Jump to content

Sen - egzorcyzm i tetragram

SacralNirvana

Recommended Posts

Posted (edited)

Opis nie bedzie dlugi...

Fakt byl taki, ze snilo mi sie, ze bliska mi osoba (moj ojciec) egzorcyzmowala mnie. Na koniec zlapal mnie i wypalil mi na ramionach (obu) tetragram.

Obudzilam sie...

Signifikator snu - Krol Mieczy

Powiedzialabym, ze to moj ojciec byl tym, ktory wywolal ten sen u mnie. Byl u mnie, wczoraj pojechal. Widac, ze ciezko znosi, ze odrzucilam wpojone przez niego (i matke) zasady religijne. Religijne ludki z nich bardzo...

1. Czy sen został wywołany jakimiś wydarzeniami z przeszłości? - 5 Monet + 7 Mieczy ---> 0 Glupiec, HB XII Wisielec i III Cesarzowa

Tak... tu moze chodzic o to, ze balansowalam do tej pory na skraju prawdy i klamstwa... bo np. nie mowie im do konca, co robie, czym sie zajmuje a oni ludza sie, ze dla mnie wartosc gleboka przedstawia to, co dla nich.

Natomiast tak nie jest. Z podsumow widac, ze powinnam otwarcie pokazac, ze jestem na zupelnie nowym etapie, ze jedno skonczylo sie dla mnie, zaczyna sie nowe. Dotychczasowy sposob dzialania nie sprawdza sie juz.

2. Czy ten sen odnosi się do tego, co ma się wydarzyć? - 9 Bulaw + 7 Bulaw ---> XVI Wieza, HB XVI Wieza i VII Rydwan

Tak... przyjdzie czas, ze trzeba bedzie obronic swojego zdaniac. Pokazac, ze krocze juz inna drozka.

3. Jak należy rozumieć symbolikę snu? - 7 Kielichow + 2 Monet + Krol Monet ---> IV Cesarz, HB IX Eremita

Moj ojciec duzo rozmysla o mnie i mozliwe nawet, ze modli sie za mnie (w dobrej intencji), co ma odbicie w moich snach.

4. Jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? - 8 Mieczy + Krolowa Kielichow ---> XX Sad, HB VIII Sprawiedliwosc

Musze wyjsc poza dotychczasowe ograniczenia, blokady i zaczac w pelni robic to, co kocham. Tu tez wazna szczerosc, rozmowa i rozjasnienie pewnych niejasnosci. Zamkniecie tez skrzynki z wyobrazeniami u rodzinki.

5. Co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? - 9 Kielichow + XX Sad ---> XVII Gwiazda, HB XI Pasja i II Kaplanka

Przynaleze do rodziny, ale... musze wyjsc poza to i zaczac sie w pelni realizowac juz na swoim gruncie. Pewne rzeczy trzeba jawnie pozostawic za soba, tym bardziej, ze praktycznie od dawien dawna nie zyje wg nich.

6. Co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? - 10 Mieczy + 4 Bulaw ---> XIV Umiarkowanie, HB XIV Umiarkowanie i V Papiez

Pewien etap zakonczyl sie i trzeba go jawnie zamknac. Nie ostro, lagodnie, ale jednak.

7. Przed czym ostrzega sen? - XII Wisielec + VI Kochankowie ---> XVIII Ksiezyc, HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita

Przed utrzymywaniem tego stanu ze wzgledu na to, "aby nie zranic rodzicow"... Nie... To nie jest ok.

8. Do czego zachęca sen? - I Mag + XIV Umiarkowanie ---> XV Diabel, HB XV Diabel i VI Kochankowie

Zeby dzialac. Pewne rzeczy trzeba zakonczyc, pewnych narzuconych ram trzeba sie pozbyc. Taka kolej rzeczy.

To tak w skrocie. Sen choc krotko opisany... mial wg mnie symbolike dosc ciekawa. Dla tych, ktorzy nie wiedza... tetragram to JHWH... imie boga chrzescijanskiego/zydowskiego (Stary Testament)... Jahwe... Jehowa itd.

Edited by SacralNirvana
Posted (edited)

Odnoszę wrażenie, że Ojciec czynił tu egzorcystę symbolicznie, aczkolwiek nie jest tu istotna jego osoba, a fakt, że byłaś egzorcyzmowana z jakiegoś powodu i dla jakiegoś powodu. Karty wskazują, że egzorcyzm, a może raczej rytuał (to wydaje mi sie odpowiedniejszym slowem tutaj) został dokonany, ponieważ ma pozwolić uwierzyć Ci w siebie i pomóc w poczynieniu zmian wewnętrznych, może nawet dojścia do pewnych prawd mistycznych, które znajdą odzwiercieldlenie w życiu i pomoże w realizacji Twych pragnień. Sen chciał Ci przekazać, że zostają poczynione podwaliny ku nowemu,które zaczyna nadchodzic :tak:

Sen zachęca to otwierania się na nowe możliwości,na odkrywanie siebie, swego prawdziwego jestestwa oczywiście we własnym tempie zachowując równowagę i harmonie w sobie.

Edited by Daffne
dopisek.
Posted

Powiem szczerze, ze ciekawe to, co piszesz Daffne...

Tetragram to silny znak. Bardzo silny...

Wiem z doswiadczenia...

Dawno temu przy jego pomocy sama egzorcyzmowalam pewna osobe...

Tyle, ze realnie a nie we snie.

Sen rzeczywiscie odebralam w podobny sposob, jak to opisalas... ale bardziej podswiadomie. Dopiero teraz czytajac to, co napisalas, uswiadomilam sobie to glebiej.

Dziekuje :bukiet:

Posted (edited)
Powiem szczerze, ze ciekawe to, co piszesz Daffne...

Tetragram to silny znak. Bardzo silny...

Wiem z doswiadczenia...

Dawno temu przy jego pomocy sama egzorcyzmowalam pewna osobe...

Tyle, ze realnie a nie we snie.

Sen rzeczywiscie odebralam w podobny sposob, jak to opisalas... ale bardziej podswiadomie. Dopiero teraz czytajac to, co napisalas, uswiadomilam sobie to glebiej.

Dziekuje :bukiet:

Jest to symbol, którego już używałaś, ale daaawno daaaawno temu, dlatego pewnie dobrze Ci sie z nim pracuje.

Ma na Ciebie bardzo dobre działanie, warto mieć/nosić go przy sobie albo wizualizować gdy poczujesz potrzebę :tak:

Edited by Daffne
zmiana treści
Posted

Kurcze... ciekawe... staralam sie na sile odrzucic ten symbol jako czesc mojej przeszlosci... hmm...

Ciekawe podejscie...

Ciekawa uwaga...

Dziekuje Daffne :bukiet:

Posted (edited)
Ciekawostka w kontekscie tetragramu jest tez taka, ze np. Gregg Braden twierdzi, ze badajac ludzkie DNA... odkryl, ze nosi ono w sobie pieczec i jest to wlasnie tetragram. Jakby pieczec architekta... tak mi sie teraz skojarzylo jeszcze.

Opisal to w swojej kiazce "Kod Boga" Kod Boga. Boski pierwiastek w każdym z nas – Gregg Braden

w sumie to oczywiste bo jeteśmy istotami Boskimi stworzonymi na jego podobieństwo, więc i pieczecie mogą być formą naznaczenia ludzkości. DNA, ogolnie czlowiek jest również nośnikiem informacji enegetycznych wg których można rozpoznać poziom rozwoju człwoieka i tego oszukac sie nie da.

Mysle, że wiele tajemnic jest nie tylko w Kodzie, ale i wielu symbolach... jesteśmy chyba daleko w tyle by to pojąć :haha:

może kiedyś uda się...na tyle rozwijąć.

Książki nie czytałam, ale wygląda ciekawie :tak:

Edited by Daffne
Posted (edited)

Taka mysl w zwiazku z odkryciem Bradena...

i moimi doswiadczeniami (w astralu takze poslugiwalam sie tym symbolem... dosc czesto)...

Jezeli mamy taka pieczec... ktora jest bardzo silna ochrona przed roznymi bytami... (a tak jest... wiem rowniez z doswiadczenia)...

to tez wyjasnia nieco w temacie, dlaczego rozne byty potrzebuja naszego przyzwolenia... zeby zaczac wywierac taki czy inny wplyw.

Same z siebie nie moga, nie sa w stanie zawladnac nasza energetyka, przestrzenia...

Z drugiej strony ostatnio rozmawialam z jednym bioenergoterapeuta, demonologiem... wg niego np. przyzwoleniem jest brak reakcji takze... tzw. nieme przyzwolenie.

:)

To tak dodatkowo przemyslenia... sobie napisalam...

Tak... symbole sa bardzo stare... i nie sa przypadkowym zlepkiem kresek czy wywijasow... Maja MOC.

Edited by SacralNirvana
Posted
Odnoszę wrażenie, że Ojciec czynił tu egzorcystę symbolicznie, aczkolwiek nie jest tu istotna jego osoba

dla mnie akurat bardzo ciekawie układa się właśnie to postać ojca wykonuje egzorcyzm (czy jak to tam się odmienia). I to bardzo ładnie symbolicznie się wpisuje w całość. :) Takie swoiste dopełnienie. Każda inna postać by miała już zupełnie inny wydźwięk.

Ogólnie myślę podobnie do Daff..., że sen dotyczy pewnych zmian, które jakby już zachodzą.

Sen zachęca abyś się rozwijała, szła przed siebie... ale równocześnie zachowała równowagę... :mysli:

Posted

Dziekuje Airi... :bukiet:

Ojciec, jako ten, ktory wszczepil mi pewne zasady, podstawy, rowniez religijne. W tym rowniez znajomosc imienia boga i swiadomosc mocy, jaka niesie ten symbol.

Oczywiscie podejscie do tego mamy juz zupelnie rozne... ale jednak.

Nie kto inny a on.

• Maestro
Posted

Wywaliło mnie z netu....Robię jeszcze raz..

Signifikator snu - Krol Mieczy

Tez uważam, że to ewidentnie Twój tata, który prawdopodobnie surowo Ciebie ocenia

1. Czy sen został wywołany jakimiś wydarzeniami z przeszłości? - 5 Monet + 7 Mieczy ---> 0 Glupiec, HB XII Wisielec i III Cesarzowa

Chyba chodzi o potrzebę wyjaśnienia,dojścia do prawdy

2. Czy ten sen odnosi się do tego, co ma się wydarzyć? - 9 Bulaw + 7 Bulaw ---> XVI Wieza, HB XVI Wieza i VII Rydwan

Za jakis czas nastąpi odblokowanie i chyba zaczniesz bardzo otwarcie walczyc o swoje, chyba powiesz rodzicom duzo więcej o sobie

3. Jak należy rozumieć symbolikę snu? - 7 Kielichow + 2 Monet + Krol Monet ---> IV Cesarz, HB IX Eremita

Wydaje mi się, ze Twój tata trochę nierealnie Ciebie postrzega i może próbuje mentalnie wpływać na Ciebie,stąd sen, niewykluczone, że będzie chciał postawić na swoim

4. Jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? - 8 Mieczy + Krolowa Kielichow ---> XX Sad, HB VIII Sprawiedliwosc

Masz swój świat, swoje terytorium,które sobie ograniczyłaś,starasz się ufać swojemu sercu, swoim przeczuciom

5. Co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? - 9 Kielichow + XX Sad ---> XVII Gwiazda, HB XI Pasja i II Kaplanka

Powinnas być spokojna, bo uda Ci się coś o czym marzyłaś, możę faktycznie chodzi o jakieś wyjaśnienia z rodzicami

6. Co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? - 10 Mieczy + 4 Bulaw ---> XIV Umiarkowanie, HB XIV Umiarkowanie i V Papiez

Od czegoś się odetniesz,ale wyjdziesz na swoje

7. Przed czym ostrzega sen? - XII Wisielec + VI Kochankowie ---> XVIII Ksiezyc, HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita

Nie rozważaj za długo, czasem podjęcie decyzji pod wpływem impulsu przynosi większe korzyści, niż zwlekanie

8. Do czego zachęca sen? - I Mag + XIV Umiarkowanie ---> XV Diabel, HB XV Diabel i VI Kochankowie

Bądź pewna siebie, ufaj sobie, swojemu wnętrzu, rób to co uważasz za stosowne, nie patrz na innych:)

• Like 1
  • Thanks! 1
Posted

Dzieki Inezko... :bukiet:

Mozliwe, ze rzeczywiscie pewne rzeczy z czasem jasniej okresle...

To taki troche szantaz emocjonalny, tak to odczuwam. Jako dorosla osoba nie mam obowiazku kontynuowac tego, co wpoili mi rodzice.

Mam prawo isc swoja wlasna droga. Takie zycie.

Jeszcze raz dzieki :bukiet:

• Maestro
Posted
Dzieki Inezko... :bukiet:

Mozliwe, ze rzeczywiscie pewne rzeczy z czasem jasniej okresle...

To taki troche szantaz emocjonalny, tak to odczuwam. Jako dorosla osoba nie mam obowiazku kontynuowac tego, co wpoili mi rodzice.

Mam prawo isc swoja wlasna droga. Takie zycie.

Jeszcze raz dzieki :bukiet:

Jasne, że masz takie prawo. Ja zawsze uważam, że nie powinno się ukrywać siebie prawdziwego, dlatego nie kryję moich zainteresowań. A jak ktoś nie akceptuje? Trudno...

Posted

Wiesz... tu jest duzo bardziej skomplikowana sprawa... niz to zazwyczaj jest. :)

Ja ogolnie nie jestem osoba, ktora robi cos dla oka... ale tu jest zupelnie inaczej.