Skocz do zawartości

celt na nową pracę

panna.marta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałabym,abyście pomogli mi rozszyforwać celta na tę pracę, którą podjęłam we wrześniu. Jak wiecie mój plan był inny,ale są też plusy tej pracy, które odczułam już na początku.Zapytałam jak mi się ułoży tu praca w ciągu najbliższych 6 miesięcy.To pomoże mi wyciągnąć wnioski co dalej.

Karta nr 1 to pytający-4 denarów- mam coś, ale nie jest to dla mnie do końca satysfakcjonujące

Karta nr 2 to przeszkoda dla pytającego-królowa pucharów- że muszę szukać to co lubię, co kocham

Karta nr 3 to istota rzeczy, to co koronuje układ-diabeł XV- jestem do czegoś mocno przywiązana, bardzo czegoś pragnę

Karta nr 4 to przeszłość dla sprawy-7 denarów- szukałam pracy i znalazłam, trochę to trwało

Karta nr 5 to stan obecny, który już mija-giermek pucharów-nawiązuję kontakty

Karta nr 6 to najbliższa przyszłość-cesarzowa III-powinnam w tej pracy się spełnić, nabyć umiejętności, być dla kogoś bardzo dobra w tym co robię, mądra

Karta nr 7 to nasza aktualna pozycja życiowa-rycerz buław- szukam dalej, intensywniej niż wcześniej

Karta nr 8 to nasze otoczenie i to, na co możemy liczyć-królowa buław-widzą we mnie charyzmatyczną kobietę, elegancką, otoczenie raczej sprzyjające

Karta nr 9 to nasze obawy, ale i nadzieje- 2 buławy dołożone słońce XIX-> świat XXI mam nadzieję,że nawiąże jeszczę jakąś współpracę, z której będę nardziej zadowolona, pracę z większymi możliwośćiami

Karta nr 10 to ostateczny rezultat - król mieczy, z ciekawości dołożyłam 8 buław. Wygląda na to,że mogę tu zostać i być kimś szanowanym ,kto szybko wypracował sobie dobrą pozycję i uznanie, ale może być też tak,że za jakiś czas dopiero za jakieś pół roku sama odejdę z myślą,że już wszystko co mogłam tu zorbić to zorbiłam i charyzmtycznie zacznę działać, robić wszystko by tę pracę zmienić.

Będę wdzięczna za Wasze porady.

Napisano
Karta nr 1 to pytający-4 denarów

Masz już pewien grunt z którego możesz tworzyć swe życie w sferze materialnej. I to nie byle jaka karta jest, jak wiesz jest to bardzo dobra karta na pracę/finanse.

Karta nr 2 to przeszkoda dla pytającego-królowa pucharów

Może nie do końca jest taka sympatyczna atmosfera w tej pracy? Nie do końca są wszyscy wyrozumiali tam według Ciebie? Nie wiem jaka to praca jest (nie muszę wiedzieć), ale ta Królowa Pucharów jest taką mało praktyczną osobą, mniej sprawną manualnie. I też taką przeżywającą byle zdarzenie. A i w załatwianiu spraw biurowych też nie za bardzo sobie radzi.

Karta nr 3 to istota rzeczy, to co koronuje układ-diabeł XV

Praca, sprawy materialne. To jest Ci teraz temat nr1.

Karta nr 4 to przeszłość dla sprawy-7 denarów- szukałam pracy i znalazłam, trochę to trwało

Tak to by wyglądało.

Karta nr 5 to stan obecny, który już mija-giermek pucharów-nawiązuję kontakty

Jesteś jeszcze nieco zielona w tej pracy, nie znasz tak do końca jeszcze układów tam, ale to nic dziwnego, jeszcze jesteś tam nowa. Tak, nawiązujesz też kontakty.

Karta nr 6 to najbliższa przyszłość-cesarzowa III-powinnam w tej pracy się spełnić, nabyć umiejętności, być dla kogoś bardzo dobra w tym co robię, mądra

Coś takiego. Może jeszcze awansujesz na jakieś stanowisko tam.

Karta nr 7 to nasza aktualna pozycja życiowa-rycerz buław- szukam dalej, intensywniej niż wcześniej

Masz już wreszcie pracę i jednocześnie dostałaś przez to przysłowiowego kopa. Widzisz teraz przed sobą większe horyzonty w temacie praca/finanse. Jednocześnie szturmujesz dalej ten temat, szukasz dalej coś lepszego. W ogóle podchodzisz do tematu z entuzjazmem.

Karta nr 8 to nasze otoczenie i to, na co możemy liczyć-królowa buław-widzą we mnie charyzmatyczną kobietę, elegancką, otoczenie raczej sprzyjające

Widzisz tam ludzi przebojowych, godnych uwagi. Co niektórzy może i nawet imponują Ci, czy to na płaszczyźnie zawodowej tam, czy w ogóle. Może i będziesz mogła nauczyć się czegoś od nich.

Karta nr 9 to nasze obawy, ale i nadzieje- 2 buławy dołożone słońce XIX-> świat XXI mam nadzieję,że nawiąże jeszczę jakąś współpracę, z której będę nardziej zadowolona, pracę z większymi możliwośćiami

Masz nadzieję na świetną, koleżeńską współpracę z innymi tam. Współpracę, która przyniosłaby Ci tam pełne zadowolenie.

Karta nr 10 to ostateczny rezultat - król mieczy, z ciekawości dołożyłam 8 buław. Wygląda na to,że mogę tu zostać i być kimś szanowanym ,kto szybko wypracował sobie dobrą pozycję i uznanie, ale może być też tak,że za jakiś czas dopiero za jakieś pół roku sama odejdę z myślą,że już wszystko co mogłam tu zorbić to zorbiłam i charyzmtycznie zacznę działać, robić wszystko by tę pracę zmienić.

Skłaniam się ku tej drugiej opcji. Król Mieczy nie kieruje się sentymentami, ale jak tylko widzi korzyści sobie to podąża za tym. Co do ram czasu to nie chcę tu prognozować. W kartach zawsze to była i jest płynna sprawa.

Napisano

dzięki X, więkoszość się zgadza poza numerem 2, narazie atmosfera jest bardzo dobra i to mnie szokuje,ale może za plecami "starzy" wyjadacze coś knują. Praca jest typowo biurowa, manualna nie, edukacyjno-naukowa:)

Napisano

Karta nr 1 to pytający-4 denarów-jestes troche zamknieta (np. emocjonalnie) na te prace

Karta nr 2 to przeszkoda dla pytającego-królowa pucharów- lubisz robic cos, co Cie pociaga, spelnia - wtedy rozkwitasz, Twoje mozliwosci ida w gore

Karta nr 3 to istota rzeczy, to co koronuje układ-diabeł XV- chyba trudno Ci dogodzic, zadowolic - jak to nie jest to, o czym myslisz, to szukasz dziur w calym

Karta nr 4 to przeszłość dla sprawy-7 denarów- liczylas na cos innego, na cos, co spelni Twoje marzenia, na co pracowalas (PS odwracasz karty?)

Karta nr 5 to stan obecny, który już mija-giermek pucharów- przestajesz byc tylko uczniem, wchodzisz na wyzsza polke - ale moze tez tracisz jakas przyjemnosc, radosc

Karta nr 6 to najbliższa przyszłość-cesarzowa III- ta praca nie powinna byc dla Ciebie trudna, latwo osiagniesz w niej perfekcje

Karta nr 7 to nasza aktualna pozycja życiowa-rycerz buław- "szukam dalej" <- dokladnie tak, nie odpuscilas swoich wymagan, marzen/pomyslow

Karta nr 8 to nasze otoczenie i to, na co możemy liczyć-królowa buław-w pracy bedzie ktos, kto bedzie Cie stymulowal, pomagal aktywnie (kobieta)

Karta nr 9 to nasze obawy, ale i nadzieje- 2 buławy dołożone słońce XIX-> świat XXI - po rozejrzeniu sie wokol, byc moze tez pomocy/wsparciu od kogos zechcesz powedrowac dalej (inna praca)

Karta nr 10 to ostateczny rezultat - król mieczy, z ciekawości dołożyłam 8 buław - ktos pomoze Ci rozwazyc sytuacje, moze przyspieszy Twoja decyzje...

czy myslalas czasem kiedys o wlasnej firmie? jakiejs jednoosobowej dzialalnosci?

Napisano

czy myslalas czasem kiedys o wlasnej firmie? jakiejs jednoosobowej dzialalnosci?

Althea, tak o własnym sklepie z ciuchami :) a czemu to przyszło Ci do głowy?

Napisano (edytowane)

mija Giermek pucharow, nadchodzi Cesarzowa

a Diabel i Krol mieczy w tym palce maczał :P

PS masz jakas bliska kolezanke, ktora Cie dopinguje, namawia do tego sklepu z ciuchami?

Edytowane przez alathea
Napisano

hehe :) nie mam niestety-brakuje mi właśnie takiej przyjaciółki. Ale Inezka mi kiedyś wróżyła,że do 2 lat znajdę (teraz to tak do 1,5), więc może kiedyś ktoś mi będzie dopingował.

• Maestro
Napisano

Karta nr 1 to pytający-4 denarów- jestes tu, bo ..jesteś, chyba za wiele Ci nie płacą,musisz żyć nieco oszczędnie

Karta nr 2 to przeszkoda dla pytającego-królowa pucharów- mam wrażenie, że nie ejstes zbyt zadowiolona z tej pracy, możliwe, że niekiedy się nawet dąsasz, ze masz coś innego niż chcesz

Karta nr 3 to istota rzeczy, to co koronuje układ-diabeł XV- sama sobie stawiasz ograniczenia, jesteś uzależniona od emocji, widzisz raczej negatywy niż korzystne czynniki tego miejsca pracy

Karta nr 4 to przeszłość dla sprawy-7 denarów- poszukiwania pracy

Karta nr 5 to stan obecny, który już mija-giermek pucharów-powoli wdrażasz się

Karta nr 6 to najbliższa przyszłość-cesarzowa III-mozliwe, że odnajdziesz się w środowisku, do którego weszłaś

Karta nr 7 to nasza aktualna pozycja życiowa-rycerz buław- nadal chcesz szukac czegoś innego

Karta nr 8 to nasze otoczenie i to, na co możemy liczyć-królowa buław-możesz liczyć na kobietę, która możliwe, ze Ci pomoże

Karta nr 9 to nasze obawy, ale i nadzieje- 2 buławy dołożone słońce XIX-> świat XXI liczysz na to, ze polubią Ciebie i będzie fajnie, poza tym masz nadzieję na to, ze znajdziesz coś lepszego

Karta nr 10 to ostateczny rezultat - król mieczy, z ciekawości dołożyłam 8 buław wydaje mi się, ze jakiś mężczyzna Ci pomoże, może dostaniesz niespodziewaną wiadomość i uda Ci się odejść stąd

Napisano

To może właśnie ta Królowa Pucharów (konkretnie jej cienie w tym wypadku, jeśli to mają być już przeszkody) mówi o jakiejś nieszczerości tam? Lub konkretnie przedstawia jakąś kobietę, która Ci może/będzie jakoś przeszkadzać/sprawiać Ci problemy w tej pracy. Jakaś wredna może blondyna bądź ruda hehe. Może lepiej właśnie miej to na uwadze na przyszłość. Chociaż to nie powinno stanowić jakiegoś dużego problemu Ci.

Napisano

jeszcze się nie wkręciłam w ludzi,ale będę miałą ich na oku :D

dziękuję wszystkim za rady :*

• Maestro
Napisano
mija Giermek pucharow, nadchodzi Cesarzowa

a Diabel i Krol mieczy w tym palce maczał :P

PS masz jakas bliska kolezanke, ktora Cie dopinguje, namawia do tego sklepu z ciuchami?

Przeczytałam :"...do tegol sklepu z DUCHAMI":lol::lol::lol:i myślę, kurcze jakis sklep ezoteryczny i panna marta się nie obawia duchów?

Pora iśc spać chyba:)

Napisano

hehehe nie głupi pomysł, nie ma za wiele sklepów:D trafiły byśmy w niszę rynkową:D

• Maestro
Napisano
hehehe nie głupi pomysł, nie ma za wiele sklepów:D trafiły byśmy w niszę rynkową:D

Pora o tym pomysleć:lol::lol::lol:

Napisano

praca z której będziesz miała satysfakcje dobrze rokująca na przyszłość

to na co powinnaś uważać to nie daj sie tam wykorzystywać innym i takiej trochę pewności siebie ci potrzeba

ale generalnie zadowolenie z pracy

szefem jest on czy ona?

Napisano

uuu, zabrzmiało groźnie. Nie znam go za bardzo,poznałam tylko na rozmowie,ale ok będę uważać!