Skocz do zawartości

jak interpretowac rozkład krzyza?

pentacles

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

chciałabym sie dowiedziec jak mam interpretowac rozkład krzyza ktorego chciałąbym zaczac uzywac

Tarot w praktyce: Rozkład krzyż i interpretacja

znalazłam go na tej stronie.

zadałam proste pytanei odnosnie długów narobionych pzrez najemce wzgledem spoldzielni

1 3 puchary

2-9 denarów

3-8 buław

4-sąd ostateczny

5- 6 denarów

i pytanie czy najemca spłacił zadłuzenie

nie bardzo wiem o co tu chodzi , z kart odczytuje ze dług został albo spłacony albo udało jej sie dogac ze spoldzielnia odnosnie rozłozenia na raty.

najemca sie do mnie nie odzywa i siedzi jak mysz pod miotła a czego sie boi skoro karty pokazuja ze sie wszystko dobrze ulozylo. czy cos zle odczytuje?

Napisano

www:sekrety-kart.blogspot.com/2011/04/rozkad-krzyz-i-interpretacja.html

• Maestro
Napisano

Mozesz wpisac nazwy pozycji? To naprawdę ułatwi nam wszystkim pomoc w interpretacji kart.

Napisano

O to chodzi – karta opisuje kontekst pytania, nastawienie pytającego do sprawy o którą pyta-3 puchary- widać,że chciałabyś już zakończyć tę sprawę i to z sukcesem, żeby zapłacił

2. To najbliższa przeszłość dotycząca zadanego pytania (można określić czas jakiego ma dotyczyć przeszłość)-9 denarów- ogólnie to chyba ktoś miał kasę, tylko nie wiedzieć czemu zwklekał ze spłatą. Może jest roztrzepany.

3. To obecna sytuacja – teraźniejszość – położenie pytającego, rozwój sytuacji- 8 buław- ten człowiek już coś zaczął działać albo Ty go pogoniłaś trochę do tego,żeby już coś spłacił

4. Jak się sytuacja rozwinie w przyszłości – przyszłość – czego pytający może oczekiwać ( tu również można określić przedział czasu np. miesiąc, tydzień, rok)-sąd ostateczny XX, spłaci, poczujesz ulgę i skończy się problem.

5. Wynik tej sprawy, odpowiedź - jakiego rezultatu możemy się spodziewać ( tu karty mogą również pokazać czy sprawa będzie miała przyspieszenie, opóźnienie)- 6 denarów- nawiążecie współpracę, znajdziecie wspólne rozwiązanie, ktoś zwyczajnie odda Ci pieniądze.

Napisano

w tym rozkładzie nie mówia nic o odwracaniu kart takze wszystkie były w pozycji "normalnej"

hmm czyli karta jeden to ma oznaczac moje pragnienia?druga to przeszlosc czyli 9 denarow czyli bezpieczeństwo finansowe(tylko skad wiadomo z kart ze stwarzał jakies opóznienia z opłatami) 3cia karta 8 buław czyli pospiech energia ktos zaczyna działac nerwowo, 4ta kata to sąd i tu własnie mam problem z karta czy nalezy ja interpretowac jako "po burzy swieci słonce?"i 5ta karta 6 denarow karta przychylna finansom,ale własnie z ta koncówką nie moge sobie tez za bardzo poradzic,czy mam to odczytac jako spłaci dług w spoldzielni czy ja spłace a on mi odda?

Napisano
O to chodzi – karta opisuje kontekst pytania, nastawienie pytającego do sprawy o którą pyta-3 puchary

Skojarzylo mi sie, ze chodzi o to, ze Ty przejmujesz sie tym a ta osoba, ktora nie placi... nie mysli o tym zupelnie. Bagatelizuje problem. Lub spycha gdzies w dalsza przestrzen... odpycha od siebie, zajmujac sie sprawami dnia codziennego. Takie skojarzenie.

2. To najbliższa przeszłość dotycząca zadanego pytania (można określić czas jakiego ma dotyczyć przeszłość)-9 denarów

Powiedzialabym, ze osobnik zainwestowal jakos w siebie i kasy zabraklo na splate. Bo tu 9 Monet dba przede wszystkim o siebie. Moze jakis zakup drozszy, moze jakas inwestycja w siebie.

3. To obecna sytuacja – teraźniejszość – położenie pytającego, rozwój sytuacji- 8 buław

Trzeba bedzie podjac dzialania i to konkretne. I bedzie sie dzialo. Mozliwe tez, ze bedzie wymiana informacji miedzy osoba pytajaca a dluznikiem.

4. Jak się sytuacja rozwinie w przyszłości – przyszłość – czego pytający może oczekiwać ( tu również można określić przedział czasu np. miesiąc, tydzień, rok)-sąd ostateczny XX

Tak... mozliwe, ze bedzie dobrze. Ale Sad moze pokazywac tez sad rzeczywiscie, mi tak nieraz pokazuje. Oby tak nie bylo, bo widze, ze dluznik podchodzi dosc lekko do tej sprawy (w moim odczuciu).

5. Wynik tej sprawy, odpowiedź - jakiego rezultatu możemy się spodziewać ( tu karty mogą również pokazać czy sprawa będzie miała przyspieszenie, opóźnienie)- 6 denarów

Nie wiem... tu czesto pokazuje mi tez takie wyrozumienie... Chociaz to tez jest... ty dajesz i ty dostajesz... wiec bardzo mozliwe, ze pieniadze przyplyna do Ciebie... Hmm...

Oby...

Powodzenia... :bukiet:

Napisano

mi sprawy sadowe zawsze wychodzą jesli jest karta sprawiedliwosc,jesliu chodzi o te 9 monet"ze ktos dba o siebie "to moze sie zgadzac gdyz osoba ta chciała sobie najpierw troche podremontowac te mieszkanie". Czy mozna z tego ukladu odczytac czy ta osoba klamie? gdyz z poczatku twierdziła ze wszystko poopłacała i to spoldzielnia musiała zle zaksiegowac. Czy trzeba bedzie zrobic nowy rozkład?

Napisano

Podsum calego rozkladu (HB) to Kolo i Mag... ogolnie zalecana jest uwaznosc, nie podejmowanie pochopnych dzialan, obserwowac, co sie dzieje, bo osoba ta dziala w swoim interesie i moze tym samym byc nieslowna. Dlatego obserwowac i jakby co, dzialac.

Napisano

mhh chyba postawie jeszcze jeden rozklad moze mi wyjasni. Czy moze ktos zna jakis dobry rozklad na takie rozterki?Ja starałam sie znalesc jakis w miare łatwy .