panna.marta Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Chciałabym,abyście pomogli mi rozszyforwać celta na tę pracę, którą podjęłam we wrześniu. Jak wiecie mój plan był inny,ale są też plusy tej pracy, które odczułam już na początku.Zapytałam jak mi się ułoży tu praca w ciągu najbliższych 6 miesięcy.To pomoże mi wyciągnąć wnioski co dalej. Karta nr 1 to pytający-4 denarów- mam coś, ale nie jest to dla mnie do końca satysfakcjonujące Karta nr 2 to przeszkoda dla pytającego-królowa pucharów- że muszę szukać to co lubię, co kocham Karta nr 3 to istota rzeczy, to co koronuje układ-diabeł XV- jestem do czegoś mocno przywiązana, bardzo czegoś pragnę Karta nr 4 to przeszłość dla sprawy-7 denarów- szukałam pracy i znalazłam, trochę to trwało Karta nr 5 to stan obecny, który już mija-giermek pucharów-nawiązuję kontakty Karta nr 6 to najbliższa przyszłość-cesarzowa III-powinnam w tej pracy się spełnić, nabyć umiejętności, być dla kogoś bardzo dobra w tym co robię, mądra Karta nr 7 to nasza aktualna pozycja życiowa-rycerz buław- szukam dalej, intensywniej niż wcześniej Karta nr 8 to nasze otoczenie i to, na co możemy liczyć-królowa buław-widzą we mnie charyzmatyczną kobietę, elegancką, otoczenie raczej sprzyjające Karta nr 9 to nasze obawy, ale i nadzieje- 2 buławy dołożone słońce XIX-> świat XXI mam nadzieję,że nawiąże jeszczę jakąś współpracę, z której będę nardziej zadowolona, pracę z większymi możliwośćiami Karta nr 10 to ostateczny rezultat - król mieczy, z ciekawości dołożyłam 8 buław. Wygląda na to,że mogę tu zostać i być kimś szanowanym ,kto szybko wypracował sobie dobrą pozycję i uznanie, ale może być też tak,że za jakiś czas dopiero za jakieś pół roku sama odejdę z myślą,że już wszystko co mogłam tu zorbić to zorbiłam i charyzmtycznie zacznę działać, robić wszystko by tę pracę zmienić. Będę wdzięczna za Wasze porady. Cytuj
x-latek Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Karta nr 1 to pytający-4 denarów Masz już pewien grunt z którego możesz tworzyć swe życie w sferze materialnej. I to nie byle jaka karta jest, jak wiesz jest to bardzo dobra karta na pracę/finanse. Karta nr 2 to przeszkoda dla pytającego-królowa pucharów Może nie do końca jest taka sympatyczna atmosfera w tej pracy? Nie do końca są wszyscy wyrozumiali tam według Ciebie? Nie wiem jaka to praca jest (nie muszę wiedzieć), ale ta Królowa Pucharów jest taką mało praktyczną osobą, mniej sprawną manualnie. I też taką przeżywającą byle zdarzenie. A i w załatwianiu spraw biurowych też nie za bardzo sobie radzi. Karta nr 3 to istota rzeczy, to co koronuje układ-diabeł XV Praca, sprawy materialne. To jest Ci teraz temat nr1. Karta nr 4 to przeszłość dla sprawy-7 denarów- szukałam pracy i znalazłam, trochę to trwało Tak to by wyglądało. Karta nr 5 to stan obecny, który już mija-giermek pucharów-nawiązuję kontakty Jesteś jeszcze nieco zielona w tej pracy, nie znasz tak do końca jeszcze układów tam, ale to nic dziwnego, jeszcze jesteś tam nowa. Tak, nawiązujesz też kontakty. Karta nr 6 to najbliższa przyszłość-cesarzowa III-powinnam w tej pracy się spełnić, nabyć umiejętności, być dla kogoś bardzo dobra w tym co robię, mądra Coś takiego. Może jeszcze awansujesz na jakieś stanowisko tam. Karta nr 7 to nasza aktualna pozycja życiowa-rycerz buław- szukam dalej, intensywniej niż wcześniej Masz już wreszcie pracę i jednocześnie dostałaś przez to przysłowiowego kopa. Widzisz teraz przed sobą większe horyzonty w temacie praca/finanse. Jednocześnie szturmujesz dalej ten temat, szukasz dalej coś lepszego. W ogóle podchodzisz do tematu z entuzjazmem. Karta nr 8 to nasze otoczenie i to, na co możemy liczyć-królowa buław-widzą we mnie charyzmatyczną kobietę, elegancką, otoczenie raczej sprzyjające Widzisz tam ludzi przebojowych, godnych uwagi. Co niektórzy może i nawet imponują Ci, czy to na płaszczyźnie zawodowej tam, czy w ogóle. Może i będziesz mogła nauczyć się czegoś od nich. Karta nr 9 to nasze obawy, ale i nadzieje- 2 buławy dołożone słońce XIX-> świat XXI mam nadzieję,że nawiąże jeszczę jakąś współpracę, z której będę nardziej zadowolona, pracę z większymi możliwośćiami Masz nadzieję na świetną, koleżeńską współpracę z innymi tam. Współpracę, która przyniosłaby Ci tam pełne zadowolenie. Karta nr 10 to ostateczny rezultat - król mieczy, z ciekawości dołożyłam 8 buław. Wygląda na to,że mogę tu zostać i być kimś szanowanym ,kto szybko wypracował sobie dobrą pozycję i uznanie, ale może być też tak,że za jakiś czas dopiero za jakieś pół roku sama odejdę z myślą,że już wszystko co mogłam tu zorbić to zorbiłam i charyzmtycznie zacznę działać, robić wszystko by tę pracę zmienić. Skłaniam się ku tej drugiej opcji. Król Mieczy nie kieruje się sentymentami, ale jak tylko widzi korzyści sobie to podąża za tym. Co do ram czasu to nie chcę tu prognozować. W kartach zawsze to była i jest płynna sprawa. Cytuj
panna.marta Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 dzięki X, więkoszość się zgadza poza numerem 2, narazie atmosfera jest bardzo dobra i to mnie szokuje,ale może za plecami "starzy" wyjadacze coś knują. Praca jest typowo biurowa, manualna nie, edukacyjno-naukowa:) Cytuj
alathea Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Karta nr 1 to pytający-4 denarów-jestes troche zamknieta (np. emocjonalnie) na te prace Karta nr 2 to przeszkoda dla pytającego-królowa pucharów- lubisz robic cos, co Cie pociaga, spelnia - wtedy rozkwitasz, Twoje mozliwosci ida w gore Karta nr 3 to istota rzeczy, to co koronuje układ-diabeł XV- chyba trudno Ci dogodzic, zadowolic - jak to nie jest to, o czym myslisz, to szukasz dziur w calym Karta nr 4 to przeszłość dla sprawy-7 denarów- liczylas na cos innego, na cos, co spelni Twoje marzenia, na co pracowalas (PS odwracasz karty?) Karta nr 5 to stan obecny, który już mija-giermek pucharów- przestajesz byc tylko uczniem, wchodzisz na wyzsza polke - ale moze tez tracisz jakas przyjemnosc, radosc Karta nr 6 to najbliższa przyszłość-cesarzowa III- ta praca nie powinna byc dla Ciebie trudna, latwo osiagniesz w niej perfekcje Karta nr 7 to nasza aktualna pozycja życiowa-rycerz buław- "szukam dalej" <- dokladnie tak, nie odpuscilas swoich wymagan, marzen/pomyslow Karta nr 8 to nasze otoczenie i to, na co możemy liczyć-królowa buław-w pracy bedzie ktos, kto bedzie Cie stymulowal, pomagal aktywnie (kobieta) Karta nr 9 to nasze obawy, ale i nadzieje- 2 buławy dołożone słońce XIX-> świat XXI - po rozejrzeniu sie wokol, byc moze tez pomocy/wsparciu od kogos zechcesz powedrowac dalej (inna praca) Karta nr 10 to ostateczny rezultat - król mieczy, z ciekawości dołożyłam 8 buław - ktos pomoze Ci rozwazyc sytuacje, moze przyspieszy Twoja decyzje... czy myslalas czasem kiedys o wlasnej firmie? jakiejs jednoosobowej dzialalnosci? Cytuj
panna.marta Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 czy myslalas czasem kiedys o wlasnej firmie? jakiejs jednoosobowej dzialalnosci? Althea, tak o własnym sklepie z ciuchami a czemu to przyszło Ci do głowy? Cytuj
alathea Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 widzisz, w tej Cesarzowej czasem widac usamodzielnienie... Cytuj
panna.marta Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 ale jeszcze nie czuję się gotowa. Cytuj
alathea Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 (edytowane) mija Giermek pucharow, nadchodzi Cesarzowa a Diabel i Krol mieczy w tym palce maczał PS masz jakas bliska kolezanke, ktora Cie dopinguje, namawia do tego sklepu z ciuchami? Edytowane 21 Września 2013 przez alathea Cytuj
panna.marta Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 hehe nie mam niestety-brakuje mi właśnie takiej przyjaciółki. Ale Inezka mi kiedyś wróżyła,że do 2 lat znajdę (teraz to tak do 1,5), więc może kiedyś ktoś mi będzie dopingował. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 21 Września 2013 Maestro Napisano 21 Września 2013 Karta nr 1 to pytający-4 denarów- jestes tu, bo ..jesteś, chyba za wiele Ci nie płacą,musisz żyć nieco oszczędnie Karta nr 2 to przeszkoda dla pytającego-królowa pucharów- mam wrażenie, że nie ejstes zbyt zadowiolona z tej pracy, możliwe, że niekiedy się nawet dąsasz, ze masz coś innego niż chcesz Karta nr 3 to istota rzeczy, to co koronuje układ-diabeł XV- sama sobie stawiasz ograniczenia, jesteś uzależniona od emocji, widzisz raczej negatywy niż korzystne czynniki tego miejsca pracy Karta nr 4 to przeszłość dla sprawy-7 denarów- poszukiwania pracy Karta nr 5 to stan obecny, który już mija-giermek pucharów-powoli wdrażasz się Karta nr 6 to najbliższa przyszłość-cesarzowa III-mozliwe, że odnajdziesz się w środowisku, do którego weszłaś Karta nr 7 to nasza aktualna pozycja życiowa-rycerz buław- nadal chcesz szukac czegoś innego Karta nr 8 to nasze otoczenie i to, na co możemy liczyć-królowa buław-możesz liczyć na kobietę, która możliwe, ze Ci pomoże Karta nr 9 to nasze obawy, ale i nadzieje- 2 buławy dołożone słońce XIX-> świat XXI liczysz na to, ze polubią Ciebie i będzie fajnie, poza tym masz nadzieję na to, ze znajdziesz coś lepszego Karta nr 10 to ostateczny rezultat - król mieczy, z ciekawości dołożyłam 8 buław wydaje mi się, ze jakiś mężczyzna Ci pomoże, może dostaniesz niespodziewaną wiadomość i uda Ci się odejść stąd Cytuj
x-latek Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 To może właśnie ta Królowa Pucharów (konkretnie jej cienie w tym wypadku, jeśli to mają być już przeszkody) mówi o jakiejś nieszczerości tam? Lub konkretnie przedstawia jakąś kobietę, która Ci może/będzie jakoś przeszkadzać/sprawiać Ci problemy w tej pracy. Jakaś wredna może blondyna bądź ruda hehe. Może lepiej właśnie miej to na uwadze na przyszłość. Chociaż to nie powinno stanowić jakiegoś dużego problemu Ci. Cytuj
panna.marta Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 jeszcze się nie wkręciłam w ludzi,ale będę miałą ich na oku dziękuję wszystkim za rady :* Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 21 Września 2013 Maestro Napisano 21 Września 2013 mija Giermek pucharow, nadchodzi Cesarzowaa Diabel i Krol mieczy w tym palce maczał PS masz jakas bliska kolezanke, ktora Cie dopinguje, namawia do tego sklepu z ciuchami? Przeczytałam :"...do tegol sklepu z DUCHAMI":lol::lol:i myślę, kurcze jakis sklep ezoteryczny i panna marta się nie obawia duchów? Pora iśc spać chyba:) Cytuj
panna.marta Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 hehehe nie głupi pomysł, nie ma za wiele sklepów:D trafiły byśmy w niszę rynkową Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 21 Września 2013 Maestro Napisano 21 Września 2013 hehehe nie głupi pomysł, nie ma za wiele sklepów:D trafiły byśmy w niszę rynkową Pora o tym pomysleć:lol: Cytuj
iridos Napisano 22 Września 2013 Napisano 22 Września 2013 praca z której będziesz miała satysfakcje dobrze rokująca na przyszłość to na co powinnaś uważać to nie daj sie tam wykorzystywać innym i takiej trochę pewności siebie ci potrzeba ale generalnie zadowolenie z pracy szefem jest on czy ona? Cytuj
panna.marta Napisano 22 Września 2013 Autor Napisano 22 Września 2013 prezesem jest facet, managerem działu kobieta. Cytuj
iridos Napisano 22 Września 2013 Napisano 22 Września 2013 to staraj się jemu nie podpaść to typ "despotyczny' Cytuj
panna.marta Napisano 22 Września 2013 Autor Napisano 22 Września 2013 uuu, zabrzmiało groźnie. Nie znam go za bardzo,poznałam tylko na rozmowie,ale ok będę uważać! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi