Skocz do zawartości

Przyszłość związku(ZWERYFIKOWANY)

Gość Euterpe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Przeczytałam na pewnej stronce w Internecie, że ten rozkład stosuje się głównie dla par, gdzie występuje jakiś problem. Uznałam, że ten przypadek dotyczy także i mnie, więc rozłożyłam karty.

---ja-----------on---

**13*********02**

**12*********03**

**11****01***04**

**10****14***05**

**09****15***06**

**08*********07**

1 - obecna sytuacja w związku

2,13 - ich obecna sytuacja uczuciowa

3,12 - jak partnerzy oceniają swój związek

4,11 - jakie są ich uczucia

5,10 - sfera seksualna, co im przeszkadza

6,9 - czego nie tolerują w tym związku, zwłaszcza u partnera

7,8 - co powinni zrobić, aby ich związek był harmonijny

14 - najbliższa przyszłość związku do 4 miesięcy

15 - dalsza przyszłość związku do 1,5 roku

** 8 denarów ************************ As buław ********

**** XX Sąd ************************ XIX Słońce *******

** 6 buław ******** Rycerz mieczy ******* 8 buław ********

** 10 pucharów**** X Koło fortuny ****** 3 puchary ********

** 2 puchary ******** VIII Siła ******** Giermek buław *****

** As denarów ********************* Giermek kielichów ***

- 1 - Rycerz mieczy -

obecnie są konflikty i spory, problemy z dogadaniem się

- 2 - As buław -

jakiś odnowiony się czuje pod względem działania/namiętności?

- 3 - XIX Słońce -

widzi nasz związek w kolorowych barwach, nie widzi problemu

- 4 - 8 buław -

impuls, namiętność, którą byłoby fajnie szybko zaspokoić

- 5 - 3 puchary -

jest tak szczęśliwy, że może tańczyć z radości/świętować albo uważa, że jest o jedną osobę za dużo lub nie widzi problemu

- 6 - Giermek buław -

dziecinności, jakbym miała w głowie tylko jedno

- 7 - Giermek pucharów -

powinien wyjść z propozycją

- 8 - As denarów -

powinnam zacząć znowu wszystko od początku, wyciągnąć rękę, ale nie wiem jak zinterpretować tego denara... Mam mu dać prezent?

- 9 - 2 puchary -

niczego, żyje mi się z nim dobrze, mimo tych chwilowych konfliktów

- 10 - 10 pucharów -

na dziesiąte pytanie padła dziesiąta karta z kielichów :D Przeszkadza mi to, że dla niego seks = dzieci i tego się obawia

- 11 - 6 buław -

uważam, że wygrałam los na loterii, optymistycznie podchodzę do związku

- 12 - XX Sąd -

czuję się pełna nowej energii, odżyłam

- 13 - 8 denarów -

pracuję nad swoim wnętrzem i nad relacją

- 14 - X Koło fortuny -

raz pod wozem, raz nad

- 15 - VIII Siła -

myślę, że to optymistyczna karta, ale lepiej będzie, jak ktoś inny się wypowie :)

Ciekawostki:

- ani po mojej, ani po jego stronie nie wyszły miecze :)

- w jednej linii mamy AW: Sąd i Słońce

- w jednej linii są też puchary: 10 kielichów + 3 kielichy

- w jednej linii są też buławy: 6 buław + 8 buław

- po mojej stronie jeden AW, jedna buława, 2 puchary, 2 denary

- po jego stronie jeden AW, dwa puchary, trzy buławy

- przyszłość(bliska i dalsza) pod dwoma AW: X Koło fortuny + VIII Siła

Takie spostrzeżenia, nie wiem czy mają one tutaj duże znaczenie.

Edytowane przez Euterpe
Napisano

1.Obecna sytuacja w związku - Rycerz Mieczy

- tak jak piszesz - są konflikty, kłótnie - każde z was ma swoje racje i trudno wam się porozumieć, to też ochłodzenie uczuciowe

2.Ich obecna sytuacja uczuciowa

Ona - 8 denarów On - As buław

- Ty trwasz przy starym, przywykłaś do tego co jest i nie starasz się niczego zmieniać/ wygląda to tak, jakbyś się pogodziła z tym co jest - skupiłaś się na obowiązkach dnia codziennego, zamknęłaś się w sobie, robisz co do ciebie należy/ - nie ma w tobie uczuć..

- W nim jest chęć przeżycia czegoś nowego - to na razie impuls - ale energia już buzuje - ..

3.Jak partnerzy oceniają swój związek

Ona - SĄD On - SŁOŃCE

- Ty podchodzisz całościowo - jak było, jest i co można zmienić na lepsze - pragniesz zmian w związku

- On ogólnie jest zadowolony - myśli tylko o dniu jutrzejszym - aby rano mieć dobry humor..

4. - jakie są ich uczucia

Ona - 6 buław On - 8 buław

- trudno się doszukać uczuć w buławach - ale niezaprzeczalne jest, że działacie na siebie bardzo.

Ty przyjmujesz postawę jestem więc bierz mnie/6 buł/ - na zasadzie pojawiłam się luby, więc doceń to i pokaż mi jak ci na mnie zależy

On stawia na spontan/8 bul/ - czuje potrzebę, ma ochotę to okazuje zainteresowanie - ale nie jest to tak przekalkulowane jak u ciebie!w 6 buł?

5.- sfera seksualna, co im przeszkadza

Ona - 10 puch On - 3 puch

Pomieszały się te karty w uczuciach z seksem :) - w uczuciach miałaś buławy a w seksie puchary- może znak to aby wspólnie rozeznać tę kwestię?

Ty uważasz, że dla niego seks wynika z tzw obowiązku małżeńskiego/związkowego aby cię zadowolić? - ale karty As buł, 8 buł - nie jest rutyną, to najprawdziwsza ochota na seks, bo go podniecasz.

On może myśleć, że będąc z nim pragniesz kogoś innego/3 puch/

6. - czego nie tolerują w tym związku, zwłaszcza u partnera

Ona - 2 pucharów On - paź buław

Czyżby miał z kimś jakieś bliższe relacje? - a może ty nie jesteś w stanie być z nim blisko emocjonalnie? - nie rozumiem

On ma dość twojej nieodpowiedzialności - coś obiecujesz, a potem nawalasz

7. - co powinni zrobić, aby ich związek był harmonijny

Ona - As denarów On Paź denarów

- Obydwoje powinni odnieść się do realiów życia i ocenić czego tak właściwie od siebie oczekują?

14 - najbliższa przyszłość związku do 4 miesięcy - Koło Fortuny - :):):) - wszystko się może zdarzyć :)

15 - dalsza przyszłość związku do 1,5 roku - Siła

- zmagania z przeciwnościami - czyżbyście tak trwali wciąż docierając się, a jakaś siła trzymała was razem?

- toć to chyba tylko karma

Napisano

panuje chaos,niedomówienia..

Ona - 8 denarów-ty chcesz jeszcze pracować nad tym..maymi kroczkami do celu,moze rozwijać sie zawodowo.. On - As buław-n tutaj ma jakieś bodzce..chyba pragnie zmian..

Ona - SĄD On - SŁOŃCE

- Ty podchodzisz całościowo - chyba zdajesz sobie sprawę z tego do czego trzeba wrócić w zwązku i nad czym pracować aby zaiskrzyło jak kiedys..

- Ja myslę,że jego zmiany nastroju grają głowne skrzypce..jakby chcial ustawiac wiele rzeczy pod siebie patrzac z góry..zonglujac faktami..

Ona - 6 buław On - 8 buław-wzajemne adorowanie- chcesz byc adorowana a on potrafi tez sie w tej kwesti wykazać.

te karty skojarzyly mi sie z twoim poukładanym zyciem seksualnym a jego jakimiś marzeniami które moze ciezko ci zrozumiec czy sie podjąc....ale ogólnie tutaj sie układa:)

=chyba nie tolerujesz jego poczucia wolności..a on twojej ironi..

-pozwolić mi wybrać w którą stronę ma podążyć..a ty powinnaś zaufać sobie ...

14 - najbliższa przyszłość związku do 4 miesięcy - Koło Fortuny -Koło zmieni swój obrót o 180 stopni..

15.=tutaj widzę jakąs walke i spieranie się z samą sobą wewnetrznie.

Napisano

drobna uwaga - nie giermek(paź) denarów TYLKO GIERMEK(PAŹ) KIELICHÓW

Napisano

- tak jak piszesz - są konflikty, kłótnie - każde z was ma swoje racje i trudno wam się porozumieć, to też ochłodzenie uczuciowe

zgadza się, spięcia są...

Ona - 8 denarów On - As buław

- Ty trwasz przy starym, przywykłaś do tego co jest i nie starasz się niczego zmieniać/ wygląda to tak, jakbyś się pogodziła z tym co jest - skupiłaś się na obowiązkach dnia codziennego, zamknęłaś się w sobie, robisz co do ciebie należy/ - nie ma w tobie uczuć..

- W nim jest chęć przeżycia czegoś nowego - to na razie impuls - ale energia już buzuje - .

Fakt, przyzwyczaiłam się już do tego stanu rzeczy(i do niego). Są uczucia, tylko nie zawsze mam okazję je okazać, a właściwie mam kłopot w ich wyrażaniu. Druga część pasuje, zmienił się, robi teraz rzeczy, na które 'ponoć' wcześniej nie miał czasu.

Ona - SĄD On - SŁOŃCE

- Ty podchodzisz całościowo - jak było, jest i co można zmienić na lepsze - pragniesz zmian w związku

- On ogólnie jest zadowolony - myśli tylko o dniu jutrzejszym - aby rano mieć dobry humor..

On zawsze ma dobry humor:) Tak, chcę zmian w związku...

Ona - 6 buław On - 8 buław

- trudno się doszukać uczuć w buławach - ale niezaprzeczalne jest, że działacie na siebie bardzo.

Ty przyjmujesz postawę jestem więc bierz mnie/6 buł/ - na zasadzie pojawiłam się luby, więc doceń to i pokaż mi jak ci na mnie zależy

On stawia na spontan/8 bul/ - czuje potrzebę, ma ochotę to okazuje zainteresowanie - ale nie jest to tak przekalkulowane jak u ciebie!w 6 buł?

No cóż chciałabym, aby częściej wychodził z inicjatywą... On prawie do wszystkiego podchodzi na luzie :D Ja zaś jeszcze jestem w trakcie nauki, ale idzie mi już coraz lepiej :)

Pomieszały się te karty w uczuciach z seksem :) - w uczuciach miałaś buławy a w seksie puchary- może znak to aby wspólnie rozeznać tę kwestię?

Ty uważasz, że dla niego seks wynika z tzw obowiązku małżeńskiego/związkowego aby cię zadowolić? - ale karty As buł, 8 buł - nie jest rutyną, to najprawdziwsza ochota na seks, bo go podniecasz.

On może myśleć, że będąc z nim pragniesz kogoś innego/3 puch/

To, co napisałaś o mnie zgadza się w 100%(10 pucharów). Możliwe, że tak myśli...(3 kielichy) Chociaż nie daję mu powodów :( Na pewno nie traktuje tego jak rutynę.

Czyżby miał z kimś jakieś bliższe relacje? - a może ty nie jesteś w stanie być z nim blisko emocjonalnie? - nie rozumiem

On ma dość twojej nieodpowiedzialności - coś obiecujesz, a potem nawalasz

Możliwe, że jeszcze zachowuję się infantylnie, ale już sporadycznie. W końcu trzeba kiedyś dorosnąć :) Ma grupkę swoich znajomych i wiem, że z nimi przebywa częściej(nas dzieli dodatkowo odległość, z nimi nie ma takiego problemu) przez co czasami coś mnie trafia ;/

- Obydwoje powinni odnieść się do realiów życia i ocenić czego tak właściwie od siebie oczekują?

O tak. Powiedziałam mu o tym i możliwe, że dzięki temu coś go ruszyło na zmianę. On jeszcze tego nie zrobił...

14 - najbliższa przyszłość związku do 4 miesięcy - Koło Fortuny - :):):) - wszystko się może zdarzyć :)

15 - dalsza przyszłość związku do 1,5 roku - Siła

- zmagania z przeciwnościami - czyżbyście tak trwali wciąż docierając się, a jakaś siła trzymała was razem?

- toć to chyba tylko karma

Czuję się jakbym była w kole, odkąd wróciłam do niego, w sumie przed rozstaniem było podobnie. Niekończąca się karuzela. Karma jest, tworzymy związek o wibracji 9, a moja droga życia to jego 1pz :)

Napisano

panuje chaos,niedomówienia..

Chaos, bez przesady :P Ale nieporozumienia się zdarzają...

Ona - 8 denarów-ty chcesz jeszcze pracować nad tym..maymi kroczkami do celu,moze rozwijać sie zawodowo.. On - As buław-n tutaj ma jakieś bodzce..chyba pragnie zmian..

Tak, staram się, o pracy też myślę :) Są w nim bodźce :)

Ona - SĄD On - SŁOŃCE

- Ty podchodzisz całościowo - chyba zdajesz sobie sprawę z tego do czego trzeba wrócić w zwązku i nad czym pracować aby zaiskrzyło jak kiedys..

- Ja myslę,że jego zmiany nastroju grają głowne skrzypce..jakby chcial ustawiac wiele rzeczy pod siebie patrzac z góry..zonglujac faktami..

Ja miewam częściej humorki ;p

Ona - 6 buław On - 8 buław-wzajemne adorowanie- chcesz byc adorowana a on potrafi tez sie w tej kwesti wykazać.

Jak chce, to potrafi, ale tylko w tedy, gdy ma ochotę, no i ja również :D

te karty skojarzyly mi sie z twoim poukładanym zyciem seksualnym a jego jakimiś marzeniami które moze ciezko ci zrozumiec czy sie podjąc....ale ogólnie tutaj sie układa:)

Nie narzekam :D:D:D Co do jego marzeń, to muszę go ośmielić, inaczej się niczego nie dowiem :D

=chyba nie tolerujesz jego poczucia wolności..a on twojej ironi..

Nigdy mi nie mówi, co się mu we mnie nie podoba, w przeciwieństwie do mnie(kiedyś). Raz tylko go pociągnęłam za język, ale dawno temu... Wolałabym, aby był bardziej odpowiedzialny, ja z kolei muszę dorosnąć :)

-pozwolić mi wybrać w którą stronę ma podążyć..a ty powinnaś zaufać sobie ...

Daję mu wolność! Nigdy nie narzeka :) Nawet jak się pytałam i naciskałam na niego, to nigdy się nie poskarżył :) Postaram się sobie ufać bardziej :)

14 - najbliższa przyszłość związku do 4 miesięcy - Koło Fortuny -Koło zmieni swój obrót o 180 stopni..

15.=tutaj widzę jakąs walke i spieranie się z samą sobą wewnetrznie.

Możliwe spory wewnętrzne, ale chyba żaden człowiek nie jest od tego wolny ;p :)

Napisano
drobna uwaga - nie giermek(paź) denarów TYLKO GIERMEK(PAŹ) KIELICHÓW

Racja, przepraszam za pomyłkę - wprowadziłam w błąd również GdzieTaIrlandia bo widzę, że skopiowała mój post.

- Paź Kieli to trochę nieodpowiedzialna i dziecinna osoba, która bardziej skupia się na sobie i swoich odczuciach - może więc właśnie to powinien w sobie zmienić, bo Ty w Asie Den masz poważniejsze podejście i tego oczekujesz od niego również.

• 3 miesiące temu...
Gość Euterpe
Napisano

WERYFIKACJA!!!

Rozeszliśmy się... Mieliśmy różne temperamenty i o ile ja potrafiłam zrozumieć jego, on mnie niestety nie...

Napisano

Widać było wiele nieporozumień miedzy wami..w rozkładzie na przyszłosc. Głowa do góry:*