Skocz do zawartości

Bieganie (ZWERYFIKOWANY)

Vivere

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po roku przerwy wracam do biegania.

czy przy ustalonym planie treningowym złamię (swobodnie) 10 km / 1 h - bez kontuzji do 11 listopada?

5 mieczy Moc Gwiazda

oby ta 5 mieczy pokazywała moja waleczność :)

Jestem na TAK...

Napisano

powinno Ci się udać, choć z początku może być jakiś kłopot, możliwe, że zdrowotny to właśnie ta 5 mieczy,ale potem się podniesiesz. Masz karte moc to oznaka dobrej kondycji fizycznej, potem gwiazda i w podsumie moc. Tyle ile wkładu w to włożysz taki będzie rezultat. Ale karty są dobre.

Napisano
Po roku przerwy wracam do biegania.

czy przy ustalonym planie treningowym złamię (swobodnie) 10 km / 1 h - bez kontuzji do 11 listopada?

5 mieczy Moc Gwiazda

oby ta 5 mieczy pokazywała moja waleczność :)

Jestem na TAK...

Hohoo:) I sportsmenki są tu wśród nas widzę.

Karty dobre oprócz tych 5 Mieczy, które mogą mówić o jakimś przeforsowaniu organizmu na początku lub w trakcie, albo jakimś innym problemie. Moc, że na wypadek czegoś takiego poradzisz sobie z tym i będzie dobrze. Ale czy do 11 listopada? Przez tą Gwiazdę to nie byłbym tego taki pewien.

Napisano
Czy przerwałaś biegaie ze wzgledu na kontuzje i teraz chcesz zaczac ponownie?

hm, musiałam odstąpić od sportu wyczynowego ze względów zdrowotnych a później miałam "duze" zmiany zawodowe.

Ps. dziś zrobiłam dłuższe wybieganie ku sprawdzeniu swoich sił. 1 i 1/2 godziny ciągłego, bezstresowego (8-9km/h) biegu nie powoduje kłopotu. Tętno mi fiksuje gdy przyspieszam. Wystarczy, że zawiąże buty juz mam 130 :)

Napisano (edytowane)

5 mieczy tak mi sie skojarzyła: że to nie jest do końca czysta gra :).Twój organizm nie do końca gotowy, ale umysł tak. Próbujesz troche przechytrzyć swoje ciało. Nie wiem. Moze sie myle. Ale 5 meczy i siła do tego to ogromna motywacja, chęć. Myśle jednak, że dasz radę, chociaż po pierwszym sukcesie mozesz poczuc, że tak łatwo nie będzie. Ale dasz radę :) Nie forsuj sie jednak. Gwiazda Ci to podpowiada. 5 mieczy daje efekt, ale jakim kosztem.... bardzo często czytam, ze 5 mieczy to karta porażki. Nie do końca z się z tym zgadzam (z moich doswiadzceń). To zwyciestwo jednak. Tak jak miało być, plan zrealizowany. Ale priorytety po drodze sie zmieniły i włąsnie... pyrrusowe zwycięstwo. Moc natomiast potrafi rozłożyć siły równomiernie. Nie ma z tym najmniejszeo problemu.

Edytowane przez emilr
Napisano

hmmm wydaje mi sie, ze w 5 mieczy pokazuje sie jakies ostrzezenie - czy aby na pewno dbasz o kolana? proponowałabym wzmocnić się glukozaminą / artresanem na czas treningów, bo poza tym, zę miecze kojarzą mi sie z bieganiem na zimnie to mogą być małą wskazówką.

Moc - no bedziesz szła w zaparte nie ma co, bedziesz miałą duzo motywacji a gwiazda - uda sie jak nic :D

Napisano

Trida

czy aby na pewno dbasz o kolana?

Z kolanami nie mam, póki co, problemu. Buty mam dobre, nie robię grzebnięcia z pięty, biegam leśnymi drogami, na niskim pulsie .... Właśnie chcę uniknąć wszelkich kontuzji ortopedycznych. Ale ... nie mogę się doczekać kiedy przyspieszę :)

miecze kojarzą mi sie z bieganiem na zimnie
i o to właśnie chodzi, to celowy wybór, zimowa alternatywa. Rower i rolki spoczną na ten czas w garażu.
Napisano

myślę, że się uda, ale 5 mieczy ostrzega, aby się nie przeforsować zbyt szybko...

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Mogłabyś to zweryfikować?:icon_smile:

Czy może już zapomniałaś o samym rezultacie do tej pory hehe

Napisano

5 mieczy Moc Gwiazda

Mi 5 mieczy mowi o przegranej wiec raczej nie widac zaplanowanych biegow, przynajmniej nie we wskazanym czasie.

Napisano

napisałam właśnie interpretkę haha cofam i czekam na weryfikacje :]

Napisano

Mnie rowniez niepokoi ta 5 mieczy-nie na darmo mowi sie, ze to takie pyrrusowe zwyciestwo. Zwyciestwo, ktore okazuje sie porazka, bo koszta poniesione przez nas przewyzszaja wygrana. Moc ogolnie swiadczy o dobrym zdrowiu ALE kaze zadbac o SERCE - to nie silnik samochodu, ktory w razie czego mozna wymienic! Gwiazda mowi mi, ze masz calkiem niezla karoserie, ale sama wiesz,ze bez silnika zamiast skrzyni biegow mozesz sie dorobic tej drewnianej ;-) A tak na serio-myle, ze jak sie uprzesz, to dopniesz swego-taka ta 5 mieczy jest-ale moc sugeruje potencjalne problemy z sercem, a potem masz Gwiazde czyli zdrowienie..Nie forsuj sie zatem, dbaj o dobry jakosciowo sen i wypoczynek. Moc zacheca do aktywnosci, ale Gwiazda radzi, by wysilek fizyczny rownowazyc odpowiednim odpoczynkiem i regeneracja zwlaszcza noca. Powodzenia!

Napisano

AAAAAAAAAAAA zapomniałam!

Weryfikuję:

Nie zmierzyłam czasu w planowanym biegu 11 listopada. Odpuściłam z powodu przeziębienia. Ale, nie złamałabym zaplanowanego czasu. "Tak dobrze żarło a zdechło" :D Zbyt ambitne treningi założyłam po przerwie i zamiast rosnąć w siłę cofałam się.

• Lubię to! 1
Napisano
myślę, że się uda, ale 5 mieczy ostrzega, aby się nie przeforsować zbyt szybko...

I tak też się stało, musiałam zwolnić :D