Skocz do zawartości

Październik 2013

Farfalla209

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ogólny nastrój miesiąca: Mag I (O) - będę czuła lekką niemoc twórczą i trochę przystopuję z entuzjazmem do działania

Co bedzie mnie zajmowało w dniach:

1-10 - 7 mieczy (O) . 3 denarów . Śmierć XIII -> Siła XI

Będę trochę zwlekać i nie robić nic konkretnego, poza tym głównie będę się zajmować pracą i pod koniec pojawi się jakaś nowa energia.

11-20 - Królowa Kielichów (O) . 4 Denarów . 3 Pucharów (O) -> Gwiazda XVII

Skupię się na konkretnych działaniach i realizacji planów, odsunę na bok emocje i życie towarzyskie i to będzie bardzo płodny i produktywny okres.

21-30 - Diabeł XV (O) . Sprawiedliwość VIII . Król Denarów -> XX Sąd Ostateczny

Znowu mnie mocno najdzie na palenie, lub będę musiała pokonać jakieś pokusy, poza tym dalej będę zdyscyplinowana i skupiona na realizacji planów i sferze zarobkowej.

Praca: XII Wisielec . 7 Pucharów (O) -> Rydwan VII

Wiem już, że muszę być bardziej produktywna i wychodząca z inicjatywą w pracy i powoli zacznę to realizować.

Finanse: Rycerz Buław . 8 Denarów -> XXI Świat

Bardzo dobrze i bardzo roztropnie.

Rodzina: 2 Pucharów . 10 Mieczy (O) -> Głupiec 0

Z jednej strony bardzo pozytywna relacja z bratem najprawdopodobnie, a z drugiej strony jednostronny punkt widzenia i wrogość pewnie do obojga rodziców.

Zdrowie: 7 Denarów . 4 Pucharów -> Pustelnik

Za mało ruchu!!! Co może spowodować lekki spadek energii

Hobby / zajęcia poza pracą: 5 Pucharów . As Buław (O) -> XVI Wieża

Praca zdominuje zajęcia poza pracą :)

Uczucia: Gwiazda XVII . 8 Buław (O) -> III Cesarzowa

No wygląda na to, że w końcu się uspokoję i skupię na swoim chłopaku i odkryję nową przestrzeń emocjonalną między nami, będzie mi dobrze z nim :).

Niespodzianka: Pustelnik IX (O) . 5 Mieczy . Królowa Buław (O) -> Wieża XVI

Myślę, że zobaczę, że dobra passa nie może trwać wiecznie i że to, że sobie zorganizowałam wiele rzeczy i nabrałam nowej siły nie znaczy jeszcze, że teraz będę zapierniczać jak maszynka i dam radę zrobić wszystko :). Coś do doharmonizowania jeszcze będzie i być może będę przepracowana...

Rada na październik: Kapłan V (O) . Kapłanka II (O) -> Rydwan VII

A to ciekawe.. myślę, że nie mogę zapominać o swoim wnętrzu poprostu i dać na wstrzymanie trochę z tym działaniem.

Napisano

Ogólny nastrój miesiąca: Mag I (O) - wydaje mi się,że będziesz trochę przemęczona, rozkojarzona, jesienne lenistwo :D

ktoś Cię może bardzo zawieść, ale nie ma tego złego, bo prawdopodobnie uznasz,że dobrze się stało. Przemyślisz sprawę i zmienisz zdanie w pewnej kwestii, nabierzesz pewności siebie-nie powinno Cię to za specjalnie zdołować

tutaj krolowa kielichow i odwreocona 3 pucharow zasugerowala mi ,że możesz podjerzewać o coś swojego faceta (ukrywanie czego albo zdrada) albo jakby coś ukrywał przed Tobą

Diabeł także może oznaczać perfidne kłamstwo, zdradę lub mega nerwy. Coś może wyjść na jaw (chodzi tu o mężczynę).

w pewnym momencie możesz zdać sobie sprawę,że czegoś Ci brakuje w pracy albo że za mało się do czegoś przykładasz, rydwan właśnie pokazuję,że bardzo szybko to odkryjesz i zabierzesz się do działania :)

elegancko :D może jakaś dobra wypłata wpłynie na konto albo jakaś premia?

zastanawiam się czy ktoś z rodziców nie zrobi Ci przykrości albo coś czego byś nie chciała,ale z tzw miłości i troski (dla Twojego dobra)

zgadzam się, za dużo siedzenia, za mała aktywność ( 7 denarów facet siedzi i czeka a pustelnik idzie powoli) :)

Chyba nie będzie czasu :(

coś co było kiedyś dobre m spkojone wręcz wspaniałe się może zatrzymać na pewnym etapie

coś cię może zasmucić, jakaś krzywda, i tu dalej znowu karta niewierności K.B (odw):(

może pojawić się brak jakiejś zgodności, trzeba będzie to szybko rozwiązać, wyjaśnić

Napisano

Ogólny nastrój miesiąca: Mag I (O)

plany mogą Ci się nieco posypać; coś może nie do końca pójść po Twojej myśli, może to być bardziej spowodowane czynnikami zewnętrznymi (np. brakiem pomocy, opóźnieniami związanymi z opieszałością kogoś, kto wcześniej obiecał wsparcie)

niemoc twórcza? tutaj wygląda na to, jakby dopadło Cię jesienne zmęczenie i będziesz funkcjonować jedynie na 30% swoich możliwości; nie będziesz robiła niczego, co jest ponad Twoje możliwości

wycofanie się z życia towarzyskiego, spowodowane pracą nad czymś

pokusy z zewnątrz mogą dać o sobie czas, ktoś będzie usilnie starał się odciągnąć Cię od pracy, ale raczej nie ulegniesz, bo będziesz bliżej końca

coś się zmieni w kwestii postrzegania przez Ciebie Twojej pracy i tego, co robisz na co dzień, zaczniesz powoli wprowadzać zmiany, do któryś już dojrzałaś

będziesz zabiegać o dodatkowe finanse; możliwe jakieś zlecenie, które podreperuje budżet

osobowo istniejesz w tej rodzinie, formalnie jako jej członek, z drugiej strony brak tam więzi emocjonalnej

jakieś zasiedzenie w domu, możliwe, że spowodowane przeziębieniem i osłabieniem

na jakiś czas zostanie porzucone ;)

skupienie nad tym, co jest teraz między Wami, przyzwyczajanie się do bycia razem, szukanie więzi emocjonalnej, fizyczność ograniczona do przytulania i pocałunków

oj, chyba dostrzeżesz to, że wybrałaś się z motyką na słońce, robiąc zbyt ambitne plany ;P

nie skupiaj się na jednej rzeczy, znajdź równowagę w swoich działaniach, każda sprawa jest teraz ważna

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ogólny nastrój miesiąca: Mag I (O) - "dlaczego doba ma tylko 24h?" myślę, że można tak to podsumować i lekkie zmęczenie tym wszystkim - panna.marta dość trafnie napisałaś

Przeziębiona byłam i dużo pracy było :). Miałam wielki plan by pracować cały miesiąc po 10h dziennie by zarobić na samochód szybciej, ale w efekcie pracowałam tak tylko pierwszy tydzień. Erza, a tak poza tym to towarzyszyła mi niemoc twórcza, to prawda :)

Tutaj troszkę się rozkręciłam bardziej, pod koniec miałam pierwszy zjazd na studiach co było bardzo miłym doświadczeniem wejścia na odpowiednią ścieżkę życiową (Gwiazda) i towarzysko też było dość OK, więc nie wiem skąd te 3 Pucharów odwrócone, ale może nie aż tak OK jakbym to chciała widzieć... W pracy dość produktywnie.

Hm faktycznie, Diabeł tutaj może oznaczać bardzo silne pokusy, bo ogólnie to jestem weganką, ale faktycznie w tym tygodniu miałam mega smaka na wegańskie pączki itd czego w zasadzie wcześniej nie miewałam. Smaka też miałam na inne niezdrowe rzeczy - tłuste i smażone i chipsy itd. A ogólnie to ten tydzień bardziej pod znakiem takiego uporządkowania sobie życia, zbierania sił, nowej energii.. Miałam też 2 egzaminy na prawko (sąd ostateczny?) i zdałam teorię w końcu (sprawiedliwość?). Bliski kolega z pracy mnie bardzo zaskoczył tym ile będzie zarabiał w swojej nowej pracy, pełen szacun dla niego i też bodziec dla mnie do działania (może to Król Denarów).

Tutaj obydwie Erza i panna.marta miałyście rację, powoli (bardzo:D) zaczęłam wprowadzać zmiany, ale poza tym ogólne wrażenie dość flegmatyczne, zdałam sobie też sprawę z tego, że chcę jednak robić coś innego trochę i dopiero pod wpływem tego poczułam ten Rydwan i chęć do działań. A ogólnie to to nad czym pracowałam w tym miesiącu to totalny beton i degrengolada.

Erza, strzał w 10, faktycznie mimo tego, że kasy spokojnie na wszystko miałam, to szukałam dodatkowego zlecenia by szybciej zarobić na autko, ale bez powodzenia.

Zupełny brak kontaktu z ojcem, lekki kontakt telefoniczny z mamą i widziałam się z bratem i z nim utrzymuję więź. Brak kontaktu z mamą prawie całkiem trochę mnie zawiódł.

Tutaj znowu obydwie panna.marta i Erza miałyście rację, zupełny brak aktywności niestety :(.

Znowu obydwie panna.marta i Erza miałyście rację, brakowało czasu :)

Tutaj paradoksalnie też obydwie miałyście rację. :D. Panna.marta faktycznie, podobał mi się pewien chłopak z pracy jednak temat się zatrzymał z mojego powodu - uznałam go za nudziarza i doceniłam mojego chłopaka. Erza, tak z moim facetem było spokojnie, głównie przytulanie i pocałunki, dość dobrze emocjonalnie.

Niespodzianką był brak czasu w zasadzie. A konkretnie to, że nie mogę już robić tak wiele rzeczy jak kiedyś kiedy mam i studia i pracę :(. Erza i panna.marta też, bo faktycznie mnie to zasmuciło... :).

Dzięki wam! :)