SacralNirvana Napisano 30 Września 2013 Napisano 30 Września 2013 (edytowane) Przypominam, że ten rozkład jest tu tylko dlatego, że wątek został utworzony w 2013 roku przed nowym regulaminem działu! Teraz takie wątki proszę tworzyć tylko na Wzajemnej dostępnej od 100 postów! Karty. Nie Tarot wprawdzie, ale karty uzdrowienia. "Heilen mit Seelencodes" czyli "Uzdrawianie kodami duszy" Roswithy Stark. ... Karty przyciagnely moja uwage od razu. Ogladalam nowe talie Tarota, kart przeroznych. Te zwyczajnie... jak je zobaczylam... no uczucie "to moje karty". Z ciekawosci wiec. 1. Co jest najwazniejsza cecha tych kart? - 10 Kielichow + As Kielichow ---> IX Eremita, HB XI Pasja i II Kaplanka Powiedzialabym, ze to powiew czegos nowego. Niby z kartami numerologicznymi pracuje, ale to jest cos wiecej. Symbole, kolory, liczby i pare innych fajnych spraw. Tu nowe zupelnie doswiadczenie bedzie. 2. Jakie sa jej mocne strony/zalety? - 3 Kielichow + Krolowa Kielichow ---> III Cesarzowa, HB III Cesarzowa Powiedzialabym, ze wspolpraca z ta talia (po tych kartach patrzac) powinna byc sama przyjemnoscia. 3. Gdzie leza i jakie sa jej granice? - 3 Mieczy + 10 Bulaw ---> XIII Smierc, HB XIII Smierc i IV Cesarz I tu trudno mi to sprecyzowac. Czyzby chodzilo o tym, ze pewnych tematow tymi kartami nie powinnam tykac. Hmm.... Nie wiem... Bol, cierpienie, choroby, smierc. Z drugiej strony to karty uzdrawiania. Hmm... 4. Czego mnie nauczy? - 10 Monet + XXI Swiat ---> XIX Slonce, HB IV Cesarz Jeszcze bardziej wykorzystywac moj potencjal i wychodzic z nim na zewnatrz. Ewentualnie robic z niego praktyczny uzytek. 5. Jaki bedzie wynik pracy z tymi kartami? - 4 Bulaw + XX Sad (wypadla 2 Kielichow) ---> XIV Umiarkowanie, HB VIII Sprawiedliwosc Ogolnie powinno byc milo. Wyniki powinny zalezec od tego, jak przyloze sie do pracy z ta talia, ale po kartach wspolpraca powinna byc raczej udana... wiec i w efekcie powinno byc zadowolenie ostatecznie. Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez Czarownica Cytuj
x-latek Napisano 30 Września 2013 Napisano 30 Września 2013 1. Co jest najwazniejsza cecha tych kart? - 10 Kielichow + As Kielichow ---> IX Eremita, HB XI Pasja i II Kaplanka Głębia, pełnia przekazu (10 Kielichów). Być może wpadniesz na jakiś nowy sposób czytania kart, co Cię zainspiruje w ten sposób (As Kielichów). Warte to jest głębszego zastanowienia, poświęcenia swej pasji na to (karty z podsum). 2. Jakie sa jej mocne strony/zalety? - 3 Kielichow + Krolowa Kielichow ---> III Cesarzowa, HB III Cesarzowa Będą Cię one bawić równocześnie gdy będziesz pracowała z nimi. Może i nauczą Cię też jeszcze większej cierpliwości w nauce/poznawaniu, dostrzeżesz jeszcze inne subtelne walory tych kart. Przez to możesz poczuć się że radzisz już sobie świetnie w kartach. 3. Gdzie leza i jakie sa jej granice? - 3 Mieczy + 10 Bulaw ---> XIII Smierc, HB XIII Smierc i IV Cesarz Granice leżą w podejściu do kart na logikę (3 Miecze). Możemy w interpretacji posługiwać się też swoją logiką, ale tylko do pewnego pułapu. Gdy dojdziemy do tego pułapu i będziemy starali się dalej drążyć logicznie sens kart, to już możemy wtedy dojść do absurdu w interpretacji (za dużo logiki - 10 Buław). Mówię o tym momencie gdy powinna włączyć się już nasza intuicja zamiast logiki. 4. Czego mnie nauczy? - 10 Monet + XXI Swiat ---> XIX Slonce, HB IV Cesarz Poszerzą Twoje horyzonty. Będzie to też miało swoje przełożenie i w Twej praktyce. Na pewno rzucą Ci one jeszcze większe światło, większy wgląd na pracę z nimi samymi i innymi kartami. Nabierzesz jeszcze większego doświadczenia. Poczujesz się bardziej dojrzałą osobą w kartach. 5. Jaki bedzie wynik pracy z tymi kartami? - 4 Bulaw + XX Sad (wypadla 2 Kielichow) ---> XIV Umiarkowanie, HB VIII Sprawiedliwosc No już lepsza karta to tu nie mogła wypaść jak Sąd:icon_smile: Sama zapewne wiesz. Będzie to takie wow!!! Ależ i się nauczyłam z tego! Ileż to nowego poznałam! A to też będzie oparte na Twym doświadczeniu dnia dzisiejszego (4 Buławy). Wejdziesz jakoby na następny/nowy poziom doświadczenia z kartami. 2 Kielichy - tak jak piszesz - dobra współpraca z tymi kartami. No i będziesz mogła pomóc innym czytając je, co jest oczywistym. 1 Cytuj
Madiie Napisano 30 Września 2013 Napisano 30 Września 2013 1. Co jest najwazniejsza cecha tych kart? - 10 Kielichow + As Kielichow ---> IX Eremita, HB XI Pasja i II Kaplanka Niby są nowe, ale bardzo Ci bliskie. Czujesz, ze otworzą przed Tobą nowe możliwości i są w pełni Twoje jakby dla Ciebie stworzone. 2. Jakie sa jej mocne strony/zalety? - 3 Kielichow + Krolowa Kielichow ---> III Cesarzowa, HB III Cesarzowa Duża radośc z korzystania i obcowania z tymi kartami, wielu ludziom za pomocą tych kart, dasz wiele cennych wskazówek i uleczysz ich dusze. 3. Gdzie leza i jakie sa jej granice? - 3 Mieczy + 10 Bulaw ---> XIII Smierc, HB XIII Smierc i IV Cesarz Są bardzo czułe na Twoje emocje, nie powinnaś ich dotykać gdy źle sie czujesz, mogą powodować wyczerpanie i nie zawsze przynosić dobre wiadomości. Trzeba racjonalnie z nimi pracować, uważać aby się nie zachłysnąć ich użytkowaniem. 4. Czego mnie nauczy? - 10 Monet + XXI Swiat ---> XIX Slonce, HB IV Cesarz Skojarzyło mi się, z tym, ze pokażą Ci drodze tą właściwą która powinnaś zmierzać, aby trafić do "domu", do miejsca w życiu, w którym będziesz czuła się spełniona. 5. Jaki bedzie wynik pracy z tymi kartami? - 4 Bulaw + XX Sad (wypadla 2 Kielichow) ---> XIV Umiarkowanie, HB VIII Sprawiedliwosc Sympatyczne, otworzą przed Tobą wiele możliwości, jeszcze wiecej obcowania z ludźmi i jeszcze większe uczulenie na sprawiedliwość i powściągliwość w osądach. 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 30 Września 2013 Autor Napisano 30 Września 2013 Dziekuje kochani. X-latku i Maddie... Przy pomocy tych kart tworzy sie kody duszy sluzace uzdrawianiu jej. Sa rozne karty, z ktorych ustala sie konkretny obraz uzdrawiajacy, na ktory sklada sie liczba, slowo kluczowe, symbol, dzwiek i kolor. To tak w skrocie. Calosc jest kodem konkretnie dla danej osoby i konkretnej sytuacji. Cytuj
slawa Napisano 1 Października 2013 Napisano 1 Października 2013 Witaj Sakral!:brum: Ciekawa jestem jak wygladaja te karty. Masz moze linka gdzie mozna by bylo je zobaczyc! ) Cytuj
SacralNirvana Napisano 1 Października 2013 Autor Napisano 1 Października 2013 (edytowane) Rano wrzuce linka jakiegos. To jest konkretnie zestaw kart z liczbami (od 0 do 9), slowami kluczowymi, symbolami, tonami (dzwiekami, np. OM) i kolorami. Jest tablica, na ktorej to jest rozrysowane i ida kregi od zewnatrz do wewnatrz. Intuicyjnie, wahadelkiem... jest jeszcze pare innych metod, wybiera sie kolejno z tych wszystkich obszarow jakas karte (lub karty, ustalajac najpierw, ile kart trzeba wyciagac a wyciaga sie po prostu jak karty do tarota... z wachlarza np.)... Kody te mozna stosowac roznie... robiac wlasny obraz, aktywujac wode, malujac na ciele, na zwierzeciu, na przedmiocie... Ogolnie jestem na poczatku i w trakcie odkrywam mozliwosci tych kart. Zupelnie inna sprawa niz z Tarotem. Ciekawe, jak dla mnie. Ogolnie metod pracy z tymi kartami jest bardzo duzo... i konkretnie tez do sytuacji... mozna dostosowac. PS. To nie sluzy do wrozenia a do uzdrawiania... aktywowania roznych energii. Edytowane 1 Października 2013 przez SacralNirvana Cytuj
slawa Napisano 1 Października 2013 Napisano 1 Października 2013 Sacral...dziekuje. Tak tez cie zrozumialam,ze karty sa lecznicze a nie do wrozenia. Cytuj
SacralNirvana Napisano 2 Października 2013 Autor Napisano 2 Października 2013 (edytowane) Wiem, wiem Slawo. Tak tylko mimo woli napomknelam. Kart wszystkich nie znalazlam w necie, natomiast podam stronke Roswithy Stark http://www.heilpraxis-stark.de/. Na dole sa pokazane 3 karty. Z napisem Verantwortung to karta z zestawu tych z Schlüsselwörter (slowa kluczowe), dalej sa 2 karty z symbolami. Sa trzy karty. To jedna z metod, ciagniecie 3 kart z calej talii... Jest tez metoda, o ktorej pisalam wyzej... Tablica, wahadlo i po kolei z kazdego obszaru, zaleznie jako liczbe pokaze, np. przy 0 znaczy, ze z danego obszaru nie ciagniemy nic. No nie jest to takie proste... a jednak tez nie jest trudne. Przypadlo mi do gustu i dodam, ze majac do czynienia z tymi kartami, czuje taki fajny spokoj. Roznie karty sie czuje... te sa takie harmonijne, fajne. Co nie znaczy, ze kazdemu musza pasowac, ale tu chodzilo konkretnie o mnie. Edytowane 2 Października 2013 przez SacralNirvana Cytuj
x-latek Napisano 2 Października 2013 Napisano 2 Października 2013 PS. To nie sluzy do wrozenia a do uzdrawiania... aktywowania roznych energii. Ojej! A ja to interpretowałem jakoby karty te miały służyć do wróżenia:zawstydzony_na: Już tak w głowie mimo wszystko mi się jakoś ułożyło:oczy: No nic już tam... Cytuj
SacralNirvana Napisano 2 Października 2013 Autor Napisano 2 Października 2013 Niewazne x-latku... Tak czy inaczej maja sluzyc ludziom. Cytuj
slawa Napisano 2 Października 2013 Napisano 2 Października 2013 Sacral.. bardzo dziekuje. Wczoraj tez jeszcze poszukalam w necie i znalazlam na Amazona. Partnerka tej autorki tez wydala fajna ksiazke. Cytuj
SacralNirvana Napisano 19 Sierpnia 2014 Autor Napisano 19 Sierpnia 2014 Karty. Nie Tarot wprawdzie, ale karty uzdrowienia. "Heilen mit Seelencodes" czyli "Uzdrawianie kodami duszy" Roswithy Stark. ... Karty przyciagnely moja uwage od razu. Ogladalam nowe talie Tarota, kart przeroznych. Te zwyczajnie... jak je zobaczylam... no uczucie "to moje karty". Z ciekawosci wiec. 1. Co jest najwazniejsza cecha tych kart? - 10 Kielichow + As Kielichow ---> IX Eremita, HB XI Pasja i II Kaplanka Powiedzialabym, ze to powiew czegos nowego. Niby z kartami numerologicznymi pracuje, ale to jest cos wiecej. Symbole, kolory, liczby i pare innych fajnych spraw. Tu nowe zupelnie doswiadczenie bedzie. 2. Jakie sa jej mocne strony/zalety? - 3 Kielichow + Krolowa Kielichow ---> III Cesarzowa, HB III Cesarzowa Powiedzialabym, ze wspolpraca z ta talia (po tych kartach patrzac) powinna byc sama przyjemnoscia. 3. Gdzie leza i jakie sa jej granice? - 3 Mieczy + 10 Bulaw ---> XIII Smierc, HB XIII Smierc i IV Cesarz I tu trudno mi to sprecyzowac. Czyzby chodzilo o tym, ze pewnych tematow tymi kartami nie powinnam tykac. Hmm.... Nie wiem... Bol, cierpienie, choroby, smierc. Z drugiej strony to karty uzdrawiania. Hmm... 4. Czego mnie nauczy? - 10 Monet + XXI Swiat ---> XIX Slonce, HB IV Cesarz Jeszcze bardziej wykorzystywac moj potencjal i wychodzic z nim na zewnatrz. Ewentualnie robic z niego praktyczny uzytek. 5. Jaki bedzie wynik pracy z tymi kartami? - 4 Bulaw + XX Sad (wypadla 2 Kielichow) ---> XIV Umiarkowanie, HB VIII Sprawiedliwosc Ogolnie powinno byc milo. Wyniki powinny zalezec od tego, jak przyloze sie do pracy z ta talia, ale po kartach wspolpraca powinna byc raczej udana... wiec i w efekcie powinno byc zadowolenie ostatecznie. Weryfikuje ostatecznie. Wspolpraca z kartami weszla na stale. Talie rozszerzylam o jeszcze jedna talie. O kody nowej homeopatii, geometrii sakralnej i pare innych symboli. No powiem, ze stosuje to bardzo praktycznie. Talia nie sluzy do wrozenia a do konkretow. Bardzo fajna sprawa. Uzywalam juz dla siebie i dla innych osob. Aktywacja konkretnych energii, ochrona... itp. itd. 1 Cytuj
Lena75 Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Super rozkład na nowe karty:) Za niedługo zrobię na swoja nowa talię Cytuj
Czarownica Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Przypominam, że ten rozkład jest tu tylko dlatego, że wątek został utworzony w 2013 roku przed nowym regulaminem działu! Teraz takie wątki proszę tworzyć tylko na Wzajemnej dostępnej od 100 postów! Cytuj
SacralNirvana Napisano 19 Sierpnia 2014 Autor Napisano 19 Sierpnia 2014 Cornelia, oczywiscie, jednak postaralam sie mimo wszystko zweryfikowac. Pozdrawiam. Cytuj
Czarownica Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Tak, tak, ta uwaga skierowana jest do osób, które chciałyby takie rozkłady teraz wrzucać tutaj zainspirowane Tobą Lence już przeniosłam na Wzajemną Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi