Skocz do zawartości

Co z tą pracą?

Geranium

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio miałam w pracy spięcie z jednym z pracowników i oznajmiłam, że nie chcę być z tą osobą na zmianie. Niedawno zachorowałam i musiałam wziąć zwolnienie. Raz też nie pasował mi grafik, bo nastąpiła jakaś pomyłka. Szef nie widzi problemu, kierowniczka zaprasza mnie do biura, jak wyzdrowieję. Wystraszyłam się, o co może chodzić, pierwsze co, to "zwolnią mnie", pomyślałam. Ale z drugiej strony padły słowa o tym, że "pewne kwestie musimy wyjaśnić sobie osobiście", więc to chyba bardziej brzmi jak chęć rozmowy, a nie wylanie. Postawiłam karty z pytaniem, co chce mi przekazać kierowniczka:

4 pucharów/ 2 buław/ król mieczy -> cesarzowa

Wydaje mi się, że chodzi o moją postawę. Szefowa mogła poczuć, że pracuję krótko, a stawiam jej jakieś warunki. Z kart moim zdaniem wynika, że chce mi dać szansę, ale na swoich zasadach. Mniej marudzenia i roszczeń, a będzie dobrze. Bo z tego, co dowiedziałam się pocztą pantoflową, podobała jej się moja praca i miała wobec mnie plany.

Co o tym sądzicie? Rozmowa już jutro.

Napisano

na pewno nie zwolnią Cie. hmm usłyszysz dwa przekazy kierowane do ciebie pierwszy będzie negatywny względem ciebie i trochę cie zmartwi aczkolwiek drugi przekaz będzie pozytywny i zetrze smak tego co usłyszałaś wcześniej może pozostać mały niesmak ze musisz jednak coś zaakceptować z góry narzucone.

Napisano

faktycznie pierwsze wiadomości nie będą dobre, jakieś Twoje zachowanie rozczarowało przełożonego, ale mimo wszystko wyciągnie do Ciebie rękę, powie, że zrzuca to na karb krótkiego stażu lub coś takiego i niech wszystko pójdzie w niepamięć... generalnie się dogadacie.

Napisano

prawdopodobnie powie co się jej nie podoba w Twoim zachowaniu, albo w tym co ostatnio się dzieje w 'firmie' i może być coś na temat atmosfery w pracy... faktycznie może też uznać 'okoliczności łagodzące'... tu raczej wygląda na rozmowę... wyjaśnienie sprawy, a nie czysty komunikat... choć na końcu może być coś w stylu, żeby w przyszłości było lepiej czy jakieś odwołanie się do informacji.

hm... może być też tak, że po prostu jakąś sprawę chce z Tobą kierowniczka po prostu przedyskutować... i nie musisz się za bardzo denerwować... bo nie będzie po Tobie za bardzo 'jeździć'... Tak jakby dwie kwestie za jednym zamachem mogła chcieć załatwić...

Wszystkiego dobrego życzę :przytul:

Napisano

Niestety szefowa musiała natychmiast wyjechać i spotkanie przełożone. Dam znać w przyszłym tygodniu :)

Napisano

ona może Ci powiedzieć,że nie była świadoma tego co się dzieje o czym mówi 4 pucharów na wejściu. Myślę,że w 2 buław pokazuje się jej chęć do wyjaśnienia tej sytuacji i tego co ją teraz zastanawia jaka może być przyczyna tej sytuacji. Zwolnić to na pewno Cię nie zwolni, bo w królu mieczy i cesarzowej w jej oczach jesteś bardzo kompetentną osobą, wręcz wzorową pracownicą.Będzie chciała się upewnić co się dzieje i wyjaśnić to na przyszłość.

Napisano

weryfikacja

Wszyscy mieliśmy rację :) Szefowa powiedziała mi, co ma mi do zarzucenia, ale i z czego jest zadowolona, ustaliłyśmy wspólnie pewne zasady, do których jednak będę musiała się dostosować i zostaję w firmie :)