Skocz do zawartości

sen... ze zmarłym dziadkiem (?)...

Gość Mana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziwny sen... może bym nie zwróciła na niego uwagi, gdyby nie 'brał w nim udział' mój zmarły dziadek. Jak się obudziłam rano nie pamiętałam tego snu.. dopiero w ciągu dnia sobie go przypomniałam... i nie wiem dlaczego drugą osobę we śnie zidentyfikowałam jako mojego wujka (syna tegoż dziadka)... nie wiem czy była jakaś o tym mowa w tym śnie, w każdym razie jak mamie mówiłam, że miałam dziwny sen to powiedziałam, że mi się śnił dziadek i wujek... dopiero później jak sobie bardziej przypominałam i skupiałam co tam mi się śniło zaczęłam się zastanawiać czy rzeczywiście.. i sama nie jestem pewna....

sam sen :

zobaczyłam dziadka koło niego stał drugi mężczyzna... chyba później się pojawił, ten był ubrany na ciemno. Patrzyłam na nich i chyba porównywałam ich wygląd i myślałam, że wyglądają coraz bardziej do siebie podobnie... później widziałam, któregoś z nich (chyba) uśmiech, który dziwnie wyglądał... trudno go opisać... ale był dziwny -.- (nie był złośliwy a ni jakiś taki tylko taki niezwykły, niespotykany)

dawno ś.p. dziadek mi się nie śnił i nic z nim związanego... hmm... dziwne... zwykle łatwiejsze do 'ogarnięcia' one są... jak Dziadek mi się śni...

choć początkowo wyglądał jak dziadek później bardziej skupiłam uwagę na tym 'nowym przybyszu' ;P

sygnifikator -> Sąd

1->czy sen został wywołany jakimś wydarzeniem z przeszłości -> 10 kielichów + 10 pentakli + głupiec

2->czy sen odnosi się do tego, co ma się wydarzyć -> rycerz mieczy + 2 buław + księżniczka mieczy

3->jak należy rozumieć symbole snu? -> królowa buław + pustelnik + 9 kielichów

4->jak można odnieść ten sen do mojej aktualnej sytuacji? -> 10 buław + 2 mieczy + 3 kielichów

5-> co chce mi przekazać moja podświadomość?-> słońce + 3 mieczy + król kielichów

6->co chce mi przekazać moja nadświadomość?-> sprawiedliwość + umiarkowanie + 4 buław

7-> przed czym ostrzega mnie sen? -> król pentakli + księżniczka buław + 8 pentakli

8-> do czego zachęca mnie sen? -> rycerz kielichów + 6 pentakli + królowa mieczy

hmm...mógł być wywołany wydarzeniem z przeszłości... ale może też i tego co ma się wydarzyć.

Symbole snu..hmm.. można rozumieć żebym szukała drogi spełnienia swojego szczęścia (?), bycia szczęśliwą, spełniała się...

Moja podświadomość może mi podpowiadać o jakiś blokadach, które jeszcze we mnie są, ale że warto iść do przodu... przebrnąć przez nie...

Moja nadświadomość chyba za bardzo nic nie chce mi przekazać... chyba, że wszystko będzie dobrze i się powoli ułoży....

Sen przestrzega przed zbytnim czepianiem się szczegółów....

Zachęca by dzielić się swymi wizjami... żebym dalej pisała (?)

nie wiem... czy w ogóle coś ten sen znaczy... co myślicie????

• Maestro
Napisano

sygnifikator -> Sąd możliwe, że chodzi o sprawy, które dotyczą Twojej przeszłości, może mówią stricte o Twojej rodzinie

1->czy sen został wywołany jakimś wydarzeniem z przeszłości -> 10 kielichów + 10 pentakli + głupiec podejrzewam, ze mowa tu ponownie o Twoim rodzie, o sprawach,o których nie wiesz jeszcze,których nie jesteś świadoma

2->czy sen odnosi się do tego, co ma się wydarzyć -> rycerz mieczy + 2 buław + księżniczka mieczy wydaje mi się, ze za jakis czas czegos się dowiesz, ktos tu się waha,czy Ci cos wyznać, może to dotyczyc jakichś tajemnic rodzinnych

3->jak należy rozumieć symbole snu? -> królowa buław + pustelnik + 9 kielichów hmnm, wiesz co...może Twój dziadek czuł sie samotny w rodzinie i miał kogoś, o kim nie wiesz, może tu tkwi ta tajemnica

4->jak można odnieść ten sen do mojej aktualnej sytuacji? -> 10 buław + 2 mieczy + 3 kielichów masz znowu 2 mieczy...komus cięzko jest , ktoś ma jakies watpliwosci

5-> co chce mi przekazać moja podświadomość?-> słońce + 3 mieczy + król kielichów żebyś zbyt surowo nie oceniała mężczyzny z rodziny

6->co chce mi przekazać moja nadświadomość?-> sprawiedliwość + umiarkowanie + 4 buław bądź uczciwa i szczera i skłonna do kompromisów

7-> przed czym ostrzega mnie sen? -> król pentakli + księżniczka buław + 8 pentakli może, zebys za bardzo nie wnikała w pewne sprawy?

8-> do czego zachęca mnie sen? -> rycerz kielichów + 6 pentakli + królowa mieczy staraj się byc rozważna w stosunku do mężczyzn

Kurcze, namotałam Ci pewnie,ale mam wrażenie, ze poprzez sen dziadek chciał Ci coś waznego przekaząc, cos co dotyczy jego i chyba wujka,ale czego nie zdązył Ci powiedziec...

Napisano

Dziękuję Inez.

No właśnie nie wiem o co chodziło... to takie trochę dziwne było... eh...

dałaś mi do myślenia... dziękuję jeszcze raz... pomyślę nad tym co napisałaś :slonko: