Skocz do zawartości

Obstawka (WERYFIKOWANY)

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no jakiś diabełek mnie podkusił, żeby rzucić karty na pytanie: kiedy rozpocznę pracę w nowej firmie? obecnie jestem zatrudniona, ale szukam cały czas innej roboty... posucha straszna, bo ja muszę znaleźć robotę blisko domu, więc Wawa odpada...

i tak sobie wymyśliłam - wyciągnęłam po jednej karcie na każdy miesiąc, ale jakoś tej pracy nowej nie widzę... nie chodzi mi o interpretację każdej karty, ale wytypowanie tej jedynej, najwspanialszej:-) ja obstawiam lipiec.... oczywiście zweryfikuję:-)

listopad 2013 - wieża (jak nic rozpierducha w robocie...)

grudzień 2013 - 10 mieczy (kurde... no chyba odejdę sama normalnie no...)

styczeń 2014 -10 buław

luty 2014 - As mieczy

marzec 2014 - rycerz denarów

kwiecień 2014 - 5 mieczy

maj 2014 - 7 mieczy

czerwiec 2014 - 3 buławy

lipiec 2014 - VIII moc

sierpień 2014 - 10 denarów

wrzesień 2014 - rycerz kielichów

październik 2014 - 7 denarów

listopad 2014 - XIX słońce

Napisano

Taka ta pierwsza z najaktywniejszych tu to 10 Buław. Może i styczeń w takim razie. Ewentualnie będzie tak, że będziesz ciągnąć dwie roboty, może... Tą, którą masz i tą jakąś tam nową.

Napisano

zdecydowanie od czerwca masz b duze szanse na coś :) i to dobrze płatnego.

• Maestro
Napisano

W marcu 2014 r., Rycerz Denarów zwiastuje nową pracę;)

Napisano

W marcu może byc gdzies rozmowa ale nic z tego nie będze, w czerwcu cos ciekawego sie rysuje i juz czerwiec/lipiec ja myślę, że te prace dostaniesz, bo kolejny miesiąc to juz etat ;)

Napisano

Też obstawiam czerwiec, coś zacznie sie dziać, moze coś Ciw oko wpadnie, bo w lipcu już Twoje działanie

• 2 tygodnie później...
Napisano

Stawiam na lipiec i sierpień :) ...ale być może już w lutym (as mieczy) zaczniesz szukać aktywniej tj. wysyłać cv, listy motywacyjne. W lutym/marcu może zatrudnią Cię na próbę, ale nic z tego nie będzie(albo będą odwlekać decyzje o zatrudnieniu w nieskończoność).

Napisano

ej 10 mieczy jest negatywna karta w uczuciach a na sprawy finansowo intelektualne dziesiątka to 'pełnia' - wydaje mi się, zę mozesz dostać podwyżkę, bo na grudzień masz 10 buław - czyli niezły zapiernicz (podnieśli pensje to i wiecej wymagają)

w maju bedziesz miała definitywnie dosc i czerwiec bedzie czasem, gdy zmienisz to i owo :)

takie moje zdanie :D

Napisano
ej 10 mieczy jest negatywna karta w uczuciach a na sprawy finansowo intelektualne dziesiątka to 'pełnia' - wydaje mi się, zę mozesz dostać podwyżkę, bo na grudzień masz 10 buław - czyli niezły zapiernicz (podnieśli pensje to i wiecej wymagają)

w maju bedziesz miała definitywnie dosc i czerwiec bedzie czasem, gdy zmienisz to i owo :)

takie moje zdanie :D

dzięki czarownico:-)

aaaa już wiem co się mogło zaznaczyć w tej 10 mieczy w takim razie...

zaczęłam powtarzać język niemiecki i w grudniu zamierzam szukać grupy, aby kontynuować naukę, więc to się mogło pokazać....

• 5 miesięcy temu...
Napisano

częściowa weryfikacja

marzec był bardzo ważnym miesiącem, bo wpadłam na pomysł swojej działalności....

zobaczymy jak to wszystko wyjdzie...

• Lubię to! 1
Gość anhana
Napisano

Ja stawiam na przełom czerwca i lipca jeżeli chodzi o pracę, której chcesz :)

Napisano

W kwietniu i maju możesz mieć pod górkę z realizacją swoich planów. W czerwcu możliwe, ze pojawi się nowy pomysł albo jakiś nowy plan, ewentualnie modyfikacja tego co wymyśliłaś teraz. I to powinno wypalić. W lipcu widać, że będziesz musiała się napracować, ale w opłaci się, bo w sierpniu już masz ful-wypas;). Potem w październiku widać chwilowy zastój, ale chwilowy, bo w listopadzie znowu wychodzi słoneczko:). Powodzenia.

• Lubię to! 1
Napisano
częściowa weryfikacja

marzec był bardzo ważnym miesiącem, bo wpadłam na pomysł swojej działalności....

zobaczymy jak to wszystko wyjdzie...

słuchajcie, ale numer....

dziś jest ostatni dzień marca i dziś właśnie dostałam maila na służbową skrzynkę z agencji pośrednictwa pracy, że są zainteresowani i żebym podała prywatny adres...

podałam... a co mi tam:-)

przesłali mi ofertę, złożyłam CV, ale nie wiem, czy coś z tego będzie....

• Maestro
Napisano
słuchajcie, ale numer....

dziś jest ostatni dzień marca i dziś właśnie dostałam maila na służbową skrzynkę z agencji pośrednictwa pracy, że są zainteresowani i żebym podała prywatny adres...

podałam... a co mi tam:-)

przesłali mi ofertę, złożyłam CV, ale nie wiem, czy coś z tego będzie....

Nie chcę być nieskromna, ale ja wyczytałam to w Twoich kartach, konkretnie, ze w Rycku Denarów może być nowa praca;)

Napisano
Nie chcę być nieskromna, ale ja wyczytałam to w Twoich kartach, konkretnie, ze w Rycku Denarów może być nowa praca;)

ach Ty moja nieskromna:-))))

Cornelia napisała, że będzie tylko rozmowa...

więc ciekawa jestem jak to będzie....:-)

na pewno dam Wam znać:-)

• Maestro
Napisano

No i mam nadzieję, że wyjdzie na moje i na Twoje :))))) Czego Ci szczerze życzę:)

Napisano

Interpretowałam pod pytanie kiedy się zacznie praca w nowej firmie, no a w marcu się nie zaczęła;) Rycek Denarowy jak dla mnie zawsze przenosi coś na dalsze miesiące, stąd moje "będzie tylko rozmowa" (w tym wypadku akurat "tylko" odezwali się), a późniejsze "ale nic z niej nie będzie" wynika już dla mnie z faktu, że karty na kolejny miesiąc, w który denarowy nas przenosi nie pokazują podjęcia pracy.

ALE:

po pierwsze może jedna coś z tej rozmowy wyniknie, tylko właśnie pracę faktycznie podejmiesz w typowanych, późniejszych miesiącach, a po drugie i najważniejsze - ja się mogę mylić :))))

Życzę powodzenia!

• Maestro
Napisano
kwiecień 2014 - 5 mieczy

maj 2014 - 7 mieczy

mozliwe, że obecny szef będzie robił w tym czasie wszystko, zeby Ciebie zatrzymać...:)

Napisano
Interpretowałam pod pytanie kiedy się zacznie praca w nowej firmie, no a w marcu się nie zaczęła;) Rycek Denarowy jak dla mnie zawsze przenosi coś na dalsze miesiące, stąd moje "będzie tylko rozmowa" (w tym wypadku akurat "tylko" odezwali się), a późniejsze "ale nic z niej nie będzie" wynika już dla mnie z faktu, że karty na kolejny miesiąc, w który denarowy nas przenosi nie pokazują podjęcia pracy.

ALE:

po pierwsze może jedna coś z tej rozmowy wyniknie, tylko właśnie pracę faktycznie podejmiesz w typowanych, późniejszych miesiącach, a po drugie i najważniejsze - ja się mogę mylić :))))

Życzę powodzenia!

:-)

mam 3 miesięczny okres wypowiedzenia... więc zobaczymy... na razie CV wysłane, ale jakoś do mnie nie dzwonią, żeby się już na szybko umawiać....

Napisano
mozliwe, że obecny szef będzie robił w tym czasie wszystko, zeby Ciebie zatrzymać...:)

nie wierzę....

to nie ten typ człowieka....

Napisano

**** dalsza weryfikacja*****

w ten piątek, czyli w kwietniu byłam na rozmowie w agencji pośrednictwa pracy...

no i zobaczymy, czy zostanę zaproszona przez firmę X, agencja ma przesłać moją kandydaturę, a pani dyrektor HR ma zadecydować, czy są zainteresowani, czy nie...

• 1 miesiąc temu...
Napisano
**** dalsza weryfikacja*****

w ten piątek, czyli w kwietniu byłam na rozmowie w agencji pośrednictwa pracy...

no i zobaczymy, czy zostanę zaproszona przez firmę X, agencja ma przesłać moją kandydaturę, a pani dyrektor HR ma zadecydować, czy są zainteresowani, czy nie...

***WERYFIKACJA****

właśnie teraz otrzymałam odpowiedź, że niestety wybrali inną kandydatkę....

no ale tak to jest, jak się nie chce już etatu w głębi serca, tylko myśli się o swoim...

• Lubię to! 1
Napisano

7 mieczy na maj w sumie mogłoby sugerować wybór kogoś innego.

Ale czerwiec lipiec są takie karty z nadzieją więc kto wie ;)

Napisano

A, czyli jednak się nie myliłam ;P No to może dalsze też się sprawdzą :D

Napisano

no ciekawa jestem jak to się rozwinie.... i czy w ogóle się rozwinie...

bo już tracę nadzieję, na cokolwiek lepszego...

tutaj niby jestem na nowym stanowisku, ale nie robię nic rozwojowego, wręcz bym powiedziała, że się cofnęłam....

no i znów się stałam czyjąś asystentką.... a to mi nie pasuje...

• 5 miesięcy temu...
Napisano
no jakiś diabełek mnie podkusił, żeby rzucić karty na pytanie: kiedy rozpocznę pracę w nowej firmie? obecnie jestem zatrudniona, ale szukam cały czas innej roboty... posucha straszna, bo ja muszę znaleźć robotę blisko domu, więc Wawa odpada...

i tak sobie wymyśliłam - wyciągnęłam po jednej karcie na każdy miesiąc, ale jakoś tej pracy nowej nie widzę... nie chodzi mi o interpretację każdej karty, ale wytypowanie tej jedynej, najwspanialszej:-) ja obstawiam lipiec.... oczywiście zweryfikuję:-)

listopad 2013 - wieża (jak nic rozpierducha w robocie...)

grudzień 2013 - 10 mieczy (kurde... no chyba odejdę sama normalnie no...)

styczeń 2014 -10 buław

luty 2014 - As mieczy

marzec 2014 - rycerz denarów

kwiecień 2014 - 5 mieczy

maj 2014 - 7 mieczy

czerwiec 2014 - 3 buławy

lipiec 2014 - VIII moc

sierpień 2014 - 10 denarów

wrzesień 2014 - rycerz kielichów

październik 2014 - 7 denarów

listopad 2014 - XIX słońce

przeanalizowałam te karty i tak naprawdę, to one raczej pokazują moje hobby, które próbuję rozkręcić na boku niż moją pracę zawodową...

pewnie dlatego tak jest, bo w tym bym się spełniła i traktuję to jako pracę...

nadal jestem w tej firmie, w której byłam...