SacralNirvana Napisano 26 Września 2013 Napisano 26 Września 2013 W poniedzialek rozpoczynam prace. Cos zupelnie dla mnie nowego. Co do mojego zycia wniesie ta (konkretna) praca... XXI Swiat, XIV Umiarkowanie, Krolowa Monet ---> IX Eremita, HB VIII Sprawiedliwosc Powiedzialabym, ze rownowage pomiedzy byciem poza domem i byciem w domu. Mozliwe jednak, ze takze duzo przemyslen roznych... egzystencjonalnych. Nie wiem... Mozliwe takze, ze wiekszy szacunek do wlasnych sil i energii... Cytuj
x-latek Napisano 26 Września 2013 Napisano 26 Września 2013 Co do mojego zycia wniesie ta (konkretna) praca... XXI Swiat, XIV Umiarkowanie, Krolowa Monet ---> IX Eremita, HB VIII Sprawiedliwosc Nawiążesz znajomości z nowymi ludźmi. Poszerzysz może swe horyzonty światopoglądowe (Świat). Umiar to tak jak właśnie tam napisałaś wyżej (rownowaga pomiedzy byciem poza domem i byciem w domu). No i będą przypływać Ci pieniążki, co zresztą jest rzeczą oczywistą, polepszy Ci się materialnie (Krolowa Monet). Aha, ten Umiar pośrodku to tak jakby ładne godzenie kształcenia swych kwalifikacji, rozwijania się i jednocześnie zarabiania na życie. Nie wiem tylko czy nie zagalopowałem się? Jeśli to jest jakaś praca w której mogłabyś się rozwijać to to miałoby sens co napisałem wcześniej. BTW: To może coś z ezoteryki? Hę? Cytuj
SacralNirvana Napisano 26 Września 2013 Autor Napisano 26 Września 2013 X-latku... ta praca nie ma nic wspolnego ani z ezoteryka ani z moim wyksztalceniem (jestem bankowcem z wyksztalcenia)... To praca ze starszymi ludzmi. Podstawowy (powazniejszy) warunek tej pracy to brak leku przed chorobami i smiercia. Bede taka osoba, ktora towarzyszy tym ludziom, organizuje im czas, asystuje, slucha, rozmawia z nimi itd. Taki socjalny wymiar pracy bardziej niz ezoteryczny. Rozwijac sie, zapewne tak, bo robie to po raz pierwszy, wiec w pewnym sensie, ucze sie, wiec i rozwoj jest zaprogramowany. Co do kwestii materialnej, tak, z tego moga byc na przyszlosc ladne pieniazki. Cytuj
x-latek Napisano 26 Września 2013 Napisano 26 Września 2013 O kurcze! To jak Matka Teresa hehe. Humanitarna sprawa. Ależ oczywiście, żarty żartami ale te rzeczy też ktoś musi robić. No ładnie ładnie! Cytuj
SacralNirvana Napisano 26 Września 2013 Autor Napisano 26 Września 2013 No mam takie zapedy. A powaznie... lubie starszych ludzi. A temat smierci jest mi od zawsze... bliski. Umieralo sie te kilka razy... takze... temat oswojony. Cytuj
x-latek Napisano 26 Września 2013 Napisano 26 Września 2013 A temat smierci jest mi od zawsze... bliski. Umieralo sie te kilka razy... takze... temat oswojony. Hehehe, no bo taka prawda. W takim razie to Umiar też ładnie opisuje to co wniesie do Twojego życia - większą wyrozumiałość, łagodny sposób interakcji z ludźmi, pomoc, nawet coś na miarę leczenia, yyy znaczy się dawania terapii takim ludziom czy jak to tam nazwać. Bo takie obcowanie ze starszymi to też im pomaga jakoś jakby nie było. Odczuwają zainteresowanie od innych, mniej czują się samotni itp. A i Królowa Monet nie jest też taka naprawdę skupiona na sobie jak to ja ostatnio czytam na forum. Ona też potrafi taką być gdy naprawdę trzeba. Cytuj
SacralNirvana Napisano 26 Września 2013 Autor Napisano 26 Września 2013 Tak, Krolowa Monet to tez zaufana przyjaciolka i kobieta, w ktorej mozna znalesc oparcie. Jest ugruntowana sama w sobie, takze daje podpore takze innym. Konkretna kobita jednym slowem. Monetowa jak dla mnie w zyciu nie jest egoistyczna. Biorac pod uwage blaski tej karty. Chociaz oczywiscie, jak kazda ma swoje cienie. Wiec i moze byc zbytnie skupienie na materii. Ale tu zapewne nie o to chodzi. Dzieki x-latku. Cytuj
Iwka78 Napisano 26 Września 2013 Napisano 26 Września 2013 W poniedzialek rozpoczynam prace. Cos zupelnie dla mnie nowego. Co do mojego zycia wniesie ta (konkretna) praca... XXI Swiat, XIV Umiarkowanie, Krolowa Monet ---> IX Eremita, HB VIII Sprawiedliwosc Powiedzialabym, ze rownowage pomiedzy byciem poza domem i byciem w domu. Mozliwe jednak, ze takze duzo przemyslen roznych... egzystencjonalnych. Nie wiem... Mozliwe takze, ze wiekszy szacunek do wlasnych sil i energii... jak zobaczyłam te karty to od razu sobie pomyślałam, czy nie będziesz na początku wychodzić zbyt często z ciała (XXI świat)?, ale z czasem złapiesz równowagę (XIV umiarkowanie) i poczujesz ziemię pod nogami (królowa monet)..... bardziej duchowo widzę te karty niż materialnie.... 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 26 Września 2013 Autor Napisano 26 Września 2013 Dziekuje Iwus slicznie... Bardzo duzo racji jest w tym, co piszesz. Bardzo duzo. Cuz, zobaczymy... jak to bedzie w praktyce... Dziekuje Cytuj
Gość ANEZ Napisano 26 Września 2013 Napisano 26 Września 2013 W poniedzialek rozpoczynam prace. Cos zupelnie dla mnie nowego. Co do mojego zycia wniesie ta (konkretna) praca... XXI Swiat, XIV Umiarkowanie, Krolowa Monet ---> IX Eremita, HB VIII Sprawiedliwosc Powiedzialabym, ze rownowage pomiedzy byciem poza domem i byciem w domu. Mozliwe jednak, ze takze duzo przemyslen roznych... egzystencjonalnych. Nie wiem... Mozliwe takze, ze wiekszy szacunek do wlasnych sil i energii...[/quote Poprzez ta pracę nabierzesz dystansu do wielu spraw na poziomie życia i śmierci. Sama ocenisz, zaczniesz się zastanawiać co się tak naprawdę w życiu człowieka liczy żeby poczuć się spełnionym. Myślę zę zmieni się Twój sposób wartościowania i jednocześnie wzbogacisz swoje wnętrze o nowe doświadczenia, które wpłyną na osiągnięcie lepszej, mocniejszej wewnętrznej równowagi. Cytuj
SacralNirvana Napisano 27 Września 2013 Autor Napisano 27 Września 2013 Dziekuje Anez slicznie Taka rownowaga bylaby bardzo porzadana. A tak... mam znajomego, ktory pracuje ze starszymi ludzmi... i mowi, ze wlasnie starsi ludzie czesto maja poczucie, ze ich czas jest juz krotki a tyle rzeczy im przeszlo kolo nosa, bo zwyczajnie na to pozwolili, nie wykorzystali szans, nie dzialali, jednym slowem przebimbali swoje zycie. Duze pole do popisu dla takich przemyslen egzystencjonalnych, o ktorych piszesz. Dziekuje Ci ogromnie... Cytuj
Gość Mana Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 (edytowane) Co do mojego zycia wniesie ta (konkretna) praca... XXI Swiat, XIV Umiarkowanie, Krolowa Monet ---> IX Eremita, HB VIII Sprawiedliwosc Nowe możliwości, nowe znajomości, nowe informacje.... także oczywiście przyniesie dochód pewien ;P Ogólnie to praca pomagająca tak przy okazji rozumieć świat, w pewien sposób, jego bieg, jego 'harmonię'... da Ci pewną stabilizację a zarazem będzie wyzwaniem. Pomoże spojrzeć z dystansu na pewne sprawy a jednocześnie przyjrzeć się pewnym sprawom... Powodzenia Edytowane 27 Września 2013 przez Mana Cytuj
panna.marta Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 No kochana, bardzo ładne karty:D XXI Swiat, XIV Umiarkowanie, Krolowa Monet ---> IX Eremita, HB VIII Sprawiedliwość Widać,że to coś nowego dla Ciebie,co widać po karcie świat-ale wydaje mi się,że też nowe możliwości na większą skalę ws poprzedniej pracy. Praca stabilna i spokojna, dająca przyzwoite zabezpieczenie finansowe i przy okazji możliwość wypracowania sobie stabilnej pozycji. Możliwe też, że będziesz pracowała w większej mierze z kobietami. Wydaje mi się też,że na początku będziesz musiała troszkę obczaić teren i samą pracę,ale to normalne na początku (eremita) i może to być typowo biurowa praca (sprawiedliwość). Powodzenia!! 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 27 Września 2013 Autor Napisano 27 Września 2013 Dziekuje ogromnie panno.marto Tak, wszystko nowe. Moze byc, ze beda kobiety, chociaz glowy nie dam... Natomiast co do rodzaju pracy to na pewno nie biurowa. Bede pracowac w domu starcow jako osoba asystujaca starszym ludziom. Taka osoba, ktora im planuje dzien, jest z nimi, towarzyszy (nie opiekuje w sensie sprzata itd. a bardziej dba o ich mentalne samopoczucie, jakies hobby im znalesc, poczytac, porozmawiac, pocieszyc, na spacer pojsc)... Dziekuje w kazdym razie za swietna interpretacje Cytuj
panna.marta Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 aaa widzisz, bo ja pomyślałam,że sprawiedliwość będzie tożsama z pracą biurową to skoro ze starszymi to taka sprawiedliwa, etyczna Cytuj
emilr Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 Nie czytam całego watku. Pierwsza moja myśl: nowe perspektywy nowe mozliwosci, stabilizacja, poczucie bezpieczeństwa. Może bez szału jeśli chodzi o wynagrodzenie. na raziie. Ale finalnie bedziesz zadowolona. Powinnaś poczuć się spełniona. odnoszę wrażenie, ze w pracy bedziesz miała do czynienia z emocjami innych ludzi.Nie wiem jak to opisać. 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 28 Września 2013 Autor Napisano 28 Września 2013 Droga emilr... dziekuje za piekna interpretacje. Tak, bede miala do czynienia rowniez z emocjami ludzi. Praca ze starszymi ludzmi. I tak, na poczatek szalu z pieniazkami nie bedzie, jako ze poniewaz zaczynam, zaczynam od przeszkolenia zwyczajnie. Takze przyuczanie najpierw do zawodu przy okazji pracy. Praktyki jednym slowem. Dziekuje Ci pieknie... Ladnie trafilas Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 28 Września 2013 Maestro Napisano 28 Września 2013 Ta praca przyniesie Ci spełnienie, wyciszy Ciebie, sprawi, że poczujesz się potrzebna i wartościowa.Da Ci wiele do myślenia, zaczniesz nieco inaczej postrzegać świat, przy okazji na pewno będą korzyści materialne:) 1 Cytuj
Trida Napisano 28 Września 2013 Napisano 28 Września 2013 W poniedzialek rozpoczynam prace. Cos zupelnie dla mnie nowego. Co do mojego zycia wniesie ta (konkretna) praca... XXI Swiat, XIV Umiarkowanie, Krolowa Monet ---> IX Eremita, HB VIII Sprawiedliwosc wniesie duzo nowego, duzo bedziesz musiala się uczyc (eremita) dowiadywać nowych rzeczy. Bedziesz poszerzałą na pewno horyzonty (swiat). Wydaje mi sie, ze ta praca jakoś Cie uspokoi finansowo i w ogóle pcozujesz się bardziej doceniona itd. Bedzie Ci dobrze w tej pracy wg mnie 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 28 Września 2013 Autor Napisano 28 Września 2013 Dziekuje Triduniu... Oczywiscie bede pisac jak tam i w ogole... Takze weryfikacja bedzie. Dziekuje slicznie Cytuj
SacralNirvana Napisano 28 Września 2013 Autor Napisano 28 Września 2013 Inezko... rowniez slicznie dziekuje Cytuj
emilr Napisano 28 Września 2013 Napisano 28 Września 2013 Droga emilr... dziekuje za piekna interpretacje. Tak, bede miala do czynienia rowniez z emocjami ludzi. Praca ze starszymi ludzmi. I tak, na poczatek szalu z pieniazkami nie bedzie, jako ze poniewaz zaczynam, zaczynam od przeszkolenia zwyczajnie. Takze przyuczanie najpierw do zawodu przy okazji pracy. Praktyki jednym slowem. Dziekuje Ci pieknie... Ladnie trafilas o to miło:) Zauważyłam, ze wieczorem, gdy już mam spokój o lepiej mi sie interpretuje. Szybciej, łatwiej, intuicja sie wyostrza i inaczej widzę karty niż w ciagu dnia. hmm. Tak jakby karty mówiły do mnie, dostrzegam takie niuanse, których rano nie widzę. Nie piszę odnosnie tylko Twojego pytania, ale tak w ogóle. Zauważyłam, ze tak mam. Cytuj
Gość Nayala Napisano 28 Września 2013 Napisano 28 Września 2013 W poniedzialek rozpoczynam prace. Cos zupelnie dla mnie nowego. Co do mojego zycia wniesie ta (konkretna) praca... XXI Swiat, XIV Umiarkowanie, Krolowa Monet ---> IX Eremita, HB VIII Sprawiedliwosc Powiedzialabym, ze rownowage pomiedzy byciem poza domem i byciem w domu. Mozliwe jednak, ze takze duzo przemyslen roznych... egzystencjonalnych. Nie wiem... Mozliwe takze, ze wiekszy szacunek do wlasnych sil i energii... Otwartośc na 'inne' , takie powiedzialabym wydobywanie z siebie ciepla, opieki i łagodnosci....mądrośczyciową , to n pewno tez widac. Duzo bedziesz zrozmyslac nawet po powrocie dod omu o tym czego doswiadczylas, byc moze sama stwierdzisz, ze duzo takich zyciowych leksji z tego bedzie... Cytuj
SacralNirvana Napisano 12 Listopada 2013 Autor Napisano 12 Listopada 2013 No wiec tak Kochani... moge juz zweryfikowac... co i jak. XXI Swiat, XIV Umiarkowanie, Krolowa Monet ---> IX Eremita, HB VIII Sprawiedliwosc Powiedzialabym, ze rownowage pomiedzy byciem poza domem i byciem w domu. Mozliwe jednak, ze takze duzo przemyslen roznych... egzystencjonalnych. Nie wiem... Mozliwe takze, ze wiekszy szacunek do wlasnych sil i energii... Wiec... praca bardzo fajna i bardzo mi sie podoba... jednak... to miejsce, gdzie zaczelam pracowac... nie moglam go utrzymac, jako ze przedszkole najmlodszej corki stanelo mi murem... i nie wyrazilo zgody, zeby przebywala godzine dluzej. Biorac pod uwace czas pracy i dojazd (godzina z pracy do przedszkola srodkami komunikacji miejsciej, niestety prawko dopiero czeka mnie wyrobic)... nie mialam szans, zeby sie wyrobic. Na mniej czasu pracodawca natomiast nie chcial sie zgodzic. Tymczasem dzis wlasnie otrzymalam nowa oferte pracy... w identycznym zawodzie, blizej... i dopoki nie ureguluje swoich spraw z przedszkolem... moge pracowac w mniejszym wymiarze godzinnym! Takze idealnie. To tak odnosnie tego, co tu wyniklo z tych kart. Mysle, ze Umiarkowanie przy Krolowej Monet pokazalo tu koniecznosc szukania wyjscia z mojej sytuacji (np. przedszkole), szukanie czegos, co bedzie mi pasowac, czasowo... m.in. Musialam realnie popatrzec na mozliwosci i wg nich dzialac. Co na szczescie udalo sie. Dziekuje wszystkim za interpretacje i serdecznie pozdrawiam Cytuj
iridos Napisano 14 Listopada 2013 Napisano 14 Listopada 2013 czyli w ogole nie podjęłaś tej pracy?czy chwilę tam miejsce zagrzałaś? Cytuj
SacralNirvana Napisano 14 Listopada 2013 Autor Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) Chwile zagrzalam miejsca... Musialam zrezygnowac ze wzgledu na to, co napisalam wyzej... Nie wyrabialam z przedszkolem. Zostalam postawiona przed faktem, ze nie moge tak dlugo mlodej zostawiac, bo nie mam umowy na tyle godzin. Co najpierw bylo dogadane, ze moge... tyle, ze pozniej przedszkolanka stwierdzila, ze pochopnie to powiedziala... PS. Tak na marginesie... W pierwszym momencie, jak patrzylam na ten rozklad... Umiarkowanie poczulam, jakby to byl wlasnie jakis kompromis z mojej strony a Monetowa skojarzyla mi sie nadal z siedzeniem w domu, ewentualnie kompromis na rzecz rodziny czy czegos z nia zwiazanego. Podsumy tez takie sobie. Eremita... nie wiem... nie skojarzyl mi sie tu z praca. To byl pierwszy taki impuls. Pozniej bardziej juz optymistycznie sobie zinterpretowalam... A jednak... Swiat, czyli moje wyjscie tam... praca. Umiarkowanie - kompromis, Monetowa - na rzecz spraw zwiazanych z domem, rodzina - tu przedszkole mlodej. Nowy pracodawca jest bardziej elastyczny pod tym wzgledem. Uwzglednia (na poczatku wolalam to dogadac) to, ze na razie moge pracowac okreslona liczbe godzin. Edytowane 14 Listopada 2013 przez SacralNirvana Cytuj
iridos Napisano 15 Listopada 2013 Napisano 15 Listopada 2013 wg mnie to tu wszystko swiat popsul z ktorego wychodziłas on powinien byc zwieńczeniem wiec tu z gory raczej na porazke bylo to skazane jak na moj gust Cytuj
SacralNirvana Napisano 15 Listopada 2013 Autor Napisano 15 Listopada 2013 Bardzo mozliwe Iridos. Staralam sie sobie to ponaginac, ze to moje wyjscie z domu itd. Jak czlowiek chce cos widziec to zobaczy wszystko wszedzie. Zycie natomiast weryfikuje wszystko najlepiej, jak widac. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi