Skocz do zawartości

męczący kurs:)

Sierva

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zaczęłam robić pewien baaardzo czasochłonny kurs (nie piszę, jaki, bo każdy ma swoją własną opinię o tym, co jest pożyteczne na rynku pracy, a co nie i nie chcę, żebyście się tym sugerowali:)). Będzie mi to zajmowała tyle czasu, że jestem ciekawa, czy pomoże mi w przyszłości.

na pytanie, co mi da ten kurs wyszły karty

10 buław, 9 mieczy, 6 denarów

I zaczęłam się zastanawiać... Lubię kończyć, co zaczęłam, ale zastanawiam się, czy warto. Widzę w tych kartach tylko zmęczenie. Jest tu coś pozytywnego wg Was?

• Maestro
Napisano

Kurs nie spełni Twoich oczekiwań w 100%, będzie przede wszystkim dość męczący dla Ciebie, może stanowić taki dodatkowy balast, może sporo nauki Ciebie czeka..W podsumie Śmierć, być może dzięki temu kursowi mimo przeciążenia zmienisz swój stosunek do codzienności:)

Napisano

Męczący jest faktycznie, nauki mnóstwo, a nie wiem, czy będą rezultaty. Zastanawiałam się, czy tego nie rzucić, może stąd Śmierć (czyli tak się chyba stanie). I nie wiem, co tu może oznaczać 6 denarów (to ponoć pozytywna karta?)

• Maestro
Napisano
Męczący jest faktycznie, nauki mnóstwo, a nie wiem, czy będą rezultaty. Zastanawiałam się, czy tego nie rzucić, może stąd Śmierć (czyli tak się chyba stanie). I nie wiem, co tu może oznaczać 6 denarów (to ponoć pozytywna karta?)

6 denarów raz mi pokazuje wzajemność, czyli otrzymuje tyle ile daję, innym razem nierównowagę.Patrzę zazwyczaj całościowo, tu uznałam, że to jednak może być nienasycenie.Może spytaj inaczej : jaki będzie efekt tego kursu odnośnie Twojego rozwoju zawodowego, etc? Albo dołóz do 6 denarów coś, ja do tej karty zazwyczaj dokładam:)

Napisano

Dołożyłam 3 buław, niby pozytywna karta dla spraw zawodowych? Nie wiem, jak to tłumaczyć.

Napisano

moja droga, neiw idze tego klorowo nei dosc ,ze duzo sie narobisz- a nic nei anrobisz, albo nie bedziesz w tym pracowac i raczje robic cos na zasadzie za darmo. z pasji ale nie zeby z tegobyly profity i duzo zmartwien prrzez to bedziesz miala ,ze nic sie nei dzieje i nei bardzp ci to ptrzbne bo sama tak pewnei uznasz.

• Maestro
Napisano
Dołożyłam 3 buław, niby pozytywna karta dla spraw zawodowych? Nie wiem, jak to tłumaczyć.

Zatem mimo zmeczenia będziesz miała jednak perspektywy na dokonanie zmian w zyciu, być może kurs doda Ci odwagi;)

Napisano

będzie to męczące dla Ciebie i stresujące, ale może przynieść wymierne korzyści materialne w przyszłości, 6 denarów na końcu to dobra karta

Napisano

ja powiedziałabym, ze kurs powinnaś zrobic, bo 6 denarów pokazuje moim zdaniem, ze coś tam z niego skorzystasz. Nie beda to duze profity ale jak zaczelas to koncz.

Bedzie ciezko, momentami nudno ale kiedyś 'coś' z tego kursu Ci sie przyda.

No szalu nie ma niestety.

Napisano

10 buław, 9 mieczy, 6 denarów-> śmierć XIII

będzie Ci ciężko, ten kurs nie jest zbyt łatwy i możesz mieć w pewnej chwili dosyć. Z pewnością będzie czasochłonny. 6 denarów jest w moim odczuciu trochę ofertą na wyrost. Coś zostało lepiej opisane niż w było w rzeczywistości. Wydaje mi się,że śmierć w połączeniu z tymi wszystkimi kartami mówi o zakończeniu i porzuceniu kursu.

Napisano

co mi da ten kurs wyszły karty

10 buław, 9 mieczy, 6 denarów, 3 buław

Wg mnie mimo, że pracy jest dużo i troszkę się pomęczysz nad zakuwaniem, może nawet nocami cyz wieczorami ( 9 mieczy) to jednak ostatecznie okaże sie, że warto go byo zrobić bo w przyszlości się przyda (3 buław). Na pewno korzystnie wpłynie na ocenę potencjanego pracodawcy,który zwróci uwagę na to, że się rozwijasz,doszkalasz. Bedziesz mogła wykorzystac tą wiedzę wprzyszlosć,więc jak najbardziej kurs się przyda i na marne wysiłki nie pójdą :okok:

• 4 tygodnie później...
Napisano
10 buław, 9 mieczy, 6 denarów-> śmierć XIII

6 denarów jest w moim odczuciu trochę ofertą na wyrost. Coś zostało lepiej opisane niż w było w rzeczywistości. Wydaje mi się,że śmierć w połączeniu z tymi wszystkimi kartami mówi o zakończeniu i porzuceniu kursu.

:_oklasky: Faktycznie, rzuciłam to w diabły, nie dałam rady.

Dzięki za odpowiedzi!

Napisano

uu a ja taką pozytywnniejsza wersje stworzyłam chcąc dobrze xD

wdiać musze pisać co widzę otwarcie.

Napisano (edytowane)
co mi da ten kurs wyszły karty

10 buław, 9 mieczy, 6 denarów, 3 buław

Przepraszam, nie brałem wcześniej udziału w tym wątku, chociaż czytałem wcześniej, a nie odpowiedziałem nic, bo nie byłem pewny właściwej odpowiedzi.

Teraz po fakcie, jak wiemy już jak to się kończyło to ja tu dalej nie widzę w kartach jakiegoś logicznego uzasadnienia tego co się stało w rzeczywistości. Finalna karta 6 Denarów, czy niech będzie nawet 3 Buławy... Ja nie poniał iluzji.

Edytowane przez x-latek
Napisano

ooo szkoda ze rzuciłaś kasę straciłaś?

tu mogłoby sie zwrócić to co włożyłaś mega ciężki wysiłek aczkolwiek opłacalny według kart

Napisano

Wg mnie spelnienia nie da. Widac tu wiecej inwestycji niz pozniej zyskow. Z podsumu masz Smierc i HB Rydwan.

Bedziesz miala mase watpliwosci z czasem i w koncu zdecydujesz sie na cos zupelnie innego.

PS. teraz dojrzalam jeszcze te 3 Bulaw

Wiec plus ta karta zdanie odrobinke inne.

Mysle, ze kurs dalby Ci perspektywy na przyszlosc. Z czasem. I to dosc ladne.

Takze tu zgadzam sie w pelni z Iridos. Warto byloby kontynuowac.

Napisano

Pewnie tak, ale nie mam tyle czasu:/ Zresztą mogłoby się opłacić w przyszłości, a ja potrzebuję czegoś opłacalnego już teraz:)