Skocz do zawartości

Jakie postępy w nauce języka angielskiego osiągnę do końca 2013 roku?

joana_o

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zapisałam się na indywidualny kurs angielskiego. Aktualnie jestem po pierwszych lekcjach. W celach ćwiczeniowych i z czystej ciekawości zrobiłam rozkład, który zweryfikuję na początku 2014 roku. Wtedy czeka mnie egzamin:). Jego wyniki będę mogła porównać do wyników z poprzedniego, więc tym samym ocenić czy i jaki jest progres.

3 Monety, Rycerz Buław, 6 Pucharów suma Koło

3 monety pokazują doskonalenie swojej wiedzy Rycerz Buław to nic innego jak aktywność, więc pewnie przyłożę się do nauki z dużym entuzjazmem. Patrząc na te 2 karty powiedziałabym, że postępy będą i to dość szybko zauważalne. Natomiast zupełnie nie wiem jak interpretować 6 pucharów. Jedyna myśl jaka mi przychodzi do głowy w kontekście pytania to postępy takie, które zaspokoją moje potrzeby. A może to tylko moje pobożne życzenia? Jakie jest Wasze zdanie?

Napisano

Widać,że szkolisz się w tym kierunku bardzo intensywnie, to może być nawet jakiś prestiżowy kurs,albo kurs w który się włożyło dużą sumę pieniędzy (3 denarów). Widać też,że wkładasz w to całe swoje serce i zaangażowanie (o czym świadczy pełny charyzmy rycerz buław). R.B może też wskazywać Ciebie jako osobę sprawnie władającą jezykiem. Powinno być dobrze, dzięki niemu będziesz się lepiej czuła w tym języku. Koło wskazuje na to,że to ile się nauczysz zależy od Ciebie. Jeśli się postarasz będzie dobrze, jeśli nie to będziesz sięgała myślami do tego co było wcześniej i co mogłabyś osiągnąć jakbyś się bardziej przyłożyła (6 pucharów z kołem).

Powodzenia!

Napisano
Jakie postępy w nauce języka angielskiego osiągnę do końca 2013 roku?

Te 6 Pucharów to może znaczy podsumowanie Twego wkładu w naukę na egzaminie. Pozytywne podsumowanie.

Tam w podsumach w/g HB masz jeszcze Pustelnika. Dobra karta jak na naukę, jednak też Pustelnik może Cię namawiać do większego zgłębiania tematu jeśli chcesz dobrze wypaść na egzaminie. Zresztą, to oczywiste.

• Maestro
Napisano

Masz zapał ku temu, aby się doszkolić, być może trzeba będzie nadrabiać zaległości z lat poprzednich, przypomnisz sobie mnóstwo słownictwa i powinnaś wejść na wyższy poziom znajomości jezyka.

Napisano

dużo nauki, dużo szlifowania, ale masz dużo zapału, więc sobie poradzisz, może trzeba będzie powtórzyć jakiś zakres np. gramatykę, albo słówka

generalnie będziesz zadowolona

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Witam! Ja zawsze miałam problem z nauką angielskiego, nie wiem czy problem tkwił głęboko w mojej psychice a czy to jakaś inna bariera, szukam jakichś metod, które pomogłoby mi opanować ten język do perfekcji. Znalazłam tutaj Afirmacje do nauki - sposób na szybką i skuteczną naukę języków obcych o jakichś niekonwencjonalnych metodach. Rzeczywiście znalazłam również artykuł na wp na ten temat, ale czy możecie mi w jakiś sposób doradzić?

• 2 miesiące temu...
Napisano

Weryfikację

mogę dać na podstawie egzamin zdawanego w styczniu 14:). W porównaniu do poprzednich wyników - progres 10%.