mayllah Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 Postanowilam postawic sobie pytanie, jak odnalezc szczescie w zyciu? Chodzi o moje zagmatwane zycie osobiste i refleksie dokad pojsc, ktora droge wybrac, czym sie kierowac ... Korzystalam z arkan wielkich i malych a wylosowalam trzy karty z AW. Nie zadalam konkretnego pytania, do konkretnej karty, takze staram sie nterpretowac calosciowo UMIAR- hmm nie podejmowac zadnych drastycznych krokow, czekac na rozwiniecie sie sytaucji KAPLANKA- kierowac sie intuicja, podszeptami podswiadomosci, nie robic niczego na sile ...czekac, uzbroic sie w cierpliwosc, wszsytko jest na dobrej drodze SMIERC- ta karta sugeruje mi by odnalezc szczzesie, musze odciac sie od tego, co zmierza ku koncowi, co nie daje radosci. Bo dopiero gdy zakonczy sie pewien etap w zyciu mozna zaczynac nowy. A le moze chodzic rowniez oto bym przestala, oderwala sie od przeszlych wydarzen, o smutku jaki mnie spotkal i z ufnoscia spojrzala w przyszlosc, bo najgorsze juz za mna? Jak myslicie? Czy aby nie ukolorowalam pod siebie tych kart? Pozdrawiam cieplo:icon_smile: Cytuj
Farfalla209 Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 Wszystko stosować z umiarem, słuchać swojego wnętrza i robić to co serce podpowiada i iść za nowym, pokonywać swoje ograniczenia Cytuj
panna.marta Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 Hmmm wszystkie karty tutaj są dla mnie jednoznaczne tzn: Umiarkowanie: musisz we wszystkim zachować spokój i podejmować rozsądne zrównoważone decyzje. Robić wszystko dokładnie i starannie, 2 razy przemyśleć zanim coś zrobisz. Kapłanka: mówi o zachowaniu mądrości i spokoju. Przeczekania tego,co może być zbyt trudne lub nie do przeskoczenia. Śmierć: jest kartą przemian, odrodzenia w sytuacjach trudnych a czasami zakończenia tego co jest nam pisane, dane. Cytuj
JagodowaTruskawka Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 Calosciowo patrzac na karty maluje mi sie obraz jasnej odpowiedzi. Nie szukac na sile szczescia w uczuciach, jak cos ma do Ciebie przyjsc to przyjdzie samo :* Musisz stanac ponad to co sie teraz dzieje i zachowac spokoj, spojrzec na to z dalszej perspektywy. Byc dobrej mysli a nastapi zmiana (smierc) Cytuj
mayllah Napisano 27 Września 2013 Autor Napisano 27 Września 2013 (edytowane) hmmm jak to dobrze slyszec, czytac wasz posty tak tez mam zamiar zrobic, bede sobie spokojnie zyla, z dnia na dzien a noz widelec, nagle uswiadomie sobie, ze jestem happy na maxa Musze w to wierzyc i uwierzyc, bo podobno mozesz jesli myslisz, ze mozesz Edytowane 27 Września 2013 przez mayllah Cytuj
panna.marta Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 spoko, to są fajne karty:) wszystkie prowadzą do jednego wyciszenia:) Cytuj
Trida Napisano 28 Września 2013 Napisano 28 Września 2013 umiarkowanie, kapłanka, śmierć jak dla mnie widac tutaj przede wszystkim medytacje, spokojne spacery po lesie w celu przemyślenia pewnych rzeczy, odnalezienia 'siebie'. Mówi o tym umiarkowanie i kapłanka. Kapłanka zawsze mi sie kojarzyla wąłsnie z naturą etc. Umiarkowanie mówi Ci, zeby zwolnic a śmierć - zmiana siebie. Totalna zmiana pewna transformacja. Musisz zostawic zasobaprzeszłosc by móc zrobic krok na przód powodzenia 1 Cytuj
mayllah Napisano 29 Września 2013 Autor Napisano 29 Września 2013 Dzieki Wam Kochane, jak odnajde TO cos to na pewno napisze Cytuj
SacralNirvana Napisano 29 Września 2013 Napisano 29 Września 2013 (edytowane) XIV Umiarkowanie (Sztuka), II Kaplanka, XIII Smierc ---> suma VII Rydwan, suma HB XI Moc (Pasja) i II Kaplanka Wiec juz pisze. Umiarkowanie to takze sztuka. Masz jakies hobby? Lubisz piekne rzeczy, otaczac sie pieknem? Tu jest wskazowka na to, ze moze moglabys tworzyc cos pieknego... lub szukac tego, co Twoja dusza kocha. Pojsc do kina, teatru, na jakis koncert. Umiarkowanie, Sztuka u Crowleya, szuka piekna i harmonii wszedzie, dookola, tu, gdzie jest, w swoim zyciu. Tworzy, ale i dopatruje sie tego piekna w rzeczach, ktore juz istnieja. Kaplanka dalej. Kaplanka to osoba swiadoma swojego wnetrza. Ale tez dajaca sobie czas. Skup sie na sobie, poznawaj siebie, ale tez rozwijaj to, co juz jest. Mozliwe, ze powinnas sie spoktac ze swoja podswiadomoscia. Zajac czyms, co dawno gdzies odlozylas na bok. Sztuka, ale tez wlasnie ezoteryka... moze pisalas kiedys... Rozwijaj sie, ale i daj sobie czas. Wszystko przyjdzie w swoim czasie. Kaplanka chce Ci powiedziec, ze wszystko bedzie, jak trzeba. Los juz cos Tobie szykuje, ale Kaplanka trzyma to jeszcze zakryte. Smierc to potwierdza. Pragnie Ci tez przekazac, ze wszystko jest ulotne, nie warto sie do niczego przywiazywac. Idz swoja droga, rob rzeczy, ktore kochasz, ciesz sie ludzmi, ktorzy sa Tobie bliscy, ale pozwol przemijac. Pozwol, aby powstawalo miejsce na nowe. Wszystko musi byc w ciaglym ruchu. Smierc... jak mawia moj znajomy... jest naprawde przyjaciolka. Oczyszcza i daje miejsce na nowe. Smierc i Cesarz. Stara forma umiera, aby zrobic miejsce nowej. Z podsumow... masz Rydwan... i Pasje z Kaplanka. To ladnie tu sie uklada. Rydwan musi zajac sie swoim wnetrzem najpierw (to sila Umyslu prowadzi Rydwan, nie sila rak)... zeby byc silny, stabilny i podarzac tam, gdzie tego pragnie. Pasja i Kaplanka znowu mowia tu, aby zajac sie tym, co jest Twoja Pasja. Co kochasz robic. Badz kreatywna, rob to, co sprawia Ci radosc, otaczaj sie ludzmi, w ktorych towarzystwie dobrze sie czujesz i zostaw sobie czas. Nic na sile. Co ma byc to bedzie w odpowiednim czasie. PS. Zgadzam sie z Tridunia, ze medytacje takze... VII Rydwan w podsumie to medytacja takze... Medytujacy jogin prowadzi Rydwan sila swojego umyslu u Crowleya. Umiar to harmonia umyslu, ciala i duszy. Zadbaj o to. Edytowane 29 Września 2013 przez SacralNirvana Cytuj
mayllah Napisano 29 Września 2013 Autor Napisano 29 Września 2013 Jejku Sacral Nirvano bardzo Ci dziekuje, wiesz jak kiesys pisalam mase wierszy powstalo spod moich palcy, jedne lepsze drugie gorsze, ale to bylo cos co pomagalo mi uzewnetrznic wszystkie skrywane emocje i bol. Zaprzestalam tego , bo czasu malo i jakby wstydzilam sie troche tej wrazliwosci ... ale moze masz racje, moze musze na nowo sie tym zajac, by tak naprawde zrozumiec co znajduje sie w glebi mego serca... a co kocham, kocham taniec,zumba to moja pasja, ktorej od roku sie oddaje bo daje mi wlasnie te dziecinna radosc, moje szalone przyjaciolki, spotkania z nimi tez daja mi wiele radosci, to osoby przy ktorych nie musze udawac, jestem soba i za to mnie lubia wlasnie Jest tez praca, ktora lubie, ale tam jest ON, ten o ktorym staram sie zapomniec .... Dziekuje, naprawde dziekuje za okazane zainteresowanie i analize Cytuj
SacralNirvana Napisano 29 Września 2013 Napisano 29 Września 2013 No to masz juz, co moglabys robic. Tak na marginesie.. tez pisze wiersze... Piekna sprawa... Warto, jezeli pomaga Ci to lepiej wyrazac siebie... Pisz dla siebie... Niewazne, co kto o tym mysli, mowi. POWODZENIA. Cytuj
joana_o Napisano 29 Września 2013 Napisano 29 Września 2013 Już samo Umiarkowanie mówi, że nic szczególnego robić nie musisz. Wszystko ma swój czas:). Trzeba po prostu spokojnie zaczekać na zmiany, które nadejdą Cytuj
mayllah Napisano 30 Września 2013 Autor Napisano 30 Września 2013 dziekuje raz jeszcze, dalycsie mi nadzieje, ze bedzie ok wiem, ze jakas zmiana musi nadejsc, na pewno nadejdzie, czy to zmiana mnie samej, mojego postrzegania swiata czy zmiana otoczenia, ale wiem, ze zmiana bedzie tylko na lepsze Milego dnia Cytuj
bridaa Napisano 30 Września 2013 Napisano 30 Września 2013 1)jesli byłas lub jesteś tą trzecią w ukladzie z mężczyzną, powinnaś to zakończyć i zamknąć ten etap 2) a może jesteś kobietą niespelnioną w zwiazku tzn. czujesz sie niespełniona, to karty mogą mowić też o zamknięciu tego w każdym bądź razie w/g mnie karty mowią że powinnaś zamknąć cos co Cię ogranicza i przez co czujesz się niedowartościowana, tak to wiedzę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi