Gość Euterpe Napisano 24 Października 2013 Napisano 24 Października 2013 (edytowane) Przeczytałam na pewnej stronce w Internecie, że ten rozkład stosuje się głównie dla par, gdzie występuje jakiś problem. Uznałam, że ten przypadek dotyczy także i mnie, więc rozłożyłam karty. ---ja-----------on--- **13*********02** **12*********03** **11****01***04** **10****14***05** **09****15***06** **08*********07** 1 - obecna sytuacja w związku 2,13 - ich obecna sytuacja uczuciowa 3,12 - jak partnerzy oceniają swój związek 4,11 - jakie są ich uczucia 5,10 - sfera seksualna, co im przeszkadza 6,9 - czego nie tolerują w tym związku, zwłaszcza u partnera 7,8 - co powinni zrobić, aby ich związek był harmonijny 14 - najbliższa przyszłość związku do 4 miesięcy 15 - dalsza przyszłość związku do 1,5 roku ** 8 denarów ************************ As buław ******** **** XX Sąd ************************ XIX Słońce ******* ** 6 buław ******** Rycerz mieczy ******* 8 buław ******** ** 10 pucharów**** X Koło fortuny ****** 3 puchary ******** ** 2 puchary ******** VIII Siła ******** Giermek buław ***** ** As denarów ********************* Giermek kielichów *** - 1 - Rycerz mieczy - obecnie są konflikty i spory, problemy z dogadaniem się - 2 - As buław - jakiś odnowiony się czuje pod względem działania/namiętności? - 3 - XIX Słońce - widzi nasz związek w kolorowych barwach, nie widzi problemu - 4 - 8 buław - impuls, namiętność, którą byłoby fajnie szybko zaspokoić - 5 - 3 puchary - jest tak szczęśliwy, że może tańczyć z radości/świętować albo uważa, że jest o jedną osobę za dużo lub nie widzi problemu - 6 - Giermek buław - dziecinności, jakbym miała w głowie tylko jedno - 7 - Giermek pucharów - powinien wyjść z propozycją - 8 - As denarów - powinnam zacząć znowu wszystko od początku, wyciągnąć rękę, ale nie wiem jak zinterpretować tego denara... Mam mu dać prezent? - 9 - 2 puchary - niczego, żyje mi się z nim dobrze, mimo tych chwilowych konfliktów - 10 - 10 pucharów - na dziesiąte pytanie padła dziesiąta karta z kielichów Przeszkadza mi to, że dla niego seks = dzieci i tego się obawia - 11 - 6 buław - uważam, że wygrałam los na loterii, optymistycznie podchodzę do związku - 12 - XX Sąd - czuję się pełna nowej energii, odżyłam - 13 - 8 denarów - pracuję nad swoim wnętrzem i nad relacją - 14 - X Koło fortuny - raz pod wozem, raz nad - 15 - VIII Siła - myślę, że to optymistyczna karta, ale lepiej będzie, jak ktoś inny się wypowie Ciekawostki: - ani po mojej, ani po jego stronie nie wyszły miecze - w jednej linii mamy AW: Sąd i Słońce - w jednej linii są też puchary: 10 kielichów + 3 kielichy - w jednej linii są też buławy: 6 buław + 8 buław - po mojej stronie jeden AW, jedna buława, 2 puchary, 2 denary - po jego stronie jeden AW, dwa puchary, trzy buławy - przyszłość(bliska i dalsza) pod dwoma AW: X Koło fortuny + VIII Siła Takie spostrzeżenia, nie wiem czy mają one tutaj duże znaczenie. Edytowane 20 Marca 2014 przez Euterpe Cytuj
niiwa Napisano 24 Października 2013 Napisano 24 Października 2013 1.Obecna sytuacja w związku - Rycerz Mieczy - tak jak piszesz - są konflikty, kłótnie - każde z was ma swoje racje i trudno wam się porozumieć, to też ochłodzenie uczuciowe 2.Ich obecna sytuacja uczuciowa Ona - 8 denarów On - As buław - Ty trwasz przy starym, przywykłaś do tego co jest i nie starasz się niczego zmieniać/ wygląda to tak, jakbyś się pogodziła z tym co jest - skupiłaś się na obowiązkach dnia codziennego, zamknęłaś się w sobie, robisz co do ciebie należy/ - nie ma w tobie uczuć.. - W nim jest chęć przeżycia czegoś nowego - to na razie impuls - ale energia już buzuje - .. 3.Jak partnerzy oceniają swój związek Ona - SĄD On - SŁOŃCE - Ty podchodzisz całościowo - jak było, jest i co można zmienić na lepsze - pragniesz zmian w związku - On ogólnie jest zadowolony - myśli tylko o dniu jutrzejszym - aby rano mieć dobry humor.. 4. - jakie są ich uczucia Ona - 6 buław On - 8 buław - trudno się doszukać uczuć w buławach - ale niezaprzeczalne jest, że działacie na siebie bardzo. Ty przyjmujesz postawę jestem więc bierz mnie/6 buł/ - na zasadzie pojawiłam się luby, więc doceń to i pokaż mi jak ci na mnie zależy On stawia na spontan/8 bul/ - czuje potrzebę, ma ochotę to okazuje zainteresowanie - ale nie jest to tak przekalkulowane jak u ciebie!w 6 buł? 5.- sfera seksualna, co im przeszkadza Ona - 10 puch On - 3 puch Pomieszały się te karty w uczuciach z seksem - w uczuciach miałaś buławy a w seksie puchary- może znak to aby wspólnie rozeznać tę kwestię? Ty uważasz, że dla niego seks wynika z tzw obowiązku małżeńskiego/związkowego aby cię zadowolić? - ale karty As buł, 8 buł - nie jest rutyną, to najprawdziwsza ochota na seks, bo go podniecasz. On może myśleć, że będąc z nim pragniesz kogoś innego/3 puch/ 6. - czego nie tolerują w tym związku, zwłaszcza u partnera Ona - 2 pucharów On - paź buław Czyżby miał z kimś jakieś bliższe relacje? - a może ty nie jesteś w stanie być z nim blisko emocjonalnie? - nie rozumiem On ma dość twojej nieodpowiedzialności - coś obiecujesz, a potem nawalasz 7. - co powinni zrobić, aby ich związek był harmonijny Ona - As denarów On Paź denarów - Obydwoje powinni odnieść się do realiów życia i ocenić czego tak właściwie od siebie oczekują? 14 - najbliższa przyszłość związku do 4 miesięcy - Koło Fortuny - :) - wszystko się może zdarzyć 15 - dalsza przyszłość związku do 1,5 roku - Siła - zmagania z przeciwnościami - czyżbyście tak trwali wciąż docierając się, a jakaś siła trzymała was razem? - toć to chyba tylko karma Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 24 Października 2013 Napisano 24 Października 2013 1.Obecna sytuacja w związku - Rycerz Mieczypanuje chaos,niedomówienia.. 2.Ich obecna sytuacja uczuciowa Ona - 8 denarów-ty chcesz jeszcze pracować nad tym..maymi kroczkami do celu,moze rozwijać sie zawodowo.. On - As buław-n tutaj ma jakieś bodzce..chyba pragnie zmian.. 3.Jak partnerzy oceniają swój związek Ona - SĄD On - SŁOŃCE - Ty podchodzisz całościowo - chyba zdajesz sobie sprawę z tego do czego trzeba wrócić w zwązku i nad czym pracować aby zaiskrzyło jak kiedys.. - Ja myslę,że jego zmiany nastroju grają głowne skrzypce..jakby chcial ustawiac wiele rzeczy pod siebie patrzac z góry..zonglujac faktami.. 4. - jakie są ich uczucia Ona - 6 buław On - 8 buław-wzajemne adorowanie- chcesz byc adorowana a on potrafi tez sie w tej kwesti wykazać. 5.- sfera seksualna, co im przeszkadza Ona - 10 puch On - 3 puch te karty skojarzyly mi sie z twoim poukładanym zyciem seksualnym a jego jakimiś marzeniami które moze ciezko ci zrozumiec czy sie podjąc....ale ogólnie tutaj sie układa:) 6. - czego nie tolerują w tym związku, zwłaszcza u partnera Ona - 2 pucharów On - paź buław =chyba nie tolerujesz jego poczucia wolności..a on twojej ironi.. 7. - co powinni zrobić, aby ich związek był harmonijny Ona - As denarów On Paź denarów -pozwolić mi wybrać w którą stronę ma podążyć..a ty powinnaś zaufać sobie ... 14 - najbliższa przyszłość związku do 4 miesięcy - Koło Fortuny -Koło zmieni swój obrót o 180 stopni.. 15.=tutaj widzę jakąs walke i spieranie się z samą sobą wewnetrznie. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 25 Października 2013 Napisano 25 Października 2013 drobna uwaga - nie giermek(paź) denarów TYLKO GIERMEK(PAŹ) KIELICHÓW Cytuj
Gość Euterpe Napisano 25 Października 2013 Napisano 25 Października 2013 1.Obecna sytuacja w związku - Rycerz Mieczy- tak jak piszesz - są konflikty, kłótnie - każde z was ma swoje racje i trudno wam się porozumieć, to też ochłodzenie uczuciowe zgadza się, spięcia są... 2.Ich obecna sytuacja uczuciowaOna - 8 denarów On - As buław - Ty trwasz przy starym, przywykłaś do tego co jest i nie starasz się niczego zmieniać/ wygląda to tak, jakbyś się pogodziła z tym co jest - skupiłaś się na obowiązkach dnia codziennego, zamknęłaś się w sobie, robisz co do ciebie należy/ - nie ma w tobie uczuć.. - W nim jest chęć przeżycia czegoś nowego - to na razie impuls - ale energia już buzuje - . Fakt, przyzwyczaiłam się już do tego stanu rzeczy(i do niego). Są uczucia, tylko nie zawsze mam okazję je okazać, a właściwie mam kłopot w ich wyrażaniu. Druga część pasuje, zmienił się, robi teraz rzeczy, na które 'ponoć' wcześniej nie miał czasu. 3.Jak partnerzy oceniają swój związekOna - SĄD On - SŁOŃCE - Ty podchodzisz całościowo - jak było, jest i co można zmienić na lepsze - pragniesz zmian w związku - On ogólnie jest zadowolony - myśli tylko o dniu jutrzejszym - aby rano mieć dobry humor.. On zawsze ma dobry humor:) Tak, chcę zmian w związku... 4. - jakie są ich uczuciaOna - 6 buław On - 8 buław - trudno się doszukać uczuć w buławach - ale niezaprzeczalne jest, że działacie na siebie bardzo. Ty przyjmujesz postawę jestem więc bierz mnie/6 buł/ - na zasadzie pojawiłam się luby, więc doceń to i pokaż mi jak ci na mnie zależy On stawia na spontan/8 bul/ - czuje potrzebę, ma ochotę to okazuje zainteresowanie - ale nie jest to tak przekalkulowane jak u ciebie!w 6 buł? No cóż chciałabym, aby częściej wychodził z inicjatywą... On prawie do wszystkiego podchodzi na luzie Ja zaś jeszcze jestem w trakcie nauki, ale idzie mi już coraz lepiej 5.- sfera seksualna, co im przeszkadzaOna - 10 puch On - 3 puch Pomieszały się te karty w uczuciach z seksem - w uczuciach miałaś buławy a w seksie puchary- może znak to aby wspólnie rozeznać tę kwestię? Ty uważasz, że dla niego seks wynika z tzw obowiązku małżeńskiego/związkowego aby cię zadowolić? - ale karty As buł, 8 buł - nie jest rutyną, to najprawdziwsza ochota na seks, bo go podniecasz. On może myśleć, że będąc z nim pragniesz kogoś innego/3 puch/ To, co napisałaś o mnie zgadza się w 100%(10 pucharów). Możliwe, że tak myśli...(3 kielichy) Chociaż nie daję mu powodów Na pewno nie traktuje tego jak rutynę. 6. - czego nie tolerują w tym związku, zwłaszcza u partneraOna - 2 pucharów On - paź buław Czyżby miał z kimś jakieś bliższe relacje? - a może ty nie jesteś w stanie być z nim blisko emocjonalnie? - nie rozumiem On ma dość twojej nieodpowiedzialności - coś obiecujesz, a potem nawalasz Możliwe, że jeszcze zachowuję się infantylnie, ale już sporadycznie. W końcu trzeba kiedyś dorosnąć Ma grupkę swoich znajomych i wiem, że z nimi przebywa częściej(nas dzieli dodatkowo odległość, z nimi nie ma takiego problemu) przez co czasami coś mnie trafia ;/ 7. - co powinni zrobić, aby ich związek był harmonijnyOna - As denarów On Paź denarów - Obydwoje powinni odnieść się do realiów życia i ocenić czego tak właściwie od siebie oczekują? O tak. Powiedziałam mu o tym i możliwe, że dzięki temu coś go ruszyło na zmianę. On jeszcze tego nie zrobił... 14 - najbliższa przyszłość związku do 4 miesięcy - Koło Fortuny - :) - wszystko się może zdarzyć 15 - dalsza przyszłość związku do 1,5 roku - Siła - zmagania z przeciwnościami - czyżbyście tak trwali wciąż docierając się, a jakaś siła trzymała was razem? - toć to chyba tylko karma Czuję się jakbym była w kole, odkąd wróciłam do niego, w sumie przed rozstaniem było podobnie. Niekończąca się karuzela. Karma jest, tworzymy związek o wibracji 9, a moja droga życia to jego 1pz Cytuj
Gość Euterpe Napisano 25 Października 2013 Napisano 25 Października 2013 1.Obecna sytuacja w związku - Rycerz Mieczypanuje chaos,niedomówienia.. Chaos, bez przesady Ale nieporozumienia się zdarzają... 2.Ich obecna sytuacja uczuciowaOna - 8 denarów-ty chcesz jeszcze pracować nad tym..maymi kroczkami do celu,moze rozwijać sie zawodowo.. On - As buław-n tutaj ma jakieś bodzce..chyba pragnie zmian.. Tak, staram się, o pracy też myślę Są w nim bodźce 3.Jak partnerzy oceniają swój związekOna - SĄD On - SŁOŃCE - Ty podchodzisz całościowo - chyba zdajesz sobie sprawę z tego do czego trzeba wrócić w zwązku i nad czym pracować aby zaiskrzyło jak kiedys.. - Ja myslę,że jego zmiany nastroju grają głowne skrzypce..jakby chcial ustawiac wiele rzeczy pod siebie patrzac z góry..zonglujac faktami.. Ja miewam częściej humorki ;p 4. - jakie są ich uczuciaOna - 6 buław On - 8 buław-wzajemne adorowanie- chcesz byc adorowana a on potrafi tez sie w tej kwesti wykazać. Jak chce, to potrafi, ale tylko w tedy, gdy ma ochotę, no i ja również 5.- sfera seksualna, co im przeszkadzaOna - 10 puch On - 3 puch te karty skojarzyly mi sie z twoim poukładanym zyciem seksualnym a jego jakimiś marzeniami które moze ciezko ci zrozumiec czy sie podjąc....ale ogólnie tutaj sie układa:) Nie narzekam :D:D Co do jego marzeń, to muszę go ośmielić, inaczej się niczego nie dowiem 6. - czego nie tolerują w tym związku, zwłaszcza u partneraOna - 2 pucharów On - paź buław =chyba nie tolerujesz jego poczucia wolności..a on twojej ironi.. Nigdy mi nie mówi, co się mu we mnie nie podoba, w przeciwieństwie do mnie(kiedyś). Raz tylko go pociągnęłam za język, ale dawno temu... Wolałabym, aby był bardziej odpowiedzialny, ja z kolei muszę dorosnąć 7. - co powinni zrobić, aby ich związek był harmonijnyOna - As denarów On Paź denarów -pozwolić mi wybrać w którą stronę ma podążyć..a ty powinnaś zaufać sobie ... Daję mu wolność! Nigdy nie narzeka Nawet jak się pytałam i naciskałam na niego, to nigdy się nie poskarżył Postaram się sobie ufać bardziej 14 - najbliższa przyszłość związku do 4 miesięcy - Koło Fortuny -Koło zmieni swój obrót o 180 stopni..15.=tutaj widzę jakąs walke i spieranie się z samą sobą wewnetrznie. Możliwe spory wewnętrzne, ale chyba żaden człowiek nie jest od tego wolny ;p Cytuj
niiwa Napisano 25 Października 2013 Napisano 25 Października 2013 drobna uwaga - nie giermek(paź) denarów TYLKO GIERMEK(PAŹ) KIELICHÓW Racja, przepraszam za pomyłkę - wprowadziłam w błąd również GdzieTaIrlandia bo widzę, że skopiowała mój post. - Paź Kieli to trochę nieodpowiedzialna i dziecinna osoba, która bardziej skupia się na sobie i swoich odczuciach - może więc właśnie to powinien w sobie zmienić, bo Ty w Asie Den masz poważniejsze podejście i tego oczekujesz od niego również. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 25 Stycznia 2014 Napisano 25 Stycznia 2014 WERYFIKACJA!!! Rozeszliśmy się... Mieliśmy różne temperamenty i o ile ja potrafiłam zrozumieć jego, on mnie niestety nie... Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 28 Stycznia 2014 Napisano 28 Stycznia 2014 Widać było wiele nieporozumień miedzy wami..w rozkładzie na przyszłosc. Głowa do góry:* Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi