Jump to content

karty dla siostry szukającej pracy - celt

Iwka78

Recommended Posts

Posted

Witam

to bardzo dla mnie ważne i będę wdzięczna jak ktoś zerknie. Moja siostra rodzona dziś otrzymała wiadomość, że dostanie wypowiedzenie w pracy. Ma 42 lata i w tym roku robi licencjata z rachunkowości. Kocha być księgową i tylko to zawsze robiła. Zaczęła tam pracować 2 lata temu i po roku miała już raz taką sytuację, że otrzymała wypowiedzenie i po jakimś czasie to wypowiedzenie cofnęli. Nie będę się wdawać w szczegóły, ale tam na górze są przepychanki...

Zapytałam na jej prośbę kart: jaki będzie finał podjętych przez nią poszukiwań pracy do 3 miesięcy.

Karty RW, ułożenie proste.

W trakcie tasowania wypadła najpierw XIII śmierć, a później dwie razem: 10 buław i 4 denary - myślę, że ma szanse na całkowitą zmianę - śmierć to transformacja, 10 buław zakańcza problemy, a 4 denary to wyjście na zewnątrz.

To jest/krzyżuje się 6 buław/7 mieczy – ona mimo większego doświadczenia i wiedzy dostała wiadomość, żę otrzyma zwolnienie, a osoba, która jest znajomą prezesa zostaje (mimo mniejszego doświadczenia i wiedzy) – karty bardzo ładnie to pokazały

Świadomość 3 denary – siostra wie, że jest dobrą specjalistką w tym co robi i bardzo to kocha, to jest jej pasja

Podświadomość X koło + 4 denary – ale boi się zmiany i że nie znajdzie pracy blisko domu

To, co mijapaź buław – może taka ciepła posadka

Najbliższa przyszłośćAs denarów+10 buław – będzie miała jakąś okazję na zmianę pracy i zakończenie poszukiwań

Jaźń, nastawienie osobyXVII gwiazda – jest pełna nadziei, że się uda

Otoczenie 7 denarów – otoczenie bardziej chyba obserwujące niż wspomagające, trzeba będzie się uzbroić w cierpliwość

Obawy5 pucharów – myślę, że jest jej bardzo przykro, bo to już, kolejny raz ją spotyka…

NadziejeV papież – chciałaby lepszej pracy, takiej stabilnej, w której nie dostaje się wypowiedzenie z dnia na dzień

Wynik 5 denarów tło: As mieczy, królowa mieczy, 9 denarów+As pucharów+ III Cesarzowa, HB XIV umiarkowanie, V papież – tu widać, że kasy brak… ale dalej karty ma całkiem niezłe chyba? nie wiem, czy ona jeszcze tutaj w tej pracy nie zawalczy o coś…. Królowa mieczy odcina się od tego co było, i myślę, że ma szanse być doceniona przez jakąś kobietę…

Rada: królowa denarów, II kapłanka, VII Rydwan – myślę, że chodzi o to, aby nie bała się stanowisk z większą odpowiedzialnością finansową, kierowała się intuicją i szukała pracy w różnych kierunkach, w różnych miejscowościach, a nie tylko w Wawie.

Zadałam jeszcze jedno pytanie: Kiedy znajdzie pracę?

Główna: król denarów – hm… znalazłam, że to czas nieokreślony…

Tło: 7 denarów, XVII gwiazda, 3 denary – no tu będzie musiała poczekać, nie wiem, czy to nie będzie jak się obroni…

Posted

znajdzie coś dużo wysilku ja to będzie kosztować chyba ze z przeprowadzka sie to może wiązać ale finansowo znacznie poniżej jej możliwości

ale jak dla mnie za duzo kart w celcie po 1 sie wykłada

• Like 1
Posted

W trakcie tasowania wypadła najpierw XIII śmierć, a później dwie razem: 10 buław i 4 denary

Na pewno jest w trakcie powaznych zmian... one juz sie dzieja lub niedlugo ja obejma. Nie bedzie latwo, poniewaz Twoja siostra jest taka osoba, ktora bardzo przywiazuje sie do stalych elementow w zyciu, stalego miejsca pracy. To wszystko bardzo mocno zatrzesie jej zyciem i zmusi do wyjscia poza bezpieczne ramy. Nie bedzie to latwe. Bedzie kosztowalo ja to cala mase wysilku, konkretnego wysilku.

To jest/krzyżuje się 6 buław/7 mieczy

Z jednej strony chcialaby sie spelniac zawodowo, znalesc dla siebie jak najlepsze wyjscie z tej sytuacji. Z drugiej czuje sie zwyczajnie oszukana i jakby stapala po kruchym lodzie. Nie wie, co czeka ja jutro.

Świadomość 3 denary

Wie, ze musi walczyc o swoje, nie poddawac sie, pokonywac trudnosci.

Podświadomość X koło + 4 denary

Musi byc uwazana i patrzec, kiedy i jak, co robic. Nie moze postepowac pochopnie, ale musi byc czujna. Bronic tego, co dla niej wazne, zeby nie stracic tego, co jeszcze ma i co moze uratowac.

To, co mijapaź buław

Radosc z pracy i takie beztroskie wrecz tam bycie "mam prace, jest dobrze".

Najbliższa przyszłośćAs denarów+10 buław

Tak, tu moze pojawic sie jakas praca, ale... albo bedzie ja kosztowalo to wiele fizycznego wysilku... albo Twoja siostra psychicznie nie bedzie... w stanie... nie wiem, jak to ujac... no bedzie jej trudno pojsc gdzie indziej. Jak wyzej pisalam, Twoja siostra bardzo przyzwyczaja sie do jednego miejsca. Trudno jej tak to zostawic i pojsc dalej. Bedzie to mocno przezywac.

Jaźń, nastawienie osobyXVII gwiazda

Tak, ma nadzieje, ze wszystko sie jednak ulozy. Ze bedzie dobrze.

Otoczenie 7 denarów

Otoczenie nie wierzy, ze sie uda... Jest zrezygnowane i wie, ze jezeli ma byc dobrze to nie szybko i nie od razu...

Obawy5 pucharów

Ze sie nie uda, ze nadzieje nie ziszcza sie, ze bedzie zle.

NadziejeV papież

Ze znajdzie cos konkretnego, co daloby jej poczucie stabilizacji. Mozliwe, ze liczy tez na to, ze wypowiedzenie tu znowu okaze sie falszywym sygnalem.

Wynik 5 denarów tło: As mieczy, królowa mieczy, 9 denarów+As pucharów+ III Cesarzowa, HB XIV umiarkowanie, V papież

Nie wiem. Tu powiedzialabym, szukanie nowej pracy. Mozliwe, ze nowe mozliwosci przed Twoja siostra. Niekoniecznie na takich zasadach, jakby chciala, ale bedzie musiala troche rozminac sie ze swoimi oczekiwaniami. W efekcie koncowym powinna byc zadowolona nawet.

Rada: królowa denarów, II kapłanka, VII Rydwan ---> V Papiez, HB IX Eremita

Przede wszystkim nie roztkliwiac sie nad soba. Twoja siostra ma konkretne umiejetnosci. Rozgladac sie wokol siebie... i dzialac, przede wszystkim dzialac. Na wlasna reke tez. Szukac.. rozgladac sie. Nie czekac na cud.

Zadałam jeszcze jedno pytanie: Kiedy znajdzie pracę?

Główna: król denarów - Ciezko mi tu okreslac, ale na pewno Krol Monet wskazuje na wysilek wlozony w poszukiwania. Mozliwe tez, ze pomoze jej jakis mezczyzna.

Tło: 7 denarów, XVII gwiazda, 3 denary[/b]

Widac konkretny wysilek wlozony w te poszukiwania, ale powinno sie udac. Mozliwe tez, ze nieco dalej od jej miejsca zamieszkania.

Posted

dokładnie taka jest jak piszesz... dla niej każda zmiana to prawie, że trauma...

ona bardzo się przywiązuje do miejsca, bardzo... i tutaj miała nadzieję, że to będzie już taka praca do emerytury...

a tu znowu wypowiedzenie....

• 2 weeks later...
Posted

WERYFIKACJA

okazuje się, że jednak jej dział zostaje w całości, więc wypowiedzenie jest nieaktualne:-)

Z główną księgową zaplanowały, że przejmą część klientów i obie otworzą wspólnie swoją działalność, czy im to wyjdzie to czas pokaże.

Przypuszczam, że właśnie w tym wyniku pokazała się gł. księgowa jako Cesarzowa....

Dziękuję bardzo za pomoc:-)

Posted

a tu nie ma szans by sie jeszcze ta decyzja zmieniła?? bo tak to troche wygląda jakby miała tam pozostac, powinna coś pokombinować w tym temacie