Geranium Napisano 11 Września 2013 Napisano 11 Września 2013 Bliska mi osoba denerwowala mnie od pewnego czasu swoim postepowaniem i spontanicznie postanowilam jej dzisiaj powiedziec, co mi lezy na sercu. Spytalam kart, jaki bedzie wynik decyzji, reakci tej osoby dla mnie. Weryfikacja w ciagu 2 dni. Sąd ostateczny/ as monet/ 4 buław -> śmierć Karty zazwyczaj obok interpretacji ksiazkowej biore na intuicje. Poczulam jakas ulge patrzac na rozklad.idze w tych kartach, ze ten krok byl najlepszym, jaki moglam wykonac i powinnam byla zrobic to wczesniej. Czlowiek sobie przemysli wiele spraw i ogarnie, swoje postepowanie, w podsumie widze nowy etap znajomosci, to wygarniecie bylo chyba takim oczyszczeniem dla obojga i progiem do zrozumienia siebie. Cytuj
Frambuesa_ Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Rzeczywiście wygarniesz tej osobie co Ci leży na sercu, poczujesz ulgę i niejako przewagę. Na pewno sobie wyjaśnicie i będziesz z siebie zadowolona, że to zrobiłaś. Ta dołożona Śmierć jak dla mnie oznacza, że Wasza relacja ulegnie przemianie (nie wiem czy zmieni się na lepszą czy gorszą, bo nic nie dołożyłaś). W każdym razie nie pożałujesz swojej decyzji Cytuj
Geranium Napisano 12 Września 2013 Autor Napisano 12 Września 2013 A no wlasnie xD za kazdym razem ucze sie precyzowania pytan xD weryfikacja bardzo szybka- ja czuje sie o wiele lepiej i lzej, ale osobka nie zamierza zmienic postawy i mam wrazenie, ze teraz sie ode mnie odsunie, bo reakcja byla wybuchowa i obronna. Ale karty sie sprawdzily i ulga jest nie musze przynajmniej dusic w sobie tego, co mi nie pasowalo. A moze jeszcze dojdzie do jakichs przemyslen, choc cudow sie nie spodziewam Cytuj
panna.marta Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Dziwne zadane pytanie.... Jaki będzie wynik/ reakcji tej osoby dla mnie. Sąd ostateczny/ as monet/ 4 buław -> śmierć Jeśli pytasz o siebie , to przyniosło Ci to ulgę, uspokoiłaś się i poczuła się bardziej pewna siebie i bezpieczna. Teraz jesteś radośniejsza a w Twoim sercu zagościła radość, która przerodzi sie w spokój, odpoczynek po tym jak męczyłaś się z myślami nt tej osoby. Śmierć albo zakończenie tego o czym długo myślałaś albo przemiana wewnętrzna. Cytuj
SacralNirvana Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Krotko ujmujac to, szczera rozmowa oczysci atmosfere a takze da baze na lepsza, pelniejsza znajomosc. Na falszu nic nie zbudujesz. Z podsumu masz Rydwan (HB) rowniez, ktory wskazuje wlasnie na koniecznosc takiego bezkompromisowego zachowania, tzn. jezeli cos Cie meczylo, powinnas byla zrobic z tym porzadek. Smierc wskazuje na to, ze ta rozmowa rozpoczela szereg zmian w tej znajomosci... po karatach rozkladu widac, ze beda to korzystne zmiany. Cytuj
Farfalla209 Napisano 13 Września 2013 Napisano 13 Września 2013 Relacja się znacznie oczyści i stworzy się przestrzeń do lepszej relacji z tą osobą, jednak pozostaniecie raczej odległymi sobie osobami, nie wpływającymi na siebie. Cytuj
Geranium Napisano 3 Listopada 2013 Autor Napisano 3 Listopada 2013 Weryfikacja Kontakt się urwał. Moim błędem było rzeczywiście niedobranie karty po śmierci, w końcu nie wiedziałam, w jakim kierunku owa transformacja nastąpi. Czy żałuję? Ani trochę. Nie mogło to wyglądać dalej tak, jak wyglądało, wolę, aby tej osoby nie było w moim życiu niż aby traktowała mnie tak jak wtedy Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 3 Listopada 2013 Maestro Napisano 3 Listopada 2013 Weryfikacja Kontakt się urwał. Moim błędem było rzeczywiście niedobranie karty po śmierci, w końcu nie wiedziałam, w jakim kierunku owa transformacja nastąpi. Czy żałuję? Ani trochę. Nie mogło to wyglądać dalej tak, jak wyglądało, wolę, aby tej osoby nie było w moim życiu niż aby traktowała mnie tak jak wtedy Ale śmierć była w podsumie,a nie dołożona! Karty wyraźnie pokazały zmiany na lepsze w tej znajomości.Ta relacja się nie urwała.Podejrzewam, że za jakis czas wróci,ale na innych, lepszych zasadach. Cytuj
Geranium Napisano 3 Listopada 2013 Autor Napisano 3 Listopada 2013 W sumie śmierć mi do tej pory pokazywała urwanie, ale zazwyczaj, kiedy jest ostatnią kartą rozkładu, a nie podsumem, więc... może i masz rację Zobaczymy. A przybliż mi, jeśli mozesz, swoją teorię karty z podsumu Bo mnie się wydawalo, że to takie tło sytuacji. Robiłam koleżance ostatnio rozkład na związek i wyszła właśnie śmierć, ale nie pamietam, czy na końcu, czy w podsumie, nie wiedziałam, w jakim kierunku pójdzie zmiana, więc dobrałam kartę - wieża - rozstali się. Ale to właściwie inna sytuacja i tu wieża przesądziła sprawę Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 3 Listopada 2013 Maestro Napisano 3 Listopada 2013 W sumie śmierć mi do tej pory pokazywała urwanie, ale zazwyczaj, kiedy jest ostatnią kartą rozkładu, a nie podsumem, więc... może i masz rację Zobaczymy. A przybliż mi, jeśli mozesz, swoją teorię karty z podsumu Bo mnie się wydawalo, że to takie tło sytuacji. Robiłam koleżance ostatnio rozkład na związek i wyszła właśnie śmierć, ale nie pamietam, czy na końcu, czy w podsumie, nie wiedziałam, w jakim kierunku pójdzie zmiana, więc dobrałam kartę - wieża - rozstali się. Ale to właściwie inna sytuacja i tu wieża przesądziła sprawę Dla mnie karta podsumowująca informuje mnie np., o tym jak bedę się z tym czuła, ew. nakresla jakby tło. Kiedyś na kontakt z panem miałam fajne karty, ale Wieżę w podsumie.Okazało się, że kontakt był, owszem, ale niemile mnie zaskoczył. Gdy mam w podsumie Cesarzową, wiem, że co by nie było wyjdzie mi na korzyść. Karta Śmierci w podsumie informuje mnie o zmianie, o transformacji, dla mnie to niekoniecznie śmierć jako taka. Cytuj
Geranium Napisano 3 Listopada 2013 Autor Napisano 3 Listopada 2013 Czyli jak śmierć wypadnie w rozkładzie na końcu lub jako odpowiedź na pytanie, to dopiero dobrana do niej karta stanowi dopełnienie, czyli to, w jakim kierunku pójdzie zmiana, tak? A podsum to bardziej odczucia Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 3 Listopada 2013 Maestro Napisano 3 Listopada 2013 Czyli jak śmierć wypadnie w rozkładzie na końcu lub jako odpowiedź na pytanie, to dopiero dobrana do niej karta stanowi dopełnienie, czyli to, w jakim kierunku pójdzie zmiana, tak? A podsum to bardziej odczucia Ja tak to odbieram i tak czytam:) Ja po Śmierci, Wieży, Kochankach, Rydwanie, czasem Kole dobieram karty, aby wiedzieć w jakim kierunku to pójdzie. Tak smao z AM po 10 mieczy, po 6 mieczy, 8 kielichów, 3 buław, asach itd. tez dobieram, bo wszystko to karty bramy, a Śmierć jest jedną z najsilniejszych.. Cytuj
Geranium Napisano 3 Listopada 2013 Autor Napisano 3 Listopada 2013 Może to nie miejsce na zadawanie pytań, ale zaintrygowalaś mnie i chcialabym się czegoś dowiedzieć. Wypadły mi niezbyt fajne karty na pewną sprawę, tzn pierwsza gwiazda i dalej już gorzej, układ zakończony był 2 monet, z podsumu coś niefajnego, ale nie pamiętam, co Dopytałam kart, co w tej relacji nastąpi i wypadła śmierć. Czyli transformacja, ale w którą stronę? No i bach, wieża. Czy w tym przypadku powinnam dobierać dalej? Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 3 Listopada 2013 Maestro Napisano 3 Listopada 2013 Może to nie miejsce na zadawanie pytań, ale zaintrygowalaś mnie i chcialabym się czegoś dowiedzieć. Wypadły mi niezbyt fajne karty na pewną sprawę, tzn pierwsza gwiazda i dalej już gorzej, układ zakończony był 2 monet, z podsumu coś niefajnego, ale nie pamiętam, co Dopytałam kart, co w tej relacji nastąpi i wypadła śmierć. Czyli transformacja, ale w którą stronę? No i bach, wieża. Czy w tym przypadku powinnam dobierać dalej? Ja bym dobrała mimo wszystko:) Śmierć z Wieża to może byc jakis ogromny wstrząs,zmiana.. Cytuj
Geranium Napisano 3 Listopada 2013 Autor Napisano 3 Listopada 2013 okej, dobrałam teraz, lepiej późno niż wcale. Ale nie rozumiem za bardzo - głupiec. Jak byś to rozumiała? Mnie się wydaje, że to zmiana w niezbyt ciekawym kierunku, ale nic więcej nie umiem wyłuskać xD Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 3 Listopada 2013 Maestro Napisano 3 Listopada 2013 okej, dobrałam teraz, lepiej późno niż wcale. Ale nie rozumiem za bardzo - głupiec. Jak byś to rozumiała? Mnie się wydaje, że to zmiana w niezbyt ciekawym kierunku, ale nic więcej nie umiem wyłuskać xD Dla mnie nowa droga:) Albo nowy początek z tym kims, czyli druga szansa (wszystko w życiu jest mozliwe),albo z kim innym;) Cytuj
Geranium Napisano 3 Listopada 2013 Autor Napisano 3 Listopada 2013 Raczej chyba rozstanie i nowy początek z inną osobą, bo o początku z tą samą osobą można by mówić, gdyby oni teraz ze sobą nie byli Cytuj
Geranium Napisano 3 Listopada 2013 Autor Napisano 3 Listopada 2013 Wieża jeszcze nigdy nie pokazała mi zmiany na lepsze, dlatego tak upieram się przy mojej interpretacji, ale trzeba po prostu być cierpliwym i się przekonać Cytuj
Geranium Napisano 4 Listopada 2013 Autor Napisano 4 Listopada 2013 Znalazłam ten rozkład w notatkach swoich tarotowych Na pytanie o relację do końca roku wyszła gwiazda/7 mieczy/ 9 monet/ 2 monet -> sprawiedliwość Zauważyłam nieszczerość, ochłodzenie i jakieś dylematy w tej 2, więc spytałam, co to oznacza, no i bach - śmierć. Po śmierci spytałam, w którą stronę pójdzie ta zmiana i wtedy wypadła wieża. Koleżanka maltretowała dalej, więc zrobiłam jej rozkład na 8 kart na tak i nie, chociaż go nie preferuję, no ale niech będzie. Spytała, czy się rozstaną, więc przyjęłam wieżę za odpowiedź twierdzącą, zamiast koła, wypadła od razu jako pierwsza karta. Stąd moje wnioski, takie, a nie inne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi