Skocz do zawartości

Co sen oznacza

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Miałam dziś sen, krótki. Śniło mi się, ze nagle przypomniałam sobie, czy w zasadzie dowiedziałam, ze mam w poniedziałek i wtorek (a była sobota) egzaminy z muzyki, j.polskiego i chyba historii. Czułam presję czasu, jednocześnie też byłam radośnie podekscytowana, że znowu będę mogła się sprawdzić. Stwierdziłam, że z muzyki przejrzę sobie internet, j.polski umiem i muszę sobie powtórzyć w zasadzie historię. Pamiętam, ze w tym śnie było sporo słońca i moje dziecko gdzieś w tle.

Sprawdziłam w necie (nie mam kart w pracy,ale mi się ładnie sprawdza) co ten sen oznacza?

6 Monet (pokazała mi się odwrócona) Kapłanka 9 Mieczy suma Kapłan HB Gwiazda/Sprawiedliwość

pierwsza karta pewnie informuje o jakiejś nierównowadze w moim życiu, potem mam Kapłankę, która pewnie zaleca mi cierpliwość, w 9 mieczy mam samoudręczanie się. Podsuma może mówić o opiece Sił Wyższych i o tym, ze wszystko mi się w życiu ułoży i wyrówna.

Napisano

jaki miałaś stosunek do lekcji muzyki,polskiego i historii w szkole?

• Maestro
Napisano
jaki miałaś stosunek do lekcji muzyki,polskiego i historii w szkole?

Zawsze byłam dobra z j.polskiego i historii, zdawałam nawet maturę i egzaminy na studia z obu.Muzykę zawsze kochałam, nawet należałam do chóru szkolnego w podstawówce (z moim przytępionym słuchem:lol:).

Napisano (edytowane)

Miałam dziś sen, krótki. Śniło mi się, ze nagle przypomniałam sobie, czy w zasadzie dowiedziałam, ze mam w poniedziałek i wtorek (a była sobota) egzaminy z muzyki, j.polskiego i chyba historii. Czułam presję czasu, jednocześnie też byłam radośnie podekscytowana, że znowu będę mogła się sprawdzić. Stwierdziłam, że z muzyki przejrzę sobie internet, j.polski umiem i muszę sobie powtórzyć w zasadzie historię. Pamiętam, ze w tym śnie było sporo słońca i moje dziecko gdzieś w tle.

Lekcje rozumiałabym jako konieczność dosłownej lekcji, ale życiowej związanej w zależnoości od poziomu szkoły z tym co konieczne dla nas lub wyższe. W tym przypoadku była to podstawówka a więc lekcja dotyczy podstawowych rzeczy: muzyka, polski...są to przedmioty budzące romantyczność i emocje także Twoja lekcja będzie dotyczyła twojej potrzeby dostarczania podstawowych emocji, uczuć i miłości, których może brakować. Dowiedziałas sie, ze masz w poniedziałek egzamin,ktory symbolizuje na ogół poczatek tygodnia...co świadczy o tym, że może to dotyczyć pragnienia nowego początku i miości. Byłaś z tego powodu podekscytowana bo lubisz wyzwania i chcesz zmierzać do realizacji własnych głębszych pragnień, przygotowując się do zrealizowania zadania (egzaminu) wiedziałaś, że musisz tylko przyjrzeć sie własnym uczuciom (muzyka) i więcej sie o nich dowiedzieć (inyternet źrodło wiedzy), wyrażać uczucia i emocje umiesz - romantyczność (j polski), ale jeszcze czułaś też potzrebę przygotowania i powtórzenia sobie wiedzy zdobytej w przeszłości,która wiele Cię nauczyła (historia). Mądry i wazny sen pokazujacy twoją drogę i duchowe lekcje przygotowujące Cię do nowego :))

Edytowane przez Daffne
Napisano

Myślę podobnie do Daff :)

co mogę do tego dodać :mysli:

że czujesz, że do pewnych spraw czas już Cię goni, że pewne wnioski już powinnaś 'wywnioskować'... ponad to o egzaminach, które masz mieć o mały włos prawie zapomniałaś... to tak jakby prawie stare lekcje zostały zapomniane...

Sobota tutaj może być takim dniem, w którym właśnie nadrabiamy zaległości, uczymy się, powtarzamy pewne rzeczy. W końcu w pewnym sensie jest to ostatni dzień tygodnia :) Ostatni czas by lamka się zaświeciła i sobie przypomnieć stare lekcje i przyswoić to co zostało jeszcze nie przyswojone.

(9 Mieczy) dużo wiedzy już masz :) i inteligentna jesteś i wewnętrznej mądrości też masz sporo (kapłanka) i intuicję, która kieruję Cię w dobrą stronę i jest głosem, który 'budzi' Cię we właściwym czasie :)

A z resztą bardzo pięknie to wszystko Daff napisała o tym śnie :slonko:

Napisano

no to przeczytałam interpretację Daff no i już nie mam nawet co dorzucić:-))))))