Orchidea87 Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Zachorowałam, dostałam jakieś tabletki od lekarza, ale nie pomogły. Zaczęłam się leczyć na własną rękę i objawy ustąpiły. Boję się czy choroba wyleczy się na 100%, więc postawiłam rozkład, który miał mi odpowiedzieć na pytanie: Czy iść niedługo do lekarza, czy poczekać na razie? Rozkład Decyzja wg H. Banzhafa, postawiłam go z myslą o tej konkretnej chorobie. Z weryfikacją Mój stan zdrowotny: Paź buław – lekki stan zapalny To się wydarzy Jeśli pójdę do lekarza (innego niż wcześniej) 8 buław – 8 monet – Śmierć Akcja będzie szybka tj. dostanę jakieś tabletki i choroba zginie. To się wydarzy Jeśli nie pójdę do lekarza 2 puchary – 7 pucharów – 10 mieczy Będę się czuć coraz lepiej, zastosuje metody które stosowałam dotychczas i choroba powoli sama się skończy. Przez te puchary wydaje mi się, że ta wersja jest łagodniejsza dla organizmu(?). Moja interpretacja: tak czy inaczej choroba się skończy. Ale która karta pokazuje na lepszy i pewniejszy sposób zakończenia tej choroby (nie chcę powtórki z rozrywki ? Czy AW Śmierć jest lepszą decyzją na wykończenie tego stanu zapalnego? Wolałabym leczyć się jak dotychczas skoro objawy ustąpiły,a np. za 6 miesięcy na kontrolę. Skupiłam się nad tą śmiercią i 10 mieczy, bo mnie to zaintrygowało; czy jak wypadną w 1 rozkładzie to znaczą to samo? Którą opcję wybrać? Quote
x-latek Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 (edited) Hoho moja Droga! Ryzykowne podejście stosujesz kładąc karty na takie sprawy. W/g mnie wybrałbym opcję pierwszą. Śmierć tu konkretnie mówi o zakończeniu choroby i prawdopodobnie o dobrym zadziałaniu jakiegoś leku (8 Monet). Może i też 8 Buław mówić o szybkim i efektywnym leczeniu. W ogóle dwie ósemki to byłby dobry znak. Nie można tego powiedzieć o pierwszym rozkładzie, gdzie te 7 Pucharów nie jest jakąś konkretną kartą. I co do tych 10 Mieczy nie byłbym taki pewien. Crowley przecież nazywał tą kartę "ruina". Edited September 13, 2013 by x-latek Quote
SacralNirvana Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 To się wydarzy Jeśli pójdę do lekarza (innego niż wcześniej) 8 buław – 8 monet – Śmierć ---> XVII Gwiazda, HB XI Moc i II Kaplanka Zaleci Tobie konkretne leczenie, ktore nie musi byc koniecznie krotkotrwale, ale powinno byc skuteczne. Moze troche potrwac zanim wrocisz do zdrowia, ale powinno byc ok. Ogolnie masz bardzo silny organizm. To się wydarzy Jeśli nie pójdę do lekarza 2 puchary – 7 pucharów – 10 mieczy ---> XVII Gwiazda, HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag Tu organizm sam bedzie zmuszony dojsc do zdrowia, siegnac po swoje sily obronne organizmu i powinnas samoczynnie wrocic do zdrowia. 10 Mieczy tu konczy okres choroby. Kielichy tu wskazuja na lagodny, powolny powrot do zdrowia. Z podsumow wynika, ze potrzeba czasu na powrot do zdrowia, zostawic organizmowi czas po prostu. Zdrowka... PS. Zgadzam sie z x-latkiem... karty klasc na takie cos... ryzykowna sprawa. Chociaz nie wiem, jak powazny jest ten problem zdrowotny. Quote
Orchidea87 Posted September 13, 2013 Author Posted September 13, 2013 Lubię ryzykować To nie jest bardzo poważne, jest bardziej uciążliwe i powinno w ciągu 1-2 miesięcy się wyleczyć bez antybiotyku. Jeśli w ciągu miesiąca pogorszy się to oczywiście pójdę do lekarza Pierwszy raz stawiam karty na zdrowie Dziękuję za Wasze interpretacje Quote
panna.marta Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 chciałabym Ci pomóc,ale nie znam się na kategorii zdrowie:( w każdym razie zdrówka:) Quote
Iwka78 Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 (edited) Na pierwsze pytanie masz 2x ósemkę, symbol nieskończoności- prawdopodobnie oznacza to dłuższe leczenie, ale definitywnie zakończone (śmierć) Przy drugim pytaniu masz 2 pucharów, która mówi, że to leczenie pomaga ci, ale częściowo. 2 to za mało na wyleczenie. Całkowite wyleczenie (10 Mieczy) leży sferze twoich marzeń (7 pucharów). Wydaje mi się, że twoje leczenie działa objawowo, a nie likwiduje źródła choroby. Edited September 14, 2013 by Iwka78 Quote
auris81 Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Zachorowałam, dostałam jakieś tabletki od lekarza, ale nie pomogły. Zaczęłam się leczyć na własną rękę i objawy ustąpiły. Boję się czy choroba wyleczy się na 100%, więc postawiłam rozkład, który miał mi odpowiedzieć na pytanie: Czy iść niedługo do lekarza, czy poczekać na razie? Rozkład Decyzja wg H. Banzhafa, postawiłam go z myslą o tej konkretnej chorobie. Z weryfikacją Mój stan zdrowotny: Paź buław – lekki stan zapalny To się wydarzy Jeśli pójdę do lekarza (innego niż wcześniej) 8 buław – 8 monet – Śmierć Akcja będzie szybka tj. dostanę jakieś tabletki i choroba zginie. To się wydarzy Jeśli nie pójdę do lekarza 2 puchary – 7 pucharów – 10 mieczy Będę się czuć coraz lepiej, zastosuje metody które stosowałam dotychczas i choroba powoli sama się skończy. Przez te puchary wydaje mi się, że ta wersja jest łagodniejsza dla organizmu(?). Moja interpretacja: tak czy inaczej choroba się skończy. Ale która karta pokazuje na lepszy i pewniejszy sposób zakończenia tej choroby (nie chcę powtórki z rozrywki ? Czy AW Śmierć jest lepszą decyzją na wykończenie tego stanu zapalnego? Wolałabym leczyć się jak dotychczas skoro objawy ustąpiły,a np. za 6 miesięcy na kontrolę. Skupiłam się nad tą śmiercią i 10 mieczy, bo mnie to zaintrygowało; czy jak wypadną w 1 rozkładzie to znaczą to samo? Którą opcję wybrać? Mysle,ze opcja nr 1 jest szybsza (8 kijow) i efekt jej jest tez jak by lepszy,poniewaz smierc pokazuje zakonczenie tego etapu i pojscie dalej.Ta 8 monet sugeruje jakies dodatkowe badania (posiw?} i wlasciwie pracujace leki. Ta druga metoda troche ryzykowniejsza.7 kielichow sugeruje zludzenia i autosugestie.Moze ta 10 mieczy pokazuje Twoje oczekiwania,a nie zakonczenie choroby?Oby sila Twojego rozumu nie obrocila sie przeciw Tobie (na karcie miecze wbite w lezace cialo).Ja by poszla do lekarza jednak. Zdrowka zycze Quote
SacralNirvana Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Lubię ryzykować To nie jest bardzo poważne, jest bardziej uciążliwe i powinno w ciągu 1-2 miesięcy się wyleczyć bez antybiotyku. Jeśli w ciągu miesiąca pogorszy się to oczywiście pójdę do lekarza Pierwszy raz stawiam karty na zdrowie Dziękuję za Wasze interpretacje Oczywiscie ze wszystkim do lekarza gnac nie trzeba. Tu trafiamy w slepo, bo... stawiamy na to, ze cos powaznego. Sa schorzenia, ktore czy leczone czy nie... i tak rozejda sie po kosciach. Jak chociazby zwykle przeziebienie, o ktorym mowi sie, ze nieleczone trwa az 7 dni a leczone tylko tydzien. Tak czy siak, zdrowka. 7 Kielichow nie wiem czemu, skojarzylo mi sie z jakimis naparami ziolowymi, lekami ziolowymi (w plynie)... nie wiem czy takie stosujesz... Nie wiem czemu... ale po prostu takie nagle skojarzenie. 2 Kielichow tu to ta Twoja otwartosc, ale moze tez ktos, kto Ciebie w takim leczeniu wspieralby... nie wiem... masz kogos takiego, kto zna sie troche na leczeniu niekonwencjonalnym? Bo tu by mi to pasowalo. 10 Mieczy to ciekawa karta... bo oprocz tego, ze moze pokazac np. interwencje chirurgiczna, pokazuje tez definitywne zakonczenie problemu. Tu po prostu odcina i jest finito. Quote
Orchidea87 Posted October 27, 2013 Author Posted October 27, 2013 Nie musiałam iść do lekarza. Wszystko już jest dobrze Dziękuje wszystkim za interpretacje! Quote
Recommended Posts