Skocz do zawartości

Relacja z mężczyzną do końca tego roku

Sanya

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie :) Otóż znajduję się w nieco niekomfortowej sytuacji gdyż okazało się, że zamieszkałam tuż obok swojego dawnego partnera, który rozstał się ze mną jakiś czas temu. Na dodatek mamy wspólnych znajomych. Ja jestem w stanie przejść z nim na relacje czysto przyjacielskie, z tego co się jednak dowiedziałam on nie jest na to gotowy, chyba głupio mu przede mną. Męczy mnie ta sytuacja, martwię si też, że przez to moi znajomi odwrócą się ode mnie, już nie wspomnę o tym, że często go widuję. Zapytałam kart jak potoczy się moja relacja z eks-partnerem do końca roku.

1. Rys osoby, o którą pytamy 8 mieczy

2. Nasz stosunek do niej 3 buław

3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas 5 mieczy

4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas Paź monet

5. Przeszłość relacji, znajomości As monet

6. Najbliższa przyszłość Koło fortuny

7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa Rycerz buław

8. Wpływ innych osób Sprawiedliwość

9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji Król mieczy

10. Dalsza przyszłość Głupiec

No tutaj widać wyraźnie, że on się czuje nieswojo w tej 8 mieczy.. I to chyba mało powiedziane, bo w połączeniu z 5 mieczy wygląda mi na to, że faktycznie jemu jest głupio, chyba ten nasz związek trochę mu ciąży no i sam fakt, że zakończył go trochę w brzydki sposób :/ Ale ja nie mam do niego żalu, zresztą ta 3 buław sugeruje, że ja jestem w stanie się z nim przyjaźnić, choć nie będę już patrzeć na niego jako na potencjalnego partnera, gdyż 3 buław kojarzy mi się też z poszukiwaniem nowych możliwości, rozglądaniem się wokół.. Paź monet z kolei kojarzy mi się z niedojrzałością, z pewnym brakiem doświadczenia, ale tutaj nasuwa mi się jeszcze taka nieśmiała chęć wyjścia naprzeciw, pogodzenia się. W przeszłości as jako karta brama, że nastąpiło jakieś przejście. No i tutaj ta najbliższa przyszłość sprawia mi trochę problemów. Jak spojrzałam na koło to pierwsze moje skojarzenie to były spotkania z przypadku, zbiegi okoliczności tworzące sytuacje, w których trzeba się będzie skonfrontować. W intencjach rycerz buław wskazuje, że on traktuje tą znajomość jako przelotną, zresztą jest człowiekiem niestałym i zmiennym, stąd nie jest to dla mnie zaskoczeniem co tutaj się pojawiło :P. Wpływ z zewnątrz to sprawiedliwość, a więc nie mamy już wobec siebie żadnych zobowiązań, rozliczyliśmy się. Król mieczy.. pierwsze skojarzenie związane, podobnie jak sprawiedliwość, z tym, że nastąpiło "przecięcie więzów" i że nie będziemy mieli już sobie wiele do powiedzenia. Dalsza przyszłość to głupiec, jakiś nowy początek, ale żałuję że nie dociągnęłam więcej kart.

Napisano

1. Rys osoby, o którą pytamy 8 mieczy- czuje się tą sytuacją bardzo skrępowany

2. Nasz stosunek do niej 3 buław- chyba wolali byście jednak być dalej

3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas 5 mieczy- sprawy z przeszłości, blokady, obawy

4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas Paź monet-próbuje to jakoś ogarnąć

5. Przeszłość relacji, znajomości As monet-to było coś fajnego, ale też jakby trochę wam zależało na czymś innym niż na uczuciach

6. Najbliższa przyszłość Koło fortuny- jedno koło to dla mnie za mało by powiedzieć coś więcej.Ale nie znacie dnia ani godziny coś się wydarzy,ale nie wiadomo co

7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa Rycerz buław-on by chciał jakieś znajomości, nawiązać kontakt,ale jak mówisz to chyba narazie za wcześnie

8. Wpływ innych osób Sprawiedliwość- ktoś Wam pomoże jeśli zobaczy,że jest taka potrzeba

9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji Król mieczy- chyba się zastanawia czy to ma sens, analizuje, myśli

10. Dalsza przyszłość Głupiec- myślę,że coś się zacznie, na nowych zasadach, luźna relacja

Napisano

Dziękuję serdecznie :) Masz rację, to nie był związek oparty na uczuciach tylko na przyjaźni, wspólnym spędzaniu czasu, także duży plus za tego asa monet. Oby to wszystko się jakoś wyjaśniło, bo nieswojo mi z tym wszystkim ;)

Napisano

- On zblokowany na maksa w przeciwieństwie do ciebie, w efekcie potrzeba czasu aby spojrzeć na tę całą sytuację z innego punktu widzenia.

- tutaj na plan pierwszy wysuwa się kwestia zaufania, nadużycia tego zaufania - on nie jest w stanie ci zaufać, nawet ot tak po prostu, jako znajomi.

- nic pewnego, nic wiążącego - widzę tu niepewność, zmiany postawy, jakieś przypadkowe spotkania, które nic stałego nie wnoszą.

As monet - coś mogłaś obiecać i się z tego nie wywiązałaś - teraz ci nie ufa

- przyjął postawę - na gorąco bez planów - w zależności od sytuacji tak się zachowa i mogą nim targać emocje, bo w tej karcie jest nabuzowany

- bez emocji, chłodne i sprawiedliwe

- wyczulony jest i analizuje sytuację, bacznie obserwuje, kalkuluje, uważa i nie okazuje emocji - OCENIA rozwój sytuacji

- zmiana w podejściu, - mija napięcie Króla Mieczy - pojawia się beztroskie podejście na zasadzie będzie co będzie.

• Lubię to! 1
Napisano

Niiwa bardzo trafne spostrzeżenie, argumentem który podał przy rozstaniu był fakt, że nie jest w stanie mi zaufać, chociaż nigdy nie dałam mu podstaw do tego żeby mi nie ufał. No niestety nic na siłę, mam nadzieję, że tak jak napisałaś, to napięcie w naszych relacjach minie :)

Napisano

Pan ma jeszcze jakies bole w zwiazku z ta relacja. Widac, ze wg niego nie wszystko szlo, jak trzeba i nie potrafi tak do konca podejsc na luzie do znajomosci z Toba.

No Ty masz nadzieje, ze znajomosc, ktora wg Ciebie byla calkiem ok, nie mogla umrzec ot tak sobie i ze z czasem znowu sie do siebie zblizycie. Przyjazn itd.

No on uwaza, ze jakies ponowne kontakty nie maja zwyczajnie sensu, ze to nie moze sie udac. Co w stylu "po co wchodzic drugi raz do tej samej rzeki?"

A jednak jestes mu bliska i pragnie tej bliskosci znowu.

No byl potencjal. Niewykorzystany jednak.

Szkoda, ze nie dociagalas tu. Widac, ze beda jakies zmiany, nie do konca zalezne od Was. W jakim kierunku? Kto to wie?

Jedyne, co mozesz/mozecie zrobic, to uwaznie patrzec, co sie dzieje. Los MOZE (choc nie musi) podsunac Ci/Wam jakas korzystna opcje.

W goracej wodzie kapany. Jeszcze duzo emocji w nim. Szybko wrze. Takze tu nie ma opcji partnerstwa. Rycerz Bulaw partnerski nie jest. Jezeli to tylko seks...

Studza jego zapedy, tlumacza, ze to nie ma sensu, sprowadzaja go na ziemie.

Bardzo racjonalizuje te sprawe i boi sie znowu cierpiec, byc zraniony.

No... tu roznie mozna. Glupiec, niby nowy poczatek, ale musialby wtedy byc juz na zupelnie nowych zasadac, zadnaje bazy z przeszlosci. Czyli jezeli tu razem, tu z zupelnie innego pulapu. Lub ktos nowy.

Kwintesencja HB to Wisielec i Cesarzowa. Tu potwierdza, ze trzebaby zaczac z zupelnie innego pulapu, bo sama znajomosc potencjal ma... ale dzialajac jak do tej pory... nic z tego nie bedzie.

• Lubię to! 1
Napisano

Sacral duży plus wszystko się zgadza. Tak jak napisałam nasza relacja była bardziej przyjacielska, może on podświadomie bał się, że go opuszczę i sam wolał to zrobić jako pierwszy. Faktycznie kwestia zaufania pojawiała się wielokrotnie, ale to taki typ w gorącej wodzie kąpany, np. próbował sprawdzać mi telefon etc. a że ja byłam raczej mało uległa no to stało się, stwierdził, że to nie na jego nerwy. Ogólnie jednak bardzo fajnie się dogadywaliśmy jako przyjaciele, stąd ta moja nadzieja, o której piszesz Sacral. Każdy dzień może praktycznie przynieść coś nowego w tej kwestii :)

Napisano

Dzięki iridos, choć to mało prawdopodobne, bo ja na pewno tu zostaję i on też. Co do tematu dziewczyny, to koło płata figle, przez ostatnie 2 dni spotykam go cały czas i to pod swoim mieszkaniem, zobaczymy co dalej przyniesie los.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

WERYFIKACJA

Nic się nie zmieniło w naszej relacji, oprócz tego, że facet poromansił trochę z moją znajomą i mieliśmy kilka przypadkowych spotkań (koło fortuny). Ostatnia karta w tym rozkładzie czyli głupiec oznacza po prostu totalne odpuszczenie z mojej strony i zlekceważenie sprawy, ale nie takie "słowne", po prostu wewnętrzne - pójście dalej swoją drogą ;)