Jump to content

Horoskop egipski - Neftyda

Guest truskawka

Recommended Posts

Guest truskawka

Neftyda od 17 czerwca do 21 lipca

Ci, którymi opiekuje się Neftyda są bardzo wrażliwi, mają dużą wyobraźnię, łagodny temperament i czułą, delikatną, romantyczną naturę. Uciekają od rzeczywistości we własne marzenia. Są zdolni przeżywać całą gamę wszelkiego rodzaju uczuć. Dzięki wielkim możliwościom wczuwania się w stany emocjonalne innych ludzi, mają duże zdolności psychologiczne. Interesują się sprawami okultyzmu, astrologią, zachwycają ich sprawy dziwne i fenomeny przyrody. Posiadają zdolności dramatyczne lub polityczne, lubią historyczne opowiadania. Niestety szybko się zapalają i wpadają w egzaltację, ale też łatwo obrażają. Rzadko wybuchają gniewem, ale jeśli już tak się stanie, dzieje się to z całą siłą nagromadzonych urazów. Motorem ich działania jest siła atrakcji. "Dzieci" Neftydy powinny jak najwięcej czasu spędzać nad wodą, zwłaszcza nad morzem, dającym wewnętrzne odprężenie lub... w gronie rodziny. Przy złych aspektach "dzieci" Neftydy zapadają na choroby żołądka, piersi, trzustki. Choroby, jakie mogą być uznane, jako wrodzone dla tego znaku to: niestrawności, czkawka i obrzęki. Są bardzo podatni na choroby, których przyczyną jest niewłaściwa dieta, - zwłaszcza nadmiar spożywanych słodyczy. Idealny kolor to szmaragdowa zieleń, biel. Szczęśliwa liczba - 2, 7.

Źródło - Majkowscy Online - Astrologia i Magia - Horoskop Egipski

• 2 months later...
  • 2 months later...

Rzadko wybuchają gniewem, ale jeśli już tak się stanie, dzieje się to z całą siłą nagromadzonych urazów. Motorem ich działania jest siła atrakcji. "Dzieci" Neftydy powinny jak najwięcej czasu spędzać nad wodą, zwłaszcza nad morzem, dającym wewnętrzne odprężenie lub... w gronie rodziny. Przy złych aspektach "dzieci" Neftydy zapadają na choroby żołądka, piersi, trzustki. Choroby, jakie mogą być uznane, jako wrodzone dla tego znaku to: niestrawności, czkawka i obrzęki. Są bardzo podatni na choroby, których przyczyną jest niewłaściwa dieta, - zwłaszcza nadmiar spożywanych słodyczy.

to prawda zgadza cieszko mnie wnerwic jem dużo słodyczy 2 lub 3 czekolady dziennie przedtem zajmowałem sie magia a teraz jestem fanatykiem matki boskiej

• 2 years later...

No jestem pod ogromnym wrażeniem....wszystko się zgadza nawet najdrobniejsze szczegóły :)) Jakby ktoś ten opis sporządzał spejcjalnie dla mnie :)) Super!!

• 1 year later...
  • 6 years later...

Jeżeli chodzi o mnie, to prawie 100 % zgodność, wow :)

Na pewno zgadza się zainteresowanie okultyzmem, astrologią- tu bardzo :) Sprawy dziwne- o taaaak i przyroda- yes, yes, yes :1s_z:

Łatwo obrażam się - no bywa niestety, ale im starsza, tym mniej :P ot malutki postęp XD

Duża wrażliwość- tak, za duża :P duża wyobraźnia- oj też, też :DCała gama uczuć- też prawda. Nawet kolor się zgadza, gdyż bardzo lubię zieleń :).

Romantyzm i delikatność- pasi także ;)

Może jedynie woda- nie do końca, wolę góry :)

Edited by Tullia