Skocz do zawartości

Znajomość z przeszłości- pomoc w interpretacji :)

Jasminex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zrobiłam rozkład na znajomość z pewnym Panem. Z Panem znamy się od dawna, ale nigdy oprócz koleżeństwa nic nas nie łączyło. Najpierw on miał dziewczyna, później ja chłopaka, ale ciągle mamy ze sobą kontakt. Pan raz na jakiś czas się odzywa i daje mi do zrozumienia, że o mnie myśli itp. No cóż dziwna znajomość, dlatego zrobiłam rozkład.

1. Co on wnosi w tę relację? 6 Kielichów- wspomnienie, powrót do przeszłości, tęsknota z dawnymi beztroskimi czasami.

2. Czego ja oczekuję od niego? 7 kielichów- No cóż, ja na razie tak jakby planuję, nie mam sprecyzowanych oczekiwań, mam mętlik w głowie i kompletnie nie wiem co o tej relacji myśleć.

3. Czy On jest mną zainteresowany? Świat- Tak.

4. Jego sytuacja uczuciowa? Król Mieczy- na razie Pan tak jakby pozamykany jest na relacje, ma dystans do znajomości damsko-męskich.

5. Powinnam wykonać ruch? Moc- tu można zaobserwować, że bije się z myślami, nie wiem co mam robić, walczę sama ze sobą, z jednej strony chce a z drugiej nie.

6. Co z tej sytuacji wyniknie? Cesarzowa- hmmm tu tak jakby jakieś moje spełnienie jako kobiety.

7. Czy ten związek będzie trwały? Rycerz Monet- tak jakby ten związek mógł być trwały.

Hmmm ciekawa jestem jak to Wy widzicie:) Bo ja jestem zdezorientowana :)

• Maestro
Napisano

On do tej relacji wnosi wszystko co się wiąże z jego przeszłością, prawdopodobnie nadal w niej żyje, ma jakieś wspomnienia, możliwe też, ze często o Tobie rozmyśla, Ty natomiast masz nieco nierealne postrzeganie rzeczywistości, odnoszę wrażenie, że trochę ja ubarwiasz przypisując rzeczom emocje i cechy, jakie prawdopodobnie nie istnieją. Myślę, że wzbudzasz jego zainteresowanie. On jest chyba po rozstaniu i w chwili obecnej dość chłodno podchodzi do bliższych relacji. Nie wykonuj ruchu, ta karta mi mówi wprost:pohamuj zapędy, nie podejmuj konkretnych kroków, zapanuj nad sobą. Wydaje mi się, że postawisz na swoim cokolwiek by z tego nie wynikło.Możesz poczuć się spełniona. W Rycerzu Monet relacja może rozwijać się powoli, ja tu za bardzo związku nie widzę jakoś, bardziej przyjaźń, ale życie pokaże..

Napisano

Bardzo dziekuje Inez. No wlasnie mam jakis wewnetrzny hamulec, zeby do.niego sie odezwac. Dzieki za podpowiedz, zeby nie wykonywac zadnego ruchu:)

Napisano

1. Co on wnosi w tę relację? 6 Kielichów- wspomniena ciebie ciepło, wraca myślami do tego co było

2. Czego ja oczekuję od niego? 7 kielichów-myślisz o tym, ale na zasadzie fantazjowania co by było gdyby

3. Czy On jest mną zainteresowany? Świat- Tak, świat to też karta związku. Zastanawiam się czy nie myśli o tym poważniej niż kiedyś

4. Jego sytuacja uczuciowa? Król Mieczy- na podstawie jednej karty trudno mi coś powiedzieć,dla mnie to za mało,ale podejrzewam,że stanał na takim etapie gdzie zaczął się poważnie zastanawiać w czym teraz tkwi i czy to ma sens

5. Powinnam wykonać ruch? Moc- kobieta, której wychodzi moc jest pewna siebie i wykorzystuje swoje możliwości, więc tak

6. Co z tej sytuacji wyniknie? Cesarzowa- możesz czuć się spełniona w tej relacji

7. Czy ten związek będzie trwały? Rycerz Monet- tak, oparty przede wszystkim na przyjaźni

Napisano

Dziękuję :) Nigdy nie odzywam się do facetów, więc ciężko mi się przełamać:)

• Maestro
Napisano

Kobieta pewna siebie nie odzywa sie pierwsza. Ona WIE, że on zrobi to sam:)

Napisano
1. Co on wnosi w tę relację? 6 Kielichów- wspomnienie, powrót do przeszłości, tęsknota z dawnymi beztroskimi czasami.

Jestes wazna czescia jego przeszlosci, dlatego ciagle do Ciebie/do tej znajomosci powraca, ewentualnie utrzymuje ja.

2. Czego ja oczekuję od niego? 7 kielichów- No cóż, ja na razie tak jakby planuję, nie mam sprecyzowanych oczekiwań, mam mętlik w głowie i kompletnie nie wiem co o tej relacji myśleć.

Oczekiwania sa bardziej w sferze marzen niz konkretow. Co by bylo, gdyby... ale zadnych konkretnych dzialan idacych krok za tymi marzeniami. Po prostu marzysz i tyle.. bujasz w oblokach, snisz na jawie... i na tym koniec.

3. Czy On jest mną zainteresowany? Świat- Tak.

Poniewaz dzieli Was odleglosc, powiedzialabym, ze tak. Jestes ta wazna osoba/kobieta, gdzies tam w swiecie.

4. Jego sytuacja uczuciowa? Król Mieczy- na razie Pan tak jakby pozamykany jest na relacje, ma dystans do znajomości damsko-męskich.

Mozliwe, ze jest po rozstaniu.

5. Powinnam wykonać ruch? Moc- tu można zaobserwować, że bije się z myślami, nie wiem co mam robić, walczę sama ze sobą, z jednej strony chce a z drugiej nie.

Tak. Moc to inicjatywa ze strony kobiety.

6. Co z tej sytuacji wyniknie? Cesarzowa- hmmm tu tak jakby jakieś moje spełnienie jako kobiety.

Bedziesz zadowolona.

7. Czy ten związek będzie trwały? Rycerz Monet- tak jakby ten związek mógł być trwały.

Tak. Tu widac, ze jest mozliwosc, aby to, co istnieje ozywic i nadac temu inny wymiar, glebszy. Czy trwale? Tak, to monety. A Rycek Monet nie zawraca z raz obranej drogi. Jest wytrwaly, uparty, konsekwentny.

Napisano

hmmm to teraz chyba muszę się przełamać i odezwać, bo bez tego nic nie będzie... a w sumie warto zobaczyć jak się wszystko samo potoczy... Tak więc mam nadzieję, że szybko dojrzeję do kontaktu :)

Napisano

Wiesz, nikt nie kaze Ci sie narzucac. Wykazac sie inicjatywa to nie znaczy narzucac sie. Kobieta madra potrafi tak zadzialac, zeby ostatecznie mezczyzna byl przekonany, ze to jego inicjatywa byla i zasluga. ;)

A jak Ci na nim zalezy... tym bardziej.

Sprawic, zeby ten konkretny zadzialal w naszym kierunku. Czasem warto wyslac mu konkretny sygnal. :)

Napisano

Hmmm czy zależy to tego jeszcze nie wiem... znam go, wiem, że jest fajnym, porządnym facetem, ale nigdy o nim myślałam w kontekście faceta... niedawno mnie naszły te myśli.... coś wymyślę :) Chciaż zawsze wole jak to facet się odzywa, więc może mnie wyręczy :)

• Maestro
Napisano
Hmmm czy zależy to tego jeszcze nie wiem... znam go, wiem, że jest fajnym, porządnym facetem, ale nigdy o nim myślałam w kontekście faceta... niedawno mnie naszły te myśli.... coś wymyślę :) Chciaż zawsze wole jak to facet się odzywa, więc może mnie wyręczy :)

Teraz sobie pomyślałam, że możesz mu napisać spontanicznego smsa, np. "Chciałabym Ci życzyć miłego dnia..." i tyle. Niech się facet pogłowi. Ty nic takiego nie zrobiłaś, nie proponowałaś nic,ale wiadomość mu utkwi w głowie...

Napisano
Teraz sobie pomyślałam, że możesz mu napisać spontanicznego smsa, np. "Chciałabym Ci życzyć miłego dnia..." i tyle. Niech się facet pogłowi. Ty nic takiego nie zrobiłaś, nie proponowałaś nic,ale wiadomość mu utkwi w głowie...

Dokladnie... :)

Jakis mily gest w jego kierunku. Niezobowiazujacy a dajacy mu do myslenia, ze cieplo o nim myslisz. :)

Napisano

Dzięki Dziewczyny!!!! Właśnie się głowię co mu napisać :) Miesiąc temu napisał mi, że o mnie myśli i zaprasza mnie na kawę jak wrócimy z wakacji, ale od tej pory cisza... Poza tym zdziwiło mnie, że napisał, że o mnie myśli....Głupio mi teraz napisać "I co z tą kawą" heh...

Napisano

Wiesz co... zauwazylam, ze jezeli odrzucisz myslenie typu "co on pomysli" itp. to wtedy latwo sie dziala.

Zwyczajnie pomysl sobie, ze cieplo o nim myslisz i bez podtekstow pozdrawiasz itd. Co przyjdzie z powrotem w Twoim kierunku... niewazne...

Wazne, ze Ty chcesz go np. pozdrowic czy do niego zagadac i to robisz. Im mniej myslenia tym lepiej.

I wiesz mi... ze czesto myslimy roznie a ta osoba jest pozytywnie zaskoczona naszym zainteresowaniem i odzew zazwyczaj jest pozytywny.

A jak nie... no cuz... przynajmniej bedziesz wiedziala, na czym stoisz.

Ale to tylko moj sposob myslenia i dzialania... Zrobisz, jak uwazasz. :)

Napisano

Dzięki Sacral :)!No ja właśnie zawsze mam takie bez sensu myslenie "Co on sobie pomyśli" Powalczę z tym i coś napiszę :)