Iwka78 Napisano 15 Października 2013 Napisano 15 Października 2013 Witam na studiach uczyłam się dość intensywnie niemieckiego. Po wielu latach postanowiłam odświeżyć ten język i może podejść w lato do jakiegoś podstawowego egzaminu. Karty RW, ułożenie proste. Jak będzie mi szła samodzielna nauka? 9 denarów, XX sąd, 6 mieczy + rycek pucharów powiedziałabym, że lubię ten język (9 denarów), jest to kwestia przypomnienia sobie (XX sąd), ale nie wiem za bardzo jak ugryźć te 6 mieczy... że ciężko mi będzie z systematycznością chyba... Jakie mam szanse zdania egzaminu podstawowego w lato 2014 roku? król pucharów, as pucharów, 3 pucharów chyba jakieś szanse są..., czy tylko ja je widzę, bo chcę? Dziękuję. Cytuj
SacralNirvana Napisano 15 Października 2013 Napisano 15 Października 2013 Oj... warto niemieckiego sie uczyc. Duzo materialow tarotowych jest nietlumaczonych na polski. A jest w niemieckim. Np. Co do kart. 1. Uwazam, ze owszem, bedziesz uczyc sie w domu, ale bedziesz tez szukala ludzi rowniez uczacych sie, wiec albo ktos znajomy, kto bedzie Cie wspieral albo jakas grupa, kurs (6 Mieczy to tez grupa ludzi o tych samych zainteresowaniach, tu - kursik jakis?). Twoje efekty beda zalezne od wysilku, jaki w to wszystko wlozysz. Takze praca sie oplaci nad tym. 2. Szanse sa i jak sie przylozysz to i zdasz. Musisz konkretnie, z planem, zakasac rekawy i do nauki. Stawiam na to, ze zdasz ten egzamin. PS. Jak chcesz zawsze mozesz ze mna pisac auf deutsch... gdzies przy okazji. Tez jakas dodatkowa opcja. Cytuj
x-latek Napisano 15 Października 2013 Napisano 15 Października 2013 Witam na studiach uczyłam się dość intensywnie niemieckiego. Po wielu latach postanowiłam odświeżyć ten język i może podejść w lato do jakiegoś podstawowego egzaminu. Karty RW, ułożenie proste. Jak będzie mi szła samodzielna nauka? 9 denarów, XX sąd, 6 mieczy + rycek pucharów powiedziałabym, że lubię ten język (9 denarów), jest to kwestia przypomnienia sobie (XX sąd), ale nie wiem za bardzo jak ugryźć te 6 mieczy... że ciężko mi będzie z systematycznością chyba... Jakie mam szanse zdania egzaminu podstawowego w lato 2014 roku? król pucharów, as pucharów, 3 pucharów chyba jakieś szanse są..., czy tylko ja je widzę, bo chcę? Dziękuję. Te 9 Monet to mówi o tym że taka nauka w domu powinna Ci wystarczyć, oczywiście przy pomocy też zasięgania rad/pomocy innych osób - jak to pisze Sacral. W międzyczasie będziesz też usilnie utrwalać poznany wcześniej materiał z przeszłości (Sąd). Chrzanowska pisze, że 6 Mieczy to też zajęcie intelektualne w domu, także te 6 Mieczy fajnie tu pasuje hehe. I jednocześnie stworzy Ci pewne perspektywy ta nauka wyniesiona z domu na wypłynięcie na szersze wody - dalej tu mówię o 6 Mieczach. Jednak ten dołożony Rycerz Pucharów moim zdaniem mówi o tym, że może też wkraść się czasami jakaś niesystematyczność w Twym przyjętym wcześniej harmonogramie nauki w domu. Wiadomo - jak to w domu. Szanse? Nie pytaj się o szanse, pytaj się o wynik - jak to mi kiedyś napisała Iridos, pamiętam. Ale na takie pytanie o wynik to jest chyba za wcześnie moim zdaniem. Szanse widać, ale... na Asie i tych 3 Pucharach na końcu to kiedyś dobrze przejechałem się, pamiętam. Co do tego to założę za chwilę mój nowy temat na forum. BTW: Ucz się Iwcia języków ucz! To jest dobra rzecz, naprawdę. 1 Cytuj
Iwka78 Napisano 16 Października 2013 Autor Napisano 16 Października 2013 BTW: Ucz się Iwcia języków ucz! To jest dobra rzecz, naprawdę. no koniecznie muszę sobie odświeżyć ten język... bo jeden obcy w CV to obecnie marnie wygląda.... a jak będę miałam 2 certyfikat z drugiego języka to już zawsze lepiej... żałuję tylko, że wcześniej się za to nie wzięłam... a z systematycznością to może być ciężko, bo przy dwójce dzieci i pracy etatowej, ćwiczkach co wieczór... hehehee łatwo nie będzie:-) Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 16 Października 2013 Maestro Napisano 16 Października 2013 W domu sobie wiele przypomnisz, ale w pewnym momencie zaczniesz poszukiwać innych rozwiązań, uważaj, zeby sie nie zagubić. Egzamin powinnas zdać na luzie, 3 pucharów zawsze mi pokazuje dużo radosci... Tez muszę sobie ten język przypomnieć, tym bardziej, ze mój syn ma go w szkole. Cytuj
SacralNirvana Napisano 16 Października 2013 Napisano 16 Października 2013 Ja w trakcie dzieki corce (pomoc przy zadaniach domowych) jestem zmuszona przypominac sobie angielski i... rosyjski, bo ma te dwa jezyki aktualnie w szkole... Co do tego, ze sa dzieci. Jak jest konkretny cel, to mozna wszystko. Zobacz, jak rozwijasz sie Tarotowo... Jak jest cel, pasja, to idzie mimo przeszkod. Takze miec konkretny cel w tej nauce... i czemu mialoby sie nie udac? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi