Iwka78 Napisano 13 Października 2013 Napisano 13 Października 2013 Witam Zadałem pewne pytanie/prośbę swojemu opiekunowi. Po czym przeglądając internet wpadła mi w oko zupełnie inna talia od tradycyjnej. Zamierzam ją kupić. Ciekawa jestem jak się będzie z nią pracować. Karty RW, ułożenie proste. 1. Opowiedz mi cos o sobie. Co jest Twoja najwazniejsza cecha. As pucharów+ król Mieczy Nowe doświadczenia emocjonalne i zupełnie inne wykorzystanie intelektu 2. Jakie sa Twoje mocne strony/zalet? Król denarów+królowa Mieczy Mocną stroną jest kontakt z ziemią i umysłem. 3. Gdzie leza i jakie sa Twoje granice? XII wisielec, as denarów+król buław Myślę, że tu się pokazuje kontemplacja/medytacja w wisielcu. Generalnie te karty skojarzyły mi się z podróżami umysłu. 4. Czego mnie nauczysz? 3 puchary, VIII moc Radości i wykorzystania swoich wad i zalet. 5. W jak najlepszy mozliwy sposob moge sie uczyc od Ciebie i z Toba wspolpracowac? 6 denarów, X koło, XX sąd Pozwolić na wymianę energetyczną, poddać się zmianom losu. 6. Jaki bedzie wynik naszej wspolpracy? III cesarzowa, 7 pucharów, 8 pucharów Większe wykorzystanie swoich mocnych stron, większa kreatywność, iluzje, jakaś podróż w głąb siebie. Cytuj
Arshi Napisano 13 Października 2013 Napisano 13 Października 2013 1. Opowiedz mi cos o sobie. Co jest Twoja najwazniejsza cecha. As pucharów+ król Mieczy widac spodobala ci sie talia ciepla jest i masz przeczucie ze nada sie do wspolpracy 2. Jakie sa Twoje mocne strony/zalet? Król denarów+królowa Mieczy mozliwe ze karciole sa w promocji i zamierzasz je kupic 3. Gdzie leza i jakie sa Twoje granice? XII wisielec, as denarów+król buław Musisz przyzwyczaic sie do nic na poziomie energetycznym bo poki co jest impuls 4. Czego mnie nauczysz? 3 puchary, VIII moc Bedziesz zadowolona z posiadania ich i bedziesz starala sie uporac z nimi przyzwyczaic sie do nich i mozliwe ze nie beda sie na poczatk az tak sprawdzac 5. W jak najlepszy mozliwy sposob moge sie uczyc od Ciebie i z Toba wspolpracowac? 6 denarów, X koło, XX sąd Wytrwale rozkladac i wrozyc mozliwe ze nawet odkladac na jakis czas i wracac do nich 6. Jaki bedzie wynik naszej wspolpracy? III cesarzowa, 7 pucharów, 8 pucharów Widac ze mozesz miec wieksze oczekiwania niz beda realia z trudem ale sie pogodzisz z tym Cytuj
SacralNirvana Napisano 14 Października 2013 Napisano 14 Października 2013 1. Opowiedz mi cos o sobie. Co jest Twoja najwazniejsza cecha. As pucharów+ król Mieczy ---> XX Sad, HB I Mag Tzn. karta ta ma poprowadzic Ciebie dalej poza Twoje dotychczasowe umiejetnosci. Teraz moment taki, zebys wykorzystywala to, co juz osiagnelas jednoczesnie dajac sie niejako poniesc przy tych kartach i ufala swojej intuicji. 2. Jakie sa Twoje mocne strony/zalet? Król denarów+królowa Mieczy ---> V Papiez Karta dosc konkretna. Praca z ziemia i jej zywiolem. Praktyczne zastosowanie. Wykorzystanie tego, co sie nauczysz w zyciu. Do tej talii nie mozna podchodzic zbyt rozumowo. Ja trzeba czuc i od razu wykorzystywac w zyciu, pozwolic sie prowadzic. Jej glebia musi byc silniej odczuwana niz przeslanie, jakie jest w stanie ogarnac Twoj intelekt. 3. Gdzie leza i jakie sa Twoje granice?XII wisielec, as denarów+król buław ---> II Kaplanka, HB XIII Smierc i IV Cesarz Granice leza w Tobie. Musisz wypracowac sobie zupelnie inny sposob pracowania z tymi kartami. Podejscie inne. Poczuj je solidnie. 4. Czego mnie nauczysz? 3 puchary, VIII moc ---> II Kaplanka, HB XIV Umiarkowanie Bedziesz ciagle poszerzala swoje umiejetnosci, rozwijala je, jednoczesnie od razu z nich korzystajac. Takze widac tu prace intuicyjna dosc bardzo i wlaczenie tej talii, tej techniki wrozenia do tych dotychczas stosowanych. 5. W jak najlepszy mozliwy sposob moge sie uczyc od Ciebie i z Toba wspolpracowac? 6 denarów, X koło, XX sąd ---> II Kaplanka, HB IX Eremita Podchodzic powaznie do tej talii. Pamietac, ze ile czasu jej poswiecisz, jak powaznie do pracy z nia podejdziesz, tym ona Ci sie odwdzieczy. 6. Jaki bedzie wynik naszej wspolpracy? III cesarzowa, 7 pucharów, 8 pucharów ---> XVI Wieza, HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita Powiem tak. Duzo ta talia Ci da, ale moze wprowadzic Cie na obszary, z ktorymi nie do konca bedziesz sobie radzic. Silna talia i moze Cie dosc mocno odrywac od ziemi. Praca z opiekunami duchowymi? Praca z bytami? W kazdym razie nie do konca spodziewasz sie tego, co Ci te karty odslonia... i... bedzie moment takiego.. hmm... moze nie leku, ale niepewnosci. Mozesz nawet na chwile odlozyc talie na bok. Ale beda powroty. Uwazam, ze z talii bedziesz korzystac pozniej, ale juz z wiekszym szacunkiem i konkretnie, dorywczo... jednak. 1 Cytuj
Iwka78 Napisano 17 Października 2013 Autor Napisano 17 Października 2013 karty w końcu dotarły do mnie.... piękne.... może jeszcze ktoś rzuci okiem i się wypowie? Cytuj
Iwka78 Napisano 18 Października 2013 Autor Napisano 18 Października 2013 ponieważ 8 kielichów w ostatnim pytaniu bardzo mnie zaintrygowało... postanowiłam dopytać kart, co dokładnie to oznacza? IX Eremita, V papież, król denarów + 9 denarów => suma HB V papież generalnie czuję, że to będzie "moja talia".... pomoże mi się rozwijać, więcej widzieć i lepiej wykorzystywać umiejętności... Cytuj
SacralNirvana Napisano 18 Października 2013 Napisano 18 Października 2013 Ja bym powiedziala Iwus, zwyczajnie uwazaj moze, zebys nie przesadzila z ta talia, bo 8 Kieli to wypalenie energetyczne tez jest. Jak sie przesadzi z kartami to tak bywa. Tu z tych kart ponizej widac, ze mozesz bardzo sie w nia zaangazowa, jako, ze odpowiada Ci ona i mozesz czesto do niej siegac. Z podsumu tez masz Sprawiedliwosc, czyli szukac rownowagi w tym wszystkim. Te karty tu takie zdecydowane sa. Eremita szuka wiedzy a Papiez szuka wiedzy ponad wszystko. Krol Denarow potrafi sie zatyrac... w 9 Monetach, zeby osiagnac swoj cel. Zwyczajnie w pracy z talia zachowaj rownowage. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi