Gość Euterpe Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 (edytowane) Pytałam się tutaj o dwóch panów, czy są obecnie w związku(chłopak, narzeczony, mąż itp.). W pierwszym przypadku mi wyszło: III Cesarzowa, Król denarów, IX pucharów. W drugim: IX mieczy, XVIII Księżyc, II miecze. Okazało się, że pierwszy jest singlem, drugi ma dziewczynę. Dlaczego w ostatnim przypadku wyszły takie ponure karty? IX mieczy nie napawa szczęściem, Księżyc to złudzenie, II miecze też z uczuciem mi się nie kojarzą, za dużo chłodu. O ile w tym pierwszym przypadku jeszcze się domyślę dlaczego wyszło tak a nie inaczej, ale co w tym drugim wskazuje na związek? Dwa psy(czy pies i wilk) albo dwa miecze? Jakie karty pokazują Wam, że ktoś jest już zajęty? Edytowane 20 Marca 2014 przez Euterpe Cytuj
panna.marta Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 W pierwszym przypadku mi wyszło: III Cesarzowa, Król denarów, 9 pucharów- ma kobietę i nie wiem czy to nie ktoś na stałe albo może i nawet żona, 9 pucharów móże wręcz mówić o tym,że mieszkają pod jednym dachem. W drugim: 9 mieczy, XVIII Księżyc, 2 mieczy- ten drugi może być wolny,ale może mieć nie załatwione sprawy z przeszłości. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 Też myślałam, że Cesarzowa może oznaczać jego partnerkę(moje pierwsze skojarzenie), ale to mój znajomy i powiedział, że nie ma dziewczyny. A pod jednym dachem mieszka tylko z rodzicami. Po co miałby kłamać? W drugim przypadku jestem na 100% pewna, że ma. Nawet na fb pisze, że jest w związku(+ z kim; imię i nazwisko danej osoby). Są ze sobą, jak się okazuje 3 lata. Cytuj
Tarocistka_doradca Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 (edytowane) Witaj To moga byc naprawde rozne uklady, moze wymienie te sprawdzone, gdzie rzeczywiscie ktos tam byl, jakas partnerka albo partner. 1). Jakas krolowa albo Cesarzowa oraz karta kochankow albo 2 kielichow albo As kielichow. As kielichow najczesniej sugerowal, ze to mogl byc poczatek jakiegos zwiazku. 2). Karta Sad albo 10 kielichow plus kochankowie albo 2 kielichow w tym ukladzie karty mowily ze ktos juz mial rodzine (sad albo 10 kielichow). 3). Cesarz badz jakis krol (najczesciej krol palek albo kielichow) plus Arcykaplan, kiedys dwa razy wyszlo dla pewnej pani, ktora pytala o faceta, a on byl zonaty {slub koscielny - arcykapalan - cesarz (on)}. 4). Polaczenie kart Cesarz plus Cesarzowa plus np: 2 kielichow albo Kochankowie. 5). Jakis krol albo cesarz + 2 kielichow albo Kochankowie, jesli pyta kobieta czy dany facet jest samotny, czy nie. 6). Krolowa kielichow + Sad albo 10 kielichow - ta kobieta jest mezatka i ma rodzine. Itd. Pozdrawiam serdecznie, Barbara. Edytowane 6 Października 2013 przez Tarocistka_doradca Cytuj
mlodzia Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 W pytaniach od "czy" trzeba ustalać która karta jest odpowiedzią a która tłem . Byłoby łatwiej interpretować . Pzd Cytuj
Gość Euterpe Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 panna.marta - nie dziwię Ci się Jak ich obserwowałam też nie mogłam uwierzyć, że jest na odwrót... Ten pierwszy zachowuje się jakby kogoś miał na boku a co do tego drugiego, to nie wskazywało, aby kogoś miał, traktował ją jak koleżankę, w pewnym momencie gorzej, ale nigdy bym nie pomyślała, że coś ich łączy, no... mają kilka wspólnych zdjęć... Cytuj
panna.marta Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 wiesz, ja uczę się kart dopiero od pół roku,więc może nie trafiam po prostu poczekaj jeszcze na inne wpisy. Cytuj
SacralNirvana Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 (edytowane) Ogolnie te pytania zaczynajace sie od czy... to tak na dwoje babka wrozyla.... hmm... ale ok. Przy pierwszym powiedzialabym, ze jest jakas kobieta, z ktora lacza go wiezi dosc luzne, ale obojgu sprawiaja radosc. Jest przyjazn, ona jest dla niego wazna, ale niekoniecznie musza ze soba zyc. 9 Kielichow to taka znajomosc bez przymusu. Kazde ma swoj swiat i sa na siebie otwarci. Nie, bo musza, a bo chcia. Tzw. znajomosc z potencjalem, z ktorej mogloby cos byc, ale na razie nic szczegolnego (w sensie uczuciowym) nie ma. Co do drugiego rozkladu. Tu powiedzialabym, ze pan jest po rozstaniu i byc moze ma jeszcze nie do konca zamkniete pewne sprawy. Widac tu duzo myslenia, duzo niepewnosci a takze kontakty takie stricte wykalkulowane. Jak to ma np. miejsce albo po rozstaniach albo tuz przed rozstaniem. Inna opcja, ze ma jakas znajomosc netowa, ktora zajmuje jego mysli i wprowadza w niepewnosc dosc spora, kombinuje duzo... ale wlasnie na razie netowo idzie. Teraz doczytalam... Okazało się, że pierwszy jest singlem, drugi ma dziewczynę. Jak pisalam wyzej. 2 Mieczy to takie wykalkulowane kontakty. Czego tam brak to ciepla, ognia, uczucia. Wyszly Miecze i Ksiezyc. 2 Mieczy to relacje, ktore nie moga dlugo trwac w tej formie. Tam nie ma wiekszego zaangazowania... Nastepna w kolejce po 2 Mieczach jest 3 Mieczy... a ta juz bolesnie kroi. Chwilowo, dla rownowagi, 2 Mieczy, moze byc ok... Dlugotrwale... kaleczy relacje. Ale tez nie wynika z niczego... Karty pozostale wskazuje, ze relacja wprawdzie istnieje, ale nie ma sie dobrze. Czyli ogolnie z obiema interpretacjami trafilam. Jedno, ze nie relacja... ale moze jakas kobieta i potencjal na znajomosc, Drugie, ze Widac tu duzo myslenia, duzo niepewnosci a takze kontakty takie stricte wykalkulowane. Jak to ma np. miejsce albo po rozstaniach albo tuz przed rozstaniem. Czyli relacja jest wprawdzie, ale moment wskazuje na to, ze dobrze sie nie dzieje. PS. 2 Mieczy to nie walka... 2 Mieczy to relacja rutynowa juz bardzo tez. Jak to Denner opisuje. Jak jedno chce ogladac tv i drugie, ale oboje co innego, to nie kloca sie, tylko kupuja drugi telewizor. Czyli niby kompromis jest, ale taki, zeby uniknac emocji, zaangazowania, z czasem tez zbytniego uczucia. To nie na relacje uczuciowe... Uczucia w takim srodowisku umieraja. Edytowane 6 Października 2013 przez SacralNirvana Cytuj
x-latek Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 (edytowane) Tak czytałem czytałem ten wątek ze 2, 3 razy, łącznie z tym postem Sacralki i dalej nie mogę znaleźć tu jakiejś logicznej spójności kart co do postawionego pytania. Też bym powiedział po tych kartach, że pierwszy pan kogoś ma, a ten drugi nie. Euterpe, a może Ty kładąc te karty to założyłaś już sobie tak w głębi głowy/swej podświadomości pytanie o ewentualne relacje tych panów/stan ich relacji? A pytanie tylko postawiłaś takie jakie postawiłaś. Hę? W końcu Sacral też Ci odpowiada tak jakbyś pytała o ich relacje. Edytowane 6 Października 2013 przez x-latek Cytuj
Gość Euterpe Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 (edytowane) W sumie coś w tym może być. Z reguły na pytanie, gdzie chcę mieć odpowiedź tak/nie losuję jedną kartę. Coś mnie jednak podkusiło, aby ciągnąć trzy, nie wiem dlaczego. Już wiem! Gdy przy pierwszym wylosowałam kobietę(III Cesarzowa), pomyślałam 'tak, on kogoś ma' i dociągnęłam, aby zobaczyć, co jest grane. W kolejnym wypadku, też dociągnęłam więcej, tak już dla pewności. Edytowane 6 Października 2013 przez Euterpe Cytuj
x-latek Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 Przy tym pierwszym to jeszcze tak upewnij się lepiej. Cytuj
SacralNirvana Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 Ogolnie w pytaniu ma/nie ma... zawiera sie pytanie o relacje. Tu dobrze byloby, zeby zaznaczac, ze karty sa dociagane. Dla mnie takim zaznacznikiem jest np. + Po plusie karty sa dociagane. Po przecinku wyciagane jednym ciagiem. Np. Warto pisac, jak byly ciagniete. Nadal z tych kart uwazam, jak uwazam. Ogolnie, jezeli widze karty, czytam, jak je czuje. Tu tak... Hmm... Weszlam w relacje, zeby uzasadnic swoje odczucia co do ma czy nie ma. W pierwszym to wychodzi, ze i ma i tak naprawde nie ma. Kobieta jest w tle, ale nie jest jego kobieta. Przyjazn byc moze. Tyle... Wiec oficjalnie nie ma. Druga relacja, jest jaka jest, ale oficjalnie jest. Wiec ma. Cytuj
x-latek Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 Te 9 Puch na końcu to może to że życzyłby sobie takiej o jakiej myśli, takiej idealnej (Cesarzowa) hehe Cytuj
SacralNirvana Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 Tez... 9 Kieli to kontakty z ludzmi, ktorzy sa tacy, jak my, naturalnie pasuja w nasz swiat. Jak np. w 2 Kielichach otwieramy sie na ludzi, zeby ich do nas przyjac, tak tu jakby naturalnie przyciagamy takie osoby, ktore do nas idealnie pasuja. Bez wysilku. Jakby spotkaly sie 2 bratnie dusze. Tak pan moze odczuwac. Cytuj
x-latek Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 A czemu tym razem nie otrzymałem emaila powiadamiającego o nowym poście tutaj to nie wiem. Cytuj
x-latek Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 O! Już jest. Zawiesił się albo cuś. Tołku teraz nie dojdziesz z tą komputerologią internetową. Cytuj
SacralNirvana Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 Czasem z opoznieniem dochodzi. Cytuj
JagodowaTruskawka Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 W pierwszym przypadku mi wyszło: III Cesarzowa, Król denarów, IX pucharów. - ma kogos i jest z tym kims szczesliwy, nic mu nie brakuje. Moze jednak trzymac to w tajemnicy skoro Ci zaprzeczyl. Mmozliwe ze to poczatki i boi sie mowic o tym glosno. Sama nie iwem, karty jednak mowia co mowia a my tutaj je interpretujemy: P W drugim: IX mieczy, XVIII Księżyc, II miecze. - teskni za kims, moze miec kumpele do towarzystwa na noc do kieliszka badz cos innego albo ta kobieta z ktora jest zwiazku jest dla niego tymczasowa Czytalam caly temat Cytuj
Gość Euterpe Napisano 15 Października 2013 Napisano 15 Października 2013 Już mam! Jak pytam czy dana osoba jest z kimś w związku partnerskim i wyciągam trzy karty i wypada mi dwójka buław/mieczy/monet/pucharów, to wiem, że kogoś ma. Gdy pokazują mi się karty, gdzie jest jedna osoba albo ich brak(8 buław), dany człowiek nie jest w związku. Jakiś czas temu na to pytanie wylosowałam pazia kielichów, 2 kije, królowa kielichów i chłopak miał dziewczynę Cytuj
x-latek Napisano 15 Października 2013 Napisano 15 Października 2013 Jakiś czas temu na to pytanie wylosowałam pazia kielichów, 2 kije, królowa kielichów i chłopak miał dziewczynę Tylko na które? To drugie pytanie z 2 Mieczami? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi