x-latek Napisano 30 Września 2013 Napisano 30 Września 2013 Umówiłem się dziś poprzez kogoś na jutro do pracy, tak na jeden dzień, możliwe że nawet na krótszy czas. Znając już od pewnego czasu moje "szczęście" do tego tematu stałem się już przewrażliwiony na te sprawy, więc położyłem karty. Czy jutro coś z tego planu wyjdzie na korzyść dla mnie? Konkretnie mówiąc - czy jutro coś zarobię? Głupiec/Świat/odwrócone 5 Mieczy No kurcze, takie fajne karty na początku, a na końcu wyszło te 5 Mieczy, w dodatku odwrócone. Sam nie wiem teraz jak to czytać. Zarobię coś jutro czy nie? Cytuj
Gość bakea Napisano 30 Września 2013 Napisano 30 Września 2013 Trudno powiedziec o zarobku.. wyszło że zapowiada się ok ale skojarzyło mi się te 5 mieczy jako cos nieuczciwego.. i teraz jak to ugryźć hehe albo idziesz zarobic cos na lewo niezbyt uczciwie;) albo cos wypadnie i skomplikuje sprawe.. moze nie tyle zarobisz ile się spodziewasz.. Cytuj
x-latek Napisano 30 Września 2013 Autor Napisano 30 Września 2013 Trudno powiedziec o zarobku.. wyszło że zapowiada się ok ale skojarzyło mi się te 5 mieczy jako cos nieuczciwego.. i teraz jak to ugryźć hehe albo idziesz zarobic cos na lewo niezbyt uczciwie;) albo cos wypadnie i skomplikuje sprawe.. moze nie tyle zarobisz ile się spodziewasz.. Właśnie, to jest to pytanie. Te pitolone 5 Mieczy popitoliło tu sprawę To ma być uczciwy zarobek. Mam pomóc pewnemu starszemu panu tam przy remoncie domu. Oszustwa z jego strony to się nie spodziewam. Chyba, że w ostatniej chwili jutro coś by mu odmieniło się w głowie. Cytuj
Gość bakea Napisano 30 Września 2013 Napisano 30 Września 2013 Yhmm no to zobaczymy co wyjdzie a może nie wyjdzie nic i sobie zarobisz hehe Po prostu ta karta mogla pokazac prace na czarno czyli na lewo zarobek:) Cytuj
panna.marta Napisano 30 Września 2013 Napisano 30 Września 2013 Głupiec/Świat/odwrócone 5 Mieczy-> cesarz IV tak, karty na początku świetne. Widać,że będziesz się na początku cieszył, wierzysz,że to Ci otworzy szanse na coś,ale mi się wydaje,że tam coś pójdzie nie tak. Zaznacza mi się zła energia męska. Może jakiś nieuczuciwy facet? Cytuj
x-latek Napisano 30 Września 2013 Autor Napisano 30 Września 2013 Yhmm no to zobaczymy co wyjdzie a może nie wyjdzie nic i sobie zarobisz hehe Po prostu ta karta mogla pokazac prace na czarno czyli na lewo zarobek:) Bo to jest praca na czarno. Właśnie, a tak by było już najlepiej - nic nie robić i zarobić hehehe. Chociaż kto wie, ta właśnie pitolona 5 Mieczy to jest właśnie taka tricky card. Nigdy nic nie wiadomo. I na dodatek jeszcze wyszła odwrócona hehe. Zaznacza mi się zła energia męska. Może jakiś nieuczuciwy facet? Oj Martucha, to jest starszy facet. Dobry kolega mego kolegi. Ja go trochę mniej już znam, ale na ile wiem to on nie jest z takich co by tylko wykiwać. Cytuj
SacralNirvana Napisano 1 Października 2013 Napisano 1 Października 2013 Ale 5 Mieczy to tez sila negatywnego myslenia. Oby nie wskazywalo, ze zakladajac, ze i tak zle pojdzie, w ogole tam nie pojdziesz. Bo to tez moglo sie pokazac. 5 Mieczy to tez poleganie na przykrych doswiadczeniach z przeszlosci, w tym wzgledzie, i zakladanie, ze to sie znowu powtorzy. Z podsumow masz Cesarza, jak i HB Wisielca z Cesarzowa. Ogolnie stawialabym tu na konkretniejsze i zupelnie inne niz teraz, podejscie do pracy. W kartach widac zdecydowanie nowa prace i moim zdaniem Twoje nastawienie do niej. PS. Ewentualnie praca na czarno. Tez skojarzylo mi sie z tym. Pojdziesz, zobaczysz. Powodzenia 1 Cytuj
x-latek Napisano 2 Października 2013 Autor Napisano 2 Października 2013 (edytowane) W porządku Martuszka. Jednak pracowałem dziś i zarobiłem:icon_smile: Daj mi tylko się obrobić, jeszcze pójdę do sklepu kupię parę rzeczy, wezmę prysznic, poleżę kilka minut na łóżku i potem napiszę więcej. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hehehe, miało być kilka minut a wyszło 3 godziny tego "leżenia". Zasnąłem. Tak to bywa gdy pójdzie się do pracy na cały dzień po dłuższym okresie bezczynności. Więc wszystko poszło według przyjętego planu z tym umówieniem się na pracę. Facet zapłacił mi bardzo dobrze! W dodatku, oprócz tego kupił mi jeszcze jedzenie i papierosy Znaczy się z tymi papierosami to było tak, że wcześniej poczęstowałem go parę razy papierosem. Nie miał z sobą swoich bo był w trakcie rzucania palenia. Później przed przerwą pojechał po jedzenie i kupił dwie paczki papierosów. Jedną dla siebie, a drugą dla mnie, jakby w ramach tego odwdzięczenia się mi za wcześniejszy poczęstunek papierosami Później żartował od czasu do czasu że namówiłem go do palenia przez to Więc dzień na zarobku minął bez sensacji. Te odwrócone 5 Mieczy - myślę teraz - to może być to moje poczucie mniejszości w pracy, niedowartościowania. To znaczy chodzi o to, że czułem się tam wtedy jak głupi nie znając się na tej robocie. Trzeba tam było przeprowadzić elektrykę w domu. Nie znam się na tym. Więc wiele razy tylko stałem koło niego i albo patrzyłem się razem z nim w górę gdy on obmyślał plan działania albo na niego samego. Jeszcze do mnie mówi - ty usiądź, a ja przejdę się na drugą stronę domu i zobaczę jeszcze raz jak to tam wygląda Jedyne moje usprawiedliwienie na to to jest to, że nie szukał on przecież fachowca do tej roboty. Sam mi przecież powiedział, że potrzebował tylko pomocnika. 5 Mieczy jako praca na czarno? Możliwe, tylko że to było dla mnie zbyt oczywiste żeby miały o tym mówić mi karty. Przecież wiedziałem o tym. Więc mieliśmy zapewne taki kolejny przykład na tym, jak to interpretacja nieprzyjemnej karty może wprowadzić zwątpienie dla cztającego. Edytowane 2 Października 2013 przez x-latek Cytuj
emilr Napisano 2 Października 2013 Napisano 2 Października 2013 Nie brałam udziału w interpretacji, ale czy 5 mieczy nie odpisuje właśnie takiego zwycięstwa, które średnio cieszy? Piszesz, ze ok, zapłacił Ci, atmosfera też udana, ale jednak Ty z siebie do koća zadowolony nie byłeś ze względu an brak doswiadczenia . Nie zawsze 5 mieczy taka zła:) Cytuj
x-latek Napisano 2 Października 2013 Autor Napisano 2 Października 2013 Nie brałam udziału w interpretacji, ale czy 5 mieczy nie odpisuje właśnie takiego zwycięstwa, które średnio cieszy? Piszesz, ze ok, zapłacił Ci, atmosfera też udana, ale jednak Ty z siebie do koća zadowolony nie byłeś ze względu an brak doswiadczenia . Nie zawsze 5 mieczy taka zła:) I tak to mogę zinterpretować te odwrócone 5 Mieczy. Poczucie braku znajomości fachu i związane z tym niejako kompleksy w pracy. No już naprawdę, nic innego nie przychodzi mi do głowy. Gdyby te 5 Mieczy wypadłyby na wprost przy takich kartach, to być może wtedy wykazałbym się jakąś znajomością fachu i w ogóle swoim sprytem w tym. Bo 5 Mieczy to też umiejętności w pewnej dziedzinie, szczególnie chodzi o umiejętności w dziedzinach nauk ścisłych (tak przynajmniej jest u Chrzanowskiej), no ale nie o naukach tu mówimy hehe. Tak czy siak, innego wytłumaczenia tej karty w takim przypadku nie znajduję. Przynajmniej na teraz. A no nie zawsze zła karta okazuje się być złą kartą. Zresztą, nie po raz pierwszy. Cytuj
Gość Daffne Napisano 2 Października 2013 Napisano 2 Października 2013 myślę, że wjazd zwiazany z praca na pewno sie odbędzie, jednak może CI zabraknąć wiedzy lub praktyki, może coś też przeszkadzać Ci wykonywaniu pracy, może upierdliwy właściciel który będzie stal nad Tobą? Oby nie hehe Widać jednak, że będziesz wolał sam sobie w odosobnieniu popracować, ale może być o to trudno hehe Powodzenia Cytuj
x-latek Napisano 2 Października 2013 Autor Napisano 2 Października 2013 Daffinka:icon_smile: po Twoim tekście wnioskuję ze nie przeczytałaś całego wątku To już po fakcie. Zresztą, nie musiałaś czytać całego. jednak może CI zabraknąć wiedzy lub praktyki Ale tu to absolutnie zgadza się i potwierdziło się to. Coraz bardziej utwierdzam się w tym że te odwrócone 5 Mieczy dotyczyło właśnie nieznajomości fachu i związany z tym mój dyskomfort psychiczny w pracy. Przecież tam w rozkładzie jeszcze jest Głupiec - osoba bez doświadczenia, ale chętna do działania. Cytuj
Gość Daffne Napisano 2 Października 2013 Napisano 2 Października 2013 przyznaje się bez bicia, że czytałam tylko pierwszy post dzięki za wyjaśnienie Cytuj
emilr Napisano 2 Października 2013 Napisano 2 Października 2013 No tak, karty są dosłowne. Głupiec 0 rzucił sie na głęboką wodę XXI świat, ale sobie jakoś tam poradził 5 mieczy. Sczęście początkującego. Bez urazy:) Głupiec to niedoswiadzcenie Cytuj
SacralNirvana Napisano 3 Października 2013 Napisano 3 Października 2013 Ja bym powiedziala, ze 5 Mieczy to poradzenie sobie tutaj mimo tych przeciwnosci. I rzeczywiscie, moze to poczucie, ze nie robisz wszystkiego, tak jak sobie zaplanowales. Ostatecznie facet byl z Ciebie zadowolony, bo przeciez zaplacali ladnie. Takze glowa do gory. Sam piszesz, ze szukal POMOCNIKA a nie fachowca. To wszystko wyjasnia. Potrzebowal kogos, kto by byl z nim. Moze bal sie sam dzialac przy elektryce, w razie czego wolal miec kogos ze soba. Dzieki za weryfikacje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi