3 kielichów? - hmm - tam jest dużo dzieci:) Albo moja nadzieje na pozytywne rozpatrzenie reklamacji

Karty właściwie: 3 mieczy, 9 kielichów, Świat XXI => XXI świat, HB VI Kochankowie - widać moje zmartwienie tą sytuacją, dla mnie to spora kwota (3 mieczy), czyżby 9 kiel oznaczało mje zadowolenie i świat - zapomnienie o sprawie? 9 kielichów może tez oznaczać księgową, która zajmuje sie tymi sprawami w placówce- nawet ten facet jest do niej podobny. Wtedy moja kasa pójdzie w świat, czyli bedę musiała zapłacić. Suma też na to wskazuje, a kochankowie - podwójna płatność.

Jak myślicie? Ten swiat mnie martwi, chociaż karty niby zadowolenia. Zweryfikuję w tym tygodniu

Edytowane przez emilr
Napisano
Jaki bedzie dla mnie wynik reklamacji płatności w przedszkolu?

Tło paź monet, 8 buław, 3 kielichów

patrząc na te karty powiedziałabym, że ktoś pochopnie policzył dodatkową kwotę i się dogadasz.
Karty właściwie: 3 mieczy, 9 kielichów, Świat XXI => XXI świat, HB VI Kochankowie
też się dogadasz, Świat to dla mnie sprawa rozwiązana, zakończona - ostatnia karta AW
  • Lubię to! 1
Napisano

Dziękuję Iwko. Mam nadzieję. sierpień/wrzesień to zawsze najgorsze miesiące dla mnie, jeśli chodzi wydatki, a tu jeszcze takie coś.

Napisano

Dziekuję panno.marto:). Przepraszam, zę dopiero teraz, myslałam, że to zrobiłam.

Byłam wyjaśniac sprawę, było ciężko, nastawienie obronne, emocje. Potem nagle sie zmieniło i padła korzystna dla mnie propozycja, inne rozwiązanie. Jeszcze nie znam wyniku, bo jesczze sprawa nie rozstrzygnięta, odezwę sie w przyszłym tygodniu.

Napisano
Dziękuję Iwko. Mam nadzieję. sierpień/wrzesień to zawsze najgorsze miesiące dla mnie, jeśli chodzi wydatki, a tu jeszcze takie coś.

to tak jak i dla mnie...

te wyprawki dla dzieci wykańczają....

• Lubię to! 1
Napisano
3 mieczy, 9 kielichów, Świat XXI => XXI świat, HB VI Kochankowie

3 Mieczy to rozmowa, ktora oczyszci obecna sytuacje. Cos tu jest niejasne i zostanie to wyjasnione, powinno zostac. 3 Mieczy to ciecia chirurgiczne. Np. gdy organizm toczy gangrena, wycina sie te czesc. Rozmowa, chociaz sie jej obawiasz, moze oczyscic dotychczasowa atmosfere i przyniesc jasnosc i klarownosc.

9 Kielichow mowi, ze nie masz czego sie obawiac, spotkasz przychylnosc rozmowcy. Postara sie wczuc w Twoja sytuacje. Swiat to zakonczenie tej sprawy i jednoczesnie pojscie z czystym sercem dalej.

W podsumach karty mowia, aby zajac sie ta sprawa, nie odpuscic, konkretnie wyjasnic, porozmawiac, bo masz szanse, aby poszlo tak, jak tego chcesz.

Tło paź monet, 8 buław, 3 kielichów ---> XV Diabel, HB XI Pasja i II Kaplanka

Tu widac wyjscie Tobie na przeciw i zrozumienie... Jednak na poczatku moze nie byc latwo. Ktos moze probowac Ci udowodnic, ze nie masz racji. Nie poddawaj sie, ostatecznie powinno wyjsc na Twoje.

Podsum calego rozkladu (HB) to XXII Glupiec i IV Cesarz ---> Z poczatku moze wszystko isc tak jak po grudzie, moze wydawac Ci sie, ze nie dogadasz sie, ale ostatecznie uda sie Tobie znalesc rozwiazanie tej sytuacji, stabilnosc... i powinnas byc zadowolona.

• Lubię to! 1
Napisano

Dziękuje Sacral:bukiet:

na razie sytuacja wygląda dokładnie tak, jak to zinterpretowałaś :)

Rzeczywiscie było sporo niejasnosci, niedopowiedzeń z umową, wypowiedzeniem (nie z mojej winy). Ktos czegos nie dopilnował i mnóstwo problemów narosło. Ale w końcu, po nerwowej rozmowie księgowa zaproponowała korzystne dla mnie rozwiązanie. Zostawiłam na razie wszystkie dowody wpłat do przejrzenia - chciałam jednak, żeby przekonała sie, że z mojej strony jest wszystko w porządku i nie przyszłam prosić o łaskę.

Powiedziała, ze dostane zwrot za niewykorzystane posiłki - chyba więc wiedziała, że jesli się uprę, udowodnię swoja "niewinność":)

Ale sprawa jeszcze nie jest zakończona.

Gość AngeloYasmine
Napisano

nie będziesz płacić podwójnie.....spokojnie wyjaśni się na twoją korzyść

• 2 tygodnie później...
Napisano

WERYFIKACJA OSTATECZNA

dopiero teraz, bo nie miałam kiedy tam sie udać.

Dostałam nawet zwrot za nieobecnosci. Prace plastyczne córki i jakieś ubranka, które sie jeszcze tam zawieruszyły

Sprawa zakńczona bardzo pomyslnie :)

Dziękuję wszystkim