Skocz do zawartości

Język niemiecki-nauka

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

na studiach uczyłam się dość intensywnie niemieckiego. Po wielu latach postanowiłam odświeżyć ten język i może podejść w lato do jakiegoś podstawowego egzaminu. Karty RW, ułożenie proste.

Jak będzie mi szła samodzielna nauka?

9 denarów, XX sąd, 6 mieczy + rycek pucharów

powiedziałabym, że lubię ten język (9 denarów), jest to kwestia przypomnienia sobie (XX sąd), ale nie wiem za bardzo jak ugryźć te 6 mieczy... że ciężko mi będzie z systematycznością chyba...

Jakie mam szanse zdania egzaminu podstawowego w lato 2014 roku?

król pucharów, as pucharów, 3 pucharów

chyba jakieś szanse są..., czy tylko ja je widzę, bo chcę?

Dziękuję.

Napisano

Oj... warto niemieckiego sie uczyc. Duzo materialow tarotowych jest nietlumaczonych na polski. A jest w niemieckim. Np.

Co do kart.

1. Uwazam, ze owszem, bedziesz uczyc sie w domu, ale bedziesz tez szukala ludzi rowniez uczacych sie, wiec albo ktos znajomy, kto bedzie Cie wspieral albo jakas grupa, kurs (6 Mieczy to tez grupa ludzi o tych samych zainteresowaniach, tu - kursik jakis?).

Twoje efekty beda zalezne od wysilku, jaki w to wszystko wlozysz. Takze praca sie oplaci nad tym.

2. Szanse sa i jak sie przylozysz to i zdasz. Musisz konkretnie, z planem, zakasac rekawy i do nauki. Stawiam na to, ze zdasz ten egzamin.

PS. Jak chcesz zawsze mozesz ze mna pisac auf deutsch... ;) gdzies przy okazji. Tez jakas dodatkowa opcja.

Napisano
Witam

na studiach uczyłam się dość intensywnie niemieckiego. Po wielu latach postanowiłam odświeżyć ten język i może podejść w lato do jakiegoś podstawowego egzaminu. Karty RW, ułożenie proste.

Jak będzie mi szła samodzielna nauka?

9 denarów, XX sąd, 6 mieczy + rycek pucharów

powiedziałabym, że lubię ten język (9 denarów), jest to kwestia przypomnienia sobie (XX sąd), ale nie wiem za bardzo jak ugryźć te 6 mieczy... że ciężko mi będzie z systematycznością chyba...

Jakie mam szanse zdania egzaminu podstawowego w lato 2014 roku?

król pucharów, as pucharów, 3 pucharów

chyba jakieś szanse są..., czy tylko ja je widzę, bo chcę?

Dziękuję.

Te 9 Monet to mówi o tym że taka nauka w domu powinna Ci wystarczyć, oczywiście przy pomocy też zasięgania rad/pomocy innych osób - jak to pisze Sacral. W międzyczasie będziesz też usilnie utrwalać poznany wcześniej materiał z przeszłości (Sąd). Chrzanowska pisze, że 6 Mieczy to też zajęcie intelektualne w domu, także te 6 Mieczy fajnie tu pasuje hehe. I jednocześnie stworzy Ci pewne perspektywy ta nauka wyniesiona z domu na wypłynięcie na szersze wody - dalej tu mówię o 6 Mieczach. Jednak ten dołożony Rycerz Pucharów moim zdaniem mówi o tym, że może też wkraść się czasami jakaś niesystematyczność w Twym przyjętym wcześniej harmonogramie nauki w domu. Wiadomo - jak to w domu.

Szanse? Nie pytaj się o szanse, pytaj się o wynik - jak to mi kiedyś napisała Iridos, pamiętam. Ale na takie pytanie o wynik to jest chyba za wcześnie moim zdaniem. Szanse widać, ale... na Asie i tych 3 Pucharach na końcu to kiedyś dobrze przejechałem się, pamiętam. Co do tego to założę za chwilę mój nowy temat na forum.

BTW: Ucz się Iwcia języków ucz! To jest dobra rzecz, naprawdę.

• Lubię to! 1
Napisano
BTW: Ucz się Iwcia języków ucz! To jest dobra rzecz, naprawdę.

no koniecznie muszę sobie odświeżyć ten język... bo jeden obcy w CV to obecnie marnie wygląda....

a jak będę miałam 2 certyfikat z drugiego języka to już zawsze lepiej...

żałuję tylko, że wcześniej się za to nie wzięłam...

a z systematycznością to może być ciężko, bo przy dwójce dzieci i pracy etatowej, ćwiczkach co wieczór... hehehee

łatwo nie będzie:-)

• Maestro
Napisano

W domu sobie wiele przypomnisz, ale w pewnym momencie zaczniesz poszukiwać innych rozwiązań, uważaj, zeby sie nie zagubić. Egzamin powinnas zdać na luzie, 3 pucharów zawsze mi pokazuje dużo radosci...

Tez muszę sobie ten język przypomnieć, tym bardziej, ze mój syn ma go w szkole.

Napisano

Ja w trakcie dzieki corce (pomoc przy zadaniach domowych) jestem zmuszona przypominac sobie angielski i... rosyjski, bo ma te dwa jezyki aktualnie w szkole... :)

Co do tego, ze sa dzieci. Jak jest konkretny cel, to mozna wszystko. Zobacz, jak rozwijasz sie Tarotowo... Jak jest cel, pasja, to idzie mimo przeszkod. Takze miec konkretny cel w tej nauce... i czemu mialoby sie nie udac?