Skocz do zawartości

Własna działalność

Aislinn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad rozpoczęciem własnej działalności, raczej tak dodatkowo, nie spodziewam się wysokich zarobków. Postawiłam na to karty i w pewnych miejscach mam trudności z interpretacją. Zerkniecie? :)

1. Czy posiadasz odpowiednie predyspozycje, zdolności?

Koło fortuny

Nie mam pojęcia, jak to interpretować... nawet jeśli nie mam, to będzie to dla mnie korzystne doświadczenie, które nieco mnie nauczy? A może po prostu będzie mi sprzyjało szczęście?

2. Czy teraz jest dobry czas na otworzenie działalności?

As denarów (o)

Teraz niezbyt dobry, bo braki w funduszach...

3. Czy masz lub jesteś w stanie uzyskać odpowiednie środki?

Sąd boży

Tak, nie powinno być z tym problemów.

4. Czy potrzebny ci wspólnik?

Król Pucharów

Oj tak, przydałby się taki już obeznany w temacie, który służyłby dobrą radą.

5. Wskazówka, dobra rada.

10 mieczy (o)

Tutaj mam problem. Gdyby nie Paź Denarów niżej, to zastanawiałabym się, czy sobie tego pomysłu nie wybić z głowy... Jako dobra rada odwrócona Dziesiątka mieczy może mówić o tym, żeby się nie zniechęcać, mimo trudności i solidnie pracować.

6. Co będzie sią działo w ciągu roku?

Paź Denarów

Napewno czegoś się nauczę, co później może mi się przydać w życiu. Może zacznę lepiej organizować sobie czas. A przede wszystkim włożona w to przedsięwzięcie praca przyniesie efekty - nie miliony, ale jakiś skromny dodatek do oszczędności :>

A wy jak to widzicie?

Napisano

wg mnie tej działalności w takiej formie o jakiej myślisz nie otworzysz albo zupełnie odejdziesz od pomysłu

Napisano

Witaj serdecznie,

Zastanawiam się nad rozpoczęciem własnej działalności, raczej tak dodatkowo, nie spodziewam się wysokich zarobków. Postawiłam na to karty i w pewnych miejscach mam trudności z interpretacją. Zerkniecie? :)

1. Czy posiadasz odpowiednie predyspozycje, zdolności?

Koło fortuny

Nie mam pojęcia, jak to interpretować... nawet jeśli nie mam, to będzie to dla mnie korzystne doświadczenie, które nieco mnie nauczy? A może po prostu będzie mi sprzyjało szczęście?

Kolo fortuny moze mowic, ze jesli chodzi o predyspozycje zawodowe, to kolo fortuny mowi o zmiennosci, niestabilnosci. Sa te predyspozycje ale nie do konca takie mocne i stabilne, mozliwe ze malo doswiadczenia, oraz malo doswiadczenia takze ogolnie w biznesach, obracaniu pieniedzmi (kolo fortuny).

Tutaj warto sie trzymac scisle pytania, ktore mowi o predyspozycjch zawodowych.

2. Czy teraz jest dobry czas na otworzenie działalności?

As denarów (o)

Teraz niezbyt dobry, bo braki w funduszach...

As monet z jednej strony moze mowic ze jest to dobry czas na te dzialania, pod warukiem ze obok karty beda sprzyjajace. Ale z drugiej strony to bedzie jednak wymagac od ciebie nowych, ciekawych pomyslow oraz funduszy, inwestycji, nowych planow.

3. Czy masz lub jesteś w stanie uzyskać odpowiednie środki?

Sąd boży

Tak, nie powinno być z tym problemów.

Albo ze strony rodziny (sad), albo trzeba prosic o pomoc anioły, na karcie mamy aniola stróża :)

4. Czy potrzebny ci wspólnik?

Król Pucharów

Oj tak, przydałby się taki już obeznany w temacie, który służyłby dobrą radą.

Tak. albojakis facet, ktokolwiek, partner, badz jakis doradca alnbo wróż ;)

5. Wskazówka, dobra rada.

10 mieczy (o)

Tutaj mam problem. Gdyby nie Paź Denarów niżej, to zastanawiałabym się, czy sobie tego pomysłu nie wybić z głowy... Jako dobra rada odwrócona Dziesiątka mieczy może mówić o tym, żeby się nie zniechęcać, mimo trudności i solidnie pracować.

Tak mysle, ze jednak obecnie dac sobie spokoj, oraz porzucic ten plan, (10 mieczy), usmiercic plan (10 mieczy).

6. Co będzie sią działo w ciągu roku?

Paź Denarów

Napewno czegoś się nauczę, co później może mi się przydać w życiu. Może zacznę lepiej organizować sobie czas. A przede wszystkim włożona w to przedsięwzięcie praca przyniesie efekty - nie miliony, ale jakiś skromny dodatek do oszczędności :>

Oh zarobki beda skromniutkie (paz), oraz bedziesz musiala duzo sie szkolic, zbierac doswiadczenie (paz), szlifowac warsztat.

A wy jak to widzicie?

Pozdrawiam, zycze powodzenia.

Napisano

Ostatnie karty raczej przesądzają, na razie dałabym sobie spokój.Może w przyszłości, kiedy będą ku temu sprzyjające warunki: większe doświadczenie, rezerwa funduszy, wsparcie -wspólnik, partner.