Guest truskawka Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 Anubis od 19 sierpnia do 21 września Urodzeni pod jego opieką naznaczeni są piętnem ciemności. Są bystrymi obserwatorami, bardzo pracowici z upodobaniem do pracy wykonanej pięknie i dokładnie. Niekiedy, upojeni jej owocami, całkowicie zatracają skromność. "Dzieci" Anubisa są najczęściej poważne, przejawiają zdolności krasomówcze i literackie, w dyskusjach kierują się logiką, przy różnicy zdań będą raczej negocjować niż upierać się przy swoim zdaniu. Mają wrodzony zmysł do interesów i handlu, upodobanie do ładu i porządku oraz do oszczędzania. Przy pierwszym spotkaniu trudno ich bliżej poznać i zgłębić. Cechuje ich jasność umysłu, nigdy nie działają bez zastanowienia, lecz mogą mieć zbytnią skłonność do analizy i krytyki. Zbytnia pamiętliwość nader często paraliżuje ich inicjatywę i poczynania - zwłaszcza w miłości. Żyją długo, lecz przeważnie w samotności. Motorem ich działania jest praca. Urodzeni w cieniu Anubisa powinni wystrzegać się jak ognia szpitali i przychodni ponieważ "jak gąbki" chłoną choroby od innych pacjentów. Najczęściej cierpią na schorzenia jamy brzusznej, jelit, wątroby, śledziony, dwunastnicy i nerwowego układu współczulnego. Kolory - bladoniebieski, bladozłoty, żółty. Szczęśliwe liczby - 10, 5. Źródło - Majkowscy Online - Astrologia i Magia - Horoskop Egipski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 Ja urodziłam się spod znaku Anubisa i prawdę mówiąc znalazłam dużo cech które mogę znaleźć u siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Viper Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 Również jestem Anubisem, ale widziałam gdzieś jeszcze inną wersję horoskopu egipskiego i tam jestem Horusem. Mam w sobie cechy obu znaków - która wersja jest poprawna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azi72 Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 u mnie reż wiele cech pasuje ... tylko w tą samotność nie bardzo chciałabym uwierzyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekspert Eufemia Posted October 25, 2016 Ekspert Share Posted October 25, 2016 Heh, te wszystkie horoskopy sprowadzają się do europejskich znaków zodiaku, to tu np. to opis Panny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 (edited) W dniu 10.03.2009 o 18:48, Gość truskawka napisał: Urodzeni pod jego opieką naznaczeni są piętnem ciemności. Co to kurna znaczy ? "Przydomki Anubisa pochodzą ze związku z jego pogrzebową rolą, np. miano Ten, który jest na swoim pagórku miało podkreślać, że jest on strażnikiem umarłych i ich miejsc świętych (cmentarzy), a Ten, który jest w miejscu balsamowania mówiło o jego udziale w procesie mumifikacji[2]. Jak wiele egipskich bóstw, Anubis miał wiele ról w zależności od sytuacji i na ogół występował na czele wszystkich publicznych procesji w Egipcie." (za wikipedią) Edited May 29, 2020 by Piko 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Ismer Posted May 29, 2020 Administrator Share Posted May 29, 2020 W dniu 29.05.2020 o 11:53, Piko napisał: Urodzeni pod jego opieką naznaczeni są piętnem ciemności. Co to kurna znaczy ? To znaczy, że jak się powiela niezbyt mądre opisy, to nic nie znaczy to są horoskopy zabawowe, większość z nich odpowiada znakom zodiaku, ten tutaj jest dość typowym opisem Panny i niczego rewelacyjnego nie wnosi. Może oprócz głupoty zaleceń, jak np. : "Urodzeni w cieniu Anubisa powinni wystrzegać się jak ognia szpitali i przychodni ponieważ "jak gąbki" chłoną choroby od innych pacjentów." z czego wynika, że najlepiej będzie, jak podopieczni Anubisa nie będą się leczyć, a najlepiej jak w razie ciężkiej choroby pozostaną w domu i w nim spokojnie sobie umrą A co dla Ciebie znaczy "piętno ciemności" w kontekście Anubisa? bo jeśli już o tym mowa, to należałoby zajrzeć do symboliki Egiptu 1 1 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Allexi Posted January 7, 2021 Share Posted January 7, 2021 Też jestem Annubisem i sporo się zgadza z opisem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts