mika43 Napisano 25 Września 2013 Napisano 25 Września 2013 Śniło mi się, że zmarła moja mama (naprawdę żyje). Nie widziałam mamy, wiedziałam jednak, że zmarła, a mnie w tym czasie nie było w domu, byłam na wyjeździe. Coś mi się mgli, że widziałam szafę na ubrania w przedpokoju, była otwarta, wtedy skojarzyło mi się, że mama nie żyje od tygodnia. Miałam wrażenie, że była to sobota, piąta rano (na pewno godziny ranne). Potem znalazłam się na cmentarzu, widziałam otwarty grób, duży, wyłożony w środku cementem, stały tam chyba dwie lub trzy trumny przykryte jakimś kocem. Wszystko było uporządkowane, była tam jakaś kobieta, miałam wrażenie, że to ona straciła bliską osobę i zrobiło mi się jej żal. Po lewej stronie, na ścianie groby (wewnątrz) wisiała jakaś siatka, kolorowa, z materiału, taka na zakupy, chyba była w kolorowe kwiaty. Na końcu śniło mi się, że zwyczajnie się obudziłam i próbowałam napisać prośbę o interpretację tego snu, kierując ją do Sławomira. Potem się obudziłam i ni w ząb nie mogę zrozumieć tych wszystkich symboli. Dodam, że jakiś czas temu także śniła mi się śmierć mojej mamy, ale nic szczególnego się nie wydarzyło. Zmarła bliska przyjaciółka mojej mamy, ale nie łączę tych faktów. Będę wdzięczna za interpretację Cytuj
Slawomir Napisano 28 Września 2013 Napisano 28 Września 2013 Witam! Śmierć to symbol odchodzących problemów - coś się nieodwarcalnie kończy, przemija. Jest to związane z twoją matką a raczej można powiedzieć że to jakieś jej problemy się kończą. Szafa to symbol poukładanie jakiś spraw coś jest zaszufldakowane, odłożone na swoje miejsce. Zwróć uwagę że symbol uporządkowania pojawia się również w opisie grobu - taka "leżąca szafa". Trumny to problemy które odchodzą ich ilość to ilość problemów. To że są przykryte to znowu powtórzenie symbolu szafy - uporządkowania pewnych spraw. To tak jakbyś układała jakieś ważne papiery w szfie, na półce coś w tym stylu. Dodatkowo płacz osoby obcej to symbol oczyszczenia atmosfery, dla rodziny pogrzeb jest końcem niszczęścia coś skończyło się na zawsze i definitywnie - to samo będzie w twoich sprawach szybki i pomyślny koniec zmartwień. Co do soboty rano nie mam pomysłu - byćmoże jest to symbol czasowy ale nie trzyamłbym się tutaj soboty jako dnia. Jest to ostatni dzień tygodnia ( według kościoła) i może to świadczyć o tym że to będzie jakiś ostatni dzień - tygodnia, miesiąca, roku. Pozdrawiam: Sławomir Cytuj
mika43 Napisano 29 Września 2013 Autor Napisano 29 Września 2013 Wygląda na to, że znów trafiłeś Dzięki wielkie Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi