Guest truskawka Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 (edited) Amon od 1 stycznia do 1 lutego "Dzieci" Amona są ekscentryczne, oryginalne, nietypowe, bardzo uzdolnione. Wyprzedzają swoich współczesnych o całe lata. Nie cierpią monotonii. Obdarzeni są wręcz fotograficzną pamięcią. Są to niezależne umysły, szlachetne serca, ale słabe w sferze uczuć. Sprawdzają się w wolnych zawodach lub jako naukowcy. Zainteresowania mają bardziej duchowe i intelektualne niż materialne. Identyfikują się z każdym postępowym ruchem. Forsują radykalnie nowe pomysły pociągając innych za sobą, zyskując wielu przyjaciół obojga płci. Czują odrazę do wszelkiej przemocy. Motorem ich działania jest inwencja. W miłości preferują wolne związki - zaprowadzenie ich na ślubny kobierzec może okazać się dość trudne. "Dzieci" Amona cieszą się na ogół dobrym zdrowiem. Ale przedmiotem ich specjalnej troski pozostaje układ nerwowy: - powinny dbać o równowagę ducha, relaks - na łonie natury; oraz trawienny - nadmierny apetyt prowadzi często do otyłości - powinny uprawiać więcej sportu, zamiast przesiadywać godzinami w biurze lub w bibliotece. Idealny kolor dla "dziecka" Amona to błękit, granat i czerń. Szczęśliwa liczba - 2 i 7. Źródło - Majkowscy Online - Astrologia i Magia - Horoskop Egipski Edited March 10, 2009 by truskawka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lusy-q Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 czesc mozesz mi powiedziec o co chodzi w tym horoskopie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 czesc mozesz mi powiedziec o co chodzi w tym horoskopie hmm nie wiem za bardzo czego w nim nie rozumiesz więc tak mniej więcej spróbuje Ci wytłumaczyć - otóż horoskop ten pokazuje cechy osób urodzonych w danym dniu/miesiącu pod danym znakiem, coś w stylu znaku zodiaku tylko zamiast jego jest bóg egipski w tym przypadku Amon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
małgorzatta Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 jeżeli o mnie chodzi to nie do końca zgadza się ten opis z moją osobowością (jestem z 20 stycznia) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
julcia0907 Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 a ja smiem twierdzic ze to cała ja!!!!! ur. 28 styczen:)) Dziękuje truskawko! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot13 Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 z czernią i artystyczną duszą mogę się zgodzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marti93 Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 w moim wypadku sprawdza sie w 50% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paleli Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Pomijając sferę uczuciową, to się raczej zgadza ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts