Skocz do zawartości

Szukam pomocy, grzybica jelit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od marca 2012 choruję na grzybicą jelit spowodowane wysypką na skórze i straszne swędzenie skóry. Kilka osób z tego forum obiecało pomocy, ale kazali czekać. Błagam was pomóżcie. Najgorzej jest wieczorem. biorę różne leki m.i. nystatyną i wiele innych i nie ma poprawy.

Napisano

Oregano już brałem i to kilka razy. Odkwasiłem organizm, biorą selen i cynk, nystatinę i inne preparaty i zero powodzenia. Jestem w rozpaczy. proszą pomóżcie mi.

Napisano

Na tym forum obiecało mi kilka osób, że mi pomogą, kazali czekać, mam straszne swędzenie skóry i nie wiem czy mogę na kogoś liczyć. Zaproponowałem większą sumę jeżeli mi ktoś uzdrowi, ale nie ma żadnego echa. Chyba się powieszą.

Napisano (edytowane)

A co proponowali?Ja moge porobić zabiegi ReiKi.Pobieram za to skromny datek.Gwarancji nigdy nie ma,że pomoże.Robiłam komuś z grzybicą i była poprawa.

Aha...kup ta tarczyce bajkalską na allegro.To silny środek.

Edytowane przez Gość
Napisano

Reiki nie pomagają, jestem sam po II stopniu, innym pomagałem i skutkowało. Dobre doświadczenie z reiki miałem przy grypie i raku.

• 2 miesiące temu...
Napisano

POLECAM ENTEROSGEL! Jest to naturalny środek na bazie związków krzemu, wiadomo, że krzem oczyszcza organizm i przywraca właściwą flore bakteryjną.

Napisano
wiadomo, że krzem oczyszcza organizm i przywraca właściwą flore bakteryjną.

Krzem nie przywraca właściwej flory bakteryjnej, bo nie taka jest jego rola.

Napisano (edytowane)
Krzem nie przywraca właściwej flory bakteryjnej, bo nie taka jest jego rola.

Bezspośrednio oczywicie, że nie, ale gdy nastąpi oczyszczenie z toksyn i ze złogów, szczególnie gnilnych procesów, które przyklejają sie do związków krzemu i są w ten sposób wydalane, to automatycznie flora sie odbudowuje, trzeba spojrzeć głebiej na problem i zobaczyć zależności nie tylko podstawowe. Przy uzywaniu eneterosgelu trzeba zapijać go dużą ilościa ciepłej wody. Po enterosgelu warto jest potem przyjąć bifido i laktobakterie dla pełnego odnowienia flory.

Edytowane przez Mag_Semsu
Napisano

Do odbudowy flory konieczne jest wyeliminowanie C. albicans, a Enterosgel w tym niestety nie pomoże. Enterosorbenty oparte na krzemie są w stanie związać jedynie cząsteczki i organizmy o określonej wielkości. Komórki grzybów są większe niż komórki bakterii i sorbent ich nie zwiąże. Oczywiście usunie pewne związki produkowane przez grzyba, ale to za mało, żeby pozbyć się problemu.

Dopiero po usunięciu Candidy można odbudować florę przy pomocy preparatów z bakteriami (najlepiej Lacobacillus GG) albo drożdżami.