Skocz do zawartości

Którego wybrać??

piekielko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niedawno zakonczyłam związek ze swoim długoletnim partnerem i poznałam nowego Pana...problem w tym że rozważam powrót do starego partnera...stąd moja prośba o waszą pomoc.

Postawiłam dwa rozkłady na nowego i starego partnera

Pierwsze moje pytanie brzmiało "Jak będzie wygladał mój związek kiedy wróce do starego partnera?" o to co wyszło:

król mieczy- 6 kielichów- 5 buław

Drugie moje pytanie brzmiało " Jak bedzie wygladał mój związek z nowym panem?" o to co wyszło:

Królowa denarów-królowa mieczy- 7 kielichów

W pierwszej interpretacji wydaje mi się że to oznacza chłodny związek w drugiej zaś na odwrót, nie wiem jak mam to interpretować. Proszę o pomoc kochani, może karty pomogą mi w podjęciu decyzji...

• Maestro
Napisano

Jak wrócisz do byłego masz powtórkę z rozrywki, znowu tarcia i spory, przy drugim albo druga kobieta się pojawi, albo sama go zakończysz na rzecz innego..Wydaje mi się jednak, ze TY i tak do byłego wrócisz..

Napisano

Powrót do byłego despotycznego partnera jak z bicza strzelił plus dodatkowe wahania, czy aby dobrze zrobiłaś, a z drugiej strony sentyment do niego.

Co do związku z nowym partnerem to będzie on taki dosyć rachunkowy, intelektualny, mało uczuć, a jak juz to takie bycie razem, bo sie dobrze dogadujemy. Sama nie wiesz czego chcesz i czy na pewno chcesz innego partnera. Z Twojej strony widze chłodna kalkulacje na nowego.

Napisano (edytowane)

Pierwsze moje pytanie brzmiało "Jak będzie wygladał mój związek kiedy wróce do starego partnera?" o to co wyszło:

król mieczy- 6 kielichów- 5 buław->suma Sprawiedliwość; HB - Siła

początkowo możliwe, że eks starałby się i dbał o relacje wspólną, czyniłby miłe gesty, ale czułabyś mimo to jego pewien rodzaj zamnięcia się w sobie częściowy i nie dopuszczanie CIę w pełni do samego siebie. Może oddać ciało i czas, ale całego serca nie odda na stałe. Relacja opierałaby się na dobrych wspomnieniach i próbach reanimacji tamtych dobrych czasów,który trwałby jakis czas, po czym jedno z Was (partner) poczułby dysonans pomiędzy rzeczywistością i tym jako to aktualnie wygląda, a tym co zostało wyidealizowane z przeszłości. Może też tu pokazywać się pragnienie wolności, przezywania zmienności wtedy może być nerwowy i zły, a na końcu widać, że ta siłą emocji wręcz narastałaby, aż w końcu odeszedł by niespodziewanie, a może spodzieanie psując to co budował na początku.

Drugie moje pytanie brzmiało " Jak bedzie wygladał mój związek z nowym panem?" o to co wyszło:

Królowa denarów-królowa mieczy- 7 kielichów -> suma Świat/Cesarzowa; HB - Rydwan

Nowy Pan sprawiłby, że w życiu codziennym czułabyś, że masz kogoś u swego boku, kto wesprze, pomoże, troszkę to zagrawałoby na związek z wygody czy rosądku byle by nie być samą bo widać, że nie ma tu uczuć do nowego Pana tylko praktyczność i potrzebę bycia z kimś. W każdym razie oczekiwania Pan spełni początkowo, ale po pewnym czasie będzie brakowało Ci czegoś ważnego dla Ciebie co dawał Ci Eks. Uczucia, romantyzmu, sentymentalizmu.Posiadasz duszę romantyczną i pragniesz czułości, radości i pieknych wspólnych chwil z wzajemną przyjmenością. Z powodu tęksnoty serca , duszy za takim uczuciem zaczniesz marzyć o tym co pieknego przeżyłaś, piekne slowa, czułę gesty...relacja nowa zacznie być w tym momencie farsą bo serce będzie ciągnąć za poprzednim partnerem i nie będziesz czuła się szczęśliwa.

NIe zazdroszczę sytuacji szczerze mówiąc... z byłym parrnerem łączyło Cię bardzo dużo i myslę, że będziesz darzyć go uczuciem do końca życia czy tego będziesz chcieć czy nie bo to jakby niezależne od Ciebie. Mogłabyś uczynić wszystko by w sobie zdusić uczucia, ale i tak coś tam wciąź wbrew Tobie będzie się tlić. Stary Pan okaże się porażką bo będzie powtarzać wciąż ten sam schemat relacji jaki już pewnie przerobiliście. Z kolei nowy Pan nie będzie w stanie Cię uszczęśliwić pod katem przeżywania gębszej wspólnej miłości dopóki nie zapomnisz przeszlości.

wszystkeigo dobrego :slonko:

Edytowane przez Daffne
Napisano (edytowane)

W przypadku pierwszej opcji powrót z rozrywki, nic się nie zmieni, nadal będzie dużo konfliktów. Druga opcja to poczucie bezpieczeństwa, więcej tu rozsądku i rozmyślanie jakby to było gdybym wróciła do poprzedniego partnera.

Edytowane przez zakretka23
Napisano

król mieczy- 6 kielichów- 5 buław ---> VIII Sprawiedliwosc, HB XI Pasja i II Kaplanka

Przede wszystkim tu powrot bedzie realny tylko wtedy, jezeli dacie sobie zupelnie nowa baze. Musicie byc ze soba szczerzy i pewne rzeczy zwyczajnie sobie wyjasnic. Tu widac, ze checi bylyby nawet i chyba lgniesz mocno do niego. Nie jest Ci obojetny. Jednak... przeszlosc moze Wam nie dac spokoju. Bedzie wylazic, jak sloma z butow. Dlatego wazna ta baza... i dopiero potem na tym budowac.

Królowa denarów-królowa mieczy- 7 kielichów ---> XXI Swiat, HB VII Rydwan

Tu niby wszystko fajnie, ale bedziesz wspominac bylego i myslec, co by bylo, gdyby. Tylko, jezeli jestes w stanie 100% zapomniec przeszlosc i zajac sie nowym partnerem, mialoby to szanse powodzenie. W przeciwnym razie wahania i szarpanie w te i we w ten, bedzie niepotrzebnie obciazac zwiazek.

Napisano

Do interpretcji poprzedniczek nie mam nic

do dodania ani ujecia.

Zycze powodzenia:bukiet_na:

Napisano

Po co tworzyć coś nowego, gdy jeszcze się tkwi w czymś starym? Najpierw musiałabyś się odciąć od exa, aby móc spróbować zbudować coś trwalszego z kimś innym. Póki będziesz myślami związana z poprzednim, nie ma sensu starać się o kogoś innego.

Napisano

Niedawno zakonczyłam związek ze swoim długoletnim partnerem i poznałam nowego Pana...problem w tym że rozważam powrót do starego partnera...stąd moja prośba o waszą pomoc.

król mieczy- 6 kielichów- 5 buław-> sprawiedliwość XI

Jest to mężczyzna dość srogi i krytyczny, zdolny do konfliktów, powróci taka atmosfera jak była przy rozstaniu, może Cię to troszkę kosztować. Jeśli jesteś w stanie przebić ten mur i zacząć wsyzstko odnowa może być tu jakaś szansa, ale czy warto to już zależy od Ciebie.

Królowa denarów-królowa mieczy- 7 kielichów-> świat XXI

Z pewnością poczujesz się bardziej pewna siebie i atrakcyjna. Wydaje mi się,że królowa mieczy pokazuje dalej Twoje nastawienie do tej relacji i jej przyszłości. Wniesiesz tutaj troche swojego chłodu i doświadczenia z poprzedniego związku. Zaczniesz o czymś marzyć i robic plany. Wydaje mi się,że z tego może powstać związek.

Napisano

Niedawno zakończyła związek, jeszcze jej poprzedni partner nie wyparował z głowy. A póki się nie oczyści, nie stworzy nic nowego.

Napisano

król mieczy- 6 kielichów- 5 buław

Królowa denarów-królowa mieczy- 7 kielichów

W pierwszej interpretacji wydaje mi się że to oznacza chłodny związek w drugiej zaś na odwrót, nie wiem jak mam to interpretować. Proszę o pomoc kochani, może karty pomogą mi w podjęciu decyzji...

Witaj,

Skupilam sie na tym drugim panu i zaniepokoila mnie karta 7 kielichow. Bo ta karta moze oznaczac jakas iluzje, rozczarowanie ta relacja, albo z powodu tego, ze jakas twoja wizja nie wyjdzie, albo ze relacja z tym drugim wcale moze nie wygladac tak rozowo, jak ci sie wydawalo. Na karcie mamy osobe (talia rider waite), ktora patrzy w niego i wyobraza sobie rzeczy nierealne, np: zamek ze zlota. Na innej talii, nie pamietam nazwy, kobieta na karcie ma swoja wizje, ze jest z danym mezczyzna, szczesliwa, a to jest jej tylko iluzja, piekne marzenie. To moze sie roznie przejawic ta karta, albo nierealne oczekiwania, nierealne marzenia, albo np: jakby z tego jakis zwiazek powstal to sie moze okazac, ze wcale nie tak dobrze bedzie w tym nowym zwiazku, iz twoje wyobrazenie, moze nie miec nic wspolnego z rzeczywistoscia. Karta 7 kielichow, ktora przynosi najczesniej zludzenie, falszywe nadzieje, albo zwiazki w wyobrazni, badz wyobrazenie o zwiazku idealnym, osobe ponosi wyobraznia, pomysli nie dozrealizowania, myslenie zyczeniowe. I nawet jesli np: twoje marzenia beda typowe jak u wielu kobiet, np: bycie z dana osoba, to ta karta czesto zapowiada ze to moze sie nie udac.

Przytocze jeden przyklad:

Pewna kobieta zakochala sie, w pewnym mezczyznie, on byl samotny, ona takze. Ona chciala z nim po prostu byc, ale on nie mogl spelnic jej marzenia, czyli 7 kielichow, rozczarowanie, zwiazek w sferze marzen.

Inna kobieta, ktora takze byla w zwiazku z pewnym panem, poczatkowo gdy go poznala, jej sie wydawalo ze to bedzie wspaniala milosc, wspanialy czlowiek, gdy juz ze soba byli, bardzo sie rozczarowala ta osoba (7kielichow).

Pozdrawiam.

Napisano

związek z nowym panem - iluzja, nie przyniesie oczekiwanego przez Ciebie rezultatu, możesz się rozczarować

powrot do "byłego" - mogą tu byc dalsze spięcia, ale bardzo możliwe że własnie taką decyzję podejmiesz

Napisano

wg mnie ani jeden a ni drugi nie zapowiada związku idealnego, ale jak powszechnie wiadomo cudne jest nudne;), więc nie ma co nastawiać się na sielankę

w pierwszym widać ścieranie się 2 podobnych biegunów może nawet rywalizacje kto będzie wiódł prym

w drugim wydaję się, że związek pozostanie w sferze marzeń, a jeśli się mylę i będziecie razem to może okazać się, że nie spełni twoich oczekiwań