Skocz do zawartości

decyzja dot. współpracy

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

mój mąż wpadł na pomysł założenia konkurencyjnej firmy względem firmy, w której jest obecnie zatrudniony. Jego kolega z pracy podłapał pomysł i teraz podgaduje go, aby razem (+ jeszcze jeden były dyrektor) otworzyli taką firmę. Mój mąż nie jest do końca przekonany co do intencji tego kolegi. Poza tym, ten kolega ma duże dochody i gdyby coś poszło nie tak, to on ma zaplecze finansowe, a my niestety nie mamy i dla nas to jest bardzo duże ryzyko...

karty RW, ułożenie proste

W trakcie tasowania wypadły: XIX słońce, XI sprawka, XIV umiarkowanie – szansa na dobrą współpracę jest, tylko trzeba to wszystko trzeźwo ocenić

Co się stanie jeżeli zdecyduje się na współpracę?

9 denarów + 2 denarów, paź denarów, królowa mieczy – HB XI moc - to tak wygląda, jakby miał pozostać tam gdzie jest i próbować to rozkręcić na boku… i dopiero wtedy jak wynegocjują umowy to wtedy odejść (królowa mieczy).

Co się stanie, jeżeli się nie zdecyduje?

XX sąd, król mieczy, król denarów +paź pucharów – HB II kapłanka – nie mam zielonego pojęcia… to może jakaś nowa praca pojawi się na horyzoncie…

Tło problemu: 10 mieczy – wydaje mi się, że to jest karta, która pokazuje, że to jest pomysł mojego męża…

Ogólny wynik na współpracę między panami: IV cesarz, 4 denary, I mag – HB Eremita – powiedziałabym, że współpraca dobra, cesarz jest stabilny, 4 denarów pokazuje wyjście na zewnętrzne rynki

Wynik na współpracę pod względem finansowym: VII rydwan, XIV umiarkowanie, 4 buławy – HB Rydwan - zyski byłyby szybkie i zadawalające

Rada kart: XII wisielec, 9 buław, VI kochankowie – HB Eremita – żeby jeszcze poobserwować rynek i dopiero wtedy zdecydować

będę wdzięczna, jeżeli ktoś zerknie.

edit: hm... chyba powinno być we wzajemnej... przepraszam... jeżeli tak, to proszę o przeniesienie wątku....

oczywiście karty rozkładałam na prośbę męża

Edytowane przez Iwka78
dopisane: edit
Napisano

W trakcie tasowania wypadły: XIX słońce, XI sprawka, XIV umiarkowanie – szansa jest,ale musisz być ostrożna

Co się stanie jeżeli zdecyduje się na współpracę?

9 denarów + 2 denarów, paź denarów, królowa mieczy – HB XI moc - tmasz szanse na stabilny zarobek, widać,że to może być Twoja druga praca, 2 etat, będzie to dla Was coś nowego lub coś co rozkręcicie od zera, królową mieczy możesz być Ty jako osoba wnosząca inteligentne pomysły i doświadczenie. Moc tylko poskreśla,że gra jest warta świeczki

Co się stanie, jeżeli się nie zdecyduje?

XX sąd, król mieczy, król denarów +paź pucharów – HB II kapłanka – no może Cię ominąć dobry zarobek

Tło problemu: 10 mieczy – może się zdarzyć coś co będzie dla Was wręcz miażdzące, nie wiem co :(

Ogólny wynik na współpracę między panami: IV cesarz, 4 denary, I mag – HB Eremita – ogólnie to chyba dobra,ale któryś z Was może mieć mniejsze fundusze?

Wynik na współpracę pod względem finansowym: VII rydwan, XIV umiarkowanie, 4 buławy – HB Rydwan - wynik bardzo dobry, dość szybkie przychody, stabilne, możliwe nawet podróże służbowe

Ja nym chyba w to weszła patrząc na karty,ale wybór należy do Was:) powodzenia!

• Lubię to! 1
Napisano

tak, my mielibyśmy znikomy wkład finansowy....

podróże służbowe tutaj muszą być bo to jest handel zagraniczny...

dzięki!

Napisano

Radę bym odczytała w ten sposób: czekać, nic nie robić, stać z boku i nadal się zastanawiać.