Skocz do zawartości

Zdrada

Asiab

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich po dlugiej nieobecnosci w pisaniu,bo poczytywalam czesto.:icon_smile:

No i teraz mam taki problem otoz podejrzewam ze maz mnie zdradza i zapytalam o to karty

odpowiedz As Mieczy

tlo 5 mieczy-Sprawiedliwosc-ksiezyc

No i chyba wychodzi ze jednak zdradza,czuje sie zraniony,odrzucony(5 mieczy)i chce uporzadkowac swoje zycie.No iten tajemniczy ksiezyc.

Prosze o pomoc bo moze dramatyzuje i nie jestem obiektywna.

i

Napisano

As mieczy

5 mieczy, sprawiedliwosc XI, Księżyc XVIII-> wisielec XII

Wydaje mi się, że nie zdradza. Widać to już po asie mieczy. Nawet jeśli przeszło mu to przez głowę, to jego rozsądek mu na to nie pozwala.

on się po prostu od Ciebie mógł odsunąć, czuje się oszukany i nawet może mieć do Ciebie jakieś "ale" o coś. Księżyc może wskazywać na marazm w Waszym związku tak samo wisielec.

• Lubię to! 1
Napisano

Dziekuje,gdzies kiedys slyszalam ze na pytanie jak wyjdzie as mieczy to jest to potwierdzenie.

Miistakke wlasnie tu sie tez zastanawiam bo ukrywa sie jakos z laptopem i lata dziwnie z komorka wiec moze to tylko wirualne cos mu odwalilo.

Marta no marazm troche jest bo on gdzies caly czas biegnie musi cos zrobic gdzies isc a pozniej pada spac.Kurde chyba kryzysik wieku sredniego

Napisano

Asiab te karty wg mnie wskazują, że mąż nie mówi Ci wszystkiego, coś kręci jednak to nie znaczy, że zdradza fizycznie

• Lubię to! 1
Napisano

5mieczy-sprawiedliwosc-ksiezyc->pustelnik

smierc-cesarz-kaplan

gwiazda-pustelnik

cesarz

moze byc ze kontakt netowy, moim zdaniem do fizycznej zdrady nie doszło, gwiazda w podsumie-kobieta atrakcyjna, on-cesarz, pustelnik moze mowic, ze super im sie ze soba rozmawia. nie mieliscie jakiegos kryzysu? nie zmieniło się nic diametralnie? w podumie smierc wyszla jakby cos sie zupelnie zmieniło

Napisano

a moze warto zadac pytanie ...co jest przyczyna takiej sytuacji i postepowania Towjego meza... >akcja ,,, reakcja< wiec moze zastanow sie nad tym czyli soba ?

Napisano

Ja również nie widzę tutaj zdrady.. bardziej Twoje wyobrażenia, panikę, jakieś podejrzenia.. owszem moze coś i ukrywa ale nie zdradę...

Napisano

Po tych kartach mysle, ze maz predzej by myslal o rozstaniu niz o zdradzie. Nie mowi Ci wszystkiego, ale powiedzmy sobie szczerze... kazdy "cos" trzyma dla siebie.

Tu ewentualnie moze byc nie do konca zadowolony z tego, co jest miedzy Wami, wrecz pokrzywdzony. Ale... zdrady nie widac.

Mysle, ze warto przyjrzec sie Waszej relacji blizej.

Z podsumu masz Kolo Fortuny i wg HB Papieza. Wyjdz mu na przeciw... Bo to wyglada, jakby miedzy Wami narastala powoli sciana i mor niewypowiedzaniego. To moze byc przyczyna kiedys zdrady... lub rozstania.

Ale to tylko tak na marginesie.

Natomiast konkretnie - zdrady tu nie widac.

Napisano

nie no zadnego kryzysu nie bylo,wiadomo po 20 latach malzenstwa to nie to co kiedys.

• Maestro
Napisano

Wydaje mi się, ze nie zdradza Ciebie...Ta 5 mieczy mówi o tym, że nawet jeśli jest coś, co pod pojęcie "zdrady" chcemy podciągnąć, to najwyżej są to kontakty netowe. Inna sprawa, że on może rozważać coś takiego, jak skok w bok, o czym mówi mi Sprawiedliwość z Księżycem.

• Lubię to! 1
Napisano

z tych kart ciężko wywnioskować tak poważną kwestię.

Polecam konkretny rozkład Arbogasta na Zdradę.

Proponuję tym razem rozkład dedykowany wierności w związku, temat jest dość drażliwy i nie przez wszystkich jednakowo rozumiany, nawet karty czasem nie pokazują zdrady, gdy zdradzający nie uważa tego za zdradę, dlatego tak precyzyjny rozkład:

1. Tło problemu (czy faktycznie mamy się czym martwić, może to tylko jakieś nasze wyobrażenia)

2. Aktywność seksualna z inną kobietą - czy odbywa stosunki seksualne z inna kobietą niż tą, której wróżymy (tutaj zwracamy uwagę na karty seksualne - buławy, puchary, kapłankę, kochanków, moc, umiarkowanie, księżyc)

3. Aktywność emocjonalna, czy umawia się z innymi kobietami, flirtuje z nimi, może jakieś ciągłe sms-y (tutaj karty "flirciarskie" mówiłyby o takiej zdradzie)

4. Wpływ otoczenia (tutaj patrzymy czy nie wyjdzie jakaś konkretna pani - tutaj ta karta przechylałaby szalę bądź to w stronę punktu 2 lub 3)

5. Świadomość osoby na która stawiamy... (co on myśli o swoim postępowaniu, karta szczególnie istotna, gdy we wcześniejszych wyszła zdrada, koleś może np. nie uważać skoków w bok za zdradę...)

Napisano

Dziekuje wszystkim.

Zadalam teraz kartom pytanie co robic?

Wypadla przy tasowaaniu 10 mieczy(ale zybko ja wlozylam do talii,bo co to bymialo znaczyc,ze skonczyc wszystko?)

odp.10bulaw

tlo 9 bulaw-Diabel-Cesarz

i tak wiec co robic? Udzwignac ten ciezar?Zmierzyc sie z nim?

atlo to juz wogole jakas masakra, ja nie moge.

Napisano
Dziekuje wszystkim.

Zadalam teraz kartom pytanie co robic?

Wypadla przy tasowaaniu 10 mieczy(ale zybko ja wlozylam do talii,bo co to bymialo znaczyc,ze skonczyc wszystko?)

odp.10bulaw

tlo 9 bulaw-Diabel-Cesarz

i tak wiec co robic? Udzwignac ten ciezar?Zmierzyc sie z nim?

atlo to juz wogole jakas masakra, ja nie moge.

udźwignąć bo innego wyjścia nie ma i odważnie stawiać czoła sytuacji, poza tym unikać sporów z panem bo w najbliżsyzm czasie może nie panować nad sobą i swoim porywczym charakterem, w przeciwnym razie może pojawić sie nawet przemoc fizyczna lub/i psychiczna.

Napisano
z tych kart ciężko wywnioskować tak poważną kwestię.

Polecam konkretny rozkład Arbogasta na Zdradę.

Proponuję tym razem rozkład dedykowany wierności w związku, temat jest dość drażliwy i nie przez wszystkich jednakowo rozumiany, nawet karty czasem nie pokazują zdrady, gdy zdradzający nie uważa tego za zdradę, dlatego tak precyzyjny rozkład:

1. Tło problemu (czy faktycznie mamy się czym martwić, może to tylko jakieś nasze wyobrażenia)

2. Aktywność seksualna z inną kobietą - czy odbywa stosunki seksualne z inna kobietą niż tą, której wróżymy (tutaj zwracamy uwagę na karty seksualne - buławy, puchary, kapłankę, kochanków, moc, umiarkowanie, księżyc)

3. Aktywność emocjonalna, czy umawia się z innymi kobietami, flirtuje z nimi, może jakieś ciągłe sms-y (tutaj karty "flirciarskie" mówiłyby o takiej zdradzie)

4. Wpływ otoczenia (tutaj patrzymy czy nie wyjdzie jakaś konkretna pani - tutaj ta karta przechylałaby szalę bądź to w stronę punktu 2 lub 3)

5. Świadomość osoby na która stawiamy... (co on myśli o swoim postępowaniu, karta szczególnie istotna, gdy we wcześniejszych wyszła zdrada, koleś może np. nie uważać skoków w bok za zdradę...)

Dziekuje Daffne.Tez wczoraj zrobilam ten rozklad

1.KrolowaMieczy-czyli chyba troche jest sie czym martwic

2.Krol Mieczy-nie wiem,juz naprawde wymiekam

3.5 kielichow-to juz chyba umarl zwiazek nasz

4.7 mieczy-cos za plecami moimi sie dzieje

5.Glupiec-spontan,nowy poczatek

ale jestem zla,nawet zdania nie moge skleic normalnie.

Napisano (edytowane)

Spokojnie, nie złość się bo to nic nie rozwiąże, a jedynie może pogorszyć :przytul:

KRÓLOWA MIECZY

Wg mnie karta pokazuje Twoją nieufność, złość i ostrożność z jakichś względów. Możliwe, że z powodu ochłodzenia się relacji.

KRÓL MIECZY

myślę, że nie zdradza, stroni od innych kobiet, ale emocjonalnie jest na Ciebie zablokowany przez co żyjecie obok siebie i pojawia się strach u Ciebie z tego powodu.

5 KIELICHÓW

zwierzył się komuś, że jest mu źle i czuje się zawiedziony lub rozczarowany. Może to być ktoś z rodziny bliski mu lub jakiś przyjaciel.

7 MIECZY

ktoś ma częściowo wpływ na jego postawę w relacji, może jest ktos nieprzychylny z rodziny czy otoczeina? :mysli:

teściowa czy ktoś?

GŁUPIEC

zaczyna uważać, że zasługuje na przyjemność i radość by przestać się czuć źle...to jest pierwszy bodziec sprzyjający zdradzie jesli nadarzy się okazja. Pan nie zdradził, ale zaczyna być otwarty na nowe znajomości. Także warto poszukać w sobie win wzajemnie i porozmawiać szczerze. jeśli oboje nie będziecie współpracować kwestia czasu i związek może się rozpaść z winy was obojga bo często albo niemal zawsze winne są dwie strony.

Edytowane przez Daffne
błąd orto
Napisano

No ale masz tam Ksiezyc. Przy Sprawiedliwosc i 5 Mieczy to moze byc wlasnie cos ukrytego, o czym mezu Ci zwyczajnie nie mowi. Po 20 latach to moze byc duzo "rozumie sie samo przez sie"... i moze brakowac zwyczajnego zabiegania o te druga strone, ewentualnie wyrazania jak kiedys milosci, czulosci, poszanowania jej wysilku itd. To juz do zastnowienia.

nie no zadnego kryzysu nie bylo,wiadomo po 20 latach malzenstwa to nie to co kiedys.
Napisano

Krolowa i Krol Mieczy - Wasze oddalenie sie. 5 Kielichow - nie tak mialo byc. 7 Mieczy. Coz, czegos nie wiecie o sobie do konca. Ktos tu nie mowi prawdy. Zdrada? W 7 Mieczy zdrada moze byc. Przy Glupcu w swiadomosci... to przynajmniej myslenie.

Tu widac zwyczajnie, ze zdrada moze sie kroic, ale niekoniecznie musi byc faktem dokonanym. Wasze malzenstwo przezywa kryzys, ktory byc moze Ty odczuwasz tak a maz inaczej. Czesto jest tak, ze jedna strona mysli, ze wszystko jest ok i zmiany widzi tylko po negatywnych zmianach u partnera, a partner dostrzega to stopniowe oddalanie sie juz od dluzszego czasu.

I tu moze tak byc. Twoj maz... jest rozczarowany czyms i czuje, ze to juz nie jego miejsce. Chcialby czysta karte. Moze nawet jest tam ktos, kto sprawia, ze te mysli ozywiaja sie i nawet nabieraja kolorow.

Dla Ciebie to szok, bo gdyby nie postawa meza i teraz podejrzenia o zdrade, pewno bys nie pomyslala, ze moze byc zle.

Napisano
Krolowa i Krol Mieczy - Wasze oddalenie sie. 5 Kielichow - nie tak mialo byc. 7 Mieczy. Coz, czegos nie wiecie o sobie do konca. Ktos tu nie mowi prawdy. Zdrada? W 7 Mieczy zdrada moze byc. Przy Glupcu w swiadomosci... to przynajmniej myslenie.

Tu widac zwyczajnie, ze zdrada moze sie kroic, ale niekoniecznie musi byc faktem dokonanym. Wasze malzenstwo przezywa kryzys, ktory byc moze Ty odczuwasz tak a maz inaczej. Czesto jest tak, ze jedna strona mysli, ze wszystko jest ok i zmiany widzi tylko po negatywnych zmianach u partnera, a partner dostrzega to stopniowe oddalanie sie juz od dluzszego czasu.

I tu moze tak byc. Twoj maz... jest rozczarowany czyms i czuje, ze to juz nie jego miejsce. Chcialby czysta karte. Moze nawet jest tam ktos, kto sprawia, ze te mysli ozywiaja sie i nawet nabieraja kolorow.

Dla Ciebie to szok, bo gdyby nie postawa meza i teraz podejrzenia o zdrade, pewno bys nie pomyslala, ze moze byc zle.

No i dokladnie tak jak piszesz,nie myslalam ze jest jakis problem.Normalne zycie,problemy nastoletnich dzieci,gotowanie obiadkow dbanie o rodzine i dom,a tu znowu cos zle.No ja **********,jak tu dogodzic

• Maestro
Napisano
Dziekuje Daffne.Tez wczoraj zrobilam ten rozklad

1.KrolowaMieczy-czyli chyba troche jest sie czym martwic

2.Krol Mieczy-nie wiem,juz naprawde wymiekam

3.5 kielichow-to juz chyba umarl zwiazek nasz

4.7 mieczy-cos za plecami moimi sie dzieje

5.Glupiec-spontan,nowy poczatek

ale jestem zla,nawet zdania nie moge skleic normalnie.

Asiu, czy Ty nie jesteś dla niego za ostra, za chłodna, zbyt niedostępna? Wydaje mi sie, jakby między Wami panował chłód emocjonalny, może i w sferze fizycznej. Nie widać u niego aktywności emocjonalnej, może się komuś żali, ale to tylko. W otoczeniu może być ktoś nieszczery, tu bym uważała. Głupiec mówi mi o nieświadomości problemu, wg moich odczuć on chyba nie bierze pod uwagę realnej zdrady..

Napisano
No i dokladnie tak jak piszesz,nie myslalam ze jest jakis problem.Normalne zycie,problemy nastoletnich dzieci,gotowanie obiadkow dbanie o rodzine i dom,a tu znowu cos zle.No ja **********,jak tu dogodzic

Moze sie czuc odsuniety. Faceci czesto tak maja. Ty zajmujesz sie dziecmi, on czuje to byc moze jako znak, ze nie jest juz dla Ciebie tak atrakcyjny itd.

Takze dzieci dziecmi... postaraj sie poswiecic tez nieco czasu mezowe.

Pamietaj taka prosta zasade "kto nie je w domu ten je poza domem". Daj mu zjesc...

Napisano
Asiu, czy Ty nie jesteś dla niego za ostra, za chłodna, zbyt niedostępna? Wydaje mi sie, jakby między Wami panował chłód emocjonalny, może i w sferze fizycznej. Nie widać u niego aktywności emocjonalnej, może się komuś żali, ale to tylko. W otoczeniu może być ktoś nieszczery, tu bym uważała. Głupiec mówi mi o nieświadomości problemu, wg moich odczuć on chyba nie bierze pod uwagę realnej zdrady..

Oj Agus ja juz sama nie wiem,ostatnio jestem za ostra i zimna bomnie wkurza z tym swoim fochem.Kurde czym sie czlowiek bardziej stara tym gowno z tego wychodzi.

Napisano
Oj Agus ja juz sama nie wiem,ostatnio jestem za ostra i zimna bomnie wkurza z tym swoim fochem.Kurde czym sie czlowiek bardziej stara tym gowno z tego wychodzi.

Daj mu to czego sama pragniesz od niego :))

• Maestro
Napisano

Doskonale Ciebie rozumiem:) Mam podobnie w domu....Identycznie....

• Maestro
Napisano
Daj mu to czego sama pragniesz od niego :))

Z własnego doświadczenia powiem, ze to nie działa, albo działa tylko na chwilę...

Napisano
Z własnego doświadczenia powiem, ze to nie działa, albo działa tylko na chwilę...

Może zadziałać na chwilę albo wcale jesli jedno z partnerów emocjonalnie i uczuciowo jest poza związkiem. Wtedy nie ma szczerych chęci ratowania z obu stron. Poza tym też dwoje musi chcieć,a nie wiadomo czy Pani dając z siebie otrzyma to samo...nie ma gwarancji. Ale jeśli zależy na związku to tylko dobrocią i miościa można go ratować, na pewno nie agresją i złoscią. Ona jedynie przybliża nas do destrukcji relacji prędzej czy później.

• Maestro
Napisano
Może zadziałać na chwilę albo wcale jesli jedno z partnerów emocjonalnie i uczuciowo jest poza związkiem. Wtedy nie ma szczerych chęci ratowania z obu stron. Poza tym też dwoje musi chcieć,a nie wiadomo czy Pani dając z siebie otrzyma to samo...nie ma gwarancji. Ale jeśli zależy na związku to tylko dobrocią i miościa można go ratować, na pewno nie agresją i złoscią. Ona jedynie przybliża nas do destrukcji relacji prędzej czy później.

Tylko, że tu nikt o agresji nie wspomina. Ja dbam o dom i rodzinę, także emocjonalnie, ale same słowa, ze ktoś mnie kocha i, że jestem piękna nie wystarczą.Ja potrzebuję gestów;)

Napisano
Tylko, że tu nikt o agresji nie wspomina. Ja dbam o dom i rodzinę, także emocjonalnie, ale same słowa, ze ktoś mnie kocha i, że jestem piękna nie wystarczą.Ja potrzebuję gestów;)

ja cały czas piszę w kontekście rozkładu Asiab bo jej sytuacja jest trudniejsza i bardziej skomplikowana. Tam widzę agresje i nerwowoać partnera :tak:

• Maestro
Napisano
ja cały czas piszę w kontekście rozkładu Asiab bo jej sytuacja jest trudniejsza i bardziej skomplikowana. Tam widzę agresje i nerwowoać partnera :tak:

Ha, ha w sumie masz rację, ale ja podaję swój przykład na to, ze pewne rzeczy niestety nie zawsze działają...

Napisano

Ogolnie musi byc harmonijna wymiana. Caly czas. Z czasem popadamy w rutyne, niektore nasze wyobrazenia padaja, rosnie niezadowolenie, problemy, obowiazki, z czasem coraz bardziej sie od siebie oddalamy... a na reszte kladziemy labe.

Powrot znowu do dawania... jest podstawa. Dawanie musi znowu isc w obie strony.

Co nie znaczy, ze to jest gwarancja na uratowanie zwiazku.

Ale probowac warto. Jezeli niezadowolenie nie trwa zbyt dlugo, jezeli w sercu tli sie jeszcze milosc. To warto. Podsumy calego rozkladu to VII Rydwan. Jezeli zalezy - dzialac. Jak nie zalezy... dac sobie nawzajem spokoj i isc swoja droga. Wtedy ten Glupiec nabralby zupelnie ciekawych barw.

Ale to juz sami musicie rozstrzygnac... kim dla siebie jestescie, kim jest dla Ciebie Twoj maz.

Czy Twoje zmartwienie jego mozliwa zdrada to wyraz milosci, czy tez odzywa sie syndrom posiadania... bo moj, bo duma zraniona.

Co Toba powoduje? Jezeli milosc... to moze warto sie postarac.

Napisano

Dziekuje za wszystko.chce przeprowadzic dzis Szczera rozmowe,zobaczymy co z tego bedzie