Skocz do zawartości

Sprawiedliwość w pytaniu czy mąz zdradził

babka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Dobry wieczór Kochani.

Piszę z prośbą o wskazówkę. Koleżanka prosiła mnie o postawienie kart na pytanie czy mąż ją zdradził. Ich relacja od jakiegoś czasu jest kiepska, brak zbliżeń i na ironię to mąż ich nie chce tłumacząc się zmęczeniem, stresem itd. Na pytanie koleżanki czy kogoś ma reaguje dość impulsywnie że wymyśla i oczywiście że absolutnie jej nie zdradził. Postawiłam karty i wyskoczyły:

sprawiedliwość, 5 kielichów, rycerz kielichów.

Niby sprawiedliwość na pytanie czy zdradził odpowiada że nie ale nie pasuje mi reszta 5 kielichów znalazł się w takiej sytuacji że rozum zszedł na drugi plan (ponadto jest to karta bramy) czyli działanie które już się nie cofnie co by się nie zrobiło nie będzie już tak samo :( i Rycerz kielichów czyli tworzy jakby otoczkę emocjonalną by nikt nie wiedział co w nim siedzi.

Moze jednak się mylę .....

Co Wy na to?

Pozdrawiam

Edytowane przez babka
błąd
Napisano

myślę, że nie zdradził. Możliwe tylko,że miał taką myśl, albo była taka okazja do zdrady.

Napisano

Dziękuję Panno.Marto też tak myślałam jednak zwątpiłam po rycerzu kielichów.

Napisano

Panno co masz na myśli? pytanie jest czy zdradził a nie czy jest zauroczony......

Napisano
Dobry wieczór Kochani.

Dobry wieczór Kochana:icon_smile:

A czy może te karty mówią o tym, że koleżanka niesłusznie go posądza (Sprawiedliwość)? On Bogu ducha winien może przechodzi jakiś tam męski kryzys wieku średniego, jeśli w takim jest, nie wiem. Czy może przechodzi poprzez jakieś tam wewnętrzne rozterki, jakieś doły go łapią, a ta posądza go o romanse (Rycerz Kielichów).

Napisano

Drogi x-latku dziękuję za odpowiedź :icon_smile:

Kryzys wieku średniego nie wchodzi w grę bo to gość w wieku 37 lat :)...ale faktycznie zmaga się z wieloma problemami głównie natury finansowej i tak jak mówisz wcale nie zdradził.

Dziękuję :*

Dobry wieczór Kochana:icon_smile:

A czy może te karty mówią o tym, że koleżanka niesłusznie go posądza (Sprawiedliwość)? On Bogu ducha winien może przechodzi jakiś tam męski kryzys wieku średniego, jeśli w takim jest, nie wiem. Czy może przechodzi poprzez jakieś tam wewnętrzne rozterki, jakieś doły go łapią, a ta posądza go o romanse (Rycerz Kielichów).

Napisano (edytowane)
Dobry wieczór Kochani.

Piszę z prośbą o wskazówkę. Koleżanka prosiła mnie o postawienie kart na pytanie czy mąż ją zdradził. Ich relacja od jakiegoś czasu jest kiepska, brak zbliżeń i na ironię to mąż ich nie chce tłumacząc się zmęczeniem, stresem itd. Na pytanie koleżanki czy kogoś ma reaguje dość impulsywnie że wymyśla i oczywiście że absolutnie jej nie zdradził. Postawiłam karty i wyskoczyły:

Niby sprawiedliwość na pytanie czy zdradził odpowiada że nie ale nie pasuje mi reszta 5 kielichów znalazł się w takiej sytuacji że rozum zszedł na drugi plan (ponadto jest to karta bramy) czyli działanie które już się nie cofnie co by się nie zrobiło nie będzie już tak samo :( i Rycerz kielichów czyli tworzy jakby otoczkę emocjonalną by nikt nie wiedział co w nim siedzi.

Moze jednak się mylę .....

Co Wy na to?

Pozdrawiam

Nie, zdrady tutaj nie ma. Zdradę doszukalabym sie w takich ukladach kart:

1). kochankowie i Ksiezyc + jakas krolowa, albo Cesarzowa.

2). Diabel i Kochankowie + jakas krolowa, albo Cesarzowa.

3). Jakas krolowa i Diabel.

4). Mag i Diabel + jakas krolowa, albo Cesarzowa.

5). itd.

Bo:

Kochankowie to zwiazek, a Kseizyc to cos ukrywane, nieszczrosci.

Diabel to miedzy innymi seks a kochankowie (zwiazek) czyli zdrada.

Jakas krolowa to moze reprezentowac ta trzecia kobiete, a doabel (seks) z nia. Oczywiscie na pytanie czy byla zdrada.

A mag do aktywnosc do zdrady (diabel).

W innym pytaniu mag i diabel moze reprezentowac poprastu aktywnosc sekaualna, przygode seksualna.

Ten rycerz kielichow moze np: mowic, ze on albo jest ciagle aktywny, ale np: w pracy, duzo go w domu nie ma,albo podrózuje, ciagle jest zabiegany, na karcie czlowiek jedzie konno, (to jego srodek lokomocji). Rycerz kielichow w niektorych przypadkach mowi, ze mezczyzna lubi flirt, ale nie zawsze. A 5 kielichow, ze ma teraz problem ze soba, moze czuje sie przygnebiony, oraz jest zmeczony jakims problemem w zwiakzu, a przede wszystkim jest wiecznie zmeczony, oraz prawdopodobnie ma jakis problem w momencie aktywnosci seksualnej. bo na karcie 5 kielichow osoba jest bardzo przygnebiona, martwi sie ze cos nie wyszlo, na karsie sa przewrocone kielichy. Sprawiedliwosc: albo jest teraz jakimis sprawami urzedowymi, badz sadowymi obciazony albo poprostu stal sie dosc powsciagliwy, sztywny w stosunku do spraw: obowiazkow malzenskich.

Pozdrawiam, Barbara.

http://www.tarot-doradca.pl

Edytowane przez Tarocistka_doradca
Napisano

Droga Tarocistko. Dziękuje za Twoją interpretację moja koleżanka się ucieszy ze nic złego się nie dzieje. W tym małżeństwie faktycznie sa problemy bytowe pan nie miał pracy przez dłuższy okres a dwa lata temu zaczęli remont wspólnego mieszkania. W chwili obecnej pracuje jednak życie stało sie gonitwą bo wraca z pracy późnym popołudniem, zje i zaraz jedzie remontować mieszkanie. Faktycznie jest zmęczony, na wszystko brakuje mu czasu.....Twoja interpretacja jest bardzo trafna. Bardzo Ci dziękuję.

Napisano

ja bym na to spojrzała nieco inaczej... fizycznej zdrady nie widać, bezpośrednio kobiety też nie ale w tle...? według mnie pan ma zranione uczucia i poczucie krzywdy i straty - 5 kielichów i być może wzięło się to z jakichś decyzji które podjął - sąd

żona mu nie w głowie bo uczuciowo coś/kogoś stracił lub odrzucił i to go gnębi

Napisano

Z drugiej strony Sprawiedliwosc + 5 Kielichow mowia "zobacz jak jest, badz uczciwa wobec innych i wobec SIEBIE". Rycerz Kielichow niestaly w uczuciach, ale chetny... nie do wielkich milosci, ale skok w bok i owszem.

Takze zdrada nawet jak nie bylo jej, to ma ciagoty do fantazjowania i rozgladania sie... a "okazja czyni zlodzieja"... wiec nie teraz, to kiedys.. bardzo mozliwe.

Napisano
ja bym na to spojrzała nieco inaczej... fizycznej zdrady nie widać, bezpośrednio kobiety też nie ale w tle...? według mnie pan ma zranione uczucia i poczucie krzywdy i straty - 5 kielichów i być może wzięło się to z jakichś decyzji które podjął - sąd

żona mu nie w głowie bo uczuciowo coś/kogoś stracił lub odrzucił i to go gnębi

Droga Kayo dziękuję za odpowiedź. Czy masz na mysli fakt, że poszedł za rozumem? Z żoną w związku jest jakieś 15 lat małżeństwem sa 3 lata...czy to mogło spowodować rezygnacje z innej kobiety? Czy to masz na myśli?

Napisano
Z drugiej strony Sprawiedliwosc + 5 Kielichow mowia "zobacz jak jest, badz uczciwa wobec innych i wobec SIEBIE". Rycerz Kielichow niestaly w uczuciach, ale chetny... nie do wielkich milosci, ale skok w bok i owszem.

Takze zdrada nawet jak nie bylo jej, to ma ciagoty do fantazjowania i rozgladania sie... a "okazja czyni zlodzieja"... wiec nie teraz, to kiedys.. bardzo mozliwe.

Droga Sacro dziękuję za odpowiedź. Facet jest z natury czarusiem.....a po alkoholu pozwala sobie na bardzo dużo - wszystkie babki są jego (buziaki w usta, dotykanie niby na żarty- jak babki nie sa biernie to korzysta z zainteresowania....żona to widzi i czuje się jak zbity pies. Moim zdaniem gość na trzeźwo nic nie zrobil ale po alkoholu owszem.

Napisano

tak

miałam coś takiego na myśli, ten sąd to tak jakby rozważenie na chłodno co będzie dla niego lepsze mimo że uczuciowo mógł być zaangażowany, rozsądził i z tych uczuć zrezygnował dlatego ma poczucie straty i krzywdy w 5 kielichów

rycerz kielichów to taki strasznie uczuciowy i wrażliwy w tej materii

myślę, że pan unika pani w sypialni bo jeszcze nie przebolał straty

Napisano
Droga Sacro dziękuję za odpowiedź. Facet jest z natury czarusiem.....a po alkoholu pozwala sobie na bardzo dużo - wszystkie babki są jego (buziaki w usta, dotykanie niby na żarty- jak babki nie sa biernie to korzysta z zainteresowania....żona to widzi i czuje się jak zbity pies. Moim zdaniem gość na trzeźwo nic nie zrobil ale po alkoholu owszem.

Hehehe, i karty też to pokazały, że takie właśnie tendencje pojawiają się u niego po spożytym alkoholu (Rycerz Kielichów, po tych 5, tam na pięciu ma przed sobą już puste/opróżnione przez jego Kielichy) :lol:

Napisano

Czy zdradził? z kart Sprawiedliwość 5 puch Ryc.Puch - nie zdradził, bo lojalny on i uczciwy/Sprawiedliwość/ - ale czuje się zaniedbywany przez żonę i zamierza się w tym temacie rozejrzeć, aby zaspokoić swoje potrzeby emocjonalne.

Napisano

Widzę to podobnie jak kasiatoya. Nie zdradził, ale jego natura "pcha" go ku zdradzie, możliwe, że ma na nią ochotę lub/i myśli o niej, a nawet ma okazję. Ale jego zasady, poczucie odpowiedzialności za rodzinę, strach przed utratą tego do czego już doszedł (suma cesarz) powstrzymują go przed tym i odczuwa to jako stratę. Niewykluczone, że jest kimś zauroczony, ale bilans zysków i strat odciąga go od obiektu chwilowych westchnień i wywołuje w nim przykre uczucia pokazane w V kielichów. W tej karcie pokazał się też chyba kryzys w małżeństwie. Część kielichów wprawdzie się obaliła i rozlała się ich zawartość, ale gdzieś tam stoją jeszcze pełne. Być może rycerzyk dostrzegł to i uświadomił sobie. No i ciągnie wilka do lasu;).

Napisano

Jak dla mnie mogł zdradzić i teraz ma wyrzuty sumienia. 5 pucharów to także mały diabeł a karty mogą sugerować ze doszło to np. po zbyt dużej ilości alko. Jak podsumujemy karty to nawet pokazuje się, ze ta kobieta bardzo go pociąga.

Opisz swoja kartę sprawiedliwości czy miecz jest do góry na nadół co jest na wadze itp. Wszystko jest ważne w naszych kartach. jeżeli miecz do góry to tak zradził i ma wyrzuty bo mu się osoba podoba i jeszcze tego nie zakończył. jeżeli w dól to karty sugerują problemy z erekcja spowodowane zbyt dużym obciążeniem psychicznym.

Napisano

Nastepnym razem radze zrobić jeden z następujących rozkładów:

1. Tło problemu (czy faktycznie mamy się czym martwić, może to tylko jakieś nasze wyobrażenia)

2. Aktywność seksualna z inną kobietą - czy odbywa stosunki seksualne z inna kobietą niż tą, której wróżymy (tutaj zwracamy uwagę na karty seksualne - buławy, puchary, kapłankę, kochanków, moc, umiarkowanie, księżyc)

3. Aktywność emocjonalna, czy umawia się z innymi kobietami, flirtuje z nimi, może jakieś ciągłe sms-y (tutaj karty "flirciarskie" mówiłyby o takiej zdradzie)

4. Wpływ otoczenia (tutaj patrzymy czy nie wyjdzie jakaś konkretna pani - tutaj ta karta przechylałaby szalę bądź to w stronę punktu 2 lub 3)

5. Świadomość osoby na która stawiamy... (co on myśli o swoim postępowaniu, karta szczególnie istotna, gdy we wcześniejszych wyszła zdrada, koleś może np. nie uważać skoków w bok za zdradę...)

(by Arbogast)

i drugi, nieco poszerzony:

Rozkład na zdradę

znaleziony na forum, luźno przetłumaczony przeze mnie ;)

1. Sygnifikator pytającego

2. Sygnifikator partnera

3. Stosunek partnera do płci przeciwnej

4. Czy jest zdrada fizyczna (pocałunki, seks)

5. Czy jest zdrada emocjonalna (ukradkowe spotkania, uczucia, bliskość)

6. Intelektualna (gadanie na gg, spotkania w pracy itp)

7. Powody zachowania partnera (dlaczego go podejrzewamy)

8. Co robić, jak się zachować w stosunku do niego

9. Czego oczekiwać po partnerze w przyszłości

10. Wynik, wyjaśnienie, jak to się zakończy dla pytającego

Napisano

czy mąż ją zdradził?

sprawiedliwość, 5 kielichów, rycerz kielichów->Umiarkowanie/Kapłan; HB - Śmierć/Cesarz

przede wszystkim widać, że w przeszłości mogło być zaiwedzione Twoje zaufanie co sprawiło Ci przykrość i teraz obawiasz sie, że partner flirtuje, szuka rozrywek (rycerz kielichów). Aktualnie nie widać by zdradzał, aczkolwiek mam wrażenie, że pan kieruje sie własnymi zasadami, w które może nie wtajemniczać Cię i trudno może być go odwieźć od obranej już raz drogi bo z niego uparciuch. Dostkowo rzuca się w oczy jego gotowość do poszukiwań milości, ciepła, adoracji, ale odnoszę wrażenie że na dany moment nei szuka niczego stałego a jedynie spotkań i emocji.

Jednak partner po sporze może nie uznawać za zdradę sypiania z innymi kobietami w danym momencie, dlatego też karty mogą tego nie pokazać. Sugerowałabym rozkład na zdradę Arbogasta, ktory pięknie pokazuje czy jest coś na rzeczy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

...wiesz Tarocistko tak mi przyszło do głowy że facet uskarżał się na spadek libido ....trzeba go zachęcać. Koleżanka mówiła mi że natknęła się na przeglądana przez niego stronę internetową dotycząca spadku libido. Więc wychodzi że masz rację. Chociaż przy tylu interpretacjach tego rozkładu trudno wyciągnąć wnioski. Postawię chyba na równowagę w odpowiedziach gdzie więcej jest stwierdzających że nie zdradził :)

Nie, zdrady tutaj nie ma. Zdradę doszukalabym sie w takich ukladach kart:

1). kochankowie i Ksiezyc + jakas krolowa, albo Cesarzowa.

2). Diabel i Kochankowie + jakas krolowa, albo Cesarzowa.

3). Jakas krolowa i Diabel.

4). Mag i Diabel + jakas krolowa, albo Cesarzowa.

5). itd.

Bo:

Kochankowie to zwiazek, a Kseizyc to cos ukrywane, nieszczrosci.

Diabel to miedzy innymi seks a kochankowie (zwiazek) czyli zdrada.

Jakas krolowa to moze reprezentowac ta trzecia kobiete, a doabel (seks) z nia. Oczywiscie na pytanie czy byla zdrada.

A mag do aktywnosc do zdrady (diabel).

W innym pytaniu mag i diabel moze reprezentowac poprastu aktywnosc sekaualna, przygode seksualna.

Ten rycerz kielichow moze np: mowic, ze on albo jest ciagle aktywny, ale np: w pracy, duzo go w domu nie ma,albo podrózuje, ciagle jest zabiegany, na karcie czlowiek jedzie konno, (to jego srodek lokomocji). Rycerz kielichow w niektorych przypadkach mowi, ze mezczyzna lubi flirt, ale nie zawsze. A 5 kielichow, ze ma teraz problem ze soba, moze czuje sie przygnebiony, oraz jest zmeczony jakims problemem w zwiakzu, a przede wszystkim jest wiecznie zmeczony, oraz prawdopodobnie ma jakis problem w momencie aktywnosci seksualnej. bo na karcie 5 kielichow osoba jest bardzo przygnebiona, martwi sie ze cos nie wyszlo, na karsie sa przewrocone kielichy. Sprawiedliwosc: albo jest teraz jakimis sprawami urzedowymi, badz sadowymi obciazony albo poprostu stal sie dosc powsciagliwy, sztywny w stosunku do spraw: obowiazkow malzenskich.

Pozdrawiam, Barbara.

Tarot * Wrka Stanisawska - Start

Napisano
...wiesz Tarocistko tak mi przyszło do głowy że facet uskarżał się na spadek libido ....trzeba go zachęcać. Koleżanka mówiła mi że natknęła się na przeglądana przez niego stronę internetową dotycząca spadku libido. Więc wychodzi że masz rację. Chociaż przy tylu interpretacjach tego rozkładu trudno wyciągnąć wnioski. Postawię chyba na równowagę w odpowiedziach gdzie więcej jest stwierdzających że nie zdradził :)

Tak to mozliwe, 5 kielichow, moze mowic ze czlowiek sie martwi, ze cos sie nie udalo, rozbilo, albo cos nie wychodzi. A w pytaniu jest pytanie o zdrade, wiec pytanie tez sugeruje sprawy seksualne, na ktore wyszlo ze moze on nie jest w stanie sie spelnic obecnie, bo wyszla karat 5 kielichow, na karcie mamy czlowieka , ktory nachyla sie nad kilichami, ktore sa przewrocone, to oznacza, ze cos mu nie wyszlo.

Pozdrawiam, Barbara

http://www.tarot-doradca.pl

Napisano

lepiej byłoby widać co nie co o jego lojalności wobec zony w rozkładzie partnerskim

ryc pucharów wierny nie jest z zasady wiec..jak dla mnie zdrada mogła byc sprawka przy tych kartach żalu rozpaczy żałoby może tylko podkreślać ze mleko sie rozlało