Farfalla209 Napisano 10 Września 2013 Napisano 10 Września 2013 Witajcie, temat mieszkania powraca. Właściciele chcą nam podnieść czynsz, więc szukamy jakiś innych alternatyw. Ja najbardziej bym była zadowolona, jakby tata przepisał na mnie swoje puste, stojące mieszkanie i mielibyśmy święty spokój. Jakiś czas temu kładłam karty na to i wyszło, że średnio. Może teraz coś się zmieniło, relacja z tatą troszkę lepsza... Czy tata przepisze na mnie mieszkanie? Król Mieczy . 6 Buław . Umiarkowanie XIV -> Rydwan VII No wygląda na to, że jest szansa? Jak zobaczyłam tego Króla Mieczy to się przestraszyłam, że będzie dyskutował, ale chyba to jest po prostu jego postać w pozytywie, bo 6 buław, pozytywna wiadomość, umiarkowanie okres stabilizacji i bezpieczeństwa no i rydwan w podsumie, przeprowadzka. Cytuj
x-latek Napisano 10 Września 2013 Napisano 10 Września 2013 Jeśli chodzi o sprawy materialne, to ten pitolony Król Mieczy nigdy mi nie pokazywał rozwiązania na moją korzyść. Ale tam masz dalej dwie pozytywne karty. Umiar to chyba dojście do porozumienia z ojcem. Pytanie tylko czy to porozumienie będzie jakieś niejako połowiczne, czy całkiem na Twoją korzyść? Chyba niezupełnie na Twoją korzyść. Umiar to jednak Umiar. Zweryfikuj to później, proszę. 1 Cytuj
panna.marta Napisano 10 Września 2013 Napisano 10 Września 2013 Czy tata przepisze na mnie mieszkanie? Król Mieczy . 6 Buław . Umiarkowanie XIV -> Rydwan VII Poczekajcie!Król mieczy,to może być też równie dobrze Twój tata:> Zależy jaka karta mogłaby go opisywać. To na pewno starszy mężczyzna, który może być zawodowo związany z pracą urzędnika, prawnika albo jakiś mundurowy. Ewentualnie ktoś, kto konserwatywnie patrzy na pewne sprawy. Równie dobrze może wskazywać na Twojego tatę jako mężczyznę, który podejmuje się spraw formalnych ,urzędowych w tym między innymi przepisanie mieszkania. Dalej 6 buław świetna karta wskazująca na powodzenie, umiarkowanie- daje zabezpieczenie i spokój. Rydwan-sprawa drgnie do przodu. Kochana, ja uważam,że są szanse. 1 Cytuj
melyss Napisano 11 Września 2013 Napisano 11 Września 2013 wg mnie może się udać. Chwilowe wstrzymanie , jakby zgoda na to i chwilowe zatrzymanie działań na jeszcze jakieś przemyślenia ale w konsekwencji powinno się udać. Cytuj
Gość Daffne Napisano 11 Września 2013 Napisano 11 Września 2013 Teraz może o tym nie mysli, ale za jakis czas przepisze Cytuj
x-latek Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Pomyślałem jeszcze, może tatulek w tym Królu Mieczy postawi Ci pewne warunki, takie z którymi nie czułabyś się happy, ale chcąc mieć to mieszkanie zgodziłabyś się na nie. Cytuj
SacralNirvana Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Dojdziecie do porozumienia. Umiarkowanie to wyjscie sobie na przeciw. Nie ma, zeby tylko jedna strona. Kazda z nich dochodzi do polowy drogi i spotykaja sie. Takze mysle, ze Twoj tato moze miec jakies "ale"... jednak wezmie pod uwage rowniez Twoje dobro. Krol Mieczy przy 6 Bulawach patrzy swojego. Chce sama tez dobrze na tym wyjsc. Umiarkowanie to jednak porozumienie obu stron, wiec nie powinien zbyt bardzo obstawac przy swoim, a wziac rowniez Twoje dobro/Twoje potrzeby pod uwage. Z podsumu masz Rydwan co znaczy, ze powinnas byc konkretna w "negocjacjach" z ojcem. Masz tez Sad i Kaplanka (HB), co znaczy, ze ojciec nie chce Twojego zla. Moze jedynie martwic sie o swoje sprawy i zabezpieczyc sie byc moze jakos... co nie jest niczym niezwyklym. Powinnas zaufac, ze bedzie dobrze, ze ojciec chce Twojego dobra a i kierowac sie w tym wszystkim swoja intuicja. Cytuj
iridos Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 czy tata gdzieś wyjeżdża?czy dzieli was odległość? Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 12 Września 2013 Maestro Napisano 12 Września 2013 Wg mnie zrobi to, ale po dokładnym zastanowieniu się.Trochę tylko poczekacie sobie na to, ale będzie i wilk syty i owca cała;) Cytuj
SacralNirvana Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Pomyślałem jeszcze, może tatulek w tym Królu Mieczy postawi Ci pewne warunki, takie z którymi nie czułabyś się happy, ale chcąc mieć to mieszkanie zgodziłabyś się na nie. Tez o tym pomyslalam. Szczegolnie, ze dalej jest karta kompromisu. Cytuj
Farfalla209 Napisano 12 Września 2013 Autor Napisano 12 Września 2013 iridos nigdzie się raczej nie wybiera, chyba, że ma takie plany o których nikt w rodzinie nie wie . Mieszka w innej dzielnicy warszawy niż ja, ale nie uważam, by to była jakaś nadmierna odległość Cytuj
iridos Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 nie nie to tu wyraźny motyw podróżny wg tych kart król mieczy to osoba która nie robi nic ze względu na szlachetne pobudki a tylko to co dla niego wygodne niosące korzyści w świetle tych kart w takim układzie nie widać żeby miał ci to mieszkanie dać/przepisać aa celta nie postawiłabyś na ten problem? Cytuj
Farfalla209 Napisano 25 Września 2013 Autor Napisano 25 Września 2013 (edytowane) Ciąg dalszy tego wątku. Wydaje mi się, że w końcu tworzą się dobre okoliczności aby poruszyć ten temat z tatą. (czyt. on sam go zacznie nieświadomie innym tematem, a ja przekieruję rozmowę na to) Czy w sobotę będą dobre okoliczności by poruszyć temat mieszkania? 9 buław . Królowa Mieczy (O) . Diabeł XV -> Sąd Ostateczny XX Będą bardzo dobre warunki by rozpocząć ten temat i będę miała siłę przebicia. Tata będzie próbował odpowiedzialność przekierować na mamę, by to ona mi zapewniła mieszkanie (Q Mieczy) i ujawni się jego chciwość i pilnowanie swego (Diabełek). Jednak ostatecznie tata się zacznie nad tym zastanawiać i powinno się skończyć za jakiś czas z korzyścią dla mnie Edytowane 26 Września 2013 przez Farfalla209 Cytuj
panna.marta Napisano 25 Września 2013 Napisano 25 Września 2013 No będziesz walczyła jak prawdziwa lwica, zatem uważam,że dzień jest dobry, ale mam taką radę. Nie denerwuj się, nie krzycz na tatę i nie pokazuj mu,że zależy Ci na kawestiach materialnych. Bo możesz być tego dnia strasznie rozdrażniona,ale za to tata może mieć dobry dzień. Powinno się udać Pamiętam poprzednie karty były dobre. Cytuj
bridaa Napisano 25 Września 2013 Napisano 25 Września 2013 ja nie widze tu dobrych warunków do rozmowy w tym dniu, bardziej powiedzialabym że raczej bedą jakies blokady i niechęć do podejmowania tego tematu Cytuj
Farfalla209 Napisano 26 Września 2013 Autor Napisano 26 Września 2013 Dzięki wam ja nie jestem taka żeby krzyczeć, tylko wytrwale manewrować aż wyjdzie na moje . Nie nastawiam się by mieć to mieszkanie jutro, tylko może za pół roku najszybciej . Mój tata jest człowiekiem, który niechętnie dla innych coś robi bezinteresownie, więc to trochę potrwa . Cytuj
panna.marta Napisano 26 Września 2013 Napisano 26 Września 2013 farfallko, ja wiem,ale wiesz-każdy dzień jest inny no i diabełek wyskoczył Cytuj
Farfalla209 Napisano 28 Września 2013 Autor Napisano 28 Września 2013 (edytowane) WERYFIKACJA: Ciekawie wyszło, zupełnie inaczej niż się spodziewałam . Na mamę próbował trochę zepchnąć odpowiedzialność, ale nie bardziej niż zwykle. Okazało się po prostu, że mieszkanie o którym myślałam, nie należy już do mojego ojca tylko odkupiła je od niego pewna kobieta (Królowa Mieczy) z powodu długów i problemów finansowych (Diabeł?) . Jednak tata zaczął faktycznie o tym myśleć i zaproponował inne rozwiązania i był bardzo otwarty na ten temat (Sąd ostateczny), jednak nic pewnego na razie. A poza tym to bardzo dobrze nam się rozmawiało i była w tym moc . Dzięki za interpretacje! Edytowane 28 Września 2013 przez Farfalla209 Cytuj
iridos Napisano 28 Września 2013 Napisano 28 Września 2013 stad te podróżne karty mieszkanie "odpłynęło"...fajnie ze zweryfikowalaś Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi