Nawiedzajacy Sny Napisano 21 Października 2013 Napisano 21 Października 2013 Witam. Nigdy do tej pory nie stawialem tarota, ani nie interpretowalem rozkladu kart. Jest to moje pierwsze podejscie, bylbym wdzieczny za pomoc. Jestem razem z moja partnerka od 4 miesiecy. Pierwsze 3 miesiace byly bardzo intensywne, widywalismy sie niemal kazdego dnia, czesto prowadzilismy rozmowy telefoniczne, zaangazowanie w nasz zwiazek bylo bardzo widoczne. Sprawy zaczely sie komplikowac jakies 3 tygodnie temu, gdy poinformowala swojego ojca ze jestesmy razem. Zabronil sie jej ze mna spotykac, kazal urwac kontakt a nawet zagrozil ze jesli tego nie zrobi to moze zapomniec ze ma ojca. Zdecydowalismy ze poki nie planujemy malzenstwa, bedziemy nadal razem bez jego wiedzy. Pierwszy tydzien bylo w porzadku, lecz przez ostatnie 2 tygodnie widze drastyczny spadek jej zaangazowania w nasz zwiazek. Ona sama twierdzi ze nic sie nie zmienilo wzgledem jej uczuc do mnie. Nie wiem czy nie zdecydowala poszukac sobie kogos kto bedzie spelniac oczekiwania jej ojca. Ja jestem na etapie w ktorym chcialbym moc zaczac zakladac rodzine, jej z trudnoscia przyszlo samo "oficjalne" nazwanie naszej relacji zwiazkiem. Z tego tez powodu chcialbym dowiedziec sie czy to raczej poczatek konca, czy moze cos innego... Uzylem poniższego rozkladu: Partnerski 3-------2 5-------4 7---1---6 9-------8 11-----10 Prawa kolumna odpowiada osobie partnera lub partnerki, lewa natomiast symbolizuje pytającego. Karta 1- określa ogólną sytuację w związku. Mówi o nastrojach jakie panują w związku. Karta 2 i 3 - pokazuje zewnętrzną postawę partnerów wobec siebie. Karta 4 i 5 -oznacza ich wzajemne wymagania i zachowanie się wobec siebie. Karta 6 i 7 -( najważniejsze w rozkładzie) mówią o uczuciach, o tym co dzieje się w ich sercach. Karta 8 i 9 -wskazuje na okoliczności zewnętrzne, wobec których partnerzy przyjmują określoną postawę. Karta 10 i 11 - mówią o przyszłości związku, o tym czy ma on szansę dalszego istnienia, czy też grozi mu załamanie Wynik: 3 - Diabel - nadmierne okazywanie moich uczuc wzgledem niej? 2 - Umiarkowanie - "oszczedne" okazywanie uczuc, podejscie w stylu: "jest?ok, nie ma? tez ok" 5 - Kochankowie - moja chec aby partnerka okreslila sie w ktorym kierunku chce podazac ( rozstanie czy zacisniecie wiezi) 4 - Sprawiedliwosc - potrzeba posiadania partnera ktory nie tylko ja chwali i nagradza ale rowniez upomina i udziela nagany 7 - Sad - zdanie sobie sprawy z checi zmiany dotychczasowej relacji 1 - Smierc - Zmiana zachodzaca w naszym zwiazku. 6 - Glupiec - Jej niedojrzale podejscie do partnerstwa. 9 - Mag - nie potrafie zinterpretowac znaczenia karty w tym miejsciu. 8 - Cesarz - Jej ojciec, bedacy przeciwko naszej wspolnej przyszlosci. 10 - Cesarzowa - Zajscie w ciaze, odnalezienie sie w roli matki 11 - Gwiazda - Szansa na poprawe sytuacji, zalozenie rodziny? ---- Wydaje mi sie ze karty mowiace o przyszlosci zwiazku ( gwiazda i cesarzowa) wskazuja pozytywne zakonczenie sprawy, natomiast patrzac na karty lezace obok siebie (Sad, Smierc, Glupiec) sprawiaja ze mam negatywne odczucia.. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie, porady i pomoc z interpretacja. Pozdrawiam Cytuj
Tarocistka_doradca Napisano 21 Października 2013 Napisano 21 Października 2013 (edytowane) Witaj, Wynik: 3 - Diabel - nadmierne okazywanie moich uczuc wzgledem niej? Czyli karta numer 3 to ty? bo widze ze lewa kolumna to pytajacy, czyli ty - diabel: wiec albo czujesz sie w jakis sposob uwiązany do niej (diabel, i uwiazane tam osoby), badz ta sytuacja jest dla ciebie teraz dosc toksyczna (diabel), czujesz sie jak w potrzasku, owładniety myslami o niej (diabel). A moze ostatnio nie pijesz za duzo alkoholu? Takze chcialbys ja jakos do siebie bardziej przywiazac (diabel) aby nie uciekla. Jesli z kolei tutaj chodzi o nia w punkcie 3, to ona cie uzaleznila od siebie (diabel). To jest takie troszke toksyczne. 2 - Umiarkowanie - "oszczedne" okazywanie uczuc, podejscie w stylu: "jest?ok, nie ma? tez ok" A prawa kolumna czyli numer 2 to ona - rownowaga, ona sie nie spieszy (rownowaga) do powaznych deklaracji wzgledem ciebie, wrecz moze teraz wykazywac nadmierna cierpliwosc, albo wrecz powsciagliwosc w stosunku do ciebie (rownowaga). Oraz spokoj, ach niech bedzie jak los pokaze. Ne wiem kogo tyczy ta karta ciebie czy ja, bo z tego co rozumie to prawa kolumna to pytajacy czyli ty, bo ty pytasz kart o ten zwiazek. 5 - Kochankowie - moja chec aby partnerka okreslila sie w ktorym kierunku chce podazac ( rozstanie czy zacisniecie wiezi) Tak, ty chcesz aby partnerka sie konkretnie okreslila, chcesz zwiazku, a nawet wiecej moze legalizacji zwiazku. 4 - Sprawiedliwosc - potrzeba posiadania partnera ktory nie tylko ja chwali i nagradza ale rowniez upomina i udziela nagany w tym punkcie to ona - czyli pytanie jest: oznacza ich wzajemne wymagania i zachowanie się wobec siebie. Jej stosunek teraz jest dosc sztywny i wychlodzony (sprawiedliwosc) do waszej relacji. Ona patrzy na zasadzie: ach czy rzeczywiscie z tym mezczyzna bede szczesliwa? patrzy bardzo rozsadnie (sprawiedliwosc) oraz chce sie trzymac jakis spolecznch norm, zasad, ktore narzucaja jej osoby z bliskiego otoczenia (sprawiedliwosc). 7 - Sad - zdanie sobie sprawy z checi zmiany dotychczasowej relacji Ale tutaj pod 7 jest pytanie o uczucia z tego co widze, to nalezaloby sie scisle trzymac pytania: ( najważniejsze w rozkładzie) mówią o uczuciach, o tym co dzieje się w ich sercach. Lewa kolumna czyli ty: mysle ze kochasz ja i chcialbys zalozyc rodzine z nia w przyszlosci (sad - na karcie rodzina). 1 - Smierc - Zmiana zachodzaca w naszym zwiazku. określa ogólną sytuację w związku. Mówi o nastrojach jakie panują w związku. W okecnej sytuacji nie jest dobrze albo w zwiazku nastepuja glebokie transformacje zmiany albo zwiazek sie obecnie zakonczyl, badz jest na etapie konczenia, symboliczna smierc relacji, cos sie dzieje, ze to was gładzi, niszczy (na karcie czlowiek umiera). 6 - Glupiec - Jej niedojrzale podejscie do partnerstwa. ( najważniejsze w rozkładzie) mówią o uczuciach, o tym co dzieje się w ich sercach. Tutaj musimy znow odpowiedziec na temat: jej uczucia? tak sa niedojrzale i niepowazne podejscie do zwiazku. Ona moze cos czuc ale to jest wszystko tykie niedojrzale, niepewne oraz ona nie wie konkretnie, czy chce byc z toba, bo glupiec sobie nie sdaje sprawy co go czeka w zyciu. Nie jest to taka powazna milosc z jej strony. 9 - Mag - nie potrafie zinterpretowac znaczenia karty w tym miejsciu. wskazuje na okoliczności zewnętrzne, wobec których partnerzy przyjmują określoną postawę. Lewa strona to ty: ty chcesz wyjasnic sprawe, mowisz o tym oraz dzialasz w kierunku aby bylo lepiej. Oraz mysle ze sa jakies sprawy na zewnatrza, nawet ludzie, ktorzy o tym mowia, o waszym zwiazku, plotkuja, komunikuja sie (mag). A wy sie musicie z tym zmierzyc. 8 - Cesarz - Jej ojciec, bedacy przeciwko naszej wspolnej przyszlosci. wskazuje na okoliczności zewnętrzne, wobec których partnerzy przyjmują określoną postawę. Oczywiscie 10 - Cesarzowa - Zajscie w ciaze, odnalezienie sie w roli matki mówią o przyszłości związku, o tym czy ma on szansę dalszego istnienia, czy też grozi mu załamanie czyli ona: mogloby tak byc, ale to tez moze byc mniej otymistyczna forma wrozby na tym etapie, czyli ona skupi uwage na sobie (cesarzowa). 11 - Gwiazda - Szansa na poprawe sytuacji, zalozenie rodziny? Mogloby tak byc to tez moze byc tylko nadzieja (gwiazda), szczegolne ze ty masz taka nadzieje, bo ta karta mowi o tobie, jakie sa twoje nadzieje na przyszlosc. Postaw sobie jeszczeraz karty np: za dwa tygodnie: rozklad przyszlosc, zwiazku, malzenstwo, dzieci, bedzie tutaj na forum. Powodzenia zycze, trzymaj sie. ---- Wydaje mi sie ze karty mowiace o przyszlosci zwiazku ( gwiazda i cesarzowa) wskazuja pozytywne zakonczenie sprawy, natomiast patrzac na karty lezace obok siebie (Sad, Smierc, Glupiec) sprawiaja ze mam negatywne odczucia.. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie, porady i pomoc z interpretacja. Pozdrawiam Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 21 Października 2013 przez Tarocistka_doradca Cytuj
Tarocistka_doradca Napisano 21 Października 2013 Napisano 21 Października 2013 Witaj, Wynik: 3 - Diabel - nadmierne okazywanie moich uczuc wzgledem niej? Czyli karta numer 3 to ty? bo widze ze lewa kolumna to pytajacy, czyli ty - diabel: wiec albo czujesz sie w jakis sposob uwiązany do niej (diabel, i uwiazane tam osoby), badz ta sytuacja jest dla ciebie teraz dosc toksyczna (diabel), czujesz sie jak w potrzasku, owładniety myslami o niej (diabel). A moze ostatnio nie pijesz za duzo alkoholu? Takze chcialbys ja jakos do siebie bardziej przywiazac (diabel) aby nie uciekla. Jesli z kolei tutaj chodzi o nia w punkcie 3, to ona cie uzaleznila od siebie (diabel). To jest takie troszke toksyczne. 2 - Umiarkowanie - "oszczedne" okazywanie uczuc, podejscie w stylu: "jest?ok, nie ma? tez ok" A prawa kolumna czyli numer 2 to ona - rownowaga, ona sie nie spieszy (rownowaga) do powaznych deklaracji wzgledem ciebie, wrecz moze teraz wykazywac nadmierna cierpliwosc, albo wrecz powsciagliwosc w stosunku do ciebie (rownowaga). Oraz spokoj, ach niech bedzie jak los pokaze. Ne wiem kogo tyczy ta karta ciebie czy ja, bo z tego co rozumie to prawa kolumna to pytajacy czyli ty, bo ty pytasz kart o ten zwiazek. 5 - Kochankowie - moja chec aby partnerka okreslila sie w ktorym kierunku chce podazac ( rozstanie czy zacisniecie wiezi) Tak, ty chcesz aby partnerka sie konkretnie okreslila, chcesz zwiazku, a nawet wiecej moze legalizacji zwiazku. 4 - Sprawiedliwosc - potrzeba posiadania partnera ktory nie tylko ja chwali i nagradza ale rowniez upomina i udziela nagany w tym punkcie to ona - czyli pytanie jest: oznacza ich wzajemne wymagania i zachowanie się wobec siebie. Jej stosunek teraz jest dosc sztywny i wychlodzony (sprawiedliwosc) do waszej relacji. Ona patrzy na zasadzie: ach czy rzeczywiscie z tym mezczyzna bede szczesliwa? patrzy bardzo rozsadnie (sprawiedliwosc) oraz chce sie trzymac jakis spolecznch norm, zasad, ktore narzucaja jej osoby z bliskiego otoczenia (sprawiedliwosc). 7 - Sad - zdanie sobie sprawy z checi zmiany dotychczasowej relacji Ale tutaj pod 7 jest pytanie o uczucia z tego co widze, to nalezaloby sie scisle trzymac pytania: ( najważniejsze w rozkładzie) mówią o uczuciach, o tym co dzieje się w ich sercach. Lewa kolumna czyli ty: mysle ze kochasz ja i chcialbys zalozyc rodzine z nia w przyszlosci (sad - na karcie rodzina). 1 - Smierc - Zmiana zachodzaca w naszym zwiazku. określa ogólną sytuację w związku. Mówi o nastrojach jakie panują w związku. W okecnej sytuacji nie jest dobrze albo w zwiazku nastepuja glebokie transformacje zmiany albo zwiazek sie obecnie zakonczyl, badz jest na etapie konczenia, symboliczna smierc relacji, cos sie dzieje, ze to was gładzi, niszczy (na karcie czlowiek umiera). 6 - Glupiec - Jej niedojrzale podejscie do partnerstwa. ( najważniejsze w rozkładzie) mówią o uczuciach, o tym co dzieje się w ich sercach. Tutaj musimy znow odpowiedziec na temat: jej uczucia? tak sa niedojrzale i niepowazne podejscie do zwiazku. Ona moze cos czuc ale to jest wszystko tykie niedojrzale, niepewne oraz ona nie wie konkretnie, czy chce byc z toba, bo glupiec sobie nie sdaje sprawy co go czeka w zyciu. Nie jest to taka powazna milosc z jej strony. 9 - Mag - nie potrafie zinterpretowac znaczenia karty w tym miejsciu. wskazuje na okoliczności zewnętrzne, wobec których partnerzy przyjmują określoną postawę. Lewa strona to ty: ty chcesz wyjasnic sprawe, mowisz o tym oraz dzialasz w kierunku aby bylo lepiej. Oraz mysle ze sa jakies sprawy na zewnatrza, nawet ludzie, ktorzy o tym mowia, o waszym zwiazku, plotkuja, komunikuja sie (mag). A wy sie musicie z tym zmierzyc. 8 - Cesarz - Jej ojciec, bedacy przeciwko naszej wspolnej przyszlosci. wskazuje na okoliczności zewnętrzne, wobec których partnerzy przyjmują określoną postawę. Oczywiscie 10 - Cesarzowa - Zajscie w ciaze, odnalezienie sie w roli matki mówią o przyszłości związku, o tym czy ma on szansę dalszego istnienia, czy też grozi mu załamanie czyli ona: mogloby tak byc, ale to tez moze byc mniej otymistyczna forma wrozby na tym etapie, czyli ona skupi uwage na sobie (cesarzowa). 11 - Gwiazda - Szansa na poprawe sytuacji, zalozenie rodziny? Mogloby tak byc to tez moze byc tylko nadzieja (gwiazda), szczegolne ze ty masz taka nadzieje, bo ta karta mowi o tobie, jakie sa twoje nadzieje na przyszlosc. Postaw sobie jeszczeraz karty np: za dwa tygodnie: rozklad przyszlosc, zwiazku, malzenstwo, dzieci, bedzie tutaj na forum. Powodzenia zycze, trzymaj sie. ---- Wydaje mi sie ze karty mowiace o przyszlosci zwiazku ( gwiazda i cesarzowa) wskazuja pozytywne zakonczenie sprawy, natomiast patrzac na karty lezace obok siebie (Sad, Smierc, Glupiec) sprawiaja ze mam negatywne odczucia.. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie, porady i pomoc z interpretacja. Pozdrawiam Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Nawiedzajacy Sny Napisano 22 Października 2013 Autor Napisano 22 Października 2013 bardzo dziekuje za pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi