Guest truskawka Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 Neftyda od 17 czerwca do 21 lipca Ci, którymi opiekuje się Neftyda są bardzo wrażliwi, mają dużą wyobraźnię, łagodny temperament i czułą, delikatną, romantyczną naturę. Uciekają od rzeczywistości we własne marzenia. Są zdolni przeżywać całą gamę wszelkiego rodzaju uczuć. Dzięki wielkim możliwościom wczuwania się w stany emocjonalne innych ludzi, mają duże zdolności psychologiczne. Interesują się sprawami okultyzmu, astrologią, zachwycają ich sprawy dziwne i fenomeny przyrody. Posiadają zdolności dramatyczne lub polityczne, lubią historyczne opowiadania. Niestety szybko się zapalają i wpadają w egzaltację, ale też łatwo obrażają. Rzadko wybuchają gniewem, ale jeśli już tak się stanie, dzieje się to z całą siłą nagromadzonych urazów. Motorem ich działania jest siła atrakcji. "Dzieci" Neftydy powinny jak najwięcej czasu spędzać nad wodą, zwłaszcza nad morzem, dającym wewnętrzne odprężenie lub... w gronie rodziny. Przy złych aspektach "dzieci" Neftydy zapadają na choroby żołądka, piersi, trzustki. Choroby, jakie mogą być uznane, jako wrodzone dla tego znaku to: niestrawności, czkawka i obrzęki. Są bardzo podatni na choroby, których przyczyną jest niewłaściwa dieta, - zwłaszcza nadmiar spożywanych słodyczy. Idealny kolor to szmaragdowa zieleń, biel. Szczęśliwa liczba - 2, 7. Źródło - Majkowscy Online - Astrologia i Magia - Horoskop Egipski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OverLord Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 Całkiem nieźle w dużej mierze prawdą daje + Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 daje + Dziękuje za + Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Encore22 Posted March 11, 2009 Share Posted March 11, 2009 Wspaniały horoskop, daję "+". Akurat do mnie nawet pasuje . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Wspaniały horoskop, daję "+". Dziękuje za + Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnieszkamunia1989 Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 Też dałam +. Trafny horoskop Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antubis12 Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Rzadko wybuchają gniewem, ale jeśli już tak się stanie, dzieje się to z całą siłą nagromadzonych urazów. Motorem ich działania jest siła atrakcji. "Dzieci" Neftydy powinny jak najwięcej czasu spędzać nad wodą, zwłaszcza nad morzem, dającym wewnętrzne odprężenie lub... w gronie rodziny. Przy złych aspektach "dzieci" Neftydy zapadają na choroby żołądka, piersi, trzustki. Choroby, jakie mogą być uznane, jako wrodzone dla tego znaku to: niestrawności, czkawka i obrzęki. Są bardzo podatni na choroby, których przyczyną jest niewłaściwa dieta, - zwłaszcza nadmiar spożywanych słodyczy. to prawda zgadza cieszko mnie wnerwic jem dużo słodyczy 2 lub 3 czekolady dziennie przedtem zajmowałem sie magia a teraz jestem fanatykiem matki boskiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorota74 Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 No jestem pod ogromnym wrażeniem....wszystko się zgadza nawet najdrobniejsze szczegóły ) Jakby ktoś ten opis sporządzał spejcjalnie dla mnie ) Super!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serce26 Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 wspaniały :)P) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lianna Posted February 13, 2019 Share Posted February 13, 2019 (edited) Jeżeli chodzi o mnie, to prawie 100 % zgodność, wow Na pewno zgadza się zainteresowanie okultyzmem, astrologią- tu bardzo Sprawy dziwne- o taaaak i przyroda- yes, yes, yes Łatwo obrażam się - no bywa niestety, ale im starsza, tym mniej :P ot malutki postęp XD Duża wrażliwość- tak, za duża :P duża wyobraźnia- oj też, też Cała gama uczuć- też prawda. Nawet kolor się zgadza, gdyż bardzo lubię zieleń :). Romantyzm i delikatność- pasi także Może jedynie woda- nie do końca, wolę góry Edited February 27, 2019 by Tullia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts