Skocz do zawartości

włosy

slicznotka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

już kilka razy śnią mi się włosy - nie tylko moje ale i cudze.

Zaczęło się od snu z udziałem mojej przyszłej teściowej z którą nie mam dobrych kontaktów (nie życzę jej absolutnie źle ale unikam jej, bo za dużo przysporzyła przykrości mi i mojemu związkowi) i śniło mi się, że przyjechała do mnie do domu i pomimo mojego niezadowolenia z jej obecności na jej prośbę splatałam jej warkocza z pięknych, długich, gęstych i brązowych włosów - w rzeczywistości ma krótkie i farbowane.

Na drugi dzień sniły mi się moje włosy w sumie takie jakie mam w rzeczywistości, jasne blond sięgające do wysokości łopatek, chciałam je ściąć ale uznałam że są w dobrym stanie i nie będę ich ruszać.

Nastepny sen również miałam o chęci ścięcia włosów i tu z kolei po obejrzeniu ich w lustrze zobaczyłam, że moje włosy są żadsze, brązowe, pofalowane, lekko zmierzwione, spięte w kucyk i siegały praktycznie do pasa i znowu nie ściełam bo mi było szkoda.

W rzeczywistości nie myślę wogóle o stanie fryzury - mam takie jakie mi sie podobaja i nie myśle o zmianie, mam jednak wrażenie że może to byc pewnien symbol, cos co podświadomość chce mi przekazac lecz nie mam pojęcia co.

bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuuje :)

Napisano

Witam!

Najlepiej symbol włosów zobrazuje powiedzonko: "co na głowie to i w głowie". Jednym zdaniem włosy są symbolem nekających nas myśli.

Zacznę od tych twoich:

W śnie są długie jasne i wygladają tak jak w realu co oznacza że wszytko jest w porządku chęć ich scięcia to jakaś próba definitywnego zakonczenia jakiegoś problemu - szybko drastycznie ale nie konieczne bezboleśnie bo dla kobiety włosy to coś więcej niż coś co na głowie mamy i sprawia nam problem bo trzeba czesać, ścinać i muszą jakoś tam wyglądać zanim same nie wyjdą- meskie podejscie do sprawy. Tu raczej chodzi o twój wizerunek ta decyzja dużej zmiany rzekłbym całkowicie nowej osoby to dla tego czesto kobiety ścinają włosy na krótkie gdy już meżatkami bo to całkowicie inna kobieta niż ta sprzed ceremonii slubnej.

Kolejny sen dotyczący twoich włosów to widok ich w lustrze. Przegladanie się w lustrze symbolizuje postrzeganie twojej osoby przez innych a raczej twoje odczucia odnosnie tego postrzegania. W snie twoje włosy są mizerne i jakby nie twoje to tak jakby ktoś opisywał nie ciebie a osobę która do ciebie charakterem zupełnie odbiega - ktoś ci czegoś poprostu umniejsza, niedocenia. Ta chęć ściecia tych włosów to chęć z twojej strony wyjaśnienia czegoś zadania kłamu temu krzywdzącemu ciebie wizerunkowi.

A na koniec wisienka na torcie - sen o przyszłej teściowej.

Plecienie warkoczy to symbol tego że jesteś główną przyczynąkoszmarów sennych swojej przyszłej "mamusi" - poplatałaś jej jakieś plany a sądząc po tym że włosy są brązowe sprawa dotyczy materii czyli poprostu pieniędzy. To że ona przyjechała do ciebie do domu to symbol wtrącania się w twoje osobiste sprawy i chęć urobienia ciebie na swoją modłę.

Najepsza teściowa to teściowa na 102 - 100 m od domu 2 m pod ziemią.

Ppozdrawiam:

Sławomir

Napisano

Dziękuję ślicznie bo interpretacja bardzo trafna zwłaszcza w przypadku mamusi, w realu jest tak że mój przyszły miał dziedziczyć dom po rodzicach w zamian za opiekę finansową ale ja go od tego odwiodłam. Teściowa we wszystko się wtrącała bo przecież mamy się nią opiekować więc musi wiedzieć co się dzieje między nami ale się skończyło.

Co do reszty to też trafne w 100% - myślę bardzo często o ślubie - niby est ok tak jak jest ale podświadomie mnie to dręczy i chciała bym dla świetego spokoju papierek podpisać a tą osobą która mi umniejsza jest chyba właśnie mój narzeczony.

Dziękuję serdecznie jeszcze raz i pozdrawiam