luiza1976 Napisano 28 Października 2013 Napisano 28 Października 2013 Hej, Mam na imie Aneta (ur 31.8.76). Od jakiegos połtora tygodnia szukam współlokatora do mojego mieszkania. Mieszkam w Anglii wiec osoby ewentualnie zainteresowane sa różnej narodowości czy rasy. Szukam dziewczyny. Miałam 3 osoby ogladajace - jedna starsza pani, Polka I murzynka. Polka- za bardzo wydziwiajaca I nie jest zainteresowana, starsza pani- nie odpowiada mi. Murzynka Ama wydaje sie sympatyczna, jedyne ryzyko to glosny sposob zachowywania sie. Jednak poki co jest jedynym najsensowniejszym kandydatem- stala praca w dobrej firmie. Dlatego mam dylemat czy wybór Amy bedzie dobrym wyborem. Postawilam karty, ale mam mega trudny problem z interpretacja! Rozklad :Decyzja (z 'rozkładów') karta 7- k. wyjscia: Giermek Mieczy 3-1-5 To karty mówiące, co będzie się działo, jeśli pytający zrealizuje swój zamiar 1- Cesarzowa 3- 9 monet 5 - 2 mieczy 4-2-6 To karty mówiące, co będzie, jeśli nie zrealizuje swojego zamiaru. 2- Krol mieczy 4- 6 kielichów 6 - Krol kielichów Zupełnie nie wiem jak to zinterpretowac. Wydaje mi sie, że bardziej pozytywniej bedzie jak wybiore Ame. Cesarzowa nie oznacza złej osoby, ale martwia mnie te 2 miecze 2ga droga- jesli jej nie wybiore- nie wiem jak mam odczytac tych 2 króli. 6 kielichów- oznacza natomiast tesknote za przeszłościa. Prosze Was o pomoc w odczytaniu tych kart. Czas mnie niestety zaczyna gonic. Cytuj
Gość alles-in1 Napisano 28 Października 2013 Napisano 28 Października 2013 Jesli wybierzesz Ame bedziesz sie z nia klocila, moze nawet o pieniadze, jesli nie zdecydujesz sie na nia, bedziesz brala pod uwage 2 mezczyzn, jeden rozwodnik, a drugi bardzo mily pan Prosze spojrz na moj listopad Cytuj
luiza1976 Napisano 29 Października 2013 Autor Napisano 29 Października 2013 Hmm.. Ja nie szukam faceta jako wspollokatora choc wczoraj zmienilam nieco swoje ogloszenia. Jesli bym sie zdecydowala na pana to musial by spelniac mnostwo wymagan Jestem nieco zestresowana cala sytuacja bo czas goni i musze miec kogos do placenia czynszu, ale z drugiej strony bedzie to 6 miesieczny kontrakt i nie moge wybrac pierwszej lepszej osoby! Cytuj
luiza1976 Napisano 29 Października 2013 Autor Napisano 29 Października 2013 Jaki byłby najbardziej odpowiedni rozklad na współlokatora? Chciałabym sie dowiedzieć z kart kim bedzie ta osoba. Ja dotąd sie nie pojawiła Cytuj
Gość Euterpe Napisano 29 Października 2013 Napisano 29 Października 2013 to pewne podobny jak do przyszłego partnera tylko tutaj zamieniasz przyszłego chłopaka/męża na współlokatora/współlokatorkę. Cytuj
luiza1976 Napisano 29 Października 2013 Autor Napisano 29 Października 2013 Wertuje to forum I nie moge znalezc tego rozkladu. Cytuj
x-latek Napisano 30 Października 2013 Napisano 30 Października 2013 Jaki byłby najbardziej odpowiedni rozklad na współlokatora?Chciałabym sie dowiedzieć z kart kim bedzie ta osoba. Ja dotąd sie nie pojawiła Więc może te 2 Miecze znaczą to że nie dojdzie do tego, znaczy się, że murzyneczka nie stanie się Twą współlokatorką? 2 Miecze to taki kontakt na odległość, ewentualnie kontakt przy zawieraniu umów i to byłoby wszystko. Także jeśli nawet już coś uzgadniałaś z nią, to biorąc pod uwagę teraz moją tą interpretację - nie musi to się spełnić. A mieszkałoby się Ci z nią - jak już biorąc tu pod uwagę zamieszkanie ze współlokatorem - nawet fajnie i wygodnie (Cesarzowa) i byłaby ona bez problemu wypłacalną osobą (9 Monet). Ale głowy nie dam! Teraz przed chwilą poczytałem jeszcze inne interpretacje tych 2 Mieczy i już sam nie wiem jak to odczytać. 4-2-6 To karty mówiące, co będzie, jeśli nie zrealizuje swojego zamiaru.2- Krol mieczy 4- 6 kielichów 6 - Krol kielichów Król Mieczy to chyba spojrzenie na sprawy realnie, kierując się przy tym logiką i stanowczym działaniem w swym interesie. Te 6 Kielichów to może że zamieszkasz z kimś kogo już znasz (czy jeszcze wcześniej znałaś)? I może to być jednak mężczyzna (Król Kielichów). Albo tak, że ten Król Mieczy spowoduje to/stanie się tak za jego przyczyną, że zamieszkasz z pewnym mężczyzną (Król Kielichów), właśnie którego już znasz. No chyba że zamieszkałabyś z obydwoma jednocześnie :lol: Jednak lepiej byłoby żeby tu inni się wypowiedzieli, zamiast miałabyś się opierać na moich mądrościach. Cytuj
Tarocistka_doradca Napisano 30 Października 2013 Napisano 30 Października 2013 Hej, Mam na imie Aneta (ur 31.8.76).Od jakiegos połtora tygodnia szukam współlokatora do mojego mieszkania. Mieszkam w Anglii wiec osoby ewentualnie zainteresowane sa różnej narodowości czy rasy. Szukam dziewczyny. Miałam 3 osoby ogladajace - jedna starsza pani, Polka I murzynka. Polka- za bardzo wydziwiajaca I nie jest zainteresowana, starsza pani- nie odpowiada mi. Murzynka Ama wydaje sie sympatyczna, jedyne ryzyko to glosny sposob zachowywania sie. Jednak poki co jest jedynym najsensowniejszym kandydatem- stala praca w dobrej firmie. Dlatego mam dylemat czy wybór Amy bedzie dobrym wyborem. Postawilam karty, ale mam mega trudny problem z interpretacja! Rozklad :Decyzja (z 'rozkładów') karta 7- k. wyjscia: Giermek Mieczy 3-1-5 To karty mówiące, co będzie się działo, jeśli pytający zrealizuje swój zamiar 1- Cesarzowa 3- 9 monet 5 - 2 mieczy 4-2-6 To karty mówiące, co będzie, jeśli nie zrealizuje swojego zamiaru. 2- Krol mieczy 4- 6 kielichów 6 - Krol kielichów Zupełnie nie wiem jak to zinterpretowac. Wydaje mi sie, że bardziej pozytywniej bedzie jak wybiore Ame. Cesarzowa nie oznacza złej osoby, ale martwia mnie te 2 miecze 2ga droga- jesli jej nie wybiore- nie wiem jak mam odczytac tych 2 króli. 6 kielichów- oznacza natomiast tesknote za przeszłościa. Prosze Was o pomoc w odczytaniu tych kart. Czas mnie niestety zaczyna gonic. Witaj, Rozklad ktory zamiescilam w watku "przykladowe rozklady". Ale tam do kazdej karty jest pytanie, ktorych nie mozna pominac. Czyli 1 karta mowi o sytuacji obecnej, druga karta to karta rada, a trzecia karta to wynik sprawy, czyli 3 karta jest karta decydujaca, i najwazniejsza, od wlasnie karty trzeciej zalezy nasz wybor. Nie wiemjak stawialas ten rozklad, tzw: wazne jest to aby np: gdy bedziesz wyciagac karty na kazdy wariant, powinnas czytac najpierw pytanie pierwsze: obecna sytuacja oraz wyciagnac jedna karte, pozniej karta rada i wyciagnac jedna karte, oraz jaki bedzie wynik jak wybieresz np: osobe "X". I to samo robimyz driga osoba. Pozdrawiam. Cytuj
Tarocistka_doradca Napisano 30 Października 2013 Napisano 30 Października 2013 Tutaj jest ten rozklad, w dziale "przykladowe rozklady" dzial tarot. http://www.ezoforum.pl/przykladowe-rozklady/74264-rozklad-decyzja-ktora-opcje-wybrac.html Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
luiza1976 Napisano 30 Października 2013 Autor Napisano 30 Października 2013 To byl rozklad wg hajo banzhaf. Poki co mam 2 odmienne interpretacje tego rozkladu. Cytuj
luiza1976 Napisano 30 Października 2013 Autor Napisano 30 Października 2013 Basiu, położyłam nowy rozkład zgodnie z Twoją rada. Rozkład dotyczy Amy, która jest jak dotąd jedyną sensowna osobą zainteresowaną wynajmem: Wariant 1: 1-Sytuacja- 2 kielichów : być może jest to osoba nadająca na tych samych falach co ja 2-Rada - Swiat - Zdobyłes co chciałes 3 -wynik - 5 monet - przypływ finansow (choc tu na forum ta karta jest interpretowana jako problem finansowe) Wariant 2- jesli jej nie wybiore: 1. Pustelnik - okres samotnosci, izolacji, skupienia 2 - 2 Monet - nie wiem jaka rada z tej karty 3- Wiesielec - bezsilnosc, zawieszenie Czy dobrze mysle, ze powinnam sie zdecydowac na Ame? Cytuj
Tarocistka_doradca Napisano 31 Października 2013 Napisano 31 Października 2013 Basiu, położyłam nowy rozkład zgodnie z Twoją rada.Rozkład dotyczy Amy, która jest jak dotąd jedyną sensowna osobą zainteresowaną wynajmem: Witaj Luizo Ale co oznacza wariant 1? to jest pytanie, "jesli ja wybierzesz?" Wariant 1: 1-Sytuacja- 2 kielichów : być może jest to osoba nadająca na tych samych falach co ja Obecna sytuacja, 2 kielichow mozliwe ze np: ta osoba ma dosc mily stosunek do tej sytuacji, albo ty masz do niej mily stosunek, bo wyszla karta 2 kielichow, a to karta albo milosnej wspolnoty, albo milej relacji z kims, albo np: wspolnik, badz ogolnie jakis mily gest, osoby sa zwroconeku sobie. W innym przypadku nawet to by wygladalo jak jakas mila, bliska znajomosc z kims. 2-Rada - Swiat - Zdobyłes co chciałes Karta Rada, co tarot radzi? ale musimy sie odniesc szczegolnie do karty numer 3, bo na pozycji 3 wyszla zla karta, 5 monet to karta kryzysu braku pieniedzy , braku mieszkania. Wiec swiat mowi o tym, ze warto sie otworzyc na swiat, ludzi, i moze szukac dalej kogos. Bo jak sie zdecudujesz na wybranie tej osoby, bedzie jakis problem (5 monet). 3 -wynik - 5 monet - przypływ finansow (choc tu na forum ta karta jest interpretowana jako problem finansowe) Karta na pozycji 3 to decydujaca karta, mowi o jakims problemie, kryzysie, i jak wybierzesz ta osoabe, to sie jakis prooblem finansowy pojawi. Mozliwe ze np: karty wyszly nietrafne jelsi ostatnio o to samo tez pytalas. Ale 5 moonet jako karta decydujaca, to nie jst to dobra karta. Na karcie mamy dwoch zebrakow. Wariant 2- jesli jej nie wybiore: 1. Pustelnik - okres samotnosci, izolacji, skupienia Jesli jej nie wybierzesz? obecna sytuacja, to moglabys sie czuc samotnie (Eremita), oraz niezadowolona ze tak dlugo kogos szukasz, i nie mozesz znalezc. 2 - 2 Monet - nie wiem jaka rada z tej karty Duza niestablnosc, lekkomyslnosc. 3- Wiesielec - bezsilnosc, zawieszenie Jesli jej nie wybierzesz to jaki bedzie wynik? bedziesz czula sie w zawieszeniu, ze znow kogos nie znalazlas. Moim zdaniem karty wyszly dziwne patrzac na karty szczegolnie na pozycji 3, bo to sa karty decydujace, gdyz 5 monet i wisielec to niekorzystne karty. Ja proponuje poczekac tydzien albo dwa tygodnie i rozlozyc jeszcze raz. Karta z numerem 3 jest decydujaca i duzo zalezy od niej,jaka podejmiemy decyzje, bo ta karta mowi, co sie stanie jak wybierzemy dana opcje. Czy dobrze mysle, ze powinnam sie zdecydowac na Ame? Powiedz mi prosze, jaki czas minal, gdy postawilas na to samo pytanie drugi raz rozklad? wazne aby jakis czas minal, np: tydzien, bo gdy pytamy zbyt czesto o ta sama kwestie, tarot moze nam juz kolejny raz mowic nieprawdziwe rzeczy. Cytuj
luiza1976 Napisano 31 Października 2013 Autor Napisano 31 Października 2013 Minelo tylko 2 dni. Cytuj
luiza1976 Napisano 3 Listopada 2013 Autor Napisano 3 Listopada 2013 Murzynka Ama wydaje sie sympatyczna, jedyne ryzyko to glosny sposob zachowywania sie. Jednak poki co jest jedynym najsensowniejszym kandydatem- stala praca w dobrej firmie. Rozklad :Decyzja HB (z 'rozkładów') karta 7- k. wyjscia: Giermek Mieczy 3-1-5 To karty mówiące, co będzie się działo, jeśli pytający zrealizuje swój zamiar - czyli wybiore Ame 3- 9 monet 1- Cesarzowa 5 - 2 mieczy 4-2-6 To karty mówiące, co będzie, jeśli nie zrealizuje swojego zamiaru. 4- 6 kielichów 2- Krol mieczy 6 - Krol kielichów Postanowilam sie jeszcze raz pomyslec nad tym rozkladem HB. Mam 2 odmienne interpretacje ale tylko jedna moze byc poprawna. karta 3-4 oznacza poczatek procesu karta 1-2 rozwoj karta 5-6 wynik Poczytalam o podsumowaniu kart I to co mi wyszlo: Jesli wybiore Ame (poki co jest wciaz zainteresowana): -podsumowanie HB: Umiarkowanie -> Arcykapłan - powinno byc harmonijnie -podsumowanie zwykla - Kaplanka -a z piramidki - znowu Umiarkowanie Jesli jej nie wybiore -HB - Kochankowie ...I to jest ciekawe. Nie mam na razie innych chetnych (zwlaszcza mezczyzn) a to spedza mi sen z powiek, bo zaplacenie calego czynszu za grudzien BARDZO nadwyrezy moj budzet. A biorac pod uwage Kroli z rozkladu I Kochankow z podsumowania to cos by musialo byc na rzeczy. -zrobilam posumowanie zwykle - Umiarkowanie -a z piramidki - Kaplanka - karta czystej szansy, stabilnej pozycji Czy dobrze mi sie wydaje, ze moge wybrac Ame, ze nie groza mi zadne problemu z nia ale jak ja nie wybiore to tez zle nie bedzie, pojawia sie nowe szanse? Cytuj
luiza1976 Napisano 3 Listopada 2013 Autor Napisano 3 Listopada 2013 Jakies sugestie na te karty podsumowujace? Cytuj
luiza1976 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Napisano 4 Listopada 2013 Czy ktos moglby na to zerknac? Mam nadzieje, ze tu nie wychodzi jakas nieuczciwosc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi